Кралски работи и клюки - октомври 2024 г.

• 85 643
  • 1 380
  •   1
Отговори
# 1 260
Досега Хокон беше баща на Мариус, сега изведнъж той не е негово дете. Истината се изопачава в удобна посока.
И Хокон, и Мете Мерит са виновни за всичко което се случва около Мариус. Никой не може да ме убеди, че те не са знаели за кражбите, злоупотребите, гостите и купоните.
Биологичният му баща няма вина, но Мете има.
Не знаем и какво се замита и за другите им деца. Родителите се държат, все едно нищо особено не се случва. А поведението на Мариус е меко казано нагло и се надявам да полежи в затвора, но без привилегиите.

# 1 261
Ако го искат жив дълго време, трябва да изтърпи наказание. В негова полза е ,в техен ущърб, че са допуснали да израсне такъв, но то станало .

# 1 262
Баща му е Хокон, разбира се, той беше съвсем малък.  В тия монархии, като гледам, не си делят децата. Защо е станал престъпник, едва ли може някой със сигурност да се каже, то ако имаше  ясно и стриктно обусловени причини нямаше да има ни един наркоман и престъпник от нормално семейство. А не е така за съжаление...

За другите им деца не съм чула нищо лошо, Фенрис да каже, ако има.

# 1 263
Не е нормално да гледаш как собственото ти дете се превръща в наркоман и да не му помогнеш, поне заради него самото. А когато и вземе да насилва приятелките си - съвсем.  Продължаващите изцепки на Мариус са доказателство за безхаберието на майката и за  смотанячеството на престолонаследника.  Вместо да ограничат наркоманчето и щетите, които нанася върху монархията, те го оставят да се снима по почивчици и да маха на почитателите си от снимките, демонстрирайки недосегаемост и неприкосновеност. 

# 1 264
  • Countryside
Той, че е изтърван Мариус, изтърван е. Ама в момента е на 27г, някак нереално е да се държи сметка на майка му, в момента. Тя когато е трябвало не е реагирала, та сега ходи да му оправя бакиите и съвсем затъва работата.

Хокон за мен няма много полезен ход, трудно се възпитава чуждо дете, осиновено или не, а пък му носиш отговорността. Не че го оправдавам, но имам няколко примера пред себе си от реалния живот, че като цяло това е малко кауза пердута и рядко се получава. Но определено е можело да се вземат мерки по-рано, и определено Мариус се държи като недосегаем, което още повече дразни поданиците. То и мен ме дразни, хем не плащам данъци в Норвегия...

# 1 265
Метте-Марит има само един полезен ход. Да излезе пред пресата и да отговори на въпросите без уклончиво празнословие, кратко и ясно. Отговори като ''това няма да го коментирам сега'' и ''не е редно да отговарям на този въпрос'' не се приемат за отговор.
Хокон също има само един полезен ход. Да излезе пред пресата с жена си и да отговори на въпросите към него.

Изобщо не е приемливо бъдещите крал и кралица да се държат толкова арогантно и да се крият от медиите толкова време.

Излезе и разказ на фотографа, който снимаше Фредрик с Геновева или Хеновева мисля на испански. В датския Her & Nu.
Фотографът по случайност направил снимката, на която разпознал дамата с непознат мъж. После проверил с програма за разпознаване на лицата, че това е Фредрик. Двамата се разхождали в някакъв парк, без да са наясно, че някой ги снима.
Като е разбрал, че това е датския Фредрик, започнал да паркира близо до апартамента на Геновева с надеждата да направи още снимки. Снимал е и двойката, когато отишли на ресторант с предварително запазена маса. Персоналът веднага ги насочил към масата, която е отделно от другите маси и гости. Интимна обстановка.
След вечерята към 1 през нощта двамата са излезнали от ресторанта и са били закарани от кола, която ги откарала до апартамента на Геновева. Фредрик излезнал пръв и се направил, че подминал входната врата на сградата. Малко след него дошла Геновева, която отключила вратата и я оставила отворена. Фредрик се обърнал и се върнал и влязъл през отворената врата. Фотографът стоял цяла нощ пред сградата, но Фредрик не я е напуснал пред 8 и половина на другия ден. Бил закаран от автомобил на датското посолство.

Една поредица съмнителни действия, които според мен ясно водят до един конкретен извод ...

