🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 596
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Гледах снощи, но нямах възможност да пиша. Топ епизод! А и като видях заранта колко има да изчета...
Преди до "ида" в анкетата; макар да сте рекли всичко, което бих написал:
За Бистра (с и без Мътна). Като комбинирам от мнение на Дяволо
Скрит текст:
Уважавам Бистра като герой който движи шоуто, но се дразня че толкова брутално я лансират от продукцията като топ фаворит и сигурен победител. Ще призная продукцията и ще напиша, че са велики ако ни пускат по пързалката...
... с предположенията на Мери (като обръгнала в похвати - тип като на любимия й Тупарев Simple Smile) - ще си обобщя, че Бистра е силен, надъхан и уверен играч и не й трябват протекции, нито "ума" на Мътна. Чудих се известно време на обявената от Миро цел за нея и реших, че може да прави каквото си е решил, но не съм искал да го узнавам декларирано на екрана.
На този фон (за сценарии и стратегии) ще ми е адски готино, ако в етапа с печеля/губя всичко, някой от ваканцуващите в игра обере рудниците на Цар Соломон и някой от Крез-овците се хване за дръжката на метлата.
Ам Гъл Хубавеца (именуващ се по документи Георги). И на мен ми изглежда като обладан. Обаче и е злодеят - златна кокошка за формата. Ако имаме (по подозрения) някакви очаквания за морални постулати тип "Фермата", трябва да бъде ударен (Гошо падна лошо) някъде преди финала. За да е възмездието най-възпитателно. А, че си играе играта човекът - не смея да споря. Каквито и отношения да са "изглаждали" с Биляна - самите "отношения" останаха в предаването запечатани; не съм жена - не знам дали бих му простил. Съгласен съм с пресния коментар на ФеренцЛист.
И аз не харесвах особено Биляна. (Мисля - и се надявам - че поне не съм писал лошо за нея. Връзката БИберон-БЕрекет и днес не ми идва по-искрена, отколкото екранен актьорски етюд.) Но читалищният възрожденец - едно, дето вече ми е "ситен, дребен кат камилче" (обичам този цитат на Тр.Кунев - употребявал го е и Д.Петков) и трябва да поглеждам под телевизора за до виждам, ами ми е малко тъжно, че той си вярва, живее си с това възпитание и вяра, сигурно си има и среда навън и... си му е ОК.
А с оглед на "другарския съд", който промото ни обещава (е, не знаем какво ще видим, де), корицата на същия Трифон Кунев си е таман на място:
Скрит текст:
Около лимонките - скрити, прикрити, дали ни се привиждат? Някак се надявам, че Гогов ще дочака своя The Independence Day и ще натрие носовете на неколцина (които не са му ни на житейския опит, ни на акъла). За Вер:smile: ще ми е приятно. Както (ако щете, вярвайте) и за Дзами. При последните двама - и заради подозрения във "фермерски ефект".
Рената. Надявам се да са ми последните няколко думи за нейния екранен вибратор, честотно побран само в диапазона на самомнителен псевдо-езотеризъм. Нека е "себе си" и извън играта, нека е здрава, но дано и аз да имам късмета такива "личности" да не попадат в обкръжението ми. (Отново благодарности на преразказващите безбройните надхрасти - б.а. май си е мой лафа Simple Smile) Когато се покажеш в телевизора и не пише, че е продукция на Нетфликс или ХХІ Пикчърс, зрителите виждат точно това, което им показваш. Себе си.

# 1 126
  • София
Да, така е. Изгледах надкаста.
Георги нито е гледал риалити формат, нито има представа какво е 'сет' / 'сторилайн' (леле, дано не ме чете Гогов, бтв: фаворит си ми, 'сори' 😁 ) и е изключително натурален.
Именно това се търси хора, разберете. Абсолютно случайни хора, неопитни, но с потенциал. Такива са 1 на 100. Не Мимо, а Жоро е топ попадението на Ники Николов.
Този формат е девствена територия за него, а човека колко изкусно манипулира всички и е под радарите на всички с изключение на виделия какво ли не 'дърт' криминалист, Виктор Гогов.
Георги вля нова кръв и свежест в това шоу и буквално го носи на плещите си в момента.
Реално само за 10 дена генерира повече материал за обсъждане отколкото преди това за близо месец останалите участници вкупом не успяха. 😊

И Неделчо и Туджаров между другото го майтапят и сравняват с Ам-гъл и пръстена. Тук го няма единствения, който ги владее, ама реално си е същото. Златната гривна, която владее останалите гривни. 😀

