🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 40 607
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 990
Много се радвам, че не гледам толкова професионално на предаването и че нямам десетки изгледани реалити формати зад гърба си, с които постоянно да сравнявам. Радвам се, защото точно тези на пръв поглед липси, ми позволяват да се насладя на това, което гледам. А, и разбира се, това, че не ходила на кастинг за никакво предаване и не се чувствам "отрязана".

# 991
Много беше "яко" , как разбираш за 70 от 100те участника , че са там, когато ги дават директно при сбогуването на отпадането им...Нямам идея , как са им дали да правят втори сезони след такива първи. Тука в БГ щяхме да ги разпънем, ако ни излеят такава боза Laughing . 10 игри общо да има за целия сезон за 100 човека, накрая даваш 19% от кликбейт наградния фонд и помниш общо 3-4ма от участниците. Дори в австралийските форуми, където хората се водят от уж най-възпитаните и толерантни хора на света, имаше яко спам и негативни коментари, така че се сещайте , каква пародия беше. Наистина най-тъпото реалити, което съм гледал някога. Даже Къщата на Инфантилите не го вдига пред него.

# 992
  • София
Всъщност австралийците нямат втори сезон (при тях вдигнаха огромен вой заради финала, останалата част беше прието доста добре, но тятхната аудитория е много различна от нашата). Оригиналният е нидерландския със два сезона (аз гледах малко от вторият, ама езиковата бариера там беше прекалено голяма за да разбера повече). А Американците са се отказали още на тестовите снимки.
Междувпрочем, игрите на австралийциите (които са снимали на абсолютно същото място) ги има и при нашия: цветните кубчета са абсолютно същите (само че там бяха всичките 6, докато нашите дадоха супер лесния вариант със само 4). Също тазседмичната игра със въпросите и целенето на мишени със кокосови орехи е едно към едно със тази от другия формат (само че там бяха 6 човека и има повече възможности за стратегия кого да целиш а при нас само 3). Нататък има и други игри/елементи. Ясно, че при 104 общо игри, няма как всичките да са напълно различни и оригинално.
Да от 100 човека реално ни показаха 15, но то и при нас при 30 и малко пак виждаме само единици от тях. Една от големите ми надежди беше, че сега като са по-малко хора, за три седмици ще ни изградят образите и сюжетни линии на поне 2/3 от тях (дори и на такива които не участват толкова много в игрите). Само да питам: някой помни ли изобщо, че в момента участва жена с име "Ванеса"? Joy

# 993
  • България
Много се радвам, че не гледам толкова професионално на предаването и че нямам десетки изгледани реалити формати зад гърба си, с които постоянно да сравнявам. Радвам се, защото точно тези на пръв поглед липси, ми позволяват да се насладя на това, което гледам. А, и разбира се, това, че не ходила на кастинг за никакво предаване и не се чувствам "отрязана".

+1. Предаването е супер, с всяка седмица става все по-интересно и скоро интригата ще се заплете яко и ще гледаме повече стратегии от всички.

# 994
Да, Ванеса е момичето, чиято гривна беше първа изтеглена.

# 995
За съжаление не са по-малко хора. Вероятно трябва да останат не повече от 15-20 човека, за да изградят  образиите.
Приннципно да, помня че има жена на име Ванеса, но само защото тя бе първата получила контрола.Дори не я помня по лице.
дотук видимо паметни персонажи са Гогов, Дзами, Влади (и то - от последната седмица), Рената (едва от втората седмица), Бистра, Мая, Мимо, Миро, Кънчо и Сашо (последните двама едва сега станаха интересни, а Кънчо вече напусна), Шериф, Марина, Кирил, Грозденка и двойката БеБи. Другите типажи ми се губят

# 996
Изгледах лийкнълият епизод много ми хареса, ма ще го коментирам чак след като си излезе.

# 997
То винаги има профили на статисти по риалититата, но там буквално първият кадър на 60-70 участника е сбогуването им с останалите. Даже по време на игрите тези, които нямаше да спечелят, въобщеееее не ги даваха и така ти спойлваха победителите. Не се учудвам, че са го кенсълнали австралийското, беше си доста тъпо. Игрите се припокриват, щото снимат на едни и същи места различните държави , и си ползват същите съоражения, игри, терени. Просто плащат наем за ползване на локацията, а не ги мъкне всеки из цял свят, та е нормално да се припокриват немалко от игрите със "Сървайвър" или със същото риалити от друга държава. За instant insanity-то няма да коментирам, че 4 кубчета ги редиха 30 човека задружно и сигурно 20 минути им е отнело...

