Отговори
# 375
Фи,айде пак изкара двойния аршин.Какво трябваше да направи Ферит според теб?Да я грабне и замъкне в горската хижа?Говориш за брака,ами за развода първия път си беше виновна Сейран,по-скоро ината и.Колко пъти Ферит ходи да и се обяснява,че с тях е свършено,а тя му определяше срещи за да говори с него за Суна и Абидин.Накрая кой пак тръгна да я спасява,Кязъзм или Суна?Или си свикнахме Ферит да е "спасителя" и хайде,сега от "доброволния и щастлив"брак да я спасява пак той.Ами тя непрекъснато твърди,че е щастлива със Синан.Какъв е мотива на Ферит да я "спасява".Да,Ферит е пораснал и е разбрал,че брака все пак е институция,затова не смяташе да се жени.Относно куфарите,ами когато беше с Ферит,въпреки,че вече имаше чувства към него си хващаше куфарите и отиваше в дома на баща си,където ядеше и бой.А сега си стои при "любимото си мъжле" и търпи психическите издевателства над нея.Не мога да те разбера,какво искаш всъщност.Ферит да я отвлече и бъдат заедно или тя да си легне със Синан,/защото това предполага брака и не може вечно той да спи на дивана/ и да е щастлива с него,Ферит да зареже кака и тайно да се среща със бившата,или Сейран да си е със Синан и Ферит с кака и да не се виждат повече.Ферит щял да заплоди кака,ами Синан няма ли да заплоди Сейран?Нали той иска деца?А пък и тя каза на Ферит,че иска деца при огледа на къщата.Ферит поне беше честен и и призна,че е искал деца от нея.Освен това и каза,че тя е омъжена,а той се опитва да се ожени.Сега Ферит стана виновен,че вижда колко е "щастлива" и не прави нищо.Всички питат,къде е голямата любов на Ферит,а аз питам къде е голямата любов на Сейран?А да я оправдаваме само заради това,че не е консумирала връзката си със Синан все още е да не кажа смешно.Когато встъпваш в брак се предполага и това.Рано или късно,колкото и да не го желаеш това се случва.Дали ще е в стаята в хотела или в спалнята пред мама е все едно.Какво си въобразяваше Сейран,че цял живот ще намира някакви поводи да не се докосва Синан до нея?Суна консумира брака си с Кая,но това не попречи всички фенове на Абсун сега да са щастливи,че са заедно.Защо не предположиш,че на Ферит ще му е трудно да бъдат заедно след като всеки си е избрал друг път и няма да издържи да я гледа от разстояние и затова не иска да се виждат,а Дияр е само повод.Какво каза на Гюлгюн,когато му предложи да и се обади по телефона и да и каже?"По добре да се срещнем,защото като видя оня гаден пръстен ми напомня,че е Кантарджи."Между другото,най-отвратително ми беше именно сцената в която тя каза на Ферит,че ще има деца от Синан.Само дето не му показа и коя стая смята да направи детска при огледа на къщата.Точно тогава,в тази сцена си зададох въпроса,къде отиде "голямата" любов на Сейран която искаше деца само от Ферит?И да.Ако Сейран не иска да консумира брака си със Синан,ще бъде честна пред него и единствения начин да се "отърве" ще е да си събере куфарите и отиде при Есме,а не да измисля някакви глупави поводи.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 10:20 от mimi 65

# 376
Мими,страхотен пост:clap:

# 377
В 79 епизод,на няколко места чета,че Дияр ще е бременна...тоя Емрулах за какъв Ходри Мейдан бълнува.Ако е истина,нещата стават от зле по зле.

