На море в Гърция 2025

• 61 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Допълвам, че последно искаха билетите да са закупени поне 3 часа по - рано.

# 616
Здравейте, някой знае ли на остров Скиатос има ли таксита или как най-лесно се стига ох летището до даден хотел, без да наемаш кола?

# 617
Има таксита, има и автобус.

https://iloveskiathos.gr/bus-timetable/ - лятно разписание
https://iloveskiathos.gr/useful-numbers/ - номерата на такситата са тук

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 22:08 от Параход

# 618
  • Sofia
Здравейте, някой знае ли на остров Скиатос има ли таксита или как най-лесно се стига ох летището до даден хотел, без да наемаш кола?
Кога сте там. Ние през Юни. Направо не е истина как се следваме с теб по темите 😁

# 619
  • Стара Загора
Здравейте, много пъти е коментирано ,извинявам се за което , но не намирам в търсачката нужното.  Искам да заведа детето за 2 дни по Великден в Гърция двамата ще сме само за разходка. Най-близката част от Стара Загора -Ксанти, Комотини, може да спим в Кавала. Но си спомням , че сте коментирали, че много заведения не работят в петък. Да не отидем и съвсем да няма къде да се хапва се чудя? Искам да отидем петък, събота и неделя  да се приберем.

# 620
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата.
Лятото ни предстои посещение на Метеора за няколко дни. След това мислим да съчетаем с море. Моля за съвет на къде да се насочим след Метеора. Кое хубаво място се намира в близост? Гледах картата, но истината е, че не са ми познати местата в близост.
Ще бъда благодарна на съвети!

Хубав ден!

# 621
  • София
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата.
Лятото ни предстои посещение на Метеора за няколко дни. След това мислим да съчетаем с море. Моля за съвет на къде да се насочим след Метеора. Кое хубаво място се намира в близост? Гледах картата, но истината е, че не са ми познати местата в близост.
Ще бъда благодарна на съвети!

Хубав ден!

Вижте Лептокария, Нео Пори , Платамонас

# 622
Цитат
Лятото ни предстои посещение на Метеора ...

Метеора е в средата на контитенталната част на Гърция. Морето в "близост" е на едни поне 140 км.

Имате поне 3 опции:
Йонийско море, напр. Парга. 3 часа, около 200 км.
Егейско море, Пелион, напр. Волос (вратата на полуострова), 2 часа, 150 км
Егейско море, Олимпийска ривиера, напр. Платамонас, час и половина, 140 км.

Подредил съм тези 3 опции по мое лично предпочитание, всяка от тях е коренно различна от останалите и е въпрос на лични предпочитания за тип почивка. Успех с избора.

# 623
Не съм ходила в Кавала по Великден, но съм била на Корфу. Бяхме на предварително запазено заведение и имаше и други хора, но наистина много места и повечето магазини (дали не и всички) не работеха на самия Великден. Колкото до посещение на Ксанти и Комотини - не знам какво може да се прави там, за мен са много скучни места. 

# 624
  • София
В Кавала съм била по всички празници. Петък и събота преди Великден магазините са с намалено работно време, на самият Великден и понеделника не работят. Но отворени заведения е имало винаги, не работят всички, но има къде да се яде.

# 625
Миналата година бяхме на Лефкада за Великден. В петък и събота си работеха заведенията и магазините, само в събота късния следобед някои започваха да затварят, за да се приготвят за вечерта. В събота вечер, ако държите да вечеряте навън, трябва да си резервирате предварително маса или да хапнете по-рано, иначе рискувате да не ви вземат никъде (личен опит от преди години, когато само едно заведение беше предвидило няколко маси за закъсали гладни чужденци).

Не съм ходила в Кавала за Великден, но не вярвам всичко да затвори, храна ще намерите, както и всички останали, които не са на работа по това време и са навън Simple Smile

# 626
  • Стара Загора
Благодаря, момичета! Идеално е. ☺

# 627
Верният отговор според моите впечатления от Великденска Гърция е този на Deviant Art Simple Smile. В петък и събота до ранния следобед всичко си работи. Събота вечер и неделя на обед - както е казано, с резервация и определени заведения, като в събота обикновено отварят в 12 часа след литургия.

За морето в близост до Метеора, само да уточня, че Платамонас е селище без плаж. Такива има на север в Паралия Скотинас, Паралия Пантелеймонас, Лептокаря (с камъни), Олимпиаки Акти и всеизвестното Паралия Катерини.
На юг от Платамонас плажът е в Неи Пори, двете селища са на практика слети. И после надолу още. Но и аз бих предпочела Йонийския бряг за основна почивка. Пътят от Метеора е по-бавен, но пък е по-хубаво.

# 628
Кога сте там. Ние през Юни. Направо не е истина как се следваме с теб по темите 😁
хахха и ние! Но още не сме взели билетите, защото изчаквам малко да питам за отпуска и тогава.

# 629
Благодаря на всички за отговорите! Насочихме се към Парга. Отдавна съм набелязала тази дестинация.
 Ще бъда благодарна на съвети за места за настаняване в Парга.

Общи условия

Активация на акаунт