Изобщо много як социален експеримент е този формат, но би бил интересен само ако има повече участници като Георги. Знам, че е непопулярно мнение, но аз никога не съм се свенял да заемам непопулярна страна.
Жорка ако четеш. Споко, брат. Хейта е до време, пък и да не ти пука. Със сигурност като известен татуист ще привлечеш яко нова клиентела.
Според мен Георги не е лош човек, просто се е изгубил в стремежа си да завладее всички гривни и е развил някаква параноя, че всички искат да му отнемат имането. Човека си има своите демони и това, което изживя на острова би трябвало да му е помогнало да стане по-добър човек, особено и сега като се гледа отстрани.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:35 от Diavolo

# 1 127
  • Другата България
Да, така е. Изгледах надкаста.
Георги нито е гледал риалити формат, нито има представа какво е 'сет' / 'сторилайн' (леле, дано не ме чете Гогов, бтв: фаворит си ми, 'сори' 😁 ) и е изключително натурален.
Именно това се търси хора, разберете. Абсолютно случайни хора, неопитни, но с потенциал. Такива са 1 на 100. Не Мимо, а Жоро е топ попадението на Ники Николов.
Този формат е девствена територия за него, а човека колко изкусно манипулира всички и е под радарите на всички с изключение на виделия какво ли не 'дърт' криминалист, Виктор Гогов.
Георги вля нова кръв и свежест в това шоу и буквално го носи на плещите си в момента.
Реално само за 10 дена генерира повече материал за обсъждане отколкото преди това за близо месец останалите участници вкупом не успяха. 😊

И Неделчо и Туджаров между другото го майтапят и сравняват с Ам-гъл и пръстена. Тук го няма единствения, който ги владее, ама реално си е същото. Златната гривна, която владее останалите гривни. 😀

Изобщо много як социален експеримент е този формат, но би бил интересен само ако има повече участници като Георги. Знам, че е непопулярно мнение, но аз никога не съм се свенял да заемам непопулярна страна.
Жорка ако четеш. Споко, брат. Хейта е до време, пък и да не ти пука. Със сигурност като известен татуист ще привлечеш яко нова клиентела.
Според мен Георги не е лош човек, просто е се е изгубил в стремежа си да завладее всички гривни и е развил някаква параноя, че всички искат да му отнемат имането. Човека си има своите демони и това, което изживя на острова би трябвало да му е помогнало да стане по-добър човек, особено и сега като се гледа отстрани.
Същото мисля.
С малки изключения, но като цяло да. Което доказва другото - не е най-важно да си як, а да си пустиняк. Joy
Кой разбрал, разбрал.
Но съм изненадана, че не е гледал Сървайвър.
Значи е готов за следващ сезон. Blush

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 17:21 от Merri_An

# 1 128
  • София
И аз съм съгласна с Diavolo, Жорката скъса синджира с реалността и се остави играта да го погълне, но в крайна сметка точно това е целта. Лъже, маже, провокира, манипулира - не е луд, който яде баницата, а Беркето, който му вярва.
Кефя се много на Сано, какъв емпатичен водещ е, вчера как ги утешаваше момичетата, как посрита Жоро, че не вика за Биляна, удоволствие е да го гледа човек.
Ставам фен на Гогов вече, седи там под стряхата, гледа и подмрънква, обаче вижда и схваща почти всичко и искам да излезе скоро от сянката. Дзами също ме кефи - вече не виждам агресия в него, опитва се да реди схеми и той, а и прие двете момичета с радост.

# 1 129
С втория си пост след изгледания топ коментиран епизод за сезона да напомня, че има нова анкета, която ще е до неделя. 😊

Не гледайте статистиката в уикипедия, защото е невярна! С новата тема в неделя ще видите истинската и 100% вярна статистика. Отделно ще направя и една нова статистика, общ брой битки и процент победи. Дано ми стигне времето. 🤯

Само да кажа в аванс, че Бистра има само 2 победи в битка на богатите, а Венци има 4. Никой друг няма повече от 2. Т.е. Венци е с 4 победи, а няма участник с 3 победи. С 2 победи са Бистра, Рената и Георги.
Ако гледаме общия брой победи от всички битки на 1 място е Кирил с 6 победи. Бистра и Миро имат 5, а Венци и Георги имат 4. Георги е единствения с 2 победи за златната гривна.
Но повече в новата тема.

