Отговори
# 180
Съгласна! Hug

# 181
# 182
Вал, Ферит преди желанието му да бъде обичан и разбиран от Сейран, искаше тя да забременее, за да даде правнук на деде. Те се държаха като куче и коте, скандалите им достигаха до небивали размери, но той искаше бебе. Тъжното беше, че той искаше това бебе не защото той самият имаше желание да бъде баща, а да направи деде щастлив. Аз това го виждам точно като да гледаш на жена си като на инкубатор.
 Ферит либерален беше, когато му отърваше, ако не му отърваше, си беше един доста патриархален, закостенял и тесногръд мъж. Точно такъв никога не бих пожелала за детето си, със или без любовница. Пелин нямаше никакво отношение в предателството му към Сейран, когато зае позицията на Ифакат по отношение на образованието й. Самата Гюлгюн, а и Орхан бяха изненадани (неприятно), а на Сейран залъкът заседна в устата.
В ситуацията с Ефе не беше воден от желание да я защитава. Да, съгласна съм, че имаше нещо нечисто в Ефе, но и Ферит не беше воден от покровителствени подбуди. Той в прав текст и каза, че тя е никоя, че ако не била Корхан, Ефе не би я забелязал. Обезценяването й като личност и като жена често го имаше при Ферит.
P.S. Няма да отговорям на коментари от рода, защо мразя Ферит. Не го мразя, просто не харесвам много черти в характера му и разяснявам кои. Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 20:49 от Fi79

# 183
Ферит не харесваше идеята Сейран да се занимава с мода и да е на показ, защото не искаше да стане като другите от обкръжението му, той я искаше такава каквато бе в първия миг на запознанството им, автентична. А отностно Ефе, той има инстикт да усеща хората. Ефе кроеше нещо, Синан и Сертар бяха лоши хора. Единствено Ферит лесно се поддаваше на изнудването и манипулациите на жените. Нямаше нищо против Сейран да учи, но не си спомням какво се случи и той застана на страната на Ифакат. А дете искаше, защото искаше Сейран, а деде бе предтекст, за да не признае, че силно е влюбен и я желае, не искаше да покаже слабостта си, че е покорен. Лично мнение.

какво мислите, че щеше да стане, ако Пелин в първата брачна нощ не бе в стаята и Сейран не знаеше за нея?

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 22:21 от ani.zaiche

# 184
Мале, хора Simple Smile Колко много въпроси изведнъж. Аз за Ферит като сцена на ревност ми хареса в сезон 2, когато се развика какво търси Акън в имението и после като разбра, че Кезъм ги е сгодил със Сейран си я нарами на рамо. За мен поне там си имаше ревност. И в заведението преди това, когато Сейран му каза, че уж с Акън излизат заедно. Тогава обаче ми се струваше,а и все още май е така, че Ферит няма право да реагира така след всичко на което подложи Сейран.
За Сейран любима сцена на ревност ми беше края на сезон 1, беше с една розова пижама на сърца. Рисуваше и нещо беше сърдита на Ферит. Той и казваше как ще ходи да говори с Пелин и майка й да ги оставят намира. И тя му се сопна,че не иска да говори с Пелин. Той на шега я попита ти ревнуваш ли. И Сейран му каза директно и искрено,че го ревнува и затова не иска да има контакт с тези жени. Ако успея да намеря снимка от тази сценка ще я пусна тук Simple Smile
Според мен,ако Пелин не се беше появила на първата брачна нощ Сейфер щяха да прекарат вечерта говорейки си и опознавайки се. Не знам дали Ферит щеше да каже на Сейран за Пелин,но щяха да си говорят дълго. Така си го представям аз.
Относно момент на защитаване - в сезон 1 за искрен такъв, когато не е направен и от други подбуди или и за самозащита. Аз харесвам, когато в парка Сейран застана пред Ферит като видя пистолета на Тарък. Това беше и като чист инстинкт. Действа веднага без да се замисли. За Ферит такъв момент ми е, когато закри Сейран с цялото си тяло и молеше Акън и майка му да убият него,да пощадят Сейран.
В сезон 1 Сейфер се защитаваха взаимно,поне в началото, защото всеки от тях имаше какво да губи. Та помагайки на единият се спасяваше и другият.
Иначе много ми хареса, когато Ферит излъга,за да заведе Сейран при майка й и сестра й, защото знаеше колко много иска да ги види. За Сейран ми харесва как му помогна за пръстена и го дооцвети. Харесваше ми и много в сезон 1 как въпреки, че още не бяха признали,че се харесват се грижеха един за друг, малките жестове. Когато се завиваха един друг,или като се гледаха влюбено, докато другия уж спи и не вижда. Много ми беше сладък момент в сезон 1, когато Ферит отвлече Сейран и отидоха в дървената къща,как на сутринта се събудиха гушнати.
Мислех да съм кратка,а то пак стана роман Simple Smile
Пожелавам ви лека вечер!