# 1 266
Fenris, точно сега е момента Мете да се срещне с полицията и да не отговаря на въпроси на пресата или на някои да отговаря точно с ''не е редно да отговарям на този въпрос''... А след решение на съда, вече да, трябва да отговори на всичко ясно и конкренто.
Мариус явно е абсолютно леке да се демонстрира така, ама...

# 1 267
Не разбирам какъв морал очаквате от наркоман и насилник.
А ако полицията разчита на разговора с майка му, за да го осъди, значи нямат особено силни доказателства.

# 1 268
Аз не виждам как ще му се размине на Мариус ефективен затвор. Обвиненията за домашно насилие от 2 негови бивши и то насилие, което е продължило дълго време, говори за присъда близо до 6 години затвор. Едва ли точно 6 ще му дадат, но ако се водим по присъди от подобни дела, около 3-4 години би трябвало да му се дадат.
Стратегията на адвоката на Мариус е ясна. Мариус се опитва да се изкара жертва на домашен тормоз от Юлиане, оправданието с психични проблеми и наркотици. Предполагам, че идеята е да се проси минимална присъда, защото нали бил обещал, че ще се подложи на рехабилитация.
Ще е скандала на века, ако му се разминат 3-4 години в килия.
Когато присъдата е факт, Метте-Марит няма да има избор и ще е длъжна да отговаря на въпроси. Протакването сега не й помага в бъдеще и само уронва престижа и на нея лично, и на монархията като цяло. Ако беше сестрата на краля, възрастна жена, която така или иначе е в края на живота си, ефектът щеше да е по-слаб. Но следващите крал и кралица да се държат така е непростимо.
Това е арогантност, това е чувство, че си над закона, чадъри над Мариус години наред.

Почти всички тук, с които съм обсъдила въпроса, се делят на две групи.
Или такива, на които не им е пукало за кралското семейство, но вече са негативно настроени и не искат държавата да харчи парите на данъкоплатците за това.
Или такива, които са били фенове, но вече са негативно настроени и са за република.
Аз самата съм във втората група.

# 1 269
А какво точно са въпросите към Мете и Хокон?
И какво трябва да отговорят, че да са доволни всички?

Не разбирам какъв морал очаквате от наркоман и насилник.
А ако полицията разчита на разговора с майка му, за да го осъди, значи нямат особено силни доказателства.
Ами очаква се това, което вие очаквахте от Кейт, да излезе с изявление за ситуацията, не да мълчи. Когато Кейт не отговаряше на въпроси и не се показваше, се изискваше даже да праща снимки от болничното легло с информация за състоянето си, защото била бъдеща кралица и следва да информира поданиците си за всичко. Сега от Мете се очаква същото, има проблем и тя следва като бъдеща кралица да излезе с изявление, още повече тя самата е лице на кампании против насилието, даже при нея не става въпрос за разкриване на лична информация. Никой не иска от нея да дава подробности за случая, защото това може да наруши следствието, неведнъж тук се опитахме да обясним какво се очаква от Мете, но удобно се пропуска и се почва ама тя какво да каже. Да си кралска особа върви с някои неудобни задължения, няма как да е само хубавото, а трябва от време на време да береш срама, като холандското кралско семейство, когато се извини за почивката и за партито на Амалия, като Кейт, която излезе с извинение за "голямата си грешка" обработената снимка и т.н.

# 1 270
Колкото Елизабет излезе да дава обяснения за действията на пълнолетния Андрю, когато върху него се сипеха обвинения знаем за какво, толкова и Метте е длъжна да го направи.

# 1 271
Аз не виждам какво може да каже Мете в този момент, което да подобри нещата.
Колкото й да се иска на обществеността, или поне тук в темата, да излезе и да си посипе главата с пепел, да поеме цялата вина и т.н., то едно, че няма как да го направи при вървящо разследване и второ, аз лично силно се съмнявам, че ще има желаното влияние.

Адвокатът на мариус си върши работата, за която е нает. Не му влиза в задълженията да улеснява полицията и прокуратурата да си изградят делото.

Не знам защо все трябва да се намеси Кейт.
Мете обясни за болестта си, като ще сравняваме сравними ситуации.

# 1 272
Мете може да поиска синчето да отиде в клиника.
 Има много неща, които да направи. Начини има, желание трябва.

# 1 273
Е, нали искаме полицията да си върши работата.
Само си представям Мете да го прави в клиника сега мариус, дори и да е възможно, какви коментари ще са, че го крие.

# 1 274
Метте и да поиска да го прати в клиника пак не е длъжна да дава обяснения на никого.

Общи условия

Активация на акаунт