Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 200
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Погледнах и аз тези свободни места и се зачудих в ДГ Синчец 179/ Илинден има 1 свободно място по общи критерии за 2 ясла, същевременно децата с 15 точки са били на жребий, това значи ли, че някое дете е заявило отказ от записване?

# 631
Ако има тук майки от район Лозенец,16т стигат ли за прием в първа градинска?Било то не на първо класиране..

# 632
  • Sofia
Погледнах и аз тези свободни места и се зачудих в ДГ Синчец 179/ Илинден има 1 свободно място по общи критерии за 2 ясла, същевременно децата с 15 точки са били на жребий, това значи ли, че някое дете е заявило отказ от записване?
Да, най-вероятно някое детенце се е отказало или не е било с изрядни документи.

Имало е 5 места по социални критерии, класирали са се две деца и три места са отишли в общата опашка.
Общата опашка е била с 13 места, после са се добавили тези 3 от социалната опашка и са станали общо 16 свободни места. Класираните деца по общи критерии са  точно 16.

Но има все още 9 незаписани. Не се знае с тях какво ще се случи до 23-ти.

# 633
  • sofia
Привет! Тази година във всички градини в Лозенец имаше много деца с 16 т., над броя на местата, ако това ще ви ориентира. Но може би всяка година е индивидуално.
Ако има тук майки от район Лозенец,16т стигат ли за прием в първа градинска?Било то не на първо класиране..

# 634
Привет! Тази година във всички градини в Лозенец имаше много деца с 16 т., над броя на местата, ако това ще ви ориентира. Но може би всяка година е индивидуално.

Да,видях за тази година.Имало е съвсем малко с 15,по скоро питах за минали класирания как е било за първа градинска и с 16 вреждат ли се на следващи или междинни класирания или не е задължително.

# 635
Някъде четох, че в Славейче щели да откриват нови групи. Отзивите оттам напоследък са чудесни и сградата е супер.

Сега видях, че там не са приели нито едно дете с 15 точки, а миналата година беше относително по-малко желана. Дано разкрият нови групи.

# 636
Здравейте, детенце набор 2023, на миналогодишното голямо майско класиране не съм кандидатствала, защото детето късно пропълзя, проходи и т.н.
Зимата реших, че е готово и имам 4 кандидатури на текущи класирания - неуспешни естествено.
Детето тръгна на частна ясла миналата седмица и въпросът ми е имам ли право на компенсации до 15.09, тогава ще тръгне живот и здраве на държавна.

# 637
Имате, да.

# 638
Прави ми впечатление, че има райони в София с много голям брой “текущо незаписани”, това означава ли че има някаква минимална надежда накрая тези места да останат свободни? 🙄

# 639
  • София
Има още доста време до края на срока за записване, рано е да се каже. Малко места остават свободни за второ класиране, а дори да останат свободни, в повечето райони ще се заемат от деца от самия район, а не от деца от други райони, които губят 3 точки при кандидатстване в райони, в които нямат адрес.

# 640
Аз съвсем се обърках. Сега в системата какво трябва да гледаме текущо незаписани ли и където има най-много незаписани + евентуално свободни места и съответно най-малко с 15 точки и повече от 15, там ли са ни шансовете?

И втори въпрос до кога може да се пренарежда и кога затваря системата?

# 641
  • Sofia
Системата се заключва на 23-ти в 17ч.
Гледате къде има свободни места и следите незаписаните, защото някои от тях могат да минат към свободните места на 23-ти в 16ч.

# 642
Като цяло важно е да се гледа на 23.05 между 16ч и 17ч. Тогава се вижда къде има места и се преориентират желанията, така че в този час е важно да следите положението.

# 643
Като гледам бройката, все още има 593 текущо незаписани за 2024 набор. Все още има цели 3 дни, но все пак, интересно...

# 644
Според мен има още доста време за записване, за да се правят някакви заключения.

Общи условия

Активация на акаунт