Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 714
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 215
"Магията е била смятана за божественна наука от древните мъдреци."Тя разкрива действията на природата-посо4ва Филон Йодейски(De spicialibus legibus)/За специалните закони/ и подтиква за разми6ление към небесните сили"

През по-късните периоди злоупотребата и дегенерацията и до магьосни4ество,а станали при4ина за всеоб6та ненавист към магията.Ето за6то трябва да я разглеждаме само като таква каквато е била в дълбока древност,когато всяка истинска религия  се е основавала на познаване на окултните сили ба природата.В някои науки древните били по-напред от постиженията на съвременните мислители.Нито един по-късен народ не е бил толкова ве6т в геометрията колкото са били стрителите на пирамидите и на другите титани4ни паметници от преди и след потопа..."

Ел Блаватска"Рабиленат Изида"
Млако бе6е офф от темата...но това не е проблем. Peace
избора е твой-или окулта, независимо, в каква опаковка е поднесен, или Библията.
Не можеш да търсиш допирни точки между тях.

Защо?

# 1 216
SiLIli  and miqito.... Hug newsm10 smile3501

# 1 217
Библията срещу Блаватска.  newsm12 

mama nana...  bouquet

# 1 218
Бих искала да преведа ако не е проблем, че "Агни" означава огън.
Колкото и да не обичам да цитирам, за да пълня пространството с букви, ето и един цитат :
огъня в библията е символ на силата на святия дух.
Тогава, как може специално Агни йога да се свързва със сатанизъм?

Да, в Библията е така, но какво означава огънят тук http://sirius1-bg.net/sirius/dict1/03oneness0603.htm

# 1 219
 Извадени думи от контекста, сами за себе си могат да значат различни неща. Но, когато има конкретен смисъл и послание, вече е друго. Огън, пламък, това е Ада (визирам това, което е дала twins)

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 19:21 от SilIli

# 1 220
ОКУЛТНИ НАУКИ. Науки за тайните на природата – физически и психични, ментални и духовни, - наречени Херметически и Езотерически науки. На Запад - това е Кабала, на Изток – е Мистицизма, Магията и Философията на Йога. Индийските Йоги наричат последната - седма “Даршана” /философска школа/, докато света на непосветените в Индия познава само шестте Даршани.
В продължение на векове и до ден днешен тези науки се скриват от тълпата заради сериозното основание, че те никога не биха били оценени нито от страна на егоистичните образовани класове, способни да злоупотребят с тях заради собствена изгода, и по такъв начин да превърнат Божествената наука в черна магия, нито от страна на необразованите маси, които просто не биха ги разбрали.
Срещу езотерическата философия на кабала често се изказват обвиненията за това, че нейната литература е препълнена “с варварски безсмислен жаргон”, непонятен за обикновения среден ум. А нима точните науки – медицината, физиологията, химията и всички други – не са грешни със същото? Нима официалните науки не скриват фактите и откритията под неотдавна въведената и най-дивата гръцко-латинска терминология? Както справедливо отбелязва нашият починал брат Кенет Макензи, “подобно жонглиране с думи, когато фактите са толкова прости – ето, изкуството на днешните учени, което ги различава коренно от учените на седемнадесетия век, наричащи лопатата – “лопата”, а не “селскостопански инвентар”.
Нещо повече, докато техните “факти”, изразени на обикновен език, биха били прости и разбираеми, фактите на окултната наука са толкова трудни за разбиране по самата си природа, че болшинството европейски езици нямат думи за тяхното изражение. И накрая, нашият “жаргон” е предизвикан от двойна необходимост: - а/ ясното описание на фактите, за сведущият в окултната терминология и б/ за да бъдат скрити от профаните.

Определението е от езотерична енциклопедия.

# 1 221
Мисля 4е е доста непело да се отрекат трудовете на Блаватска,особенно от хора които не са ги 4ели.Хора моля ви,не се изказвайте за не6та за които не сте информирани.Все едно аз да взема да споря с някой за  химия, а си нямам хал хабер от нея. Ами вие като не признавате трудовети и...то цял сват ги е признал.И тя не пи6е  само за Бялото бртство,пи6е и истори4ески факти,за Платон,за Халцидий,Апололоний...Питагор и други философи и  у4ени.Моля ви 4етете преди да се коментира.Цял живот е изследвала и Изтока и Запада, пътувала е и е събирала факти.Тя е един от най-признатите теософи на света.

Библията срещу Блаватскаnewsm12 
Mama_Nana ...това  не6то като дуел  или конкуренция ти се вижда? newsm78 За6то "сре6ту"...?
Кой се опитва да  оборва библията? Явно не ни разбирате напълно Simple Smile
Дори Блаватска пи6е и ЗА БИБЛИЯТА...А НЕ СРЕ6ТУ БИБЛИЯТА.И прилага цитати....
Освен това как да те разбирам..да 4етем само библията и абсолютно ни6то друго ли???
Всяка нау4на и любознателна литература която би помогнала за развитието на 4овека  да не се 4ете.... newsm78 .Библията е единственната книга която трябва да имаме в библиотеката си ли...?? Знае6 ли...не спира6 да ме у4удва6 Mr. Green
А доколкото разбирам ти самата доста  4ете6 разностранна литература не само библията  и затова просто ти препоръ4ах по-сериозна литератуара.

Доста от отговорите си 6те намери6 в нейните трудове. Пак 6те поясня  4е Блаватска пи6е за ВСИ4КО което вклю4ва религии,окулт,наука,философия,теософия,еволюция..и та нататък.

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 21:47 от roza66

# 1 222
ОКУЛТНИ НАУКИ. Науки за тайните на природата – физически и психични, ментални и духовни, - наречени Херметически и Езотерически науки. На Запад - това е Кабала, на Изток – е Мистицизма, Магията и Философията на Йога. Индийските Йоги наричат последната - седма “Даршана” /философска школа/, докато света на непосветените в Индия познава само шестте Даршани.
В продължение на векове и до ден днешен тези науки се скриват от тълпата заради сериозното основание, че те никога не биха били оценени нито от страна на егоистичните образовани класове, способни да злоупотребят с тях заради собствена изгода,и по такъв начин да превърнат Божествената наука в черна магия, нито от страна на необразованите маси, които просто не биха ги разбрали.Срещу езотерическата философия на кабала често се изказват обвиненията за това, че нейната литература е препълнена “с варварски безсмислен жаргон”, непонятен за обикновения среден ум. А нима точните науки – медицината, физиологията, химията и всички други – не са грешни със същото? Нима официалните науки не скриват фактите и откритията под неотдавна въведената и най-дивата гръцко-латинска терминология? Както справедливо отбелязва нашият починал брат Кенет Макензи, “подобно жонглиране с думи, когато фактите са толкова прости – ето, изкуството на днешните учени, което ги различава коренно от учените на седемнадесетия век, наричащи лопатата – “лопата”, а не “селскостопански инвентар”.
Нещо повече, докато техните “факти”, изразени на обикновен език, биха били прости и разбираеми, фактите на окултната наука са толкова трудни за разбиране по самата си природа, че болшинството европейски езици нямат думи за тяхното изражение. И накрая, нашият “жаргон” е предизвикан от двойна необходимост: - а/ ясното описание на фактите, за сведущият в окултната терминология и б/ за да бъдат скрити от профаните.

Определението е от езотерична енциклопедия.

Mama_Nana Еми то4но за това говори и Блавтаска.. Wink.Ето  про4ети пак.....

"Магията е била смятана за божественна наука от древните мъдреци."Тя разкрива действията на природата-[/u]посо4ва Филон Йодейски(De spicialibus legibus)/За специалните закони/ и подтиква за разми6ление към небесните сили[/size]"

През по-късните периоди злоупотребата и дегенерацията и до магьосни4ество,а станали при4ина за всеоб6та ненавист към магията.[/
b]Ето за6то трябва да я разглеждаме само като таква каквато е била в дълбока древност,когато всяка истинска религия  се е основавала на познаване на окултните сили ба природата.В някои науки древните били по-напред от постиженията на съвременните мислители.Нито един по-късен народ не е бил толкова ве6т в геометрията колкото са били стрителите на пирамидите и на другите титани4ни паметници от преди и след потопа..."[/b]

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 22:00 от roza66

# 1 223

Срещу езотерическата философия на кабала често се изказват обвиненията за това, че нейната литература е препълнена “с варварски безсмислен жаргон”, непонятен за обикновения среден ум. А нима точните науки – медицината, физиологията, химията и всички други – не са грешни със същото? Нима официалните науки не скриват фактите и откритията под неотдавна въведената и най-дивата гръцко-латинска терминология? Както справедливо отбелязва нашият починал брат Кенет Макензи, “подобно жонглиране с думи, когато фактите са толкова прости – ето, изкуството на днешните учени, което ги различава коренно от учените на седемнадесетия век, наричащи лопатата – “лопата”, а не “селскостопански инвентар”.

Нещо повече, докато техните “факти”, изразени на обикновен език, биха били прости и разбираеми, фактите на окултната наука са толкова трудни за разбиране по самата си природа, че болшинството европейски езици нямат думи за тяхното изражение. И накрая, нашият “жаргон” е предизвикан от двойна необходимост: - а/ ясното описание на фактите, за сведущият в окултната терминология и б/ за да бъдат скрити от профаните[/size].[/b][/size]Определението е от езотерична енциклопедия.

То4но така.... newsm10

# 1 224
Рози прочети това:

Исая 47 глава
"13...Нека приближат сега астролозите, звездобройците
и прорицателите по новолунията
и нека те избавят от това, което ще дойде върху теб!
14. Ето, те ще бъдат като плява;
огън ще ги изгори;
няма да могат да се избавят от силата на пламъка,
понеже той няма да бъде въглен да се стопли някой
или огън, пред който да седне."

Второзаконие 18 глава
" 9. Когато влезеш в земята, която Господ, твоят Бог, ти дава, не се учи да правиш според мерзостите на местните племена.
10. Да няма сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, нито един прорицател, окултист, гадател или магьосник,11. никакъв чародей, запитвач на зли духове, врач или човек, който извиква духове на мъртви;
12. защото всеки, който прави тези дела, е омразен на Господа и поради тези мерзости Господ, твоят Бог, изгонва тези народи пред тебе.
13. Съвършен да бъдеш пред Господа, твоя Бог."

Този, който го е написал, много преди Блаватска да стигне до прозрението какво е и е била магията, е знаел прекрасно за какво става дума. Знаел е, че тези знания могат да погубят много хора, затова е написал това, за да ги спаси или поне да ги предупреди. Не съм чела Блаватска признавам, но имам поне обща информация за теософията. Знаеш ли защо Исус е учител? Защото не се вмества като Бог във философията им.

Тези трудове доказващи  и разгадаващи истини и тайни какво са променили? Нима властта над природните тайни те прави по добър?  Не карате да търсиш Свещения Граал, рудниците на Соломон, съкровищата на Шамбала.  А защо ли?

В сравнение с окултните науки, неразбираеми /следователно неполезни/ за всеки, Библията се явява един наръчник за всеки човек, как спокойно да изживее живота си, да намери смисъла му и да изпълни мисията си.
Това не значи да се чете само Библията. Разбира се, че ще четем и Блаватска и Рьорих, и Дънов, и ......... човек трябва да знае.

# 1 225
Моми4ета...разберете ме правилно...и аз 4ета библията. И имам голям респект към нея.Но не бива тази книга на мъдростите да се приема съвсем буквално...все пак трябва да се признае 4е в някои аспекти имаме нужда от" разтълкуване"...Не бива да приемаме вси4ко буквално написано в нея.Понякога е хубаво да се 4ете между редовете за да се хване смисъла.

"Християнинът — въпреки че отново става дума за нарушаване на законите на природата — макар и непоколебимо да вярва в чудесата, защото за тях е казано, че са извършени от Бог посредством Мойсей, отхвърля с презрение магиите, извършвани от чародеите на фараона, или ги приписва на дявола. И именно дяволът е онзи, когото свързват с окултизма нашите благочестиви опоненти, докато техните нечестиви противници, атеистите, се присмиват и на Мойсей, и на магьосниците, и на окултистите, а мисълта за едно по-задълбочено вглеждане в подобни „суеверия" би ги накарала да се изчервят. Това е така защото не съществуват термини, които да определят различията. Ние не разполагаме с думи, които да изразят нюансите и да очертаят разделителната линия между възвишеното и истинното, между абсурдното н нелепото.. Последното намира израз в теологическите интерпретации, в които се говори за „нарушаване на законите на природата" от човека, Бога или дявола. Що се отнася до възвишеното и истинното, това са научните „чудеса” и магиите на Мойсей и магьосниците, извършвали в съответствие със законите на природата; и едното и другото било изучавано в свещените храмове на мъдростта, които представлявали нещо като съвременните Кралски дружества...."

Исус  определено е имал впредвид тези гадатели които са стигали до магьосни4ество...и са вървели сре6ту Бог. Самия Исус е правил 4удеса както Блавтска пи6е...така 4е и той самият е бил 4ародеец....В последствие Магиятат е била използвана за 4ерни цели...за тези "магьосници"говори Исус 4е са мразени от Господ... и това е напълно разбираемо. Но е имало и хора 4удодейци  които са правели 4удеса то4но както Исус, и това за времето си е изглеждало свръхестественно за нормалния разум тогава..Това което е правил Исус за времето си  е била "Божественна магия".Той е владееел силите на природата..и е бил свързан с силите на прородата....Бог.4рез своите познания, неговите деяния  за онова време са били "4удеса" и свръхнормални.....Какво 4удно и неразбираемо има в това ...newsm78

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 00:30 от roza66

# 1 226

Този, който го е написал, много преди Блаватска да стигне до прозрението какво е и е била магията, е знаел прекрасно за какво става дума. Знаел е, че тези знания могат да погубят много хора, затова е написал това, за да ги спаси или поне да ги предупреди. Не съм чела Блаватска признавам, но имам поне обща информация за теософията. Знаеш ли защо Исус е учител? Защото не се вмества като Бог във философията им.

Mama_Nana...мила,ти знае6 ли Блаватска всъ6тност  не е стигала до прозрения Grinning Тя е изу4авала вси4ко,търсела е факти.... и ги е намирала, вси4ко  при нея е обяснено невероятно добре.А ти знае6 ли магията съ6тествува много преди да е написна библията...и много преди Христос  Wink Много е дълго за да го обясна с две думи....но ти може6 да намери информция за това ако те интересува  Hug

Правилно мисли6 4е"Този, който го е написал,.......... какво е и е била магията, е знаел прекрасно за какво става дума.Знаел е, че тези знания могат да погубят много хора, затова е написал това, за да ги спаси или поне да ги предупреди" ...Да тези знания могат да погубят 4овека ако не са насо4ени в правилна насока и нямат  Божествени замисли...така е  Peace Затова вси4ко зависи с каква цел се ползавт тези знания.Самият Исус е имал тези знания  и ги е ползавл за Божествени цели.....Той  Исус е можел да "спира ветровете и да кара морето и океаните да се вълнуват" Той отли4но е владеел силите на природата  Wink  И понеже е знаел каква сила е това познание се е страхувал 4е хората 6те злоопотребят с това познание...както е и станало в последсетвие.....не вси4ки които са придобили тези знания са ги ползвали за Божствени цели като Исус.....Появили са се много "ло6и магове"които са по4нали да прилагат познанията си в "гре6на насока"....то4но за тях говори Исус.....ако ме разбира6 newsm78

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 01:59 от roza66

# 1 227
  • В Сънландия
Не желая да се впускам в подробности, само ще спомена, че съм чела Библията неколкократно и не намерих отговор на въпросите, които ме вълнуват най - силно в живота ми, а именно "Защо всъщност съм родена?Защо на земята?Защо страдание?Каква е причината за всичко това?".
След като търсих и не намерих се насочих към източни религии и вярвания.Там намерих, това което търсех, а и много повече Peace
Това си е за мен лично, де.Не карам никой да се съгласява с мен.

# 1 228
Рози, приемам забележката. Замени "прозрение" със "заключение". Останалото си го разбрала.
Да допълня "самия Исус" е знаел всичко и за силите, но и за човеците, които много обича и прави онова, което е най-добро за тях. Затова е дал път, за да не попадне нито един човек във властта на силите. Много хора казват Библията ограничава, не, тя предпазва.
Представи си, че си в космоса, знаеш всичко за заобикалящата среда и ти е пределно ясно, че без скафандър умираш. В живота човешки Библията е точно този скафандър, християните го правят да ти е по мярка, да се чувстваш добре.

.Да тези знания могат да погубят 4овека ако не са насо4ени в правилна насока.
Кой и как може да накара всичко да върви в правилната посока? Човека не е Бог за да държи здраво нещата в ръцете си, той има определени възможности и колкото да не иска те са ограничени. Има много примери за неща направени с добри намерения, но излязли от контол са пагубни. Човека не е всемогъщ. Ето защо тук на земята доброто и злото са 50:50. Човека определя контролния пакет в чии ръце ще бъде - т.нар. свободен избор.
Мислиш ли, че нямам човешко любопитсва да погледна в "зоната на здрача"? Имам, дори в излишък, но знам, че нямам право. Казах ти, аз не съм от "избраните" и трябва да живея като такава. Зорлен /на сила/ не се набутвам между шамарите, защото няма да ми донесе нищо добро и не само на мен, а и на околните

bloodywhite
Напълно те разбирам. Всеки си е задавал тези въпроси. Отговорите обаче, които теб те удовлетворяват, не са моите и обратно. Това е нормално и мисля правилно.
А що се отнася до религиите, не четеш и едва ли някога ще четеш Атхарва Веда. Разбираш за какво говоря, надявам се.  bouquet

# 1 229
  • В Сънландия
Mama_Nana не съм и чувала за тази Веда(Атхарва Веда).Малко пояснение?
Благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт