Отговори
# 195
Здравейте и от нас с Филип...
4естито зъб4е на Спаси, дано така неусетно и другите пробият  Simple Smile Ирини, ти си мисле6е 4е е поредната криза, пък то зъб4е пробивало, ду6ицата ...
Добре до6ли на новодо6лите ...  Hug

Ние от в4ера имаме стол4е за кола , група 1 2 3 , от 9 до 36 кг. За сега няма да го ползваме, докато Филип не се нау4и да седи стабилно. Ето такова е стол4ето:

За захранването, до сега съм въвела моркови, тиква, броколи, картофи, тикви4ки, карфиол, спанак. От плодовете: ябълка и кру6а. Другата седмица 6те пробвам  домати с ориз. Хубавото е, 4е покрай Филип и ние хапваме дома6но приготвени пуренца, като гарнитура разбира се Simple Smile

Аз се върнах на у4или6те и се 4увствам супер. 2 пъти в седмицата, ве4ерно у4а нидерладски за 4ужденци. Там е голяма веселия, в клас сме аз-българка, полякина, едно семейство от Иран, един симпатяга от Нова Зеландия, англи4анка и 2 мацки от Тайланд. Много се забавляваме, това 4-то ниво е най-ве4е за говорене и обсъждаме всевъзможни простотии. Как например казват животните в разли4ните държави - пуфпуф, баубау, уафуаф и тн  Mr. Green

# 196
Здравейте пак.
Сега като четох историите на Галя и мама Меги и си припомних моето раждане. Аз обаче не успях да устискам и родих на рожденния си ден. Вечерта на 13 септември усетих болките, но си викам "Не това трябва да са подготвителни контракции не може да тръгне да излиза точно на рожденния ми ден" и така си легнах да спя. Да ама боли и мъжо ми вика да те карам в болницата, а аз - Не, то няма да се ражда още. И така вече към 2 - 3 ч. сутринта на 14.09 мъжа ми стана и каза - Отиваме, то ако няма да се ражда ще ни върнат. Отидохме и аз до последно се надявах да ни върнат, но ме приеха и в 8,05 ч. се роди щерка ми. Честно казано предпочитах всеки ден да е празник, отколкото всички празници да са в един ден, ама на, такава била съдбата. Simple Smile

# 197
Много забавно това с рожденните дни..явно има някаква закономерност или ....

mama_meggie ние с моята майка сме родени на 05.09, а терминът ми беше 04.09..е девойката избърза и се роди на 26.08, но въпреки всичко ми беше много забавно че всички сме накуп..само да вметна че и моята баба (майката на майка ми) е родена на 02.09
А между другото добре дошла на теб и на galia  Hug

Момичета в това хубаво време ми се струва, че сме окупирали градинки и полянки..само така  Grinning
MariaF много ви е хубаво столчето. Със здраве да си го ползвате
Честито зъбче на Спаси.

Хайде прегръдки за всички и лека от нас!

# 198
Добър вечер и от нас
Честита месечка на Дари и Хриси.Растете много здрави,умни и добри дечица.Лили айде измисли нещо да се видим.Приятелки не ви ли се ходи в Максим?Ави знам че е за
Честито зъбче на Спаси.Нека всичките ти зъбчета са като бисерчета-здрави и красиви.А за теб Ирини нямам думи   bouquet  bouquet  :bouque
Ние днес се разходихме с една дружка(Мария)с която термина ни беше в един месец и доста колежки от университета..Ако знаете какви глупости ми наговори тая въпросната Мария.Тя вече е заменила храненията на дъщеря си (родена е на 12.09)с попара,месни пюрета,дава жълтък и каша.Общо има две млечни хранения на ден.Но както и да е това,та ми се развика направо как може да не съм захранила Неси,какви лоши последствия имало,че не приличала на човек(сигурно мяза на маймунка)а изоставала в развитието си.Затова лапа всички играчки и най вече затова няма косаНе кърмете за да нямате плешиви бебета Joy Joy Joy Аз не съм конфликтна и не съм се карала с нея,но не и останах длъжна.
Лека вечер милички и до утре сутринта Hug Hug Hug

