Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 29 971
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Вчера питах вижда ли се на ехографа, ако има проблем с пъпната връв - виждало се...
Иначе "следенето" при мен е това - "тонове" и след това по-продължително гледане на сърцебиенето на ехографа.

# 631
При нормално протичаща бременност след 9-ти месец (36-та седмица), а ако не родиш до термин се следят всеки ден. Поне така беше при мен, защото и двата пъти преносих. Ако бременността е проблемна, може и по-рано да се започне със следенето на тоновете, по преценка на лекаря.

# 632
Следят се чак в деветия месец в повечето случаи, защото рискът се увеличава с напредване на бременността. И се следи пулсът на бебето и контракциите за поне 10-15-20 минути. Затова слагат две устройства на корема. Важно е и как бебето отговаря на контракциите, ако ги има. В моя случай например се наложи секцио, защото от контракциите падаше пулсът на бебето (вече бях в родилното с изтекли води).

# 633
В различните болници е различна практиката за проследяване на тонове. В едни почват от 29 седмица, другаде след 36. Питай те си вашия гИнеколог.

# 634
Аз за първи път бях тази седмица (29-та) на тонове, като според лекарката трябва да ходя на 2 седмици сега, а когато вляза в 9ти месец - всяка седмица.

# 635
В 29та седмица съм, а следващия преглед е чак на 18.12. А и не знам дали и тогава няма да е пак с това малко апаратче, което се допира за секунди и показва колко удара в минута. Контракции не би трябвало да имам. Не може да не се усещат... Имала съм на няколко пъти все едно бебето натиска с глава и да става малко по-твърдо на съответното място, ама скоро даже и това не го е имало. Понякога се чудя при толкова много рискове как е оцеляло човечеството изобщо и как да се предпазиш от всички тях...

# 636
Тогава трябва да сте 33-та седмица, нали? И аз започнах моите тонове по същото време, а даже и контракции имам. Щом лекарката е преценила тогава да ги започнете, доверете й се.

# 637
Тоновете на бебето показват сърдечната му дейност най-общо казано. Нормалните тонове са между 110 и 160 удара в минута. Падане на тоновете означава сърдечният ритъм да падне под нормалните граници. Това обикновено е сигнал за фетален дистрес, който може например да се дължи на недостиг на кислород - ако да речем някъде се получи притискане на пъпната връв и кръвта не може да тече свободно към бебето. Имайте предвид все пак, че такова притискане не се получава ей така от нищото и че кръвоносните съдове на пъпната връв са добре защитени от дебел слой желеобразна субстанция Simple Smile
Често например падане на тоновете се получава при предизвикани раждания, защото тогава може контракциите да са по-силни и по-начесто т.е. стресът за бебето да е твърде голям.

# 638
Здравейте искам да попитам за тези гениколози дали имате мнение за тях или да сте чували и знаете нещо от Добрич са:Стоилов, Милев и Хаджиларски,понеже ще съм в България до средата на декември и ще ми се наложи да отида на ЖК ,и видях че тези били така добри о са от моя град и искам да погледнат единичната артерия на бебето да кажат дали всичко е наред затова ми трябва специалист ,благодаря ти, ако знаете нещо ще съм благодарна да споделите,а за Желязкова мислех но тя взима изключително скъпо според мен не знам около 200лв и е прегледа без ЖК ,затова се спрях на тези

# 639
  • Телиш/Плевен
Понякога се чудя при толкова много рискове как е оцеляло човечеството изобщо и как да се предпазиш от всички тях...
Е, няма как да се предвиди и да се предпази човек от всичко. Спокойствието по време на бременност е много важно, така че се опитай да си максимално спокойна и да вярваш, че всичко ще е наред. Hug

Здравейте искам да попитам за тези гениколози дали имате мнение за тях или да сте чували и знаете нещо от Добрич са:Стоилов, Милев и Хаджиларски,понеже ще съм в България до средата на декември и ще ми се наложи да отида на ЖК ,и видях че тези били така добри о са от моя град и искам да погледнат единичната артерия на бебето да кажат дали всичко е наред затова ми трябва специалист ,благодаря ти, ако знаете нещо ще съм благодарна да споделите,а за Желязкова мислех но тя взима изключително скъпо според мен не знам около 200лв и е прегледа без ЖК ,затова се спрях на тези
Много е малък шансът тук да получиш отговор, но по-големият проблем е, че всички теми за Добрич във форума не са активни от години и не знам къде да те насоча. Единственото, което ми хрумва, е да пуснеш тема по този въпрос в този раздел и дано имаш късмет някой да се включи с отговор. Hug

# 640
Ние тоновете ги започваме от 32 г.с., но правих и в 28ма, при завеждането в болницата за болничния. Тоновете са общо взето кардиограма. Не се следи само пулса, а и начинът, по който бие сърцето най-общо казано - има ли прескачания, има ли намаляване на сърдечната дейност и т.н.,.общо взето това, което се следи при кардиограма на възрастен човек. На ехограф не могат да се хванат тези специфики, затова се прави кардиограма - тонове.

# 641
При мен на ехографа освен, че ми казва честотата - се вижда и продължителен запис, казвали са ми и за ритъма, че е правилен.

# 642
Жизел24 аз съм от Добрич. За да погледнат артерия на бебето ти трябва специалист с хубава апаратура. Милев и Стоилов имат само такива, като Стоилов определено е по-добър.
 Обикновен АГ няма да може да види дали има проблем. Аз избрах Стоилов и не съжалявам. Правих фетална морфология при него преди 3 дни. Много съм доволна, огледа всичко подробно, включително и сърцето. Но цената пак е 200лв., защото гледа всички органи , обяснява много подробно и това продължи почти 1 час. Иначе един обикновен преглед при АГ си е 60 лв за 5-10 минути.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 23:39 от Bibi85

# 643
Жизел24 аз съм от Добрич. За да погледнат артерия на бебето ти трябва специалист с хубава техника. Милев и Стоилов имат само такива, като Стоилов определено е по-добър.
 Обикновен АГ няма да може да види дали има проблем. Аз избрах Стоилов и не съжалявам. Правих фетална морфология при него преди 3 дни. Много съм доволна, огледа всичко подробно, включително и сърцето. Но цената пак е 200лв., защото гледа всички органи , обяснява много подробно и това продължи почти 1 час. Иначе един обикновен преглед при АГ си е 60 лв за 5-10 минити.
Благодаря ти много просто има доста кофти коментари за Стоилов и много се чудих какво да правя ,a искам някой специалист да ме погледне,попринцип ходих при обикновенно АГ тя я видя ,че е единична каза ,че ако бебето расте  нормално и кръвопотока е добър няма проблем, но всепак ми иска някой да ме погледне ,някой специалист,А за Милев пък чета само хубави неща ,но той явно е също обикновено АГ,аз реално на втора фетална ходих в държавата където съм си и там видяха ,че е една ,сега тази е просто профилактична,не знам дали няма да е вредно,защото ще правя и трета като се прибере ,януари месец ще е тя

# 644
Здравейте вече от почти две седмици съм настинала с ужасна кашлица течащ нос и кръв от носа притеснително ли е

Общи условия

Активация на акаунт