Войната в Украйна 3

• 877 788
  • 19 516
  •   4
Отговори
# 5 100
Едва ли ще им дадат останалите части от неокупираните области, но ако им дадат едни ще бягат, както бягаха  други в посока руски територии  при връщането на украинците в града.
То това е голямата трагедия  на Украйна, с която си играят всички, а най-много Русия.
Най-различни са и искат най-различни неща

# 5 101
Все повече става ясно, че Украйна е изтъргувана за сметка на Сирия. За САЩ са полезните изкомпаеми, за Русия териториите и влиянието.
САЩ нямат стратегия за мир. Те имат стратегия за ограбване. Както, впрочем, беше и с Афганистан.

# 5 102
Всички големи вече пуснаха инфо, че САЩ са спрели разузнавателните данни за Украйна.
СНН твърди, че високопоставен източник им е казал, че:
"Според него САЩ вече са намалили броя на полетите за разузнаване и наблюдение."

Сутринта обаче над Черно море имаше три бройки.
От друга страна тази нощ нямаше налети на украински дронове на руска територия. Американците им трябват за навигацията.

От Елисейския дворец са отрекли Макрон да ходи със Зеленски до Вашингтон.

# 5 103
Ми нали не воюваше цялото НАТО с РФ? От американците - спътници, целеуказания, ракети, от Германия и Франция танкове, БТР, от Полша и Румъния - логистика и т.н.

# 5 104
  • София
Тази Скабаева говорител на Кремъл ли е? Нейното мнение е решаващо и меродавно така ли?
Иначе всеки може по медиите да си дрънка каквото си иска, оня ден Кирил Петков и Лена отправяха официални предупреждения на Тръмп, не е ясно в качеството на какви.
Разни бивши американски сенатори какви неща говореха по СНН ако знаете. Не сме ги приели за официални решения все още.
Точнон в Русия не всеки може да си дрънка каквото иска по медиите. Пропуснала си, че всички независими медии бяха забранени. Установиха се правила за какво е
разрешено да се говори и какво не.
Как си го пропуснала?
Та точно си е официален говорител на Кремъл.

# 5 105
Ройтерс предава думите на Уолц, че:
"САЩ вече обсъждат с Украйна датата, мястото и екипа за мирни преговори, след което военните доставки могат да бъдат възобновени."

Между другото са уточнили, че разузнавателни данни текат към другите съюзници, има забрана да се предават на Украйна.

Аз лично съжалявам за начина, по който извиват ръцете на Зеленски. Как беше ....мир през сила.

# 5 106
Бързо да назначават преговорите и поне да има някаква яснота какво ще става, за съжаление, никакво доверие нямам на Тръмп, не само аз , де, фондовата борса се срина.

Гледахте ли Тръмп пред Конгреса? Признавам си, че не издържах, само моменти. Та предложи на Гренландия да ги направи богати, толкова малко хора на толкова много земя, колко много са важни за американската, за световната, за международната, за междугалактическата сигурност, за последното не съм съвсем сигурна Wink,  Тръмп и компания работят по въпроса да получат Гренландия и е сигурен, че ще стане, по един или по друг начин.  Звучеше като любезна заплаха.

# 5 107
Скрит текст:
Скрит текст:
Песков:
"Нашето отношение към санкциите е добре известно, ние ги смятаме за незаконни.
Разбира се, ако говорим за нормализиране на двустранните отношения, те трябва да бъдат освободени от това негативно бреме на така наречените санкции.“

Санкциите, които не действат за русия и съсипват Европа, обаче руснаците много искат да се премахнат, въпреки че не има пречат.
Скрит текст:
Трагедия е това, което става, американците продадоха Украйна.
русия ще вземе четирите области, ще и премахнат санкциите и заедно с Щатите ще инсталират марионетно правителство в Киев.
Не само ми е жал за Украйна, но се чудя коя държава още ще изтъргуват американците с руснаците?
Ние сме си още в руската сфера на влияние, но поне ползваме и предимствата на ЕС, което отчасти компенсира. Надявам се така да си остане.
Иначе от физическа инвазия в България аз лично не се страхувам, нито от ядрена война, по-скоро се притеснявам търговията с държави да не включва излизане от ЕС и подобни екстри.
Знам че путин казва, че ЕС не го притеснява, той много неща казва и аз не вярвам на всичките, ако някой вярва, да продължи да си го прави, а мен да не убеждава, няма смисъл.

