Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 14 159
  • 260
  •   1
Отговори
# 225
Изгледах трети епизод на Таламаска и беше по-добре от предните два, като цяло сериалът изглежда умерено интересен.
Но никога не съм харесвала творчеството на Ан Райс и вероятно това не е моето нещо.
Ще догледам сезона, а после ще реша.

От целия каст единственият актьор, когото харесвам (още от Бягство от затвора), е Уилям Фичнър. Чудех се защо изглежда толкова остарял, а той е почти на 70... Не искам да го обидя - човекът е във форма и все още го харесвам, но като го дадат отдалече с тази бледа кожа, коса и очи, изглежда като излязъл от крипта...

# 226
Трейлър на Призраци (австралийска версия):

Аз изгледах изцяло английския, бях разочарована и реших да не гледам американския и съответно - този. Имах ниски очаквания и дори те не се оправдаха.

Още един клип:

# 227
  • Дивата природа

Ловът започва с #ХищникътОпаснаЗона от днес, 7 ноември, в кината на 3D и IMAX 3D. & 4DX!
Хищникът: Опасна зона - видео зад кадър „Убий или ще бъдеш убит“

Целият саундтрак (27) инструМентални композиции също вече може да се слуша по дигиталните платформи – начин създателите да споделят музиката си свободно, а който ги харесва и може да “чуе” разликата, да си намери албума в безкомпромисно качество:
Predator: Badlands (Original Motion Picture Soundtrack)
you.tube/PlayList=OLAK5uy_lHmMMhsvgvEwOMuBU0UsJQqAz2yoGBFow

Из интернет има още клипове с нови кадри и/или откъси по заснемането, интервюта... издаващи някои подробности, но пак са малка част от 1ОО+ минути FANтастично екшън-приключение. И тъй като медиите са за ЗАБАВЛЕНИЕ, хумористични ютуб-канали са пуснали промоционални видеЯ:
Скрит текст:
Как То Трябваше Да Свърши Почне - budи смел, бр*о
Predator Badlands HISHE - Be Brave Brother

«Честни Трейлъри» интервю с възкресителя на поредицата
Honest Trailers interview | Predator: Badlands

тревОпасна зона = Официален Трейлър, но е съсипан от Изкуствен Интелект
Predator: Badlands | Official Trailer but it's ruined by AI

# 228
  • София
Много обичам Ан Райс, но нещо тази Таламаска не мога да я разбера и харесам. Изгледах излезлите 3 епизода. Но ще си го догледам. Може пък да ме изненада.
https://www.imdb.com/title/tt32596156/

Препоръчвам Pluribus на АпълТВ+
https://www.imdb.com/title/tt22202452/

Изгледах излезлите 2 епизода.
Сериалът е на Винс Гилиган (Брекинг Бад ; Обадете се на Сол ; Досиетата Х)
НФ/драма/черна комедия
Постапокалиптично бъдеще в което хората откриват извънземна формула базирана на РНК и я пресъздават. Тя е като вирус и много бързо поробва човечеството.
Реално от цялата планета Земя само 13 човека (главната героиня е една от тях) по някакъв начин имат естествен имунитет. 886 477 591 млн. измират, а нашата героиня, защото не може да овладее гнева си избива още 11 млн.
Много е добър, забавен, малко депресивен на моменти. Има от всичко. И те вкарва и в размисли.

Кое е по-добре за хората, да живеят като едно общо съзнание без никакви тайни и с цялото познаение за света, но и без собствена воля?
Реално няма да има повече омраза, войни, насилие, глад, смърт, край с експлоатацията на планетата (всички животни от зоопарковете са пуснати на свобода и т.н.).

# 229
Изгледахме сериала по Стивън Кинг (The Institute), леко протяжен ми стана в последните 2-3 серии, в негов стил. Но като цяло ми хареса. Естествено няма много дълбочина, но колкото - толкова. После подкарахме Slow horses, макар че е за другата тема, защото не е фантастика, но много ми харесва, та затова го споменавам 😄

# 230
Доколкото разбрах, организацията Таламаска се споменава в другите сериали по Ан Райс, но в този заема централно място. Просто шпионска организация, която уж поддържа баланса.
Но както каза Джаспър в 4-ти епизод (преди малко го гледах) - не особено ефективно.

Някои от агентите имат сили - телекинеза или като при Гай - телепатия (и др.), а някои нямат. Не е задължително да имаш дарба, за да станеш един от тях.

П.п. очевидно не са много добра шпионска  организация, щом им се налага да разчитат на Гай.

# 231
  • София
Проблемът ми е, че е скучно. Почти нищо не се случва.
А и каста и героите не ми стоят достатъчно убедително.

# 232
Само веднъж гледах филмиран по Айн Ранд сериал, за някакви вещици беше. Не е моето.

# 233
Ан Райс. Вероятно имаш предвид Вещиците от Мейфеър - и аз не го гледам. Но мисля, че още върви, не е прекратен.

# 234
Хахха, смятай как даже не съм я запомнила. Няма лошо, има си фенове, просто аз не съм от тях. Съжалявам за грешката.

# 235
В момента повечето коментари за Таламаска са от хора, които шипват Джаспър и Гай. Не видях някой да има интерес към самия сюжет...
Според мен има шанс да се развие, но ще видим дали изобщо ще го подновят, първи сезон вече е към края си.

# 236
  • София
Дам, май са само 6 епизода.

# 237
  • София
Много упорито ми излиза новина, че ще правят Мумията 4.
Брендън Фрейзър и Рейчъл Вайс се завръщат с “Мумията 4”
Дано не е фейк, много са ми любими първите два филма.
Макар че пък вече са дооста поостарелички...

# 238
Да, има такава новина - видях много реномирани сайтове да я постват в Х, така че не е измислица.

# 239
  • София
И аз попаднах на подобна информация. Наистина подготвят 4-та част с познатия каст.
Тъмната Вселена на DC с Том Круз не се получи и тази версия на Мумията отпада.

Общи условия

Активация на акаунт