Нездравословната храна в детските ясли, градини...!

• 24 854
  • 256
  •   1
Отговори
# 120
Thinking
Но вашите деца не ядат ли пържени картофи като излезете някъде навън?
Никога! До като не тръгна на ясла на 1г 10м Зори не е имала удоволствието да вкуси пържена храна Peace Wink
Аз не съм против захарта, а против неконтролираното даване на захар. Лично аз ползвам не рафинирана а пектинова захар, но това са подробности.

# 121
В детските,  както става ясно, не само храната е проблем ... децата не ги извеждат, навън ги държат с шапки, ...
Това зависи основно от госпожите в градината. В нашата градина ги извеждат достатъчно често, проблема е в това, че им забраняват да се катерят по катерушките и люлките, те си играят на пейката или ровят в пръстта да готвят. Не им забраняват да тичат, но ако се разбеснеят много ги ограничават.

...Детелина държи да яде нещо преди да тръгне, защото казва че не и стига, а вечер се прибира прегладняла. Като се има предвид, че ако си е в къщи може да изкара целият ден с един сандвич, един банан и малко сок и да ми разправя как не и се яде, почвам да си мисля, че там само ме заблуждават като казват, че е яла.
Десерт портокал означа 1 парченце, мандарината - може и 2. Ябълката ако е много малка даже дават по половин...  Mr. Green
Лещата и боба са по няколко зърна в чинийка, а макароните означава 4 охлювчета в купичка...

Преди може би година или повече тук мъм форума обсъждаха порциона в градината, една майка беше споменала, че заради затлъстяването на децата (в градинат на дъщеря ми не можах да срещна такова дете) от Министерството на здравеопазването са взели решение за намаляване на месото в  порциите...

# 122
Тези, които са против аспартама, надявам се да не дават дъвки на децата си, защото не можах да открия такава без аспартам (Е951).
Не, не давам. Не давам и много други неща. От магазина единствено й купувам някой друг детски шоколад, който го яде месец и зелено Корни / играе ролята на вафла /. Преди разни насипни бонбони й купувах, но сега съм ги заменила със стафиди и чат пат други сушени плодове.

Би трябвало да се притеснявате, ако детето ви е с наднормено тегло...
Притеснява ме това, че двамата с баща й не сме от най- слабичките. Имам лоши спомени от моето детство във връзка с теглото. Не искам да се повтаря историята. Хубаво е човек от малък да има хранителни навици и да подбира това, което ще пъхне в устата си. Не казвам, че не близва сладко, както и по- горе е видно. Когато правя крем, сладкиш, кекс, давам и на нея. Но и това не е честа практика.

Но вашите деца не ядат ли пържени картофи като излезете някъде навън?
И това не яде, защото не го поръчваме Simple Smile А и когато сме на заведение, рядко й се случва да седне да яде. Най- често взимам нещо от нас / плодове /, пие там сок, яде от това, което ние сме поръчали.

Забравих да напиша, че Маги не ходи на ясла главно заради храната. Имаше момент, в който исках да я пусна, за да е с деца, за половин ден, но бързо се отказах. Добре че имаме възможност да се гледаме, а и аз съм в наплатен отпуск.

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 09:55 от Вери

# 123
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Моите изисквания са следните : да извеждат децата всеки ден по минимум 2 часа , независимо от времето ..... да има контрол на играчките ..... никакво PVC ..... катерушки боядисани с безоловни бои ... пясъчник, който се покрива ...... да има купи с плодове и всяко дете, когато поиска да може да си вземе .... тези купи да са непрекъснато под носа на децата ..... да се изключат от храната хидрогенираните мазнини,  пърженото, оцветителите и синтетичните подсладители ..... да се мие и проветрява добре преди децата да се появят , и след като си тръгнат ..... това е  Rolling Eyes

# 124
Аз бих наблегнала на възможността на детето да се позволява да яде храна, донесена от къщи. Така ще може детето да яде здравословна според родителите му храна, а и количеството ще е достатъчно за нахранването му...
Колкото до катерушките - какъв е смисъла, след като не им се позволява на децата да се катерят по тях (от страх да не падне някое и да си счупи нещо).

# 125
  • най-шареното място
Да, и при нас не се катерят....
Една торба играчки в пясъчника и всчики дружно се посипват ...

