СУРОВОЯДСТВО - хлътнало коремче за два месеца

• 61 509
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
И от мен рецепта стимулатор за имунната система.
Сусам +мед +лимон
Сусамът е суров, омеква при добавяне на лимон и мед. Сусамът съдържа изключително много калций. С меда внимателно, но вие си знаете.  Peace
а някакви пропорции да дадеш  на колко съсом колко лимон и мед  Peace Hug

# 136
Не съм указала това, защото преценявам по количеството на сусама, до който трябва да достигне лимона и меда. Но ето: 50-60 гр. сусам (съдя по съда, стъклен), лъжица мед - непрепълнена и 1 лимон. Важно е сусамът да омекне, ако не е, добавям още лимон, но това не ми се е случвало. После съхранявам в хладилник.
Препоръчва се и за деца! Hug

# 137
Не съм указала това, защото преценявам по количеството на сусама, до който трябва да достигне лимона и меда. Но ето: 50-60 гр. сусам (съдя по съда, стъклен), лъжица мед - непрепълнена и 1 лимон. Важно е сусамът да омекне, ако не е, добавям още лимон, но това не ми се е случвало. После съхранявам в хладилник.
Препоръчва се и за деца! Hug
още един малко глупав въпрос - само сока на лимона - или нарязан  с кората
мерси още днеска  ще си  спретна
 Hug

# 138
Изобщо не е глупав въпросът, ANGYA! Аз го правя със сок от лимон, но не ми е хрумвало досега за настъргани кори. А е добра идея. Peace
Изключително полезно е, споделих с 2 -ма лекари онколози и те горещо го препоръчват за деца, превантивно за такива заболявания.
Д-р Емилова прехвалва суровият сусам.

# 139
Изобщо не е глупав въпросът, ANGYA! Аз го правя със сок от лимон, но не ми е хрумвало досега за настъргани кори. А е добра идея. Peace
Изключително полезно е, споделих с 2 -ма лекари онколози и те горещо го препоръчват за деца, превантивно за такива заболявания.
Д-р Емилова прехвалва суровият сусам.

ама нали корите са третирани с някакви химикали - нещо накисване дали  ще  помогне  newsm78
 аз забравих да си купя сусама днес- но утре  ще  го спретна
 и колко време престоява - ден, два на тъмно  или в хладилник

# 140
Сусамът омеква до половин час, че и по - малко. Не е нужно да се прави в големи количества, аз го правя за няколко дни, но не само за себе си. Мисля, че се разваля сместа, но нямам опит с разваляне. Приготвям го вече две години, почти редовно.
Аз споменах, че основно е сок от лимон, така съм го правила досега. Идейно е с настъргани лимонови кори, но според мен за една порция, не знам дали няма да се развали. И лично аз не бих сложила настъргани кори, но е една идея. Но за себе си пак казвам, не бих. Имах си съображения - донякъде и от споменатото от теб, ANGYA.
Препоръчва се преди ядене, преди закуска, но аз не закусвам и за мен е чак към обяд.

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 20:49 от Ив

# 141
Сусамът омеква до половин час, че и по - малко. Не е нужно да се прави в големи количества, аз го правя за няколко дни, но не само за себе си. Мисля, че се разваля сместа, но нямам опит с разваляне. Приготвям го вече две години, почти редовно.
Аз споменах, че основно е сок от лимон, така съм го правила досега. Идейно е с настъргани лимонови кори, но според мен за една порция, не знам дали няма да се развали. И лично аз не бих сложила настъргани кори, но е една идея. Но за себе си пак казвам, не бих. Имах си съображения - донякъде и от споменатото от теб, ANGYA.
Препоръчва се преди ядене, преди закуска, но аз не закусвам и за мен е чак към обяд.
Peace мерси за разясненията  тия дни  ще си спретна
 Hug

# 142
  • София
И аз ще го пробвам, звучи вкусно. Мерси, Ив !  Hug

# 143
искам да попитам нещо-вярно ли е,че сусама е по-добре да се приема в смлян вид? Thinking
иначе не се бил усвоявал newsm78
Ив,кажи като по-знаеща Praynig
предварително благодаря!  bouquet

# 144
  • Linz
искам да попитам нещо-вярно ли е,че сусама е по-добре да се приема в смлян вид? Thinking
Това съм го чувала за лененото семе.

# 145
може да съм в грешка пък newsm78

# 146
  • Linz
може да съм в грешка пък newsm78
А може и да се отнася за всички семена Rolling Eyes

# 147
  • София
За леленото семе и аз знам, че се приема в смялн вид, защото така се усвоява пълноценно от организма.
В противен случай, ако не е смляно, си излиза от организма цяло.  Mr. Green

За сусама- не знам.

# 148
попадна ми и една рецепта за сусамено мляко
100гр.сусам
200 вода
мед
разбива се с пасатора и може да се прибави например банан
звучи ми вкусно и мисля да го пробвам

# 149
Сусамът- не съм споменала, но да, смлян и суров! Peace
Няколко пъти на ден по две лъжички доставят на организма необходимото количество калций и желязо.
От бързане съм объркала имената, по - скоро зададеният въпрос идва от aidi4kaBlush

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 16:36 от Ив

Общи условия

Активация на акаунт