# 998
  • София
Сега (първите 7 седмици) отпадат по 1 на седмица (освен извънредно отказали се или отпаднали по медицински причини), после ако съм чул и разбрал правилно, щели да отпадат по 2 на седмица, и най-накрая да останат 10-15 за заключителната част. Просто като голям съвет за следващи сезони от мен би било да се намери начин да се включат повече хора в действието от самото начало, а не да видим някой в епизод едно и после съвсем да забравим как изглежда.

# 999
Все пак за мен остава загадка, при положение че за 10 дни са "зачистили" 4 души, как за 52 дни ще "зачистят" 28 човека? Явно от даден момент трябва по 5-6 души да се отказват наведнъж.
Което пък ми е мистерия, защото се очаква скоро да има ново постъпление от храна.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:28 от Лорд Сняг

# 1 000
Сега (първите 7 седмици) отпадат по 1 на седмица (освен извънредно отказали се или отпаднали по медицински причини), после ако съм чул и разбрал правилно, щели да отпадат по 2 на седмица, и най-накрая да останат 10-15 за заключителната част. Просто като голям съвет за следващи сезони от мен би било да се намери начин да се включат повече хора в действието от самото начало, а не да видим някой в епизод едно и после съвсем да забравим как изглежда.
Принципно този проблем нямаше да го има, ако имаше поне една междулагерна игра на седмица за провизии, инструменти, бамбуци, една гривна за всичките по избор на лагера-победител или нещо подобно. Така всички щяха да имат възможност да блеснат по някакъв начин. Сега, като се замисля, хора като Венци може да са топ играчи, но заради елемента на късмет и липсата на отборни игри, той просто не може да се изяви. Ако има сезон две, наистина ще им препоръчам по една игра на седмицата между трите лагера, в която всеки да участва. Имам чувството, че те толкова умират от тъпотия там, че голяма част от участниците биха играли в тая игра дори и без награда...

# 1 001
Да, по това може да се помисли. По принцип индивидуалните битки си имат своя плюс, но проблема е че когато няма отборни битки, а кой ще бъде номиниран зависи до голяма степен от шанс понякога няма как да "блеснеш"

# 1 002
  • София
Принципно този проблем нямаше да го има, ако имаше поне една междулагерна игра на седмица за провизии, инструменти, бамбуци, една гривна за всичките по избор на лагера-победител или нещо подобно. Така всички щяха да имат възможност да блеснат по някакъв начин.
Тук съм напълно съгласен за такава игра между лагерите, такава игра би осмислила много повече тричасовия епизод в понеделник, който сега е 30 минути игри срещу 138 държане на ръчички и кринджави целувчици между деца от детската градина.
Дори знам, че е било предложено навремето, защо не е било прието Н.Н би трябвало сам да обясни.

# 1 003
Принципно този проблем нямаше да го има, ако имаше поне една междулагерна игра на седмица за провизии, инструменти, бамбуци, една гривна за всичките по избор на лагера-победител или нещо подобно. Така всички щяха да имат възможност да блеснат по някакъв начин.
Тук съм напълно съгласен за такава игра между лагерите, такава игра би осмислила много повече тричасовия епизод в понеделник, който сега е 30 минути игри срещу 138 държане на ръчички и кринджави целувчици между деца от детската градина.
Дори знам, че е било предложено навремето, защо не е било прието Н.Н би трябвало сам да обясни.
Спекулирам, но вероятно са нямали време да ги измислят и сглобят, защото по другите формати ги няма (в австралийското имаше една водна, отборна битка мисля само), и ще трябва всичко сами да правят, а са нямали никакво време. И на мен ми казаха, че искат да има отборни битки, и ще го мислят, но времето за реакция ги е притиснало 100%. За втори сезон нямат оправдание обаче. Наистина ще запълни голяма част от дългите епизоди, ще се даде възможност на всички да се изявят, а не да умират от тъпотия, чакайки да върже диска, ще намалеят драстично кринджавите сцени, които ползват за пълнеж, общо взето само бенефити би имало риалитито от подобна игра веднъж в седмицата. Също така ще се разбие малко еднообразният график на игрите, защото ако ще е така всеки сезон, бързо ще омръзне на зрителите.

# 1 004
  • София
Спекулираш правилно, наистина времето е било много малко (и вина за това носи самата телевизия, а не екипа) и това оправдава Н.Н и неговите хора, обаче нищо не може да ги оправдае за това, че на кастинга ако си се заявил стратегически (и най-вече с потенциално работеща стратегия/и) дефакто си подписваш смъртната присъда

Общи условия

Активация на акаунт