Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 32 109
  • 468
  •   1
Отговори
# 405
Явно ще започна да се радвам.на моята пералня Beko, която я имам от 10 години, въпреки максималните обороти от 800. Както понякога прекалянам с праха за пране или гела, ако беше нова, нямаше да изплакне дори да включвам 3-4 пъти изплакване.

# 406
Да похваля гел за отпушване на тръби, марка на Кауфланд. Бях го взела на промоция, но днес се наложи да го използвам. Не хранех надежди, но се справи отлично. Нямам забележки.

# 407
  • София
Момичета знам че ще помогнете много, изчетох цялата последна тема.
Имам мивка черна Фат, не мия с агресивни препарати но някак си вече не е лъскава. Полирах с бебешко олио, ефекта е за един ден. Почиствам я с веро, циф течен, но не ми харесва ефекта.
Все пак с нещо да съм полезна, за Aeg пералня мога да помогна, аз пера на 1 час и вдигам градуса на 60, особенно като пера работните дрехи на мъжа.
Почиствам я с препарат на Лидъл, от тяхната серия на W5. Доволна съм и от гела за съдомиялна и от гланца на същата серия.
Под мия с моп, ама с пръскалка отпред, в Метро като пуснат 2 за 1 са двете за 20 лева. Много ми е удобно, завира се навсякъде, защото долу е с чупещо рамо. Ползвам само Log на  Anwey, който се разрежда и става за всичко.

# 408
Можете ли да ми препоръчате препарат за холната секция и комодът, с черно матово покритие са и се чистят трудно. При допир остава отпечатък, което не е проблем, но чистенето е АД. Ако мина с препарат и микрофибърна кърпа стои като замазано. И с какво си чистите матовите вратички в кухните, отново да не стоят замазани. Аз използвах медикс до скоро, минах на The Pink Stuff и съм доволна, но търся нещо друго.

# 409
Дайте идеи за нещо много добро за почистване на загоряла тенджера. Пробвах със сода за хляб. Благодаря!

# 410
  • In transit
Дайте идеи за нещо много добро за почистване на загоряла тенджера. Пробвах със сода за хляб. Благодаря!
Намокри я, да остане мокра, но не с много вода. Поръси обилно със сода, на тънък слой и остави да престои 10-20 минути. Мини с пръст да видиш дали се е отлепило загорялото. Ако на сухо си я слагала содата няма да се получи.
Иначе, ако повърхността на тенджерата позволява, може да напръскаш с обезмаслител.

# 411
Чугунена Le Creuset касеролка, много ми е скъпа.

# 412
  • In transit
Недей с обезмаслител тогава.

# 413
Почиствала съм брутално загоряла тенджера с прах за пране, разтворен във вода, и се оставя да ври известно време. Но беше стоманена тенджера, не знам емайлираната как ще го понесе. Преди да я хвърлиш, пробвай и това.

# 414
Опитай да поври с един пръст вода в нея и около 50 грама сода за хляб. След това с дървена бъркалка остъргваш дъното и става лесно почистването.

# 415
Взимаш от онези, телени гъбки. И почваш да търкаш, сериозно и много яко. Всички предишни бля-бля не са измили нито една такава! Телена гъба от метални стружки, търкаш и миеш с вода, докато не махнеш загорялото! И след това с едно "веро" и си готова.
Сода? Това е Натриев хидрогенкарбонат, който е с алкалност като за Бог да прости. С дървена лъжица? Освен да я съсипеш, друго няма - дървото е дърво. Прах за пране се използва за пране, и няма никакви предимства при загоряло нещо. Иска се по-твърдо нещо, което да остърже мизерията, без да наради съда.
Умилявам се от "съветите" на хора, които хабер си нямат от понятие!

# 416
Ще може ли да запазим добрия тон в темата, ако обичаш?
 Всички дадени съвети са личен опит, питащата сама може да прецени кое да опита.

# 417
Ще пробвам пак да поври със сода. Днес смъкнах малко, но положението още е зле

# 418
Здравейте, отново! Преди време питах за препарат за стъкло на душ кабина. Взех този и съм много доволна. Стъклото беше много замърсено, вече е добре и почиствам редовно. По ваша препоръка взех и черен Доместос. И от него съм доволна  +1 търся и аз хубав препарат за матовите шкафове в кухнята. Благодаря ви! Супер сте! 🙏🏻     .

# 419
А с Медикс за загорели съдове няма ли да стане? Аз използвам само него и без търкане маха загара.

Общи условия

Активация на акаунт