# 199
Здравейте сладурки!
Днес изкарахме деня навън. Ходенето с баща ми до болницата се отложи поради лошата му кондиция...
Обядвахме със Спаси навън, обиколихме квартала, купихме подарък на приятелката ми. На Спаси му купих бяла дреха /така се правело при поява на първо зъбче/ и !!! внимание - купих му гел за косата на Бюбхен  Sunglasses  Simple Smile Досега му правех прическа с вода и мляк оза тяло, но вече сме оборудвани професионално!!!  bowuu
Минах през новооткрития аутлет на Зара. Купих в бързината няколко дрешки /за пореден път си казах, че е време да се хващам в ръце и да поотслабна/ и се прибрах. Спаси продължава да е неспокоен - иска постоянно да е в мен и в момента, в който види, че напускам стаята извива устнички и следва "уауауа"... Мисля, че до края на седмицата може и второ зъбче да се появи.
Добре дошли на новодошлите мами!   bouquet мама меги, в отговор на питането ти - съпругът ми и майка му са родени на една дата /но майка му по паспорт е ден преди него/, а моят термин беше на същата дата като тях - 10ти, но Спаси се роди 6 дни по-рано  Heart Eyes И ние предпочитахме всеки да си има празник!
МарияФ, честито ви столче!   bouquet Настина е много забавн ообучението в интернационална група. Единственият проблем е,че научаваш езика неправилно - това в кръга н ашегата.  Laughing Аз преди години учих за малко в Кеймбридж и покрай латиноамериканците се шегувахме, че ще научим латино-английски, а не английски английски.

Мила84,   Hug Благодаря за комплимента. Тази твоята колежка е направо...  ooooh! шантава работа. Ето това е доказателство, че за да завършиш висше образование спокойно може да си ниско интелигентен и неаналитичен! Какво  е това Максим? Аз знам ресторант с това име???
Благодаря на всички зазъбатите пожелания!  Blush
Лека!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 21:48 от irinii

# 200
Добър вечер, момичета-кокичета!

Ние със Сашко днес вилняхме из Младосткия вилает в компанията на Bonne Esperance и Мия. За съжаление Диман и нейната малка Мия имаха предварителен ангажимент и не успяхме да се видим и с тях.

Ирини, честито първо зъбче на Спаси! Много вълнуващо е наистина. Много съжалявам за татко ти. Знам какво е един от най-близките ти да е тежко болен. Надявам се да се закрепи и му пожелавам да играе хоро на сватбата на Спаси!  Hug

"Максим" е ресторант на "Леге", където често ходехме като бременни. Келнерите бързо свикнаха с гледката на десетина бъдещи майки  Crazy

Осени ме следната мисъл - момичета, чиито бебчета страдат от разни екземи и дерматити, замисляли ли сте се, че не само храната и козметиката биха могли да ги причиняват. Много е възможно и боите в дрешките да дразнят нежната и чувствителна бебешка кожа. Аз наблегнах на бяло бельо за Сашко и нямам оплаквания. Колкото и красиви, сладки и привлекателни да са всевъзможните дрешки на пазара, би могло точно те да са причината за екземи в някои случаи, казвам някои. Не съм специалист, но...