Аз днес говорих в нашата градина - няма да му давсат мляко. Другото нме мога да променя сама.
Secretgarden, ако направиш градина, ще имаш успех и много луди майки ще водят децата си при тебе Simple Smile

# 126
Не мисля, че е много ..... минимума е това

# 127
  • Варна
Аз бих наблегнала на възможността на детето да се позволява да яде храна, донесена от къщи. Така ще може детето да яде здравословна според родителите му храна, а и количеството ще е достатъчно за нахранването му...

Аз не съм съгласна с това и бих се противопоставила на реален опит да се въведе в градината.

# 128

Аз не съм съгласна с това и бих се противопоставила на реален опит да се въведе в градината.
и аз не съм съгласна. Naughty

# 129
Защото ще хрупат само снаксове ли  newsm78 или защото храната ще е различна ? Все пак децата трябва да се научат да делят  Peace

# 130
  • София
Защото ще хрупат само снаксове ли  newsm78 или защото храната ще е различна ? Все пак децата трябва да се научат да делят  Peace

Защото не само, че няма да можеш да контролираш, но няма дори да знаеш какво е яло детето ти през деня.

# 131
Съгласна съм,трябва да се научат да делят.
Но миналата неделя бяхме в едно барче и едно детенце,с което си играеха двете с моята дъщеря ,ядеше торта.Моята нищо не каза,нито поиска да и купя,но я гледаше натъжена.И като я питах,дали иска торта,очичките и светнаха. Rolling EyesИ като си представя,че детето срещу нея ще яде едно,а тя друго! Crossing ArmsМи то голям човек като види нещо,му се преяжда,а какво остава за дете на три години.

# 132
В интерес на истината никога не съм имала притеснения за храненето на децата си. Тези които ги познават знаят защо. Ами те просто не ядат  Mr. Green В случаите когато им се случва да хапнат, то е само от няколко любими им неща, които са обсолютно здравословни - пиле, всичко рибешко и изобщо що идва от морето, краставици /те пък са нитратни, ама това е положението/, ябълки, банани, фрешове от цитруси, една кремсупа от картофи, моркови, броколи и карфиол. Ядки обичат. Сигурна съм, че и да им дадат майонеза, или пържени филии в градината просто няма да ядат. Това е, могат да карат с едно хранене на ден. Аз за всеки случай, винаги ги им нося по 1 банан след градина, че се случва и 1 от любимите им неща да няма в менюто за целия ден  ooooh! За което не мога да виня градината, разбира се.
За шоколада имам по-особено мнение. Аз съм ЗА даването на шоколад. Ама не на вафли и подобните им, а ШОКОЛАД. Давам им почти всеки ден по малко, най-често детския Киндер.
Не спирайте децата си от шоколад. Аз и брат ми сме типичен пример за такива деца, забранено ни беше близването на шоколад до 7 годишни. В резултат в момента в който започнахме да получаваме джобни, всичките тайно отиваха за шоколади. До ден днешен се тъпча с тях всеки божи ден. Тези които ме познават знаят, срам ме е да кажа по колко ям  Mr. Green
А, още ... в ученическите си години ядях по 2-3 шоколада всеки ден, а винаги съм била кльощава /до преди да родя де  Mr. Green/! Така, че не ми казвайте, че от шоколад се затлъстява.

# 133
  • най-шареното място
Противниците на шоколада са различни, но аз лично мога да видя нещо разчумно  /и виждам/ само когато се посочва че е стимулант.
Давам и смятам че е полезен натурален шоколад с много какао. Какаото е полезното в него.
Виж за Киндера... според мен това няма нищо общо с шоколада - това е какаово млечен десерт някакъв.  Попреработен повечко отколкото ми харесва. Иначе съм съгласна, че нежеланите от нас храни не трябва да са забранени така че да станат желани, а отбягвани. Иначе по някакъв странен начин отвратиелния подсладен чай в градината мен ме направи върл почитател на чая. И ни едно кристалче захар не давам да се доближи до него Simple Smile

# 134
Съгласна, че натурален е по-добре. Но пак давам пример със себе си, от 20 години всеки ден ям по много шоколад, но винаги млечен. Натурален само по време на бременноста и то поради някаква нужда на организма ми, той така си искаше  Laughing Бях едното от двете най-слаби момичета в класа ни. Тя и другата е форумка, може да се включи и тя да каже колко се ограничавахме от сладко  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт