?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 433 253
  • 10 757
  •   9
Отговори
# 10 710
И нашата е брита, но има отгоре едно екранче за филтъра. Не мога и не знам как да го оправя? На батерии ли е? Пробвах да го отворя и не става или поне ме е страх да не го счупя😀

# 10 711
  • varna
Моля за помощ и услуга съфорумки, живеещи във Варна около СБАЛОЗ "Марко А. Марков". Става въпрос за записване на час за преглед.Телефонът на Регистратура или дава заето, или не вдигат.Благодаря предварително на отзовалите се.Чакам на ЛС.

Тази, която до Окръжна болница или в Аспарухово?

# 10 712
И нашата е брита, но има отгоре едно екранче за филтъра. Не мога и не знам как да го оправя? На батерии ли е? Пробвах да го отворя и не става или поне ме е страх да не го счупя😀
Какъв му е проблема? То е капсуловано и не може да се отвори. Може да опиташ да пишеш на Брита. Това екранче с индикация, която намалява и като се “изпразни” трябва да смениш филтъра предполагам.

# 10 713
Нашата е такава, води се офис брита, понеже пием много вода, да , заема повече място, но е много удобна. Не я чистя често, почиствам я с оцет😌

# 10 714
Тази четка се опитвам да поръчам от сайта на Лили, дава ми, че е в наличност, а като река да я сложа в кошницата, ми излиза съобщение Not enough items for sale.
https://lillydrogerie.bg/tangle-teezer-wet-detangler-chetka-za-kosa-rozova-519816

Не съм сигурна наистина ли просто не позволява, или имам някакъв проблем с профила. Регистрирах се с фб профил и замръзна страницата при регистрацията, а като отворя друга страница, ми дава, че съм си в профила

# 10 715
  • Glasgow
Позитивен ли е опитът ви с противогрипни ваксини?

# 10 716
  • Другата България
Позитивен ли е опитът ви с противогрипни ваксини?
Зависи какво разбираш под позитивен.
Цялото семейство се ваксинираме от над 10 години.
А може и повече да са.
Не е като да не боледуваме изобщо /въпреки, че грип май не помня някой скоро да е “карал“/, но по-тежко е изкарван ковид - ако ме разбираш.
Леко протичане - това е “ефекта“.
Но вече е късно за тях, ние ги поставихме края на октомври някъде.

# 10 717
Искам да ви попитам виждали ли сте новата Коледна реклама на Кока Кола по тв и какво мислите за нея?
Скрит текст:
Разбрах, че на запад е предизвикала скандал и под видеото в Ю туб има стотици негативни коментари, защото е ИИ, обаче на мен не ми направи впечатление.
Занимавам се с рисуване, но не ме интересува толкова дали се ползва ИИ, нито ме дразни по някакъв начин - особено при реклама, въобще не съм я загледала толкова, че да забележа нещо необичайно.
Въобще дават ли я често, да не са я спрели? - аз съм попадала на нея веднъж или два пъти, за сметка на това рекламата на Джъмбо (хора, празнуващи Коледа на замръзнала магистрала) я видях вече стотици пъти...

# 10 718
Майко мила, кой глупак би се подразнил от използването на ИИ в реклама?

# 10 719
Виж клипа в Ю туб - отдавна не бях виждала да се излива толкова жлъч.
 https://www.youtube.com/watch?v=Yy6fByUmPuE

Скрит текст:
Либералите имат проблем с новите технологии.
Пак казвам - рисувам, обичам "естественото" изкуство - предпочитам рисуването с истински материали, а не дигиталното, но ИИ не ми пречи по никакъв начин - според мен, тези, които "протестират", "бойкотират" (или каквото там правят) са ненормални. Или страдат от стаден синдром.

# 10 720
Какъв му е проблема? То е капсуловано и не може да се отвори. Може да опиташ да пишеш на Брита. Това екранче с индикация, която намалява и като се “изпразни” трябва да смениш филтъра предполагам.
Да, това е. Мига като се ползва, не се ‘актуализира’, когато трябва да сменим филтъра. Каната е отдавна, не съм я взимала аз. Иначе не ми трябва тази екстра, просто ми е интересно дали няма начин да се оправи и да показва.

# 10 721
pppqqq Изгледах я и на мен лично много ми хареса.
На тези, които са сериозни противници на ИИ, им личи колко са останали в миналото.

# 10 722
Задръж пръст на бутончето докато се напълнят и четирите черти на индикатора, и спре да мига.

# 10 723
Мерси, но явно нещо е бъгнато. Излизат 4-те черти и после свети празно, пък оня ден го смених.

# 10 724
Понякога не мога да повярвам с какви работи се занимаваме 🤷🏻♀
Каната за вода без значение марката има един съд отгоре за нефилтрирана вода. Водата преминава през филтър и пречистена попада в долния съд. Когат наливаме се налива само филтрирана вода. Ако обаче напълним в същото време горната част до горе и долу е пълно, нефилтрираната вода не може да се пречисти и за нея няма място в долния контейнер, за това при наливане тя изтича през отвора за пълнене. Изводът е: пълни се, чака се, налива се.
Хлорът не се отлага по решетките, по решетките се отлага варовик. Без значение каква е каната трябва да се чисти редовно. Хлорирането на водата се прави за убиване на микроорганизми и обеззаразяване. Минала през филтър водата е пречистена и от хлор (дали и колко ефективно зависи от филтъра), това означава, че в обеззаразената вода по-лесно може да се размножават микроорганизми. Препоръчително е всеки ден каната да се мие. Аз съм с Брита и си признавам, че не я мия всеки ден, но гледам поне 2-3 пъти седмично да я мия. Ползваме Брита от години и друга вода не пием.
Да, да, варовик не хлор в движение  писах и изобщо не съм обърнала внимание, че е хлор. Тя пита за нивото на филтрираната вече вода до къде трябва да е. Майка ми и тя само ми мрънка като ме види колко я пълня и ми говори, че уж така не се причиствала. Затова съм написала, че и аз не знам до къде трябва да е и какво правя. Според мен няма значение до къде е, тя май иска да ме убеди, че трябва нивото да е под пластмасата с филтъра, че да бъдела пречистена. За мен това количество е 2 глътки и ако е така трябва само на чешмата да стоя с каната и да чакам водата да се изтече от филтъра.

Този валяк върши ли някаква работа наистина? Помага при отсичането или повече пречи? Много се чудих днес да го купя ли в Практикер, но накрая реших, че не върши и ще се набутам с 20 лв и го оставих. Ако са хубави да ходя пак да го купя

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 22:06 от Morkovelka99

Общи условия

Активация на акаунт