Пазаруване от Fashion days - тема 7

• 52 430
  • 443
  •   2
Отговори
# 330
# 331
# 332
  • София
ФД нещо започват да ми лазят по нервите. Рекламирам един чифт маратонки, които се скъсаха за кратко време. Направо съм бясна. Явно си е дефект в материалите, защото имам маратонки на повече от 5 години, които не са мръднали. Имам много чифтове и постоянно ги въртя. Та ФД искат да ги изпратя и да разследват какво се е случило. Ако не уважат рекламацията или ако искат отново да минат с ваучер ще ги задраскам веднъж и завинаги.

# 333
Аз наскоро правих рекламация на една тениска, която след първото обличане видях, че е прокъсана цялата по гърба. Обадих им се, изпратих снимки, след което изпратиха куриер да я вземе и ми върнаха парите. Нямаше проблем.

# 334
  • пустинята Гоби
За какво сте бясна, нормално е да искат да видят маратонките. Ако не Ви уважат рекламацията, разбирам, ама предварително…

Не съм имала проблем с некачествени обувки и чанти, а купувам от там от години.

# 335
Винаги, когато подам рекламация, искат да им изпратя артикула. Смятам, че е нормално, все пак трябва да проверят наистина има ли повреда, а може да се връща и на производителя и на тях да им възстановяват сума, не съм сигурна.

# 336
  • София
Говорих с познати, които са правили реклмация на обувки. Не са им искали обувките. Само снимките са били достатъчни, за да я уважат. На мен досега никога не ми се е налагало. За първи път имам подобен проблем. Ядосвам се, защото са страшно удобни и си ги купих с голямо желание. На всичко отгоре подарих същия модел и на майка ми. Ще видя какъв ще е развоя.

# 337
Обувки на s. Oliver, носени 2 месеца, се разлепиха отпред, подметката се спука, а отвътре подплатата се скъса. Струваха 120 лв. Одобриха ми рекламацията, но си искаха обувките.

# 338
Няколко пъти в годините съм правила рекламация на обувки. Винаги първо искат снимки и после да пратя артикула. За момента мога да кажа, че са изключително коректни. Всички обувки, които купувам са от естествена кожа, но за съжаление качеството е много занижено. Благодарна съм, че когато има проблем са адекватни и сравнително бързи.

# 339
  • Sofia
Вest secret , Озон също искат да се прати артикула и е нормално.
Друг е въпросът ако някой иска да си върне парите по рекламация, но и да задържи стоката.

# 340
Бракуването на стока има счетоводно-данъчни последствия и правила, по които се прави и тези правила се следват от сериозните търговци.

Съставя се акт или протокол за бракуване, в който се описва причина, количество, стойност. Този протокол се извършва на база реално налична стока и се извършва или от търговеца, който е продал стоката, или от производител/доставчик, който е продал стоката на търговеца, в който случай търговецът получава кредитно известие. В допълнение, към този протокол се прилага и протокол за рециклиране(издаден от фирма за рециклиране) или протокол за унищожение(от търговеца или от външна фирма).

Всичко това е доказателство и пред НАП или съответна аналогична агенция в държавата на търговеца, че стоката е реално бракувана, а не продадена повторно или на черно.

# 341
  • София
Вчера ги изпрах и подготвих за изпращане. Дано наистина ги изпратят на производителя и вземат мерки (което ме съмнява), защото са скъпи и некачествени. Направих малко проучване в Интернет и се оказа, че не съм единствен случай. Има и други оплаквания точно от този вид материал, който е използван за модела.

# 342
Направих малко проучване в Интернет и се оказа, че не съм единствен случай. Има и други оплаквания точно от този вид материал, който е използван за модела.

Може ли да споделите коя е марката и модела?

# 343
  • на земята
Здравейте,има ли код някакъв в момента който можем да позлваме?
Благодаря ви !Усмихнат ден!

# 344

Общи условия

Активация на акаунт