Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 29 640
  • 514
  •   1
Отговори
# 60
  • Велики Преслав
Това с варовика, малко е относително, защото понякога е виновник за термомост между нагревателя и термостата и изключва по-бързо. Съответно бойлера харчи, даже по-малко, но това когато стане на камък около фланеца му.

Иначе по темата

# 61
  • Somewhere far away
Този месец е по-добре- 65 лв

# 62
Аз чакам февруарската сметка да сравня как е с 2 климатика вместо 1 плюс маслен радиатор.

# 63
Ако има повишение от януари си добавете и 10%.

# 64
  • Шумен
С ДДС-то ще е повече от 10%. Най ме кефят обясненията за повишаването.

# 65
  • София
Да, никой от обясняващите не каза, че всъщност токът от ТЕЦ беше най-евтин, докато не ги обложиха с няколко стотин % такси, заради зелената сделка. 🙄 И сега е най-скъп, но нямаме друг!

# 66
За висока сметка причината може да е и техническа, служител да е сгрешил при засичане (не знам дали при всички засичането е само електронно).
Преди няколко години изведнъж получих в пъти по-голяма сметка за офис, вярно беше зима, но отоплението е изцяло на газ. Обадих се в енергото, казаха да видя показанията на електромера. Имаше разминаване в цифрите, които подадох и тези, които бяха засекли те. Назначиха проверка, вместо крайно показание 103,бяха написали 1003. Казаха ми докато не мине проверката, да не плащам. Бързо дойдоха. Става въпрос за Енерго Про, тогава бяха Еон все още.
При всички положения се свържете с енергото да им обясните случая. Те ще ви кажат какво да направите.

# 67
  • Пазарджик
Бойлерът ви почистван ли е от варовик в близките години? Усещате ли водата да се стопля бавно и да изстива бързо?
[/quote]
Не,но е със сух нагревател и мисля,че те не се почистват.Иначе е от 2012г(теси-2 нагревателя-ежедневно е включен единия,а при спешна нужда от топла вода включвам и другия докато загрее).Като цяло и аз го определям като ламя....,но не ми е на мерника за смяна.Когато се счупи....

# 68
  • Велики Преслав
Това, че е със сух нагревател по какъв начин променя нещата от този с потопения? И на двете има високотемпературна точка на която се събират варовиковите отлагания.

# 69
  • Пазарджик
Това, че е със сух нагревател по какъв начин променя нещата от този с потопения? И на двете има високотемпературна точка на която се събират варовиковите отлагания.
Съгласна съм.Но въпросът е дали може като този с потопяемия нагревател да се отваря и почиства?

# 70
  • Велики Преслав
Разбира се. Пак си има фланец и се отваря.

# 71
Аз да питам какво каза техникът ?
Там казуса с 300те лв сметка?

# 72
  • На черешата
Тристаен, тухлен, изолация - 149лв. Отоплението е с климатици, пералня и сушилня почти всеки ден. Готвим, но предимно фраер и мултикукър, фурната включвам рядко. Като цяло подържаме около 23-24 градуса, когато ни няма не изключваме климатиците, държим ги на 21 градуса. Мисля, че сметката ни е нормална.

# 73
Този месец получихме 350лв сметка. Става въпрос за тристаен апартамент с изолация и нова дограма. Отопляваме се на 1 климатик и 1 конвектор, фурна се ползва през ден, сушилня и пералня също. Общото потребление миналият месец ни е 553, а този 1400, като не знам нещо да се е променило за този период. Може би конвектора се държи включен повече. Някакви съвети? Какво да се погледне/провери?

# 74
  • София
Каква е мощността на този конвекор? Повечето са по 2 kW. Дори да работи на слабо, ако е постоянно включен, ще изразходи по 20-24 kWh дневно, или около 600-650 месечно. Т.е е възможно и от конвектора да е, големи лами са. Но студ още не е идвал тази зима, не знам.
Но ако не работи постоянно, си засечете електромера, по-нагоре няколко пъти беше обяснено как.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 15:53 от sofyia

Общи условия

Активация на акаунт