Войната в Украйна 3

• 876 190
  • 19 481
  •   3
Отговори
# 5 130
Никой на нищо не се е вързал, за пари става въпрос.

# 5 131
Германците наистина казаха, че складовете са им празни почти пак го пиша и не е от руски сайт. Някакъв техен говори по телевизията преди още и че трябва спешно да купуват оръжие и попълват. Англичани такива изявления не са правили.
Някак по-достойно  щеше да е да кажат, че подкрепят идеята на Тръмп, отколкото англичаните да шикалкавят. Всъщност  французите остават сами и не могат много да направят, да не кажем нищо. Италианци, испанци и португалци не знам, но те почти не се чуват с мнения (поне аз не съм чела) Италианците знам за  проучване и  хората масово са за спиране на помощи и оръжие, повече смърт и трагедии.

По  Нова сега казаха, че Макрон събирал всички главнокомандващи армиите  на европейските страни. Макрон съобщил, че ядрените оръжия на Франция може да използват за защита на другите страни в Европа. С много остри думи против Русия. Не знам какво е намислил, но..тази среща на военните...

# 5 132
  • София
путин има проблеми в економика и армия. Има нужда от пауза и затова е толкова напират с преговори. Ако бяха толкова добре, украинци отдавна щяха да са изкарани от Курская област. Ако толкова са добре, нямаше всеки ден да изстрелват само стотици дрона, а и ракети. Ако са толкова добре, нямаше вече, Боро да подсети, една година ? да се опитват да превземат Часов Яр.
Преди малко с балистика удариха по хотел в Кривом Роге, убити, ранени, стогнещи от болка под завали. Това е вече и на Тръмп сметка.

# 5 133
Много бързате да прекратите помощта от Германия и Европа.
Няма официална немска позиция за прекратяване на помощта за Украйна - било то финансова или оръжия. Предстои гласуване на последния транш от 3 милиарда евро и оръжия. Ако не го одобрят, тогава спокойно можете да обявите новината, че Германия е клекнала и е спряла помоща за Украйна.

Фани, само напомням, че Путин нееднократно заплашва Европа в ядрено оръжие. Най-малкото, което може да направи Европа, е да приеме сигурността си сериозно - не само в настоящия момента, а и в бъдеще. Срещата и диалога, който Макрон свиква и организира, даже за позакъснели.

Три години стигат! - супер лозунг, отидете и го заявете на Путин, главният виновник и за украинците, които толкова ви пречат със скъпите си коли и наглото си поведение, и за "вечно искащия" Зеленски.

# 5 134
Украинците не са виновни, те са жертва на чужди интереси и апетити за мен поне. Виновни са корумпираните им политици обаче. Както винаги обикновения човек беше употребен и захвърлен, като...Другите се изнесоха с парите взети и си живеят живота, тези които  имаха интереси видяха, че няма как да стане което планираха (изпревариха ги) и сега се завъртяха уж миролюбци.
Макрон обаче с тази среща на главнокомандващите армиите нещо е намислил. Той отдавна говори за влизане на войски в Украйна, това обаче...много опасно. Говорел, че докато англичаните не могат нещо да използват ядреното си оръжие без разрешение на американците, то френското си е изцяло тяхно и могат да решават без чуждо разрешение как и къде  да го използват. Направо разкости Русия. Според мен ще иска да се влезе с войска на НАТО в Украйна (не го е казал това, но..така го тълкувам)
Бойко пък казал, че лодката на нашето правителство се клатела много. Чудно просто.  Сега остава пак без правителство да останем.

# 5 135
Цитат
Три години стигат! - супер лозунг, отидете и го заявете на Путин, главният виновник и за украинците, които толкова ви пречат със скъпите си коли и наглото си поведение, и за "вечно искащия" Зеленски.

Трябва да е двустранно, но единият продължава да иска.Украинците с нагло поведение под защита в ЕС също искат да продължи до границите  от 91г.,НО без тяхно лично участие.Както казват техни сънародници също под закрила:''не ви ли е срам?!В родината ни умират хора.''Доста постове имаше на украинци не подкрепили шествията из ЕС във връзка с годишнината.Намирали за лицемерие тази подкрепа с елементи на забавление.
Постовете на  Natalia123 също потвърждават, че няма защо да се плашим от Русия.Ступат ги набързо и пак ''как всегда''. Hands Ok Hand

# 5 136
  • Paris, France
Изслушах внимателно Макрон днес. Ужасно звучи. "Нашето поколение няма да види дивидентите на мира. От нас зависи децата ни да ги получат."

Ще се затягат коланите много. Влизаме в нова ера. Френската армия ще се увеличи с 300 000 души до 2030г. "Кой мисли, че Русия ще спре с Украйна" каза Макрон. Почти никой. Русия е станала голяма заплаха за Европа. Подкрепяме Украйна.

От тази седмица ултрадесните обърнаха плочата. Говорят за подкрепа на Украйна и каква заплаха е Русия. Подкрепят силно увеличаване на военните разходи. Това е новост. Бардела и Марин писаха и говориха в този дух. Досега от 15 резолюции срещу Русия в Брюксел подкрепиха една.

https://x.com/J_Bardella/status/1897368040767099161

"Бъдещето на Европа не трябва да се решава във Вашингтон или Москва".

800 милиарда за превъоръжаване на Европа. За френското ядрено оръжие вече говори и Макрон, който никога досега не го е споменавал.

Засега няма да вдигат данъци, но няма да се размине.

https://www.sudouest.fr/politique/emmanuel-macron/direct-video-e … -20h-23518777.php

Жал ми е за децата ми и връстниците им. Израснаха в атентатите от Батаклан, КОВИД карантините и сега войни. Не са като нас - безгрижни и лудо-млади.

# 5 137
  • София
Орбан интересно защо дошъл при Президента Ви?

Axios  съобщава, че докато не бъде определена точната дата на мирните преговори между Украйна и рф, САЩ няма да доставят оръжие и да споделят разузнавателни данни с Киев.
https://www.axios.com/2025/03/05/us-ukraine-weapons-intelligence … ause-russia-talks
Американци не са наред, къде логика?

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 00:27 от Natalia123

# 5 138
  • Paris, France
Natalia123, Орбан идва при Макрон за да повтори за 305ти път, че иска мир и докато той и Фицо били за мир, другите сме въоръжавали Украйна. Орбан заплаши да блокира срещата на върха. Не знам не искат ли да си тръгнат с Фицо както си тръгна ОК. Поне ще спестим милиарди да го хрантутим, а и като влезе Украйна в ЕС няма да пречи на унгарските агропроизводотели, които няма да са в ЕС и така няма кой да им пречи.

Той и Макрон му стана нещо. Днес такива ги е говорел, че...Наполеон пасти да яде.
Събира всички военни на държавите, говори за ядрено оръжие, преди беше  за войски на НАТО да влезнат в Украйна, ама САЩ още Байдън   беше на власт. С какво ще се бие...с ядрени оръжия? Нещо и той полудя. Германците нямали оръжие, англичаните и те уж, ами ...

Колко още мислиш, че можем да търпим руските саботажи и подмолно намесване? Той отдавна говореше за европейска армия, но никой не го чу ☹. Тръмп не говори от вчера за излизане от НАТО.

Ако САЩ излязат от НАТО, ние трябва да променим военния стандарт, който е в момента американския, да си произведем достатъчно оръжие, да направим защитна архитектура без участието на САЩ, които в момента ни заплашват (Гренландия конкретно днес). Преразглежда се всичко. Военни самолети на САЩ вече няма да имат право да прелитат над европейска територия без предварително да искат разрешение от всяка една държава, над чието небе прелитат. Ще си приберат 100 000 персонал, който трябва да заменим с наш. Ще освободят базите.

Сега, той Тръмп си говори, но САЩ да излезе от НАТО означава отбранителната източна граница да е до бреговете им, да не могат да разчитат на нас в разузнаването и back up в операции в чужбина, да не могат да прелитат през наша територия, както и да не могат да си зареждат летателните съдове с гориво над нас, над Средиземноморието.

Тръмп е нагъл, но може да ни направи толкоз поразии, че и Господ да дойде след него, няма да има оправия.

Макрон не е започнал нищо. Търси изход от криза. Ние сме в трета световна война, която още не е на територията ни.

Колкото сме повече на брой заедно, толкова е по-лесно и евтино всичко.

Аз мисля да му пиша на Тръмп и да го питам дали не излизат за да освободят място за Украйна. Украинците поне искат в НАТО, дадоха жертви за да се подготвим ние, възпряха Русия и заслужават да са с нас в НАТО. Да се сменят със САЩ.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 12:03 от Не се сърди, човече

# 5 139
Орбан интересно защо дошъл при Президента Ви?

Axios  съобщава, че докато не бъде определена точната дата на мирните преговори между Украйна и рф, САЩ няма да доставят оръжие и да споделят разузнавателни данни с Киев.
https://www.axios.com/2025/03/05/us-ukraine-weapons-intelligence … ause-russia-talks
Американци не са наред, къде логика?

Макрон е поканил Орбан, вероятно за да търси поддръжка за идеите си от един техен очевиден противник.

Но наистина смятам, че моментът е идеален за стъпки към стратегическа автономия на ЕС. В тази част винаги съм била почитател на Макрон и мисля, че каквото и да стане, той използва добре момента.

# 5 140
  • София
Slavena Zaharieva
"Не сте за мир.

Гледам някакво опиянение на родната фен база на Путин/Тръмп от факта, че САЩ вече открито подкрепят руската агресия срещу Украйна. И на това злорадство казват “желание за мир”. От президента и председателя на парламента до последния тъжно заблуден Фейсбук активист.
Не, това не е желание за мир.
Това е задоволство от притискането на жертвата. От насилието. От жестокостта. От агресията. От мачкането на един изстрадал народ и на неговия достоен президент.
Можете сега да се порадвате допълнително, защото САЩ са спрели споделянето на разузнавателна информация с Украйна. Това значи намалена способност на украинците да се защитават от руските ракети. Това значи още смърт. Още удари на цивилни цели. Още неравна битка на един героичен народ, само че вече срещу двама агресора.
Радвате ли се? Празнувате ли следващите ракетни удари, следващите убити и осакатени, следващите изнасилени и измъчвани, следващите отвлечени деца?
Кажете си го в прав текст, стига вече с тая захарна поръска.
Не сте за мир.
Ако сте за спиране на помощта за жертвата, вие не сте за мир. Вие сте за капитулация на тази жертва. За капитулация на всички нас пред потъпкването на човешки и цивилизационни ценности. За капитулация пред агресията, която ще легитимира тази агресия като норма в бъдещия свят.
Не сте за мир. Да си го кажем в прав текст.
А злорадството, което “желаещите мир” изпитват от свършващия въздух на Украйна даже не мога да коментирам. Гади ми се.
Не сте за мир. Поне имайте смелостта да си го кажете честно.
Вие сте за война и то най-грозната - завоевателна, неравна, утоляваща жаждата за величие на една прогнила империя, която никога не е била велика, и на една бивша свободна държава, която се държи като марионетка.
Не сте за мир. Руският мир не е мир."

# 5 141
  • Paris, France
Добра новина -

https://www.bfmtv.com/tech/actualites/telecoms/le-meme-niveau-de … 202503050299.html

Eutelsat казват, че ще осигурят същото ниво на услугите, които предлага Starlink. Работят по синхронизиране за да няма спиране на обхват.  

Влезе  ли НАТО в Украйна (там човешкият ресурс е изчерпан почти и преди се писа , че трябва някой все пак да се бие с тези оръжия) това вече става трета световна война.

Хм, не. Европейска война става.

Със случващото се последните дни мисля, че точно това ще се случи накрая.

САЩ и русия в момента искат експанзия. По целия свят. В това отношение не харесвам нито едните, нито другите.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 12:06 от Не се сърди, човече

# 5 142
Трябва бързо да се мисли за обезпечаване на информационната сигурност. Спомняме си за скандала с подслушването на германския канцлер от службите на САЩ, както и скандала от миналата година с изтеклия в руските медии аудиоразговор на висши военни за помощта към Украйна.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/germaniya-rusiya-audiozapis/32848564.html

Вече не може да се разчита на обмена на военни данни със САЩ. Тръмп смени ръководставата на службите и според мен стават ненадежден източник на информация за Европа. Много е вероятно и изтичане на информация към Русия.
Ще трябва и да се отрежат каналите на достъп на Старлинк на Мъск над Европа и да бъдат заменени с европейски сателити, както за военни, така и за граждански цели. Дори и САЩ да не излязат официално от НАТО, това трябва да се случи.
Добре ще е и да се заменят с европейски продукти всичките американски и свързани с тях, като ФБ, гугъл, ютюб, уиндоус, картите, месинджър и т.н.
Спомням си и скандала с гугъл, с източване на множество информация, докато колите им обикаляха да правят гугъл стрийт вю. И отказаха да дадат информация какво са източили. Предпочетоха да платят колосалната глоба, която им бе наложена, но не и да разкрият информацията, която са събрали.

Както са казали знаещите, съвременните войни са информационни. Вижда се и в тази тема дори.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 02:03 от Diorela

# 5 143
Много бързате да прекратите помощта от Германия и Европа.

За уточнение - Германия не е казала, че спира помощта, а че в складовете на Бундесвера в момента няма нищо, което могат да предадат на Украйна.
Съвсем различни неща.

Една новина, която хвърля малко светлина върху разузнавателните данни:
"Три анонимни източника от американската администрация казаха на CBS, че САЩ са спрели споделянето на това, което те наричат ​​"смъртоносни" данни, особено насочени към данни за системи като HIMARS. В същото време някои от отбранителните данни, които биха позволили на украинците да се защитават, все още постъпват."

Политико съобщава, че екипа на Тръмп води преговори с политическите опоненти на Зеленски в Украйна. Става дума за Порошенко и Тимошенко.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 06:54 от flambe

# 5 144
  • София
За добро утро днес във местния вестник ни информират че руски хакери са хакнали сайта на кметството и на областното правителство, предполагам ще да е някаква гаранция за мира който предлагат? 🤔

Когато единият ми родител ми каза през 2014г, че Русия ще нападне Украйна, помислих, че е луд. Хората помнят соца, а баща ми помни и преди 1944г какво е било и какво е станало.
Невена,  и на ми беше смешно когато през 2013-2014 Плевнелиев каза, че най-голямата заплаха за България е хибридната война идваща от Русия, тогава дори не разбрах какво има предвид....но се оказа парав. Нищо не сме знаели за дезинформацията по онова време, чак по време на ковида почна да ни просветва, че постоянно ни манипулират.
 А днес вече виждаме плодовете й и в САЩ....та не е като да не сме имали политици, които са виждали опасностите....

Общи условия

Активация на акаунт