# 185
ВАЛ,Зайче,абсолютно съгласна с вас.Точно.Сега ще ми позволите малко да ви допълня.Ако Ферит гледаше на Сейран като инкубатор страшно лесно можеше да го постигне.Още в първата брачна нощ и никой нямаше да му попречи.Той можеше да си прави опитите всяка вечер за дете,без да се съобразява с нейните желания и да си "прескача" след това и при "любимата" и да си "диша" по баровете.Да,Ферит беше много щастлив когато излязоха резултатите и ако си спомняте искаше пръв да каже на Сейран за това,но след това видя,че Юсуф го е изпреварил и пратил съобщение и това го накара да застане на страната на Ифакат.В случая с Ефе,разбра какво ще се случи със Сейран и се опитваше точно да я защити,да я опази.Опита всякакви начини и какво стана накрая,срещна я и я запозна с оная приятелка на майка си,която "отвори" очите на Сейран как може да помогне на децата сираци,без да бъде използвана като инструмент за трупане на пари на някакъв дизайнер.Ако си спомняте Ферит преди това още предложи на Сейран,да помогне на тези деца като открият фондация на нейно име и няма нужда да става модел.Много беше прав като и каза,че ако не беше Корхан,този същия Ефе нямаше даже да я погледне.И целта на Ефе беше точно тази прикрита под благотворителност,той не искаше Сейран Шанлъ,а снахата на Корхан,а красотата и беше допълнителна опция.Всички знаем,че с малко грим и Пелин можеше да стане модел стига да беше снаха на Корхан.В крайна сметка Сейран сама осъзна,че не Ефе е човека и пътя по който да помогнеш на някого.Освен това,не смятам,че жените които са раждали деца са само "инкубатори".Деветдесет процента от успелите жени имат семейства и деца.Мисля,че в 21 век раждането на едно дете не може да бъде никаква преграда пред жената ако тя има желание да се развива и гради кариера.Ако няма такова желание и цял живот "стара мома" да си остане ще си тъпче на едно място и това е.Та Фи това може да бъде отговор и на твоя въпрос.Точно в този случай Ферит защити честта на Сейран,защото едва ли Ефе щеше да я прати в университета.

# 186
Мими, понякога имам чувството, че с теб гледаме различен сериал.
Ферит и като изнасилвач ли искаш да го гледаш?! За мен това означава един мъж да не се съобразява с желанията на жена си.
Цитат
Той можеше да си прави опитите всяка вечер за дете,без да се съобразява с нейните желания...

Разбира се, този твой сценарий е абсолютно невъзможен, защото ще е в пълно противоречие с образа на героя ни. Ферит искаше да бъде харесван, обичан и желан от жените и не би се наложил насила, на която и да било жена. Имахме такава сцена, в която го обясни на Сейран, след като я беше накарал да си сложи онази нощничка.
Значи, според теб, за отмъщение отказа на Сейран да учи? Ако не бил Юсуф с известието за оценките, то Ферит нямало да има нищо против Сейран да учи?
Ферит се изплаши, че Сейран ще бъде с други хора/мъже в един курс (и такъв скандал имаха, така че това са негови думи) и даде рязко заден за образованието й. Това е истината, колкото и да захаросваме.
Цитат
Освен това,не смятам,че жените които са раждали деца са само "инкубатори".Деветдесет процента от успелите жени имат семейства и деца.Мисля,че в 21 век раждането на едно дете не може да бъде никаква преграда пред жената ако тя има желание да се развива и гради кариера
Никъде не съм писала, че жените, които са раждали са само инкубатори. Не изкривявай думите ми, моля те. За майчинството мога да изпиша поне 10 страници и няма да спомена или да намекна, че някога, дори и за миг, съм се почувствала като инкубатор. Далече съм от идеята, че и другите жени, взели решение да бъдат и майки, са такива.
Писах, че Сейран беше поставена в ситуация на инкубатор. Дилемата беше да учи или да ражда деца. Точно така беше поставен въпросът от Ифакат на една от семейните им закуски, на която ги беше уважил и Халис. Знаем какво направи Ферит. Нямаше опция, в която тя и да учи, и да ражда, а пък и да работи... мисия невъзможна. Невестите на Корханите трябваше да имат само декоративни функции, а някои от тях определено трябваше да изпълняват и функцията на инкубатор. Самоцелното раждане на деца, за да направиш щастлив един старец, го разчитам само по този начин.
Докато Пелин беше в стаята им, Сейран също беше на среща с Ефе. Каза на Ферит веднага след като се прибра, но аз не видях той тогава да го играеше неин защитник. Повече се вълнуваше от разговора на Сейран с деде, отколкото, че се е срещала с Ефе. Нещо избирателно ми се виждат тези протекторски подбуди на Ферит. Ох, забравих! Той тогава беше съсредоточен да защитава Пелин от Сертер, не може и Сейран от Ефе. Да защитава и двете едновременно не е в негов стил. Wink

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 00:36 от Fi79

# 187
Добър вечер,момичета  Kissing Heart
Хм любима сцена на ревност на Ферит и на Сейран Thinking На Ферит една от най-любимите ми е когато разбра какъв и е на Сейран,Юсуф.Половин час даваше на заето  и повтаряше само  бивш  ти е значи а ?  Simple Smile  А също и във втори сезон когато отиде пред ресторанта където Сейран и Акън закусваха ,тогава ми стана много жал за него като си  беше протегнал ръката към Сейран тя да е хване ама тя тръгна с Акън тогава .А също и още една сцена от тези серии ми е любима ,когато Ферит отиде да говори с Кязъм и да го пита защо нищо не прави по въпроса и остава Сейран да се разхожда с Акън.Мнооого хубава сцена,така си викаха тогава Ферит  и Кязъм,с цялото си озлобление един към друг   ,а Сейран миличката  между тях,знаеща много добре каква е истината ,но неможеща за съжаление да каже на Ферит.И тогава на края на тази сцена Ферит каза няма да ти дам развод Сейран Корхан и Кязъм направо подскочи от яд Simple Smile Страхотна игра от тримата ,страхотнаааа  Hands Clap Ааааа сещам се и за още една сцена от първи сезон и спирам,тя не е точно с ревност ,но след всичкото викане и блъскане от страна на Ферит.Сцената е когато Сейран ,Ферит и Суна заедно отидоха на среща с  Ефе и Сейран му каза ,че няма да работи с него.Ееееех Ферит колко беше доволен самоооо ,направо щеше да се стече от стола по пода от кеф. Simple Smile  А милия и добър г-н Ефе тогава си показа съвеееем истинското лице като започна да заплаша семейството на Сейран и даже не се посвени и да се държи грубо и с дългогодишната си приятелка ,за героинята на Мине Т говоря ама и забравих името на героинята и за съжаление.
На Сейран любими сцени с ревност ми са от първия сезон когато хвана за косата Пелин и я извлече от стаята им с Ферит на вън на двора.Верно беше грубо и малко просташко,ноооооо на нея и дойде до гуша от наглостта на Пело и и каза най-накрая къде и е мястото .А тази сцена беше момента в който Ферит най-накрая ,естествено не без помощта и на Суна взе да разбира ,че Сейран не е изобщо безразлична към него.Другата сцена на ревност е от трети сезон.Те са две всъщност -първата е когато Дияр под предтекст ,че е ранена се настани у Корхан и тогава Сейран много сладко предупреди Ферит ,че всичките тия мили приказки ,любовни наименования ,пък изобщо да не става даже и въпрос за физически контакт с Дияр са му забранени ,както и със самата нея да забрави да има  близки взаимоотношения докато не се разделил окончателно с годеницата си.А втората сцена е от ресторанта или по скоро след него ,Сейран като открадна въдицата и щяха да ловят уж риба ,тогава тя като разбра ,че Синан не може да е наранил Дияр как започна да подскача и да вика знаех си ,знаех си и че всички му били вярвали на това уж добро момиче само тя и приятеля и Халис не и вярвали и тогава Ферит я целуна ,за да спре да бърбори.Беше много сладка тая сцена Simple Smile  Heart
Вал,Зайче,Мими + 1 и от мен по отношение на Ферит.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 00:29 от Eny87