# 378
Здравейте!
Хей, момичета, ще ми отиде неделния ден с вашите анализи. Шегувам се.
Доста сте изписали, трудно ви настигам, но успях. Поздрави към всички форумни сценаристнки! BlushBlushBlush
Виждам, че въпреки "лошият" сценарий гледаемостта не е малка, а анализите големи. Тоест с нещо повече от видяното сме заинтригувани и всеки според своите морални цености преценява поведението на героите.
Колкото и да се мъчим да бъдем обективни винаги едното натежава повече от другото и т.н.
Много ми хареса анализа на Катя на езика на тялото на Сейран и Ферит при срещата им и разговора им в работилницата. Моят субективен извод е, че въпреки всичко и всеки около тях, любовта им е жива, въпреки, че в този момент е заровена някъде дълбоко в сърцата им. Това го показват ретроспеткциите. Те двамата си принадлежат, защото винаги първото влюбване, първият брак се помнят най-много. Факти при повече от 90 % от двойките, които се развеждат и после събират.
В реала, в моето близко обкръжение имам подобен случай и честно мислех, че може да излезе много добър сериал от живота на тези хора. Случаят беше такъв:
Ожениха се баща и син за майка и дъщеря. Но първо се ожениха родителите. Момичето не можа да превъзмогне този брак и се раздели с момчето. Младите се ожениха с други партньори. Сагата беше невъобразима. Момчето пристига с новата си жена при баща си на гости, но неговата жена на баща му ,е майка на бившата му жена. И проблем. Същото е и от обратната страна и т.н Стана така, че момчето и момичето при едно случайно засичане при родителите си се сдобриха като хора, тъй като не се бяха виждали години. После тайно започват да се виждат и така се разведоха с настоящите си партньори и се ожениха, прощавайки си всичко, въз основа на много разговори и изчистване на противоречията помежду си, които са били следствие на външни намеси.
Те просто си принадлежаха от ученическите години и накрая установиха, че по съдба са един за друг.
Тази житейска сериозна сага на едно семейство продължила може би повече от 15 години , накрая завърши с  хепи енд. Затова съм убедена, че Сейфер си принадлежат въпреки настоящите сателити около тях.
Интересно ми е как ще стане и с голям интерес гледам всички взаимоотношения, за да разбера кой ще бъде големия катализатор на тяхното сдобряване, което според мен ще е неминуемо.

# 379
Здравейте пишещи.
Така и не съм гледала епизода, но прочетох 436 поста по темата.
Имаше мнения как Ферит е зарязал Сейран, как той ù  е обърнал гръб, също така че Сейран го е зачеркнала с една дума изречвна от Суна.
Тук обаче не става въпрос за раздяла на гаджета, а за семейство с брак! Нали за да се разведе човек, за да се стигне до плащане на наем за ялъто се е ходило по съдилища с месеци. Дори Есме каза на Кязъм- " къде беше, когато дъщерите ти се развеждаха" .
Тоест е било грозно.....
Нямаме ретроспекция, кой с кого и как е идвал в тоя съд и как се е борил за своето 🧐
Всичко това би ми помогнало да заема нечия страна, до тогава е едно чешене на езиците без каквато и да е обоснована теза.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:18 от Ela1

# 380
Момичета,баш си беше замислено Сейран да е консумирала връзката си,но след брожението на феновете пренаписаха сценария,та белки нещо все пак да е оцеляло от "голямата любов".Сигурна съм,че ще "избелят" и Ферит когато го съберат със Сейран.Нали така стана във 2-ри сезон.Но на 100% съм убедена,че замисъла е бил и двамата да са "грешници".Фи написа на коя сцена е плакала.Аз ще напиша на коя сцена ми се повръщаше.Сцената със сключването на брака между Сейран и Синан и размахването на брачното свидетелство в ресторанта.Не мога да излича от съзнанието си "щастливата" усмивка на Сейран на стола в брачната зала,не трепването даже на ръката и когато подписваше,щастливото и лице когато размахваше свидетелството.В нея нямаше дори и миг на колебание.Може би не успяха да презаснемат сцената,а само успяха да вмъкнат "избелването" и,/не консумираната връзка/,но тя беше толкова щастлива на сключването на този брак и като имаме предвид колко добре играе Афра,наистина си помислих,че е заличила напълно Ферит и има чувства към Синан.Това предизвика направо пориви на повръщане в стомаха ми като си представих "първата им брачна нощ."Повярвайте,с нищо не можеше да ме убедят в онзи момент,че няма да има такава.