Добре дошла и на Галя!   bouquet

# 201
 55 Привет
 newsm03
От както Арен бе за малко извън дома ни без нас,разбрахме колко истински важен е той и от колко много обич има нужда,както и ние от неговата.Виждайки ни на вратата в Пловив се смя с глас през сълзи,цяла нощ се буди през 20 мин и искаше да се гушка.Накрая спахме 3мата на едно легло,а сутринта като се събуди не повярва,то бяха едни възгласи и арии.От тогава не се разделяме и му давам цялото си внимание,нищо друго не ми е по-важно било то Чистене,готвене,телефони,компютри....За тези 6 дни е порастнал и станал невъзможно подвижен.Седи седнал доста стабилно и пази равновесие,върти се като пумпал,а как обикаля цялата къща с бясна скорост непрестанно бягам ето:http://www.vbox7.com/play:efb3206c и е най-добрият кабело и контакто намирач.Зъбите изглежда са супер далече.Честито на Спаси за зъбните подвизи Heart Eyes С храненето вече правя домашно пасирани пюрета от пиле,картоф,магданоз или грах с царевица и пиле.Стават вкусни да си оближеш пръстите..едва смогвам с лъжицата.Ходих на една нумероложка докато го нямаше Арен,разказа ми невероятни неща.Ще ви кажа тези отностно Арен.Има същите цифри като мене и баща си и,тя каза че е войн идващ с мир .Тук се   Shocked ,защото това е значението н аимето му.Че ще рисува и смята отлично и ще се насочи към архитектура,да отделя специално внимание на креативното му мислене и да положа много усилия за обучението му,което в никакъв случай не трябва да е традиционното в детските градини и училища.Скара ми се да не почвам работа,защото не напразно аз съм му майка.Та тогава ми дойде една идея за училищата Валдорф създадени по идея на Рудолф Щайнер и сега си чета по темата,много е интерестно,за свободата на мислене и НЕ на наизустяването.
Ето малко снимки http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2344791
Толкова за днес  Hug
Хубава вечер!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 22:26 от dennis

# 202
Иринии - Честито ви зъбче!!!
Кашата на Милупа е оризова безмлечна и я смесвам с инстантен чай от лайка, както ти препоръча. Към нея слагам от ябълково пюре и става любимата храна на Георги!!! Simple Smile

Добре дошли на новите майчета! За храненията на бебоците и режимите обсъждахме доста в предните две теми, ако искате поглрднете.

Иначе на нас основното е кърмата като съм включила зеленчуково пюре (100-120мл) на обяд 1 час-1 и 1/2 след кърмата и вечерта оризова каша (100мл) с лайка и пюре от ябълки (50мл), отново след кърмене. Защото, ако е преди кърмене повръща, а и през цялото време плаче.

За проходилката - ние все още я ползваме като столче, а не като проходилка. Слагам го да седи полегнал в нея и става страшно удобно за хранене на бебко. Доколкото знам не е хубаво на бебко да му е висока проходилката, защото не трябва да се учи да стъпва на пръсти.

# 203
  • Пловдив
Добър вечер и от мен!!!

Честито първо зъбче на на Спаси на irinii  lovekiss!!!

Честито на всички бебчета, които днес правят 6м. и на техните мамчета /още не мога да запомня имената на всички/!!!

Здравейте на новите мами от една друга новачка  bouquet!!!

Нашата диагноза е себореен дерматит /поне според тази лекарка/. Пак според нея не се влияел от храната / но да си имам 1на ум/ и материите на дрехите на бебо - израствал се! Изписани мехлемче и един крем на фирма Натур продукт, с които да мажа бебо след като  приключи лечението с другото лекарство.

Д-р Янакиев ни каза, че нашите крачета са си наред и всичко е нормално!!!

Днес си направихме малка разходка, купихме си нова хавлиийка за баня и ...............си чакаме и ние зъбчето, но ...........още няма baby_neutral!

С какво махате петна от моркови по дрехите?! newsm78

Това е от мен и Стенли! Hug

Така че

# 204
Irinii, аз като те мяркам из снимките, ми се струваш слаба, а ти защо искаш да отслабваш... Heart Eyes. За мене така си добре. Изглеждаш перфектно. Flutter

дани се роди 2 дена преди рожденния ден на баща си. Тя се роди на 18. 09., а татко и има на 20.09. Мислехме, че ще се роди на пожденния му ден, но те бърза милата, да види мама и тати!
Аз тогава от страх, че отидох 3 дена преди да родя. Още на 15 вечерта ме взеха, само с 2 см. разкритие. Питах доктора да ме пусне, защото с 2 см, няма защо да седя. А, той отговори: "И да те пусна, през ноща пак ще дойдеш"... ще дойда ама не позна. Щях да си стоя в къщи до неделя, през ноща поне. Тогава ме хванаха болките- на 17 срещу 18-ти. Страшно нерегулярни ми бяха контракциите. Доктор Узунова, която ме изражда и бях заангажирала, ми вика лягай да почиваш утре съм на смяна ще те включа на система и да раждаш. Flutter Тя се притесняваше, че с тези нерегулярни контракции се мъче и бебето и аз, и затова беше предприела да ме включва на система. Легнах аз през ноща и като почна да боли леко, после малко по силно, но се търпеше. Силна и непоносима болка не усетих, нямаше такава. Както си лежах и ми стана лошо. Стабах и повърнах и отидох да извикам акушерката в патология (защото там бях от 15 до 17.09.). Каза да отида да ме прегледа и вика, че съм с 7 см. разкритие. Неможех да повярвам. Мислех си че ще боли страшно много на 7 см. Обадих се на докторката, след 10 мин дойде. Направиха ми клизмата и заедно с нея се качих в предродилна зала. Пукнами мехура, защото водите не бяха изтекли. Бяха станали почти черни. Едни мътни, мътни... ooooh!. Тя ми каза: "Виждаш ли какви са ти водите". И така ме сложи на система. Изведнъж, започнаха, адски силни контракции на минутка или половин минута. Те бяха по ужасните, които едвам се търпят, но пак се трае. А, после сякаш спряха и чувствах само напъни. Преместиха ме в родилна зала и така за час и 30мин. се появи даная на бял свят. Ох, разчувствах се и реших да си припомня раждането на Даная отново. Понякога го сънувам. Случва ли ви се и на вас??? newsm78

Денис страхотен е Арен на клипчето , сякаш те гони милият! Радвам се че отново сте заедно! Heart Eyes

Днес прекарахме деня отново навън, както всички останали, така като гледам.

Сега съм страшно изтощена от ходене и отивам да лягам. Малката ми принцеска отдавна спи. smile3524

Лека нощ на всички!!! Hug newsm46

# 205
Здравейте и от мен!Не съм се включвала с коментар,защото нямам никакво време само ви чета!Първо благодаря на всички за пожеланията на месечинката ни Hug
Дария има вече както казах едно зъбче ,но сега излиза второто и направо ме побърква!Цялата е мокра отпред от лигавене и постоянно иска да я нося #Crazy,а навън сме просто цирк-почва да реве още щом влезем в парка и иска да я нося ,не ще да седи в количката изобщо!Направо ми иде да се гръмна!!!
Ходихме в понеделник на консултация и сега се чудя как ще й взема урина,купих едни мисля че се казват колектори ,но може да съм в грешка,и утре сутринта ще се пробвам
Мацки,как взимате на девойките ви урина и лесно ли става??
mama megii,като се замисля и при нас е така-и аз съм септември-22,и Дария е на 6,може наистина да има някаква закономерност?
Лека вечер и приятни сънища без събуждане ви желая!!!

# 206
Момичета наистина тук при вас е много приятно, и ние днес походихме бая, ама се наложи веднъж да се прибирем защото мама меги е заплес и постоянно забрвя накакви неща  ooooh! на всичкото отгоре така се ядосах днес - излезнах и по път се сетих, че не съм взела одеалце, то е топло ама Лаци като заспи колкото е така трябва да му мента нещо, не бях далече и се върнах, взех го , но ми звънна свеки и нещо ме ядоса щото ме кара в 1 седмица да заместя хранене, ок ще му давам колкото трябва пюре , но какъв е проблема да си го кърмя ако иска #Crazy та на случката, влезам в едно магазинче за малко излизам и виждам , че ми няма одеалцето, никой не го е взел щото през цялото време гледах през витрината и така айде обратно да го търся ама НА нямаше го, някой се е обзавел, много ме хвана яд, веднага обвиних свеки мисленно, за това , че ме занимава с глупости..... истината е че аз към застреляна  #2gunfire
На кой му е нужно чуждо детско одеалче, че за нула време да си го прибере newsm78
иначе аз съм в района на орлов мост и най- често ходим в борисовата градинка, но и другите ги обикаламе за разнообразие, много ще се радвам ако някоя от вас е наоколо и се срещаме, наистина тепърва ще прекарваме дните си на вън, аз колкото съм приказлива толкова съм и срамежмива и не съм се запознала с никой до сега.... май трябва да се взема в ръце....
Е и аз май ще си лягам, че май и нашто зъпче идва и нощем поне 2- 3 пъти ставам...
Лека и непробудна нощ ви пожелавам и....... до утре