# 188
Фи,ще ти препоръчам да гледаш първите две или три серии на "Нощна приказка".Не защото е добър,а просто да видиш един съвсем различен кандидат жених на един такъв "уреден" брак и да видиш как пред бъдещата съпруга не се представят никакви дилеми и дори и избор да живее или не и как това момиче се "спасяваше" от такъв брак.Препоръчвам ти да  погледнеш и "Опасната Джейлан",спряха го само на 6 серия.Можеш да го изгледаш.Там картината е още по-жестока.Не само,че момичето беше заставено да бъде инкубатор,както се изразяваш ти,но детето което беше заченала и родила точно след изнасилване го обичаше повече от собствения си живот.И това дете беше продадено на донорската мафия от същия този баща.На детето беше изваден единия бъбрек и едва не умря. Същото това момиче,въпреки побоищата и издевателствата на този съпруг,въпреки глада и мизерията,успяваше да даде толкова много любов на това дете,успяваше да учи тайно за доктор,успяваше да отделя и крие пари за да избяга един ден със сина си далеч от насилника и след престъплението извършено с детето успя да се изправи срещу насилника.Жалко,че го спряха сериала.Така,че както и да е заченато едно дете,каквито и да са подбудите за зачеването му,по какъвто и начин да е заченато е грозно майката да се нарече просто инкубатор.Една жена не може да бъде инкубатор.Тя или е само майка,или е майка и преуспяваща жена,или е само жена.Не преиначавам думите ти,просто "инкубатор" няма място в избора да бъдеш или не бъдеш майка.Гюлгюн не е инкубатор.Тя просто е избрала да бъде майка и обича съпруга си въпреки несподелените чувства от отсрещната страна.Най-малкото за Ифакат можеше да се каже,че е гледано на нея като на ,инкубатор.Тя никога нямаше да го позволи.Нейните амбиции и желания се свеждаха до това да бъде господарката на имението и да подрежда живота на другите както на нея и е угодно и виждахме,че го беше постигнала.Да не говорим колко е тежко за една жена да разбере,че никога няма да може да бъде майка.Ние не сме животни за да гледаме един на друг само като средство за размножаване и дотам.Моля,не използвай "инкубатор" когато се отнася за майчинство.Жените не са апарати за развиване на ембриони.И не,гледали сме един и същи сериал,но аз например,може и да съм по-малко интелигентна,по-повърхностна за да не се сетя,че на една жена може да се гледа само като на апарат за развиване на ембриони или само като средство за размножаване.

# 189
Ферит използваше желанието на дядо си само като претекст,за да прикрие своето собствено желание
Аз не разбрах какъв е толкова голям проблемът,че да не може Сейран да бъде едновременно майка и да учи,или да работи
По някое време в първи сезон,инатът и  и агресивността и взимаха такива размери,че ми идваше да я удуша
И какво-няма да учи,няма да е съпруга,няма,няма.....
Накрая да се завре пак при баща си,че да свърши тая мъка...
Да я омъжи за следващия,който ще е по-добър от Ферит,right?
Когато става въпрос за Ферит,Фи става лоша,даже агресивна /изпитала съм го в страниците по-напред/.Никой не може да я убеди,че той беше най-доброто,което се случи на Сейран след баща и и по време на всички откачалки,които се завъртяха около тях
Фи,този идеализиран образ за мъж, с който искаш да сравниш наш Феро съществува само в книгите и филмите,според мен
Да искаме дъщерите ни да имат такъв съпруг едва ли е най-доброто,което можем да направим за тях,защото ще ги хвърлим в живота неподготвени,пълни с илюзии и нереална действителост
Аз затова харесвам този сериал
Да,Ферит има доста трески за дялане,но и Сейран ги има
И точно това е хубавото,че двамата са прекрасни и,че само време им трябваше,за да се оттърсят от навлеците ,лошите навици и да осъзнят,че ината,правенето напук и отричането на чувствата трябва да бъдат заменени с доверие,споделяне и взаимни отстъпки
Тогава идва хармонията в едно семейство
И накрая,само един въпрос
Сейран щеше да отиде да учи-Ок!До кога?Цял живот ли нямаше да има деца от Ферит?Това ли беше най-важното в нейния осакатен от баща и живот до Ферит?Не трябваше ли първо да се научи да обича,да споделя и тогава да постига мечтите си?
Защото такава Сейран,каквато беше в началото аз не разбирах и не исках тя да продължава да не може да се наслаждава на живота и да не бъде щастлива

