Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 31 594
  • 512
  •   1
Отговори
# 465
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз бях 10 дена в б-цата. В началото през абокат ме обезболяваха, после ми даваха свещичка за през нощта и да я ползвам по моя преценка. После и за в къщи ги бях взела, но специално за болката от операцията не помня да съм ги ползвала. Носех стягащ колан, не знам дали има общо с болката. За съжаление, тези свещички ги спряха.

# 466
  • София
Благодаря за отговорите. Днес ме изписаха и вече си почивам вкъщи. Доц Танчев ми каза болкоуспокояващи при нужда каквото искам не ми изписа нещо конкретно. В болницата даваха свещички волтарен - дадоха ми за днес и утре да имам след това ще мина на нурофен при нужда. и ми изписа Натаспин за 1 месец. Нямало нужда от Фракси да си бия вкъщи.

# 467
  • София
Днес ми е ден 9 след хистеректомията и преди 2 часа имах капка кръв по скоро кафеникава в тоалетната и след това червеникава на хартията. Час по късно при уриниране забелязах че отново при уриниране явно е имало кръв в урината защото се оцвети. На превръзката няма нищо само на хартията остава следа. Обадих се в отделението и ми казаха да не се притеснявам а само да се следя и при нужда в понеделник да отида доц Танчев да ме прегледа. Малко се притесних. Знам че доц Танчев каза че се очаква да има зацапване ама розово кафеникаво- не и кръв. Надявам се всичко да е наред.

# 468
stassimira, имах подобни разнообразни зацапвания близо 2 месеца след това. И аз бях при д-р Танчев. На 10 ден на контролния преглед споделих и същото ми отговори - очаквано, но да се следи.

# 469
  • София
Благодаря. Вече май започна дс отшумява. Аз много се притесних като видях урината оцветена на 2 поредни ходения ама вече се поуспокоиха нещата и почти няма кърваво зацапване. На телефона на отделението ми казаха че щом превръзката е чиста и е само при уриниране да не се притеснявам.. Той на изписването ми каза че може да има зацапвания до 2 месеца след операцията розови или кафеникави. На преглед съм чак на 4 Август. Каквато съм паника дано нямам други такива епизоди.

# 470
Благодаря. Вече май започна дс отшумява. Аз много се притесних като видях урината оцветена на 2 поредни ходения ама вече се поуспокоиха нещата и почти няма кърваво зацапване. На телефона на отделението ми казаха че щом превръзката е чиста и е само при уриниране да не се притеснявам.. Той на изписването ми каза че може да има зацапвания до 2 месеца след операцията розови или кафеникави. На преглед съм чак на 4 Август. Каквато съм паника дано нямам други такива епизоди.

Щом е при уриниране, може да е от катетъра. При мен единственият дискомфорт след операцията беше катетъра, но и при всички жени в реанимация го имаше този проблем. Сигурно някой специализант беше на смяна този ден....

# 471
  • София
Тази сутрин продължава кървавата следа по хартията и сигурно ще отида до отида да ме види дежурен лекар.

# 472
Отидете според мен. Аз имах почти два месеца леко зацапване само по хартията, но ръждиво или бледо розово.

# 473
  • София
Бях при дежурния гинеколог в Токуда. Каза че е рано за истински вагинален преглед и само тушира с тампон за да види колко е кръвта. Каза че не е  обилно кървене и според нея всичко е наред. Прати ме да си почивам в къщи.  Каза да не притеснявам все пак е рана и може да има леко прокървяване . Важното е да не е количество  като менструално  кървене. .

# 474
Stasimira, колко дни са минали, да не се разлгат конците и тогава прокървява ама много леко, като зацапване по хартия, евентуално ако си се движила повече може да има капки и по бельото.
Акушерката каза да не ползвам превръзка, а светло бельо, за да следя.
Превръзките предразполагали към гъбички, купих си 4 чифта бяла памучна бикина и перях и ги гладех

# 475
Аз нямах нито грам кървене. Единствено втория ден като станах за тоалетна сутринта еднократно.  От там насетне нито грам.

# 476
  • София
Аз пък имам вече трета седмица и уж "било нормално". За месец съм била три пъти на преглед - първия рутинен, назначен от лекаря, втория след два дни по необходимост, защото получих силни болки в резултат на инфекция в болницата и преди  5 дни заради продължаващото кървене. Sad

# 477
Моят хирург е същия,  който преди 20 години прави секциото ми. Каза, кървене не трябва да има. Леко розово може, докато си в болницата.  Имам му доверие де. Моята операция беше преди 3 години де. Запазени яйчниците.

# 478
  • Ланкър, планините Овнерог
За кървене нямам никакъв спомен да съм имала. Зацапване също. В б-цата (10 дена) бях без бельо, но и за в къщи нямам спомен да имах. Отворена операция, всичко махнато.

# 479
  • София
А аз съм с лапароскопска, също всичко махнато. Вие пили ли сте някакви хормони или ползвали ли сте хормонални лепенки?

Общи условия

Активация на акаунт