Лорде, ти хубаво коментира основните персонажи ама защо си пропуснал моя човек, Венци? 😮
Това е най-добрия и чист човек вътре във формата без никакви задни и лоши мисли. Миро е интелигентното, мислещо и опасно добро. Венци е чистото и неподправено, наивно добро. И двамата заслужават да спечелят по свои си различни причини.

Хора, как ще коментирате следния факт:
Още не е започнал 'Кръгът' и дават синхрон на Миро как щял да си даде едната гривна на Ина, за да я върне тя на Алекс и така той да има 3, за да се върнел сред богатите (?!)
Миро да не е човек на продукцията или има редактор, който да му снася информация??? Защото дотогава абсолютно всеки един на острова много добре знае, че не можеш да си даваш ей така гривната. Или даваш всичко и си заминаваш вкъщи или не. И хоп малко по-късно започва церемонията и водещите обявяват извънредни правила само за днес по изключение и о какъв шок, те се оказаха точно това.
Много моля UFO да обясни, защото аз съм човек на тънкия детайл, а това е много важен въпрос според мен. Дано да е някакъв гаф, защото иначе какво да си помисля...?

Браво на любимия ми лагер 1, на хората в него симпатизирам още от самия старт. Каквото и да си говорим, там атмосферата си е най-добра и задружна, въпреки Дзами... А и поклонника на Андрю Тейт, не е чак толкова лош. Просто пали и гасне лесно, ама си има принципи според мен. Отново да кажа, че саз лично бях изненадан и то неприятно, че не вдигна ръка да спаси Петя и Ванеса, но се надявам и избирам да вярвам, че просто хитро е изчаквал да види дали някой друг няма да вдигне ръка и щеше да вдигне ръка чак в краен случай, за да не си тръгнат.
Като цяло този лагер винаги е бил най-задружния. И не случайно всеки иска/ше да бяга в него. Включително и златните момичета и Миро.

И за финал отново искам да напиша, че отказвам да повярвам, че Влади би предал Венци. Няма начин. Невъзможно. Първо Влади си е чист герой. Добре, може да мине за популист и фалшив според някои, няма смисъл да споря ама човека си е праволинеен. Никога ама точно никога няма да направи такъв ала Юлиян ход спрямо Пламен от сезон 1 на ИВ. Това първо. И второ, какво би спечелил? На финала се класират трима, така че няма начин да го изпрати на неподходяща битка срещу неподходящ съперник с цел да го елиминира.
Това и да го видя няма да го повярвам, толкова е невъзможно да се случи.
Евентуално бих допуснал Венци да сглупи и да речем да отиде на чужда битка. В смисъл такъв с цел да предпази Влади (такива хора като Венци са способни на подобна геройска проява) да отиде той вместо него на неподходяща битка и така евентуално да отпадне. Това ако стане обаче не мога да се съглася, че Влади ще го е хързулнал. Ще го е 'хързулнала' добрината му. Но надявам се горещо и вярвам, че и това няма да се случи. Simple Smile

Дяволо, Венци не съм го коментирал, защото ми идва твърде наивен. Аз съм коментирал интересни персонажи, а не такива които са чисти и добри. Такива около които се случва нещо. Венци може да е добър на битките, но Влади го манипулира, както си иска за мен не е интересен. Миро има някаква кауза (да помогне на Бистра), участвал е във всички видове игри, иска да изгради собствена коалиция, активен е. Венци прави каквото му каже Влади. Да не говорим, че поне допреди седмица - две бе напълно в миманса. В лагер 1 командваха Дзами, Влади и Гогов.

Бистра има най-много проведени битки. Не само за златната гривна, но и изобщо.

П.С. Аз също смятам, че трябва да има повече герои като Жоро. Те правят формата. Да, негативен персонаж е, но точно такъв трябва на продукцията.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 20:32 от Лорд Сняг

# 1 130
Хора, опитвайте се да слагате километричните цитатите в скрит текст, защото е неприятно за четене.

# 1 131
За Георги е така. Не е от персонажите, които се харесват, но е от онези, които движат едно шоу, правят го интересно и интригуващо.

# 1 132
Ха, успях да прочета всички мнения най-после! Simple Smile

Скрит текст:
Не знам за теб, но аз вече като чуя, че някой е там, за да го обгрижва друг, и .
Много станаха желаещите, а обгрижващите намаляват, или вкарват в действието обгрижване популистки мотиви.
И БерекетА не е най-фрапантния пример, за мен след тази вечер, в личната ми класация за призовото място се борят Мая и Сашко, двама “играчи“, които колко - месец и половина вече просто пребивават на един остров на другия край на света, на издръжката на БТВ, всеки с различни мотиви, но в нито един от тях целокупно няма и бегъл намек за някаква идея защо аджеба са там. И ако Сашко просто си пребивава в някакъв сандък необезпокояван от никого, то наглостта на Мая е наистина безгранична. Направих един паралел с поведението на Бибето тази вечер - че то разлика от Ком до Лом, и плюсовете не са в полза на жената с корекции и силикон, изравняваща тен на плажа, “златното лелче“, свикнало да го “обгрижват“ и закачило се за момиче, което поне се бори да се докаже и в игри, и в отношения.
Та, Берекета ми е назад в класацията. Но имам силни подозрения, че именно обгрижваните така, покрай обгрижващите ги ще добутат ...докъдето добутат.
Досега съм почти изцяло на твоето мнение и виждам нещата като теб, но сега се разминаваме. Simple Smile
Мая при все, че се показа зле на терен, че е пресметлива, крайна и лукава, изглежда искрена в подкрепата си към Бистра. Подозирам, че са се разбрали по-младата жена да ѝ даде някаква част от наградата, ако успее, но така или иначе, Мая вика за нея на игри, утешава я, когато загуби, дава ѝ възможност да се мобилизира за следващия си ход. Бистра ми изглежда като човек, който има нужда от авторитет, на когото да може да разчита и ако с Мая не бяха "лагер в лагера" нямаше да играе така смело и самоотвержено.
Сашко е теоретик на хартия, без куража да излезе да играе и да залага. Чака нещо, но той самия не знае какво чака. Ако приемем, че у хората, които залитат по хазарта, има нещо, което ги кара да пробват и после ги зарибява, то Сашо го няма това "нещо". Личи му отдалеч, че е внимателен в решенията си и ги премисля по няколко пъти. Overthinker, ще ме извинявате за чуждицата. Simple Smile И сега - мислил, мислил, наумувал се и се договаря с Миро за една гривна. Интересно е да се отбележи, че и Георги, и Сашо са измислили как да използват излизането на Ина така, че да се обогатят.
Но и двамата, и Сашо, и Мая не са подхлъзнали никой в човешки план - играят си играта по някакъв начин, но не са се клели в дълбоки чувства към никого и да му забият ножа в гърба.
Докато Берке, Берке постъпи като плужек - 15 дена я натиска Биляна по плажове, в океани, под палми и под навеси, а накрая не намери топките да каже на загрижените лелки Маринка и Лорка да си затварят устите и да не му се бъркат във връзката. Нееее..  кима той с глава и им благодари, че цапат оная, която уж била "най-неговия човек". Дори не намесвам бедния му речник в това, колко ми е противен. Допълвам се - предвид как играе по трасето, и той нямаше да излиза така смело, ако ги нямаше "ние, четиримата" и не разчиташе някой да го спаси - нещо, в което обвиняваме Мая. Сериозно ви казвам, че Берке ми е най-противния на тоя остров. Георги е обладан от играта, яко се е впуснал в нея и не му прави чест, че напада Биляна така. Обаче, цялата сцена нямаше да е толкова грозна, ако Берке не беше попивал като гъба всичко, което му казват.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 15:22 от Gripping

# 1 133
  • София
Прогнози и плюсчета и минуси преди старта на фаза 2.
Така днес ще дам четири вида прогнози + стандартните плюсчета и минуси 😊
1) На база монтаж от продукцията, на прочетено в темата (и между редовете) и на чуто между редовете от подкастите (реално истински спойлери няма, това са си мои тълкувания, няма гаранция за абсолютно нищо и аз лично не знам абсолютно нищо)
2) Ако няма интернет и гледам само това което се излъчва от телевизора и не слушам подкасти и не чета мнения в основната тема в Бг мама
3) Шесто чувство и без да се влияя от нищо друго (реално това са си баш моите виждания, тук има пристрастие, но и инстинкт и усещане ; две в едно)
4) Какво ми се иска като редови фен

И така.
1) Бистра, Влади и Дзами
2) Бистра, Георги и Влади
3) Кирил, Венци и Влади (и само да добавя ако е жена ще е Вера)
4) Вера, Венци и Влади (Марина изпадна от топ 3, че и от топ 5 за мое голямо съжаление)

И така, а сега + / -

++
Венци - това е моят човек.
Ако не е на финал, дяволчето ще е много, много разочаровано. 😢

+
Влади, Георги, Гогов и Вера

= / +
Миро, Дзами, Тренера, Кирил, Марина, Биляна, Ванеса и Петя

=
Бистра, Нина, Алекс и Митов

= / -
Иван

-
Мая и Лора

--
Берке

# 1 134
Всичко което Неделчо и Туджаров говорят след 1, 16 минута по ситуацията Биляна  - на сто процента съм съгласен.
https://www.youtube.com/watch?v=FB1NoWaAENU

Дори и още нещо, което не забелязах. Лора каза че Биляна спи повече от нея, а Биляна става първа.

Подкрепям Неделчо и за всичко което каза. Че това което направи Берке бе отвратително. Че не я подкрепи лагера нито на синхрони, нито на  играта.
Че Биляна - чиято любов му изглеждала смешна - е направила нещо страхотно, че е казала какво са си казали Киро и  Жорката. И по този начин е видяла кой какъв е и маските паднали.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 15:32 от Лорд Сняг

# 1 135
Лора ми изглежда много негативен човек и много завижда като цяло на всички и за всичко, така че хич не ме учудва това което надрънка на Берке.
Ситуацията е малко , ако излезеш на улицата и срещаш все кофти хора, идеш на работа пак кофти хора, влезеш я магазин видиш кофти хора, най-вероятно кофти човека си ти.
Това ми е виждането и за Сашо, съжалявам но ми изглежда адски тегав човек

# 1 136
  • софия
Изгледах, настигнах ви.
 Значи, Жорката е топаааа. Как полудя пинчерчето. Много ме радва. А това, което чух в Надкаст, че Жорката е "девствен" от към риалити формати го прави още по - ценен. Писнало ми е да гледам надъхани и подготвени. При него всичко е натурално.
 Лошото е, че сега този хейт, който лети към него също ще го свари неподготвен. Дано има добри хора около себе си, които да му кажат, че такава е играта и да не се връзва. ( не говоря за нашата славна група, а по принцип в социалните мрежи)
 Берке, Лора и Марина направиха най - доброто, което можеха да направят за Биляна. Плеснаха и шамар и тя успя да се осъзнае на време. Похвала за тях, докато се хързулят по нанадолнището.
 Въобще, тази седмицата островът закипя. Супер интересно стана. Чакам си понеделника с нетърпение. Продукциятаааа, няма да ви се разсърдя, ако пак се объркате и пуснете епизода в сайта предварително.😀

# 1 137

И Туджаров - е той Берке иска Биляна освен всичко друго да е и Мастер шефJoyJoyJoy

Е как , сега не ми казвайте че с три кокоса и корен от палма, три картофа и малко сол не можеш да завъртиш някакъв гювеч и да го плейтнеш върху плоча извадена от океана и да го презентираш на Берке с някаква еспума от водата на тоя кокос 😁

П.П. Адмирирам усилията на всички които успяват на острова да сготвят с наличните продукти каквото и да било. Аз нямам такова въображение.

# 1 138
Аз не ги разбирам тези изказвания тип "такава е играта" или "не бях себе си". Играта може да извади от теб само това, което вече носиш у себе си. Така, че оправдания за поведението на Жорката няма. Нямаше да е толкова дразнещ, ако не парадираше с духовна извисеност, философски тези и възпитателни наклонности.

# 1 139
По принцип може да влезеш в образ - да си голям злодей без да си такъв живота. Или да се представиш за добряк, без да си такъв. Решаваш, че това е игра - и влизаш в образ.

Но както забеляза Нед, играта не може да ти бъде оправдание да разбиваш връзки.
и Нед и Туджаров правилно забелязаха, че Жорката реши колко гадна е Биляна, едва след като тя го "осветли" и показа как интригантства.
А ако се доверим на Туджаров че Жоро е натурален  (защото  не е гледал никакви риалита) излиза че това всъщност е истинският Жоро. Толкова по-зле.

count_horror4e, не ставаше дума за трите кокоса. Берке бе много възмутен, че Биляна едни мекички не му направила - ерго е недостойна. Между другото - гимнастичсиките полагат зверски диети, много от тях стават анорексички, припадат от глас, а Биляна е европейска бронзова медалистка. Много ясно че няма първата ѝ мисъл да е в храната

Общи условия

Активация на акаунт