# 190
Цитат
Една жена не може да бъде инкубатор.Тя или е само майка,или е майка и преуспяваща жена,или е само жена.Не преиначавам думите ти,просто "инкубатор" няма място в избора да бъдеш или не бъдеш майка.
Дааа, една жена не може да бъде инкубатор. Затова Сейран се съпротивляваше в началото. Това според мен казва Fi в поста си. Една жена има много роли в обществото и как ги синтезира в себе си, показва личност ли е и каква личност е. А тя беше дадена насила в семейството на Корхан, при това - омъжена за чапкънин. Не бива да се забравя името на сериала все пак.
Дори и Ферит да е прикривал желанието си с искането за наследник, не бива да се забравя, че това на онзи етап е само желание, още не е любов. А съвременните жени  искат да бъдат обичани, уважавани, ценени - не заради пола си и уникални функции, а като цялостни личности.
Добро утро! Simple Smile

# 191
Мими, аз не искам да сравнявам две злини и по-  малката да започна да наричам доброта. В изброените от теб филми ми даваш примери за много по- лоши варианти на съпруг, но това не прави автоматично Ферит добър съпруг. Поне не за мен и моите разбирания.
 Не смятам да разглеждам други сериали и да ти давам примери за обратното, а ще ти посоча различния образ в нашия сериал - Кая. Той е замислен като пълен антипод на Ферит и донякъде оправда появата си като такъв. На мъжа от Ориента се противопостави европейският мъж. Неслучайно Кая идва от Лондон (спокойно можеха да го докарат от някоя друга точка на Турция), неслучайно той така упорито насърчаваше Сейран да учи и да не се отказва от мечтите си, неслучайно Ферит се чувстваше застрашен от него. За мен Кая е добрият пример. В неговия образ имаше заложена една деликатност и дълбока почтеност, която при Ферит просто ми липсват. Всъщност видяхме как непочтеността  при Ферит от първи сезон се разви във втори и ескалира в трети. Ще отворя една скоба да уточня, че тук под непочтеност визирам ситуацията на Ферит, в която е женен и има любовница. Ситуация, която не му носеше терзания.
 По отношение на майчинството въобще няма да влизам в каквито и да било полемики. Смятам да се разгранича от популистката ти реторика. Не мисля, че си ме разбрала, макар че и ти говориш за избора на жената да ражда и как има такива, на които не им е даден такъв.
 Вал, не знам защо излагането на мнение за герой (нечия фикция) разчиташ като агресивност. Упражнявам я спрямо кого?
 Спирам да водя спорове, защото имам усещанено, че добрият тон отново ще бъде нарушен.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 09:03 от Fi79

# 192
о,Фи,
Кая правеше това,за да ядоса Ферит .Мисля,че не си го разгадала докрай този лондондски ,съвършен образ.Да не говорим,че и той си беше баш чапкън,че женен за Суна си преспиваше с Пелин
Аршините трябва да са точни по размер към всеки
За агресивността,в тона с който пишеш за Ферит вече сме коментирали няколко пъти.Мисля,че нищо не се е променило

# 193
Добро утро Kissing Heart

Фи, обожавам да те чета Heart Моля те, не спирай да пишеш, нищо, че за Вал си агресивна Grinning
Откакто прочетох от нея, че Сейран трябвало да хване Ферит за топките и да си живее живота, разбрах, че с нея сме две успоредни прави, които... хахахаха

Хубав ден на всички Kissing Heart

# 194
Добре,де,аз не съм права
Вие сте прави за Ферит
Хайде,кажете сега,как си представяте Вашия Ферит?
Да се ожени за Сейран,да зареже Пелин още първия ден,защото тя вече не е неговата приятелка,а досадна пречка за неговото щастие
Как трябваше да се държи със Сейран,която,както каза в последните думи на сериала е пристигнала в този дом,мразейки всичко и всеки.Да се върти около полата на Сейран и да се съгласява с всяко нейно искане,не искане,настроение,гадното и семейство,тъпата и сестра.Отварям скоба,че това той го правеше
Да приеме всичко,което му се предлага с отворени обятия,да бъде най-добрият съпруг на земята....
Не разбирам,как си представяте образа на Ферит
Нима в живота има толкова съвършени мъже?Къде са,да намеря и за себе си един такъв
Еве,да,точно това исках.Сейран да хване Ферит за топките,защото можеше и щеше да си спести доста от неприятностите,които преживя
Ината и,яростта и агресията и не ми допадаха и това е.Ако на Вас Ви е допадала,значи наистина нямаме допирни точки

В постовете си задавам въпроси
След като ще водим диалог,може ли да отговаряте на тези въпроси?
Защото оставам с чувството,че си пиша сама,или споря с радио

Общи условия

Активация на акаунт