Ами, супер. Ей сега като потекат едни реки от петрол, слеващата специална операция е готова финансирана.
Действията на Тръмп дават  първите резултати. Китай са обявили, че си искат Тайван, но вече ще прилагат твърди методи. Ясно е какво означава това.
До сега, единствено съюзът на САЩ и Европа възпираше подобни щения, извън руските.

Да си се оправят американците. ЕС не е поемал ангажименти, НАТО също.

Аз ли не схващам връзката, или ти не схващаш думите ми?

---------------
Ройтерс предава думите на Уолц, че:
"САЩ вече обсъждат с Украйна датата, мястото и екипа за мирни преговори, след което военните доставки могат да бъдат възобновени."

Между другото са уточнили, че разузнавателни данни текат към другите съюзници, има забрана да се предават на Украйна.

Аз лично съжалявам за начина, по който извиват ръцете на Зеленски. Как беше ....мир през сила.

Мир през изнудване.

Значи като започнат мирните преговори, ще възобновят военните доставки. Някак взаимно си противоречат тези двете неща.

Докато не се разберат за примирие, военни действия ще има. За Украйна няма да е зле, докато текат преговорите, които може да доведат или да не доведат до нещо, да има на какво да разчита. Не виждам нищо противоречиво.

# 5 108
На нищо не може да разчита Украйна от САЩ.
Тръмп нагледно показа какво означава някой да разчита на американско оръжие. Да си правят сметката всички, които са се набълбукали с такова.

# 5 109
На нищо не може да разчита Украйна от САЩ.
Тръмп нагледно показа какво означава някой да разчита на американско оръжие. Да си правят сметката всички, които са се набълбукали с такова.

Е, Зеленски явно не е съгласен с теб. Той е съгласен щедро да предостави на САЩ възможността да инвестират в евентуални украински находища /ако Радата е съгласна/ срещу възможността да му помагат.

# 5 110
Това с Радата ми напомня за един мой съдружник, голям измамник се оказа. Всеки път при сделки и преговори викаше - “Съгласен съм, ама да питам и жената”.

# 5 111
  • София
САЩ открито застанаха на страната на агресор. Обаче, росияне кълнат и обиждат САЩ, а съществуват точно благодарение на тях. Винаги в беда приятелче САЩ им идва на помощ. Тъкмо украинци стабилизираха фронта и започнаха да освобождават территории и оп , спират очи и снаряди. Това е като някаква компьютърна игра. Айде да усложним нивото, в началото на войната сами с оръжие за партизанска война издържаха, та и започнали да освобождават област след област. Идва забрана, там не стреляй, там поспри. Спряха оръжие за 8 месяца, нашите започнаха да губят, ама тръгнаха в всеки гараж да правят дронове и стабилизираха. И сега пак. Позорна история. Не е хубаво да се унижава не глупав и голям народ, какъв то са украинци.
Това с Радата ми напомня за един мой съдружник, голям измамник се оказа. Всеки път при сделки и преговори викаше - “Съгласен съм, ама да питам и жената”.
"Там където вие се учехте, нашите преподаваха."

# 5 112
Наталия, чета сега, че френско-английската компания Eutelsat преговаря да замени Старлинк чрез своята услуга OneWeb.

Нищо чудно нещата да се развият дори по-добре за Украйна. САЩ поддържаха един управляем конфликт, отпускаха и придърпваха въжето точно толкова, колкото да не изгубите, но и  да не спечелите.
Ако се махнат от пейзажа и престанат да дирижират, може би от Европа ще получите най-после адекватна помощ, защото ние тук сме на пангара.

Само да успеем да вземем всички завоя и да оцелеем след предателството на Тръмп.

# 5 113
Като гледам какви разговори вървят въобще не става въпрос за сделката.
Те обсъждат дата и място за преговори с Русия.

# 5 114
Интересно какви ще са параметрите на мира, досега чух само искания към нападнатата страна, какво ще даде агресорът?

Общи условия

Активация на акаунт