Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 31 774
  • 515
  •   2
Отговори
# 510
Bast22, задължително 2 нощници! Хавлия, четка за зъби и паста, сапун, джапанки, лукчета (за дразненето на гърлото от операцията), зарядно за телефона, слушалки, удобни дрехи за изписване, тоалетна хартия, малки минерални води (да не вдигаш тежко).

# 511
Bast, не съм търсила второ мнение. Беше наложителна при мен - тотална лапароскопска. 3 дни в Токуда. 1-2 месица възстановяване. Менопаузата при мен беше облекчение, защото имах много болезнен и обилен цикъл. Известно време бях и на антихормонална терапия заради рак на гърдата, която ми причиняваше нервност, безсъние, вълни и т.н. Бях на 44 години. Не че е приказка принудителната менопауза, но се успокоявах, че така или иначе един ден се очаква да настъпи.  За болницата полезно се сещам следното: лукчета за смучене след операцията заради тръбата в гърлото и обикновени, малки найлонови торбички за носене на евентуален катетър или дренаж.

# 512
Не съм оперирана и търсила второ мнение в София. Моя доктор ми каза багаж като за  Спа хотел да си взема, хаха. Майтапа на страна, написали са ви вече, само казвам, че лукчета са задължителни, нощници и чорапи. След като ви качат в стаята след операцията ще ви е студено. Чорапите са за тогава. Виртуоза, доктор Бог е Александър Любенов, шефа на гинекология в Сърце и мозък, Плевен. С робот съм, ако има значение.

# 513
  • София
А колко време ползвахте болничен. Аз планирам да е само месец и после да се върна на работа. Уточнявам че работата ми е на бюро и мога да работя само от вкъщи в началото. Планирам първите две седмици да съм на половин ден и след това ще видим как върви. Надявам се да се справя с този график че иначе ще се побъркам от скука. Или поне това беше първоначалния план. От друга страна сега в края на седмица 3 като гледам как се изморявам и че мога да стоя седнала само 30 мин се чудя дали да не си взема още малко болничен.

# 514
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз бях 3м в болнични, но заради три отделни навързани причини. Определено обаче не бях готова на първия месец дори и само заради хистеректомията. Багажът за б-цата много зависи от самата болница. При мен буквално нямаше нужда да нося друго, освен чехли, четка и паста за зъби. Нощница си носех, но определено една не стигаше с това безумно потене, даваха ми за смяна от отделението. В банята имаше течен сапун, душ гел, прибори носеха с храната. Изключвам нещата, които бяха свързани с операцията и бяха в списъка от лекаря - компресивни чорапи (май още в деня на операцията ми ги събуха) и стягащ колан за корема (около 2м го носих). Следварително (Simple Smile) поръчах на мъжа ми да ми купи мокри кърпи за сухо къпане и шапка с шампоан пак за "сухо" миене на коса.

# 515
  • София, Младост
А колко време ползвахте болничен. Аз планирам да е само месец и после да се върна на работа. Уточнявам че работата ми е на бюро и мога да работя само от вкъщи в началото. Планирам първите две седмици да съм на половин ден и след това ще видим как върви. Надявам се да се справя с този график че иначе ще се побъркам от скука. Или поне това беше първоначалния план. От друга страна сега в края на седмица 3 като гледам как се изморявам и че мога да стоя седнала само 30 мин се чудя дали да не си взема още малко болничен.

Аз ползвах 1 месец болничен-отворена операция. Работата ми е на бюро, а и мога да не стоя по цял ден в офиса, а да работя и от вкъщи. Много си зависи от типа работа и отношението на ръководството Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт