Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 23 189
  • 521
  •   1
Отговори
# 495
Преди два дена направихме поръчка към Али, не са начислени мита. Две различни неща са. Последната поръчка дойде за 4 дена до Германия. Не се бавят хич.
Цените обаче са увеличени.

# 496
Тези мита как ще ги изчисляват? На всеки артикул в пратката или на цялата пратка? Ако в пратката са само електронни компоненти?
Махат ДДС на стоката, добавят три евро такса и връщат ДДС. Все още минава врътката с китайския микс, но само за определни превозвачи. От ноември ще има и още две евро на пакет като такса за обработка, която също ще се начислява по ioss. След година ще има и още. В момента няма значение дали е електроника безмитна - трите евро си ги събира ЕС.
Разлика ще видиш само ако поръчаш нещо над 150 евро което подлежи на мито. Тогава ти вадят всичко и се минава по общия ред. Примерно пет парцала по 60 евро ще ти извади и ДДС и ще я пусне без сборове по ioss.
Лошото при мен е, че има неща които пазарувам и от известно време отказва да ми сложи повече от едно в пакет.

# 497
Ама виж тук какво искат. Махат $2 ДДС и после добавят митнически сборове. Не са 3 евро а се получава по 3 евро за всяко нещо.

На въпросителната зад предполагаемите митнически такси пишат, че ако са по-малко ще ми върнат разликата. Ако са 3 евро само ОК, ама какво пречи да кажат, че тук ЕС са взели по 3 евро за всяко нещо или наистина ЕС да вземат по 3 евро.

# 498
Точно. 3 на всеки артикул независимо от бройката.

# 499
Не знам закъсала се каишката за фитнес гривната и въпроса решен. С такса без такса на тези цени и една бройка в БГ не можеш намери.

Кажете дали трябва да се крият снимките в тази група да им сложа таг.

# 500
Здравейте! Миналия месец поръчах 2 артикула, единия 46 евро, втория 192 евро. Общо платих  ~206 €.
Днес проверих до къде е стигнала пратката (обединени са в една. От един търговец са.) и ето това е изписано в сайта на бг пощи

Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция
България, SOFIA LC/AO
04.08.2026 - 13:12ч.
Изпращане на Вх. пратка на Митница
България, SOFIA LC/AO

Какво следва от тук? Нещо трябва да направя или чакам известие/имейл/SMS с указания?

# 501
Здравейте, имам поръчка, за която ми дава Shipment on the way. Как да разбера, аджеба, къде ми се намира пратката? Разбира се, никой не се е свързвал с мен. Кой знае в кое малко забутано магазинче се намира, където на никой не му се занимава да си свърши работата.

# 502
Здравейте, имам поръчка, за която ми дава Shipment on the way. Как да разбера, аджеба, къде ми се намира пратката? Разбира се, никой не се е свързвал с мен. Кой знае в кое малко забутано магазинче се намира, където на никой не му се занимава да си свърши работата.
https://parcelsapp.com/

# 503
Здравейте, имам поръчка, за която ми дава Shipment on the way.

Аз имам такава с такъв статус от 22 юни. Твоята е съвсем прясна още Simple Smile

# 504
от склада в Турция идват по бързо

# 505
Здравейте, има ли някой, който играе Prize Land(играта с поливането на дървото) и да е получил подарък след началото на юли месец? Интересно ми е дали и на подаръка слагат таксата от 3 евро.

# 506
На всичко слагат

# 507
Митницата на Литва са публикували данни за входящите пратки от Китай до 150€. Сравнението е спрямо 2025г. Резултатите са категорични:
Спад с 96%. До 17 август има само 424 пратки, ако се запази темпото, то за август ще има само 800-900 пратки спрямо над 600 хил. за август 2025г.
ЕС постигна това, което искаше.

# 508
Китай имат и други пазари, не е само ЕС. Но ние губим много от липсата на конкурентен пазар.
Аз, в интерес на истината, не съм поръчвала откакто влязоха новите правила. Просто засега нищо не ми трябва. Ако ми потрябва нещо, пак ще си поръчам от Алито. Такси, не такси, като ми трябва какво да правя?

# 509
Абе те имат други пазари, ама това е голяма загуба на основен пазар и ще измислят нещо.

Общи условия

Активация на акаунт