# 381
През тези 2 години нещо се е случило или по-точно случвало, за да изтрие фабричните настройки на Сейран и Ферит и сега виждаме резултата, но знаем твърде малко за това "нещо", за да наредим целия пъзел. Имаме само парченца от него, които ни подхвърлят от време на време, но те не стигат и сме принудени да си ги допълваме с  нашия собствен опит или въображение, а това дава различна картина. Дано в следващите серии ни дадат нови парченца, за да наредим правилно пъзела. Сега се чудим защо Ферит, който уж чете мислите на Сейран, не прочете, че е нещастна. Защото това вече не е предишния Ферит. Новият има нужда недвусмислено да чуе или разбере, че Сейран е нещастна и че има нужда от помощта му. Само тогава може да се задейства пак "първосигналният" Ферит, за когото зов за помощ от Сейран или да я види в беда би бил като сигнал от аларма. С други думи пак има нужда от  "нещо", което да върне фабричните настройки на двамата ни ГГ.

А относно въпроса кой с кого и дали е спал или ще спи, да не забравяме, че той си има не само морално-етична, но и друга страна и засега поне пред Дияр вратата е широко отворена - както за мнима, така и за реална бременност. Ако и Сейран се предаде, то и пред нея се отваря тази перспектива. А това вече са следващи дъна и ужаси безкрай...

# 382
Ела, правилно ни напомняш за разводите, наема и раздялата. Човек не се развежда ей така. Как Сейран и Ферит се разведоха докато тя е в болницата. Съдът не защитава ли болния, особено тежко болния. Не трябва ли той да е по-добре, за да се вземе адекватно мнение от него, а не афектирано от болестта. Хатуч криеше за имението, как така е казала? Сметките за развод и раздяла също нещо не излизат. Сезони се смениха ферит да се моли и какво излиза: още на другия ден след като Суна му казва "чакай" той хуква по мацки и попада на Дияр. Нали от 1,5г са заедно. За половин година раздяла, развод, Сейран здрава? Много страшна тази болест? Нещо не се връзва. Затова много фенове си мислят за кома. Да не забравяме, че Ферит само чу гласа на измъчваната Сейран и припадна. Сега тя умря в ръцете му и нищо? По-тежко, страшно от това за него няма и не е припаднал? Точно това би го довело до кома, би му паднала кръвната захар. Толкова объркани, нерационални събития следват, феновете откриваха много белези по кадрите, които са странни. Дали е кома или нарочно е всичко, за всеки случай, да имат с какво да се спасят сценаристите като цопнат в блатото?  Или е от обърканите им умове? Но се страхувам, че сценаристите са подготвили и бременност на Дияр, така, че ужасът ще е голям.

# 383
Мимито, а сцената на бардака във феровата стая не ти предизвика напъни за повръщане, така ли? С обувките на Дияр на леглото, гащите захвърлени на пода? Там ти е окей, така ли да разбирам?

# 384
  • София
Мисля, че продукцията си постига целта много добре.

Мерт с братята си за кестени

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:14 от MysteryG

# 385
Мисля, че продукцията си постига целта много добре.

Мерт като малък за кестени с братята ти

Постигат си да,като паднат на 1% и цяла серия халвет да показват със Сейфер,ще си го гледат сами...Всъщност защо Сейфер,по добре с новата главна героиня.Може рязко да вдигнат рейтинга.

# 386
  • София
Всъщност не знам от кога е клипчето с Мерт и братята и се редактирах.

Постигат я разбира се и тук, и в социалните мрежи са едни и същи спорове, кой е по-крив и кой е по-ужасен.

# 387
Сейферчета ❤️❤️🧿🧿

# 388
Дичката благодаря за прекрасните снимки и видео Много обичам такива емоции

Мечти

# 389
Точно по този повод исках да пиша,Ани зайче,или по-точно да обощя
И ли най-вече да изясня за себе си
В последните кадри на втори сезон,Сейран припада и Ферит разбира,че тя е смъртоносно болна..Следва болница,прегледи,лечение...
Всъщност,същите тези лекари,които не даваха надежда Сейран да оживее,сега я излекуваха за отрицателно време,което е доста странно
В това време Ферит е денонощно там,но не е допуснат до Сейран
Колко време е продължило-никой не уточнява
До един момент,в който той,идвайки на посещение и я вижда,вече оправяща се,усмихната и като,че ли доста щастлива в компанията на Синан/тук не е ясно Ферит и Синан познават ли се,или все още не/
Сейран е накарала Суна да прави,да струва,но да заблуди Ферит,че тя повече не го иска в живота си...Странно защо,щом тя изглежда вече по-добре,даже оздравяваща
Оттук вече започвам да се губя във времето
Време на развод,време на алкохолизиране на Ферит,между алкохолните пари време за запознанство с Дияр и то такова,че от раз да са заедно.
Казвам това,защото някой,още не знаем кой е докладвал на Сейран,че Ферит има друга жена до себе си.
Та,да се върнем на времето.Да кажем,че всичко това се случва в рамките на 6 месеца,то те за това време са се развели,Сейран се е излекувала,а Ферит се лекува от алкохолизъм с помощта на Диар
И тук следва най-интересното
Колко време трябва на една връзка,че тя да стане толкова постоянна,че да се каже на Серйран,че той има друг човек до себе си
И защо,тя вместо да се опита да разбере какво всъщност е преживял и Ферит,веднага прави заключение,като много зрителки на сериала,че той,видите ли веднага,след като Сейран е постъпила в болница  е започнал да  проска стотици жени по диваните,а жена му в това време умира
И нито на Сейран,нито на нас не ни минава през ум,че той пръв видя Сейран с друг мъж и,че му беше казано,че тя е щастлива с този новия и,че Ферит не и влияе добре.Т.е.,че тя се е разболяла смъртоносно заради Ферит
Всъщност,разсъждавайки за времето,трябва да сме разбрали,че докато Сейран е била много болна и на легло,Ферит е бил там.
Ферит си отива,след като е разбрал,че Сейран не го иска и се отдава на алкохол,развеждат се,Дияр идва,Сейран чува за нея и тръгва да пътува по света.....
Аз така подреждам нещата
И така,времето минава и той задълбочава връзката с новата жена до него,защото тя действотелно го кара той да забрави
В продължението виждаме относително добре чувствайки се Ферит и Сейран с новите си приятели
До момента,в който Сейран се завръща в Истанбул
Не знам какви дяволи я накараха да предложи брак на Синан,може би ,за да се защити пред Ферит,но това беше доста голяма грешка от нейна страна
Ферит присъства на сватбата на Суна и няма да разказвам какво видя и как реагира-всички го видяхме
В крайна сметка,в ресторанта стана свидетел и на нейната радост от сключване на брак със Синан/това е истина,защото Сейран не знаеше,че Ферит е там и беше напълно искрена,не играеше театър/
Значи,за мен,в съзнанието на Ферит е загнездена мисълта,че Сейран е добре,но понеже явно познава Синан,той непрекъснато я пита дали е добре и дали е щастлива
Какво трябва да пита-Обичаш ли ме още?или -Ще се разведеш ли,за да се съберем онтово?
Наистина не знам какво очакваме от него
Това,че беше притиснат до стената,за да се ожени за Диар е най-лошото,което му се случи и той не можа да реагира по никакъв начин
Защото той истински уважава тази жена,която за всичкото време,в което се познават му е дала само спокойствие и грижа
Трябва ли да я наранява?
Въпросът ми е риторичен
Надявам се новите да се проявят до степен,че Сейран и Ферит да се разочароват и да съжаляват за собствените си действия
И искам да се съберат,но когато вече са се освободили от другите до тях,а не тогава,когато са в сериозна връчка,или брак
Извинете за дългия ми пост
Няма да се повтори

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:43 от VAL*

Общи условия

Активация на акаунт