СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 740
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз имам вътрешна информация, че ще се падне същата матура като тази от 2020.
На кой сега да се вярва?

Как може да има вътрешна информация и защо да и се вярва?
Няма как да знаем какви матури ще се паднат. А и няма значение какво ще се падне.

# 151
Тази информация е от пазара Димитър Петков и я чух, докато купувах краставици. А комшийката я чула и в автобуса, няма как да е грешна

# 152
  • Бургас
Споделям с вас файл, подготвен от едно от бургаските училища, с информация за дати на изпити, записване, класирания, изисквания...Нищо, което да не знаете вече, но поне е на едно място.
Скрит текст:

# 153
Напазарувайте, дами... свършили са запасите Simple Smile

# 154
  • София
От инструктажа :
“Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика –
и линия, пергел, триъгълник.”

Не попитах това.

# 155
  • София
Tе пък не можаха по-кратичко да го направят. Има родители, които съвсем ще се объркат.

Да кажат: доведете на тази и тази дата децата с по два черни химикала в 8:30 и документ за самоличност, и всичко ще е наред.

# 156
Само че самия факт, че не могат да носят друго, отговаря на въпроса за цветните маркери.

# 157
  • София
Това с предположенията колко ще е труден изпитът, или пък каква теза ще се падне, разбира се е само за кеф. На мен ми е по-интересно като тема, отколкото кой колко точки е изкарал на пробния 😃. "Имам вътрешна информация" е смешно, не знам кой се връзва на такива неща. По-скоро си разсъждаваме, аз например мисля, че има шанс да е по-труден, защото новият министър иска да докаже, че сегашната система не работи и да прави промени. Но това си е мое мнение. Може да включим и някоя котка да помага в догадките 😁😁😁 Имаме ли в групата?

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:24 от Niffi

# 158
# 159
По мое време предполагахме според годишнините - от раждането, или от смъртта на някой автор. И за историята беше много меродавно - 1995г. се падна темата за Съединението точно за 110г.
Иначе се колебая относно колко трудно ще е НВО-то. От една страна нямат интерес да падат още резултатите, от друга ако искат да местят края на основното образование от 7-ми в 8-ми клас ще го ползват за аргумент. Въпреки, че още не ми е ясно какво целят с една такава промяна при положение, че образованието е задължително до 16г. без да е обвързано със определена степен на завършеност, а към момента никой не споменава за промени в Конституцията.

# 160
И аз мисля, че МАТ ще е по-труден, по простата причина, че по-лесен не ми се вярва, че е възможно. А не може всички да са с отлични оценки.
Иначе и аз мисля да вадя боба и да се почва гадаенето на темата на Тезата, преразказът от чие име ще е, задача от работа или от движение? SmileySmileySmiley Има си гадателски неща за вършене

# 161
То в контекста на залозите и предположенията какво ще сътворят МОН, за да докажат че ...нещо си в образователната система не работи ми е много смешно. МОН си стоят по кабинетите, сякаш тези скъпоплатени кресла са на Луната, и идея си нямат, че образоването в голямата си част не се случва в училищата!

Чрез трудно или лесно НВО си манипулират статистика и ни разкатават играта на нас и децата ни:)

Моля почитателите на родната, скъпа МОН-ска система да подминат този пост с усмивка😀

# 162
Според мен ще е подобно на миналата година. Нямат интерес да показват по-ниски резултати, особено с нов министър.

# 163
Хайде да внеса и аз малко забава в темата. Бях извадила по години кои произведения са се падали за тезата, но съм забравила да запиша най-накрая и за 2024. Установявам, че те доста се повтарят и споделям прозрението с детето. То поглежда бегло списъка, също без да забележи липсата на 2024 и отсича - 'Тази година ще е "Една българка". Това е много основно произведение, а не са го давали.". Чак тогава виждам липсата на 2024, отваряме го да допълним списъка и хоп - тезата е върху "Една българка". Та с гадаене или с логика, позна детето, за съжаление за грешната година. Лошото е, че за тази вече предположение няма Wink

# 164
  • София
Няма логика и мисля е невъзможно да повторят задачи на матура. А за трудността, последните години все с една и съща трудност ми изглеждат. Не виждам смисъл да предполагаме. Каквото такова.

Общи условия

Активация на акаунт