Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 219
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Пие се антибиотик минимум 10 дни при скарлатина.

# 196
Здравейте, някой има ли опит с непрестанна суха дразнеща кашлица през 30 секунди, вследствие на задни силно разредени секрети, отпред хремата е безцветна ( даже няма) , други симптоми няма, носа е отпушен? Кашля дори и като се храни.

По описание ми звучи като ларингит, големият ми син често прави ларингити. За съжаление с пулмикорт се оправя, противоалергично и при пристъп завиваш в одеяло и на прозореца да диша въздух.

Flower90 много притеснително температура, а лекарите викат нас това не ни притеснява, субфебрилитет е нормален в рамките на този вирус. 12 часа нямаше нищо, дойде преме за следобедния сън и айде пак 37.5. Дано скоро се нормализират нещата. Пазета малките от този вирус, че баткото го кара като обикновена настинка, но бебето явно по-тежко и по-бавно се оправя. Благодаря за отзивчивостта.

# 197
Айде ние пак сме на вентолин и флудитек, преди малко се върнахме от частен преглед, чуха  се пак хрипове. Край няма това нещо стана повече от месец. А предната седмица двама лекари я слушаха и казаха че няма нищо, а днес се чуха. В чудо се виждам вече

# 198
Айде ние пак сме на вентолин и флудитек, преди малко се върнахме от частен преглед, чуха  се пак хрипове. Край няма това нещо стана повече от месец. А предната седмица двама лекари я слушаха и казаха че няма нищо, а днес се чуха. В чудо се виждам вече
Кой чу хриповете?

# 199
Д-р Иван Христов

# 200
  • shumen
Мимчо,снимка правихте ли,че не помня?Да не е бронхит или пневмония?Моя пак казвам е правил и бронхит,и пневмония без Т,само с кашлица.
Batmum,този RSV е опасен и ужасен за малки деца.
Sun in your eyes,при скарлатина се пие АБ минимум 10 дни и детето е под карантина.
Моя тая вечер се оплака от гърло и прокашля.Започнах го със Стрепсилс за гърлото.Дано го пресека,ако има нещо.

# 201
Много ги харесвах и двамата Христови. Хиляди левове съм оставила в техния медицински център, само те двамата я лекуваха в продължение на няколко години, имах им огромно доверие. Първо се издъни синът, когато обяви дъщеря ми за здрава и 10 минути след излизане от кабинета тя направи единия от двата си спазми изобщо. Бащата миналата година ми скъси живота с години с безобразната диагноза, която просто ей така хвърли в пространството. После имаше извинения, но стресът, който причини на цялото ни семейство никога няма да го забравим. Така де..имайте едно наум.

# 202
Момичета, влизам с бърз въпрос. Наистина ли при скарлатина се пие антибиотик 14 дена? През това време детето може ли да ходи на училище?
Моето е имало скарлатина 2-3 пъти поне. По 10 дни е изписван АБ. За карантина не знам, при нас след 2 дни след първи прием на АБ може на градина/училище.

# 203
Не не сме правили снимка, НО сега мн се замислих дали да му имам доверие на тоя лекар и може би ще направя за да съм сигурна какво лекувам изобщо.

# 204
Mim4o, след толкова дълго боледуване аз бих направила снимка. Може там да се види нещо, което обяснява нещата, някакво възпаление, което да преборите.

# 205
За скарлатина по 10 дни са пили АБ моите деца и е много важно да е правилния АБ. След това се пускат профилактични изследвания ( май след 1 месец беше). Има си карантина, даже трябва да се пусне бързо известие към градината и цялата група е под карантина, както при варицелата.

# 206
Момичета, преди малко ми звъннаха от кабинета на алерголожката че утре сме при нея и ми казаха че се прави кожен тест, а аз до колкото знам на деца под 5г няма смисъл но от кабинета ми каза госпожата че не признават кръвните а моята е на почти 4 г и се чудя изобщо дали да пускам или направо за непоносимости. Според вас има ли смисъл или като съм се хванала на хорото,...... Да минем и от там?

# 207
Момичета, преди малко ми звъннаха от кабинета на алерголожката че утре сме при нея и ми казаха че се прави кожен тест, а аз до колкото знам на деца под 5г няма смисъл но от кабинета ми каза госпожата че не признават кръвните а моята е на почти 4 г и се чудя изобщо дали да пускам или направо за непоносимости. Според вас има ли смисъл или като съм се хванала на хорото,...... Да минем и от там?
Кожни тестове направихме за пръв път на 4г., кръвни на 3г. Кръвни сме правили два пъти - нищо не излиза. Кожни сме правили 5 пъти - първите 3 пъти при Кисьова във Варна, последните 2 пъти в София. При Кисьова дъщеря ми излизаше алергична към почти всичко, към което я тества, чак ми се виждаше нереално. В София първия път не излезе нищо, втория път излязоха две алергии, много леки - плесен и акари. Направете си тестовете, но колко ще покажат вярно е друг въпрос. При дъщеря ми не съм се съмнявала за алергиите към плесен, акари и домашен прах, защото ми е давала такава симптоматика, ако попадне в такава среда за малко, но към всички останали неща, към които Кисьова я изкарваше алергична имам силни съмнения. За непоносимостите важи същото, особено, ако ще хвърляте няколкостотин лева за тест Фокс.

# 208
Точно при Кисьова сме утре и незнам какво да правя. А за непоносимости ще пускам в Лаборекспрес среден пакет.

# 209
Кисьова изписва Рупафин, Ефира, Бронховаксом/Респивакс, Пулмикорт, Назостад и понеже по някакви неясни за мен причини на следващото ходене излизат още повече алергии се започва едно убеждаване как детето незабавно трябва да започне терапия с ваксини, как няма друг начин да се подобри, изписва рецепта да си ги поръчаш и бързо, бързо да запишеш час и да започнеш да "лекуваш" детето. Ами стори ми се съмнително още тогава, детето изобщо не е било чак толкова болно, нито пък ми е правила някакви свръхалергични реакции, че да повярвам и да се навия. Годнина и половина я водих при нея, накрая ми писна, взех си детето и право в София. И искам да кажа, че и оттам не съм на 100% удовлетворена, но сравнени с тукашните алерголози са нещо по-приемливо.
За непоносимостите наблюдавайте детето, те макар и по-друг тип реакции от алергичните прояви, непоносимостите си проличават също ясно. Общо взето, ако детето 3 години е яло моркови без да му стане нещо/запек, диария, кръв, слуз в изхожданията, обриви, коремни болки, силно запушен или бистро течащ нос без да е болно, пристъпна кашлица без да е болно/ и сега изведнъж от теста излезе, че то е с непоносимост към моркови не се връзвайте на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт