Великденски яйца и козунаци

• 66 296
  • 526
  •   1
Отговори
# 495
И аз утре ще мятам козунака,за сега само съм накиснала 400гр стафиди в ром и вече се носи аромат из къщи! CrazyПо улиците навсякъде мирише на козунак,то и на всеки ъгъл се продава...,нямам търпение вече! Mr. Green

# 496
да, определено в Петък не се меси...

Благодаря, Taneto! Hug
Утре, ще да е! Laughing

# 497
  • София
Добре, че "надупения козунак" се надупи, че мама се вихри на спокойствие. Кати, по рецептата на Мимито ги правих, но с пакетче и половина мая и пакет и половина брашно. Единствената ми забележка е, че не са достатъчно сладки. Това със накисването на стафидите съм го пропуснала,моите останаха отгоре Sad
Аз знам, че в петък не се прави нищо!   bouquet

# 498
Утре ще меся за първи път. Ако се получат, ще споделя рецептата.

# 499
Не меся, не умея  Blush
Поръчала съм на мама да ми прати, тук в Пловдив досега не съм попадала на хубав козунак, а на село месят страхотни козунаци, та ги чакам утре да дойдат  Peace

# 500
Тази година и аз отново ще меся... Преди време обичах да се впускам във всичко що се прави в кухнята. После някак си ... нямах време и мерак. Сега отново ми се радва с такива занимания. Успех на всички, които влагат душата си в онова което сервират на любимите си ! Peace

# 501
  • София
Страхотни са всички козунаци поздравления Hug
имам едно въпросче дали може да се опече козунака в електрическа тенджера newsm78 аз там пека кекс и става супер

# 502
  • Варна, морето и сините вълни!
Четох че има питанки към моята рецепта за Традиционен козунак.
Водата в която се разтваря захарта е гореща, а не вряща! Първо започвам да разтварям захарта във водата и после приготвям останалите неща. И през това време сиропа поизстива малко. Идеята за горещата вода е по - бързо да се разтвори захарта. Количеството никога не съм го мерила и затова не мога да кажа колко е.

И тази година не измених на традицията и се спретнах козунаци. Плетох по инструкциите на Наталина!
Козунака преди печене
Козунака след печене, малко препечен, но за това вина има един памперс, миришещ по - силно от козунака ми  Mr. Green

А това са злощастните ми яйца.

# 503
Тук, в Пловдив тези на Ягодово са страхотни! Simple Smile

# 504
Тук, в Пловдив тези на Ягодово са страхотни! Simple Smile
Ако кажеш и откъде ги купуваш ......  Wink  bouquet

# 505
Миме, моята плетка се разклечи. изкриви, а твоята не е мръднала. Би ли споделиел, с каква гъстота става тетото - по-гъстичко ли трябва да е или по-меко.

И ако може линк за рецептата, че не я откривам.   bouquet

# 506
И аз днес си купих от Ягодовските.Тук в Асеновград ги има по всички хр. магазини Peace

# 507
Миме, моята плетка се разклечи. изкриви, а твоята не е мръднала. Би ли споделиел, с каква гъстота става тетото - по-гъстичко ли трябва да е или по-меко.

И ако може линк за рецептата, че не я откривам.   bouquet

Козунака го месих по моя си рецепта, различна от тази която съм дала тук. Мисля че това ще е моята рецепта за козунак.
Правих и козунака на Наталина, но него го направих на кифлички. Някак си по - лесно за консумиране. Минаваш грабваш кифличката и хапваш Wink
И двата ми козунака бяха с нормална консистенция. Тесто, което се поддава на оформяне и манипулиране. Еластично като дъвка и меко колкото долната част на ухото(там където се слага обеца)
Ама и аз го обясних..... Ако мога да бъда с още нещо полезна....

# 508
Аз искам да питам нещо - четох една рецепта за козунак с месене и втасване в хладилника през нощта и ако мога така да направя козунака на Natalyna ще е супер.
Миналата година правих по нейната рецепта чешки козунак и много ми хареса, но тази година нямам толкова време в един ден да се занимавам. По принцип така правя тесто за пици и втасва в хладилника , но това не знам дали да пробвам. Какво ще кажете ?

# 509
Аз искам да питам нещо - четох една рецепта за козунак с месене и втасване в хладилника през нощта и ако мога така да направя козунака на Natalyna ще е супер.
Миналата година правих по нейната рецепта чешки козунак и много ми хареса, но тази година нямам толкова време в един ден да се занимавам. По принцип така правя тесто за пици и втасва в хладилника , но това не знам дали да пробвам. Какво ще кажете ?
Мисля че тестото на Наталина не е подходщо за хладилник Peace

Общи условия

Активация на акаунт