Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 9

• 11 426
  • 144
  •   1
Отговори
# 135
Днес от архива изпадна една снимка. Буца ми заседна в гърлото. А бяха времена ...
Скрит текст:

# 136
Днес от архива изпадна една снимка. Буца ми заседна в гърлото. А бяха времена ...
Скрит текст:
Приех за ДДС на всяка пратка без минимална стойност, ама на всеки отделен артикул по 3€ в пратката вече не го приемам.
В България не стига, че е няколко пъти по-скъпо, ами трябва и доставка да се плати и става още по-скъпо. Говоря за евтини джунджурийки. Има много електронни компоненти, които дори не се продават в България.

Както и да го измислят китайците, ще стане по-скъпо за нас от преди.

# 137
Другия месец, като влезе в сила таксата от 3 лв. за обработка на всеки артикул в пратки от държави извън ЕС, сигурно пак ще стане същото. Поне за известно време, докато хората се ориентират, че вече не е особено изгодно да поръчват дреболии от китайските сайтове. Simple Smile

# 138
Тогава ще обмитяват като бач всичко.

# 139
Здравейте, искам да получа мостри от едни продукти от Турция. Как е най-добре да ми бъдат изпратени? Става въпрос за тегло около 50 кг. Ще си платя всички мита, ДДС и други такси, ако е необходимо.И колко дена се бави доставката?

# 140
Здравейте, искам да получа мостри от едни продукти от Турция. Как е най-добре да ми бъдат изпратени? Става въпрос за тегло около 50 кг. Ще си платя всички мита, ДДС и други такси, ако е необходимо.И колко дена се бави доставката?
При мострите обикновенно фирмата изпращач изпраща  с безплатен транспорт и покриват митата.
Ако не, гледате най-евтиният транспорт

# 141
При мострите обикновенно фирмата изпращач изпраща  с безплатен транспорт и покриват митата.
Ако не, гледате най-евтиният транспорт
Не, аз ще си платя доставката и транспорта. Важно е нещата да минат без засечки. Препоръчайте ми как най-добре да стане това. Чух, че май и „Спиди“ могат да направят такава услуга. Моля за информация, ако знаете нещо по въпроса.

# 142
Ако стоките са с турски произход  EUR.1 искайте, за да платите само ДДС. Иначе с когото и да ги изпратите е все тая

# 143
Пореден случай... поръчвам пратка от САЩ (мостри на хартия) на 31 Юли. За има-няма седмица са в София. И оттам, разбира се, мълчание в ефира. Проверявам всеки ден, тъй като трябва да избера мостра от изпратените и ме чакат. На 31 Август статусът най-накрая се променя на заветния "Изчаква документи за покупка/стойност от получателя" (склад БРСЦ), но с изненада виждам, че за дата е посочено 19.08, въпреки че проверявам всеки ден и нямаше нищо. Разбира се, веднага изпратих по email нужните документи, както правя винаги, но отново ни звук, ни стон вече 14 работни дни, а пратката е в склада от над 40 календарни. Дочувам, че отново има неизплатени възнаграждения и напуснали служители. Толкова ли е трудно нещо в тая погубена държава да заработи? Имам чувството, че от 20 години чакането си е все едно и също.

# 144
И аз съм бил в такава ситуация със стока във варненската митница, не виждам какво може да се направи. Ако някой може да ги съди нека да ги съди но това няма да подобри услугата, щетите ще са за бюджета или за ищеца ако загуби делото. Кучетата си лаят, кервана си върви.

Общи условия

Активация на акаунт