Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 17 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Моето момче също не може да спи без бибата. За момента няма да му я махам, и без това зъбите го тормозят.
На зъболекар не съм го водила още. Зъбите мием още от първото зъбче. Вече сме с четка.

# 721
Ние ползваме само за заспиване и реших да го махна преди яслата, а и той се буди ако не си намери бибата и аз трябва да ставам да му я давам. Ама днес плака доста и ми стана мъчно, ама предполагам, че когато и да е ще плаче. Посъветваха ме сега докато сме преход от 2 към 1 дрямка, защото дните, в който е на 1 е доста изморен. Вчера наистина заспа сам вечерта без биба за 5мин, защото беше изморен. Днес обаче на обяд имаше протест. Аз пратих таткото щото той повече ще издържи, ама след 5мин рев влезнах и го гушнах. Поне не трябваше нищо друго да правя заспа от раз. Ще видим до къде ще го докараме .

Момичета водихте ли децата Ви на зъболекар? Как минава прегледа? Миете ли зъбките?

Водихме на 1г и 1м. Мина с рев. То прегледът не е като на възрастен да гледа с огледалце и да чука с инструменти. Просто му отвори устата и огледа и това е. После ме разпита какво правим. Аз носех и пастата за зъби, която ползвахме. Оказа се, че е с доста флоур и препоръча друга (Elmex 0-6 години). Следващ преглед след 6м. Минем зъбите още от първото зъбче. Откакто започна да стиска махнахме напръстика и сме с четка за зъби

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 20:23 от sedi_

# 722
И мойто момиче още е с биберон, не знам кога трябва да я махна.Ще пробвам с рязане, но не сега, растат й зъби и се успокоява с нея. Зъболекаря ми каза ,като пораснат всички зъби,тогава на преглед и да съм миела от 1 зъб. Първо все забравях,после тя иска да си ги мие сама и не може и едвам само долните измивам,,,абе не мога да кажа ,че мия зъби,мисията е невъзможна.
Като и с гърнето,,,тя не седи и секунда на едно място.

# 723
Моето бебе така и не пожела биберон, тъй че няма какво да махам. Но съм чела, че до втората годинка е хубаво да се махне.

Зъбите мием всяка вечер. Много се дърпаше, но взех паста с вкус и сега дава. Сутрин влиза с мен в банята и ме гледа как мия моите и иска и тя.

Иначе сме в поредната регресия (тази в 12ти месец) и не знам как ще издържа докато мине. Грам нямам търпение и сили вече...

# 724
Моят син не може да спи без биба и доста се притеснявам кога и как ще я махна. Сега го мъчат много зъби, проходи, отбивам го и мисля да не го мъча и с махане на биба на този етап, но следя как е при другите.

Как процедирате с отбиването? Аз знам, че лятото не е много добре да се отбива, по-добре есента или зимата. Заради дехидратация, повечко вода се дава ако пие.

# 725
  • София
Мнения за това как и кога се отбива - бол. Всеки ми казваше различно, включително и лекари, така че реших да послушам интуицията си. Започнах да намалявам времето на самото кърмене, буквално си засичах и всеки път намалявах. Една нощ реших да пробвам да не му предложа гърда като се разбуди и той не си поиска, заспа си само с гушкане. И така вече месец не го кърмя нощем. Остана само преди лягане, като тогава започнах да му давам АМ + малко кърмене, което също намалявам постепенно. Идеята ми е кърмата да си намалее естествено. Иначе детето си пие доста вода, така че няма проблем. А и така или иначе вече го кърмех много малко. Наскоро взех шише със сламка и направо се налива с вода, явно му е интересна сламката, хахах

# 726
Мнения за това как и кога се отбива - бол. Всеки ми казваше различно, включително и лекари, така че реших да послушам интуицията си. Започнах да намалявам времето на самото кърмене, буквално си засичах и всеки път намалявах. Една нощ реших да пробвам да не му предложа гърда като се разбуди и той не си поиска, заспа си само с гушкане. И така вече месец не го кърмя нощем. Остана само преди лягане, като тогава започнах да му давам АМ + малко кърмене, което също намалявам постепенно. Идеята ми е кърмата да си намалее естествено. Иначе детето си пие доста вода, така че няма проблем. А и така или иначе вече го кърмех много малко. Наскоро взех шише със сламка и направо се налива с вода, явно му е интересна сламката, хахах

Добър подход, щом и детето се успокоява е супер. Лекарите и аз не ги слушам, само те объркват. Иначе това шише и моето дете много го харесва, ако става въпрос за това на Авент.

# 727
Ужасно е това шише. Само капе от някъде вода. Търся някакво друго за смяна, но не ми се иска да е тип “от Пепко, от Джъмбо”.

# 728
Ужасно е това шише. Само капе от някъде вода. Търся някакво друго за смяна, но не ми се иска да е тип “от Пепко, от Джъмбо”.
При нас няма никакъв проблем с шишето, досега не е протичало, а доста е преживяло.

# 729
Значи някакъв късмет, защото много други съм чувала да се оплакват от точно това шише на Авент.

# 730
  • Варна
Марти ползва биба само на заспиване. Търси си я и си я чака. Държа ги в хладилника  заедно с гела и го успокояват.
Относно зъбките - мием ги. Аз потърквам малко отгоре, отдолу и после му я давам сам да си чеши венците. След като изяде пастата ми я връща.
На цукало стоим.Имаме успехи и по-малка и по-голяма нужда. Имаме цял арсенал с играчки. И седне ли,  си ги иска. Започваме едно подаване на мен, на него.

# 731

Провери дали сламката е щракнала добре за капачката. Трябва силно да я дръпнеш отвън и да чуеш как щраква. Аз имах проблем с теч от нашето шише (не е Авент, но принципът е същия) докато не  установих, че не монтирам добре сламката.

# 732
  • София
Нямам проблеми с нашето, пу-пу, че ми стана филм 😆

# 733
И ние сме с шишето на Филипс Авент (зеленото), също нямаме проблеми с протичане.

Последните няколко дни е супер раздразнителен сина ми. Май скоро ще се похвалим с пети зъб. С миенето на зъбите засега нямаме проблеми, той много се радва и само като влезем в банята започва да повтаря "Аааа" (така му казвам да прави и да отваря широко уста докато му ги мия 😄). От време на време започва да гризе четката, за да си чеше венците.

sedi_, за коя паста за зъби ви е предупредил зъболекаря, че е с доста флуор? Ние ползваме на Елгидиум Бейби.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:23 от zoya.

# 734

Провери дали сламката е щракнала добре за капачката. Трябва силно да я дръпнеш отвън и да чуеш как щраква. Аз имах проблем с теч от нашето шише (не е Авент, но принципът е същия) докато не  установих, че не монтирам добре сламката.

Ще проверя, но то сякаш отстрани тече. Ще видя дали правилно го “монтирам”.

Общи условия

Активация на акаунт