Отговори
# 255
Добро утро на всички мами и бебчета!

Сега се замислям ние пък какво можем...ами това е: изправя се сама ако има достатъчно стабилна подпора, бяга с проходилката и ме търси като викам от другата стая, казва "айде", "тата", ам-ам", "да" и много несмислени звуци, приружени с мимики, пълзи сравнително добре (но не й харесва), държи се дълго време изправена за кошарата и се опитва да мести ръчичики, но за сега неуспешно. Ами май е това, нито "чао" казва, нито "здравей", не пляска с ръце.

Айде чао за сега, отиваме на консултация и после разходка, а довечера сме на рожден ден на свекър ми

# 256
 #MiltiЧестита месечинка на Друнделчо, Крис, Мина и Марти! #Milti
                                                          family  Nature Partly Sunny

# 257
Аз Теди никога не съм го кърмила, но със Дани имах много кърма и страхотни проблеми още в болницата, там ми дадоха тези съвети и ми биеха окситоцин, също ходех на нагревки. Най-важното да няма застой на кърма, ако след кърмене ти оставя кърма, трябва да се изцеждаш.

При мен това е помогнало и след прекаран мастит съм си кърмила детето доста дълго време,така че за себе си съм права. А за това, че не се цеди до край естествено, че е така, може да не съм го обяснила както трябва.

newsm78

# 258
  • София
синеочка, самият ориз не съдържа глутен, но ако е обогатен с витамини разни, може да съдържа - виж тук http://www.glutenfreekitchen.org/rice.htm.
прасчо, мерси, и тези ги търсех, но имаше и една тема с игри от типа хей ръчички, ще я търся още

# 259
  • През девет земи в десета
Здравейте и от мене и Цвети,днеска нещо изобщо не ми остава време да се включа! Hug

Честити месечинки на Друнделчо,Крис,Мина и Марти!!! Да са много,много усмихнати!!!

Ренка,мисля да ги кипна в съвсем малко вода да не се разводнят много и после да си ги пасирам заедно с плодовете.Ако само ги залея с гореща вода ми се струва,че ще са по-трудно смилаеми newsm78

# 260
. Ами май е това, нито "чао" казва, нито "здравей", не пляска с ръце.

Трябва ли  децата ни да казват "чао" и "здравей"  на този етап?  :shock:newsm78Мимето също не казва чао, а само маха с ръчичка за чао и се хили.

# 261
  • Варна
 newsm51Честито на днешните месечинки!Нека бъдат здравички и много поспаливички! smile3525

# 262
  • През девет земи в десета
Рени,направих пшеничните ядки.Ето как изглежда приготовлението:
1.Нарязах ябълките,3-4 с.л. ядки,заливам с вода.
2.Кипят 5 минути на силен огън:
3.Махам ги от котлона и прибавям 2 с.л. кисело мляко.
4.Пасирам и сипвам в бурканите:

Сега си имаме пюренце за два дни Hug Това е то,много бързо и лесно!
Нещо кофти подредих снимките,но карай!
Ети,снимах ти и маслото после ще ти го пусна на лични! Peace

# 263
С непоносимост към глутена сме cryДнес бях сложила в пюрето й малко овесени ядки и този път ака 3 пъти от обяд и все рядко.На преглед сме чак в сряда.Незнам как ще я карам до тогава Cry

# 264
Slyncho може ида не сте с непоносимост към глутена просто овесените ядки действат разхлабващо на някои деца, а и нали при запек се дава овесена вода Grinning.
А сега да се представя, че ви чета има няма 8 месеца newsm03
Казвам се Силвия, а синът ми Петър и роден на 6 юли. Доста идеи съм почерпала от писанията ви и сте ми били полезни но просто ме мързи да пиша, то съм записана ипри юнските майки, защото термина ми беше на 29 юни ама и там толкава съм писала.
Сега просто ми дойде вдъхновение, а да отговоря на Слънчо да не притеснява за овесените ядките.
Ами това е то мен като за първи път бая писах newsm03

# 265
Влизам само да ви почерпя,че си имаме гости ,а утре ще ви чета.Мерси за пожеланията  Peace

# 266
Slyncho:
Цитат
.Кашата която й дадох е на Слънчо с пшеница и овес, ябълка и банан.Голяма грешка направих, че не ги въведох поотделно
Kaкво си имала пред вид, че е трябвало пшеницата и овеса поотделно ли да въведеш? newsm78
Ако е така, значи ли това, че кашата със седем зърнени култури е неподходящ вариант за въвеждане на глутена? Thinking
Но не се тревожи предварително, sisku може би има право. Дано да е така! Praynig
siskuwelcome Радвам се, че надви мързела Grinning и се разписа и при нас. Hug
pigi : Супер си! И аз ще се възползвам от рецептата. И какъв снимков материал си приложила... Hug
jorji: Данката започна да пие по повече водичка. Сигурно се дължи на затоплянето на времето.
Предполагам, че до лятото Друнди и всички останали  непиещи вода бебчовци също ще пропият. Peace

# 267
sisku...Най-напред, добре дошла и се мобилизирай да пишеш по-често Hug
За съжаление неможе да е от овесените ядки. CryОсновата в пюрето на малката беше ориз и само една малка лъжичка ядки прибавих, колкото да не е без хич.Едва ли толкова малко количество ще предизвика такъв ефект, а и в акото й имаше слуз.
Нани, аз съм решила за себе си всяка една нова храна да я въвеждам по отделно.Целта е ако има някава реакция да ми стане ясно веднага от какво е тя.А точно сега когато ни намери Дявола и наблъсках 2 едновременно. Confused

Обадих се личната и тя ми каза само да спра с глутеновите, но не спомена за никаква диета.Поразрових се из нета и в една статия пишеше, че трябва да се спре и приемането на жълтък, краве масло......но все пак това е само случайна статия в нета, за това моля и вас за мнение.Има ли други бебчета с алергия към глутен?Тази алергия израства ли се или детето ми ще бъде на диета цял живот? Cry

# 268
Честити днешни месечинки ! Ние сме цял ден навън, ходихме в  Южния парк, добре че дойде брат ми и ни заведе. Супер си изкарахме. Не бях ходила там отдавна.Слънчо, и аз като Сиску мисля че може и да не е алергия, овесените ядки действат разхлабващо, дано baby_neutral Дю, мойте съболезнования!
Всички болни мами и бебчовци да оздравяват бързо. Утре сме на консултация, после ще отбележа мерки и теглилки.

# 269
Честито на днешните месечинки - Мартин на мама jam, Кристофър на мама didi_fiesta ,Димитър на мама Jorjito и Мина на мама Zvanche!  bouquet
Нека растат живи и здрави, весели и засмени!

И ние сме от обяд навън, към 4и30 се прибрахме, взехме си кремчето и пюренцето и хайде пак навън на пицария да си ги ядем на открито. На Мадленка много й хареса, крещя от кеф! Laughing
Добре дошла на sisku!
pigi благодаря за инфото и снимките! И аз смятам да се възползвам от твоята рецепта, за да разнообразя малко закуската.
За нашите "постижения" - Мадленка нито маха с ръка за довиждане, нито за здравей, като чуе, че се отваря входната врата, поглежда с очакване някой да влезе и започва да крещи с радост. Мъча се да я науча да пляска с ръце, но засега не успявам, само раздава беззъби усмивки  Mr. Green наляво и надясно и тропа с ръце и крака. Иначе седи стабилно, сама се обръща от корем на гръб и обратно, изправя се сама до седнало положение и като се хване за рамката на кошарата се изправя на колена и това е. Очаквам скоро да се изправи и на крачета.
Ами май това е. Е, не е малко де, лека-полека ще научават много нови неща.  Wink
Хайде, да гледаме мюзикайдълите!  Crazy
ПС: Мерси за отговорите за киселото мляко! Ще се пробваме да подквасим, мисля, че ще ни хареса!  Hug

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 21:27 от plamebg

Общи условия

Активация на акаунт