# 207
Здарвейте !
Спаси 4естито зъб4е!!!
Ирини,писала си за ка6ата на Хипп с грис,Мити я хапва ве4е седмица и много му харесва,разтварясе много добре,няма бу4ици и е с пробиотици(Мити ака ве4е по 2 пъти на ден с нея).
Митито все о6те няма зъб4е,но поведението на Спаси ,което Ирини описва е съ6тото и при нас,дали скоро 6те има зъб4е.
За спането  ,-заспиваме към 21.00,21.30ч. и се буди 6,6.30ч.,но през деня спи 2 пъти по 1 1/2 4аса, 2!
За гела на Бюбхен,какво да кажа аз като на Мити тепърва запо4ва да му расте косицата  Grinning,но ина4е и аз му правя при4ески ,но само с 4етка  Laughing
МарияФ,ние си купихме съ6тото стол4е (СТМ май се казва6е)преди месец,но и ние не го ползваме о6те ,рано му е на мъника!Не намирам никъде в Мюнхен бисквитите за които ми писа,има само на Хипп и Милупа с глутен.Има ли сайт от който може да се поръ4ат?
За мамите които питаха за бебе6ките бисквити-аз си донесох от БГ на Плазмон(без глутен са,на прах)и слагах във ве4ерното мляко и Митито добре си хапва6е,но се отказах от тях ,за6тото с малко се заси6та6е и по този на4ин не приема необходимото коли4ество мляко за ден.Затова ре6их колкото ми е останало да слагам в плодовото пюре.
За захранването-Мити папка вси4ки плодове без цитруси!От зелен4уковите се мръ6ти на тикви4ките на Хипп(взела съм на Бебевита да пробвам).Ка6и сме опитвали на Милупа,Хумана ,Хипп и последните ни допадат пове4е!Запасила съм се с Хипп ка6и.Захраних с 4 лъйи4ки пуе6ко с ориз,дадох го отделно от зелен4ука!
Мами,кога мислите да въведете глутен?
А бебковците на АМ по колко милилитра им се събира мляко на ден?
Дилипили,6те пи6а на ли4на за козметиката,която ни препоръ4а на6ето педи,доволна съм за сега!
Денис,видях клипа,Арен е голям сладур !Растат мъниците ни! Grinning
Добре до6ли на новите Май4ета!
Нямам възможност да коментирам вси4ки теми,но 4ета редовно!
Спокойна нощ!!!

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 08:03 от Sesiliq

# 208
Сесилия, Бледина са Френски, явно не се продават в Германия.
А намира6 ли продуктите на Nutricia - Те май са Холандски ???  Nutrilon са млеката, Olvarit са пуретата, а Bambix са ка6и4ки, а имат и бисквитки Start Koekjes. Изглеждат така:

Разгледай сайта, ако се ориентира6 https://www.nutriciakindervoeding.nl

Аз давам някои от пуренцата Олварит и съм доволна. Нутрилон мекце сме пили само веднъж, когато си мислех 4е кърмата спира. Да 4укна на дърво, върна се ...  Simple Smile  Не ходите ли с Мити на консултации в Мунхен, може6 спокойно да  пита6 сестрата за захранването...   Hug

# 209
Хелооооууу, момичета, включвам се м/у разходките да ви кажа, че Макс е ошишкавял  Laughing вече е 8200, обръща се, не ползваме проходилка, изтласква се в опити за пълзене и на 3-ти март му излезе първото зъбче  Laughing
Все още само на кърма, не пие сок, вода, каша и пр.

Общи условия

Активация на акаунт