Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 319
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • тук и там
Здравейте,днес си правих изследвания,аз съм с половин жлеза .Какво мислите?

# 451
  • Варна
Как се чувствате? На каква доза сте? Ниска е, но за момента успява да компенсира до някаква степен и да се преобразува в Т3. Това е ако приете Т4. Ако случайно пиете Т3, е ниско. Хашимото нямате по тези изследвания.

# 452
  • тук и там
От повече от месец не пия нищо,иначе бях на Л-тироксин от 0.25.Спрях го,защото ми го беше изписал джипито,не бях ходила при ендокринолог.Освен,че каквото и да правя-не мога да отслабна,друго не усещам(имам предвид не усещам разлика със и без хормон).Което пък ме кара да мисля,че или хормонът е бил малко,или не знам и аз какво,щом не усещам разлика.Ще отида на ендокринолог,предполагам че ще ми изпише Л-тироксин.

# 453
Каква разлика очакваш да усетиш по-точно? В какво да се изразява тя?
Принципно, тези неща не стават от днес за утре. При някои хора отнема доста време (година-две), за да се регистрира подобрение.

# 454
  • тук и там
Ами аз  над година,може би и две  бях на Л-тироксин.Някакво кой знае какво действие не съм усетила,чувствах се по същият начин както и преди него.Очаквам да не се чувствам уморена през цялото време например. Ще взема час за ендокринолог.

# 455
Огромно значение има и как се храниш Кайсия.
Нима очакваш от едно хапче да отслабнеш.
Имах и аз такива надежди. Глупави надежди.
Ревизирай храненето си.

# 456
Важно е какви са били стойностите на хормоните (трябва да са оптимални), което се проверява с чести изследвания и ако се налага, се правят корекции.
За хроничната умора има много фактори, които влияят - буквално десетки: дефицити на витамини и минерали, хормонални нарушения, непълноценно хранене (с малко калории), лош режим на съня (включително, наличие на сънна апнея), придружаващи заболявания (от всякакъв характер), психически проблеми (депресия и т.н.), генетични мутации и безброй други неща.
Хормонът не е вълшебно хапче, за жалост.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:47 от Гърне без похлупак

# 457
Дори употребата на повече въглехидратни храни, особено с по-висок ги, преработени, също води до ниски нива на енергия.
Витамини също както се каза.
Даже последното което разбрах като нямах енергия беше, че дисковите протузии на врат също водят до липса на енергия и отпадналост. Лично изпитано.

# 458
За мен е много странно фт4 да е поднормено, а фт3 да е в норма. Иначе за постоянна умора може да видиш също железния панел, магнезия, витамин Д.

# 459
  • тук и там
И преди повече от година,когато ЛЛ ми изписа хормон,изследванията ми бяха абсолютно същите-само F4 под норма.Не знам и аз защо така.

# 460
  • София
Добре е да се посети ендокринолог. За мен ФТ4 поднорма си има нужда от хормон, но това си е лично мнение. Изследвала ли си за ИР? За липсата на енергия подкрепям изследванията, които препоръча La Chimere.

# 461
И преди повече от година,когато ЛЛ ми изписа хормон,изследванията ми бяха абсолютно същите-само F4 под норма.Не знам и аз защо така.
А желязото как е?
Витамин д?
Кажи и Как се храниш.

# 462
  • тук и там
Желязо ниско,холестерол висок.Току-що накарах чат Джи пи ти да ми разчете изследванията,според него трябва да попитам доктора за скрит хипотиоридизъм.

# 463
Оправяй си желязото и храната.

# 464
  • Somewhere in the World
Добро утро.
Да дам и аз продължение:

Това е заключението на ендото…
Категорично отказа да ми предпише хормон, каза да спра приема на селин, да повиша вит Д, и да каригирам храненето и днижението.
Та момичета ПОМОЩ .
И аз като Касийчето се боря с кг, но нямам умора.
Редуцирала съм въглехидрати на минимум и то до обяд.
Знам, че сте с голям опит , изгубих се от инфото в нета, та ще съм благодарна за насоки Hug

Общи условия

Активация на акаунт