Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 27 874
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • Добрич
Химиотерапията я пропуснах ( с Her2 негативен, чисти лимфни възли и ki67 под 10), обаче от операцията нещо се случи с вените ми.

Ръката от страната на карцинома я пазя и всеки път  давам другата. При двустранната мастектомията с едномоментна реконструкция 5 пъти ми сменяха абоката, отначало тече и после почти спира. Когато ме изписваха, ръката ми беше подута и мина около месец, докато се нормализира.

Веднъж ми се поду и с абоката за скенера (от сутринта до следобед).

Единия път по време на КТ, като пуснаха контраста,  тръбичката изскочи от абоката, контрастът ме напръска по главата и деколтето, кръвта капала по земята...  Докато извикам и дойдат...

Определено нещо с вените на тази ръка (не от страната на тумора, т.е. с всички лимфни възли си е) е необичайно...

# 466
Нова котка, когато е на две седмици червената химия  и после всяка седмица бялата, се поема пж-добре от организма. Количеството химия е същото, но разпределено на дози.
Твърдо ЗА ПЕТ скенер съм и аз. Трябва да знаят на какъв етап е лечението и после да сравнят, за да знаят дали действа.
Това за 4стадии, защо няма химия ми е странно, но не съм наясно с новите протоколи.

Вела, странно е това с вените😬
Само на хормонална ли минаваш?

# 467
Мили дами,
Няколко дни се борих да поставя при мен ситуацията под контрол (поне да не съм вцепенена), та сега почвам да обяснявам:
1/ Първо лекарката ми написа схемата /4 на 2 седмици, 12 през седмица/. Питах я защо е такава схемата (не 6 на 21 дни) обаче отговорът беше лаконичен - при нас е така. С две думи, не разбрах кое е предимството.
2/ След което ми каза, че горното важи само ако не е IV стадий.
IV-ти стадий бил само хормоно и таргетна, пък Химио могло по- натам, някакъв краен вариант, ако първите две не действат. Не можело да се започва с химио при IV стадий. Така наистина е по американския протокол. (https://www.nccn.org/guidelines/category_1).
Факт е, че го и написа - понеже имала съмнение на какъв хал съм и иска ПЕТ скенер, като при единия вариант е адювантна /Химио, ендокринна и т.н./, а при другия вариант - само еднокринна и таргетна.
3/ После ми рече, че трябва да ходя на ПЕТ скенер, за да се види дали съм си IIIa или направо съм в IV, инак /ако не направя ПЕТ скенер/ тя няма да се заема с моето лечение. 
4/ Даде ми направление за ПЕТ скенер, за което съм й благодарна, та затова няма да спомена името й, въпреки че подходът й ме срути тотално и две денонощия не бях на себе си (няма да казвам какви неща обмислях).
С две думи, може и да е супер специалист, ама емпатия зироу.
5/ Другото полезно нещо, което каза е, че свестните ПЕТ скенери в София са в Софиямед, Токуда и Дървеница. В Панагюрище също бил хубав.
Това е полезното инфо, което мога да споделя. 

Аз се водя IV ти стадий и при мен започнаха с химиотерапия: доцетаксел, херцептин и перджета. 6 вливки през 21 дни. Сега съм на таргетна и хормонална.
Това се случва в Софиямед. Не вярвам да не са запознати с тези протоколи.

# 468
  • Варна
Момичета, когато е Хер-, е само CDK4 инхибитор и хормонална терапия,за 4стадий.говорим, а когато  е  Хер+, няма значение стадия, винаги има химио. Тя правилно ти е дала направление за Пет, това е правилното стадиране или КТ на цяло тяло, но можеше по тактично да обясни, без да те плаши и да изчака резултата. Няма да се научат някои лекари, да са по тактични и човечни.

# 469
И лекарите разбирам, особено с повечето стаж. При тях на ден минават 100 болни и ако трябва да съчувстват на всички... Това е тяхната защитна реакция.
Но от страната на болен и роднина на болен, не го разбирам!

# 470
Mimache, и моите вени са много зле. Първата вливка ми беше от оперираната страна - още не мога да си обясня как не се сетих, паниката е лош съветник. Естествено, лимфедем и вените се обидиха и изпокриха. 😁 Започнах само другата ръка да давам за всичко и разбира се, вените и там изтъняха. Редовно ме бодат по няколко пъти преди да уцелят. Една година по-късно при хистеректомия от здравата страна не можаха да намерят вена и сложиха абоката на оперираната - сещате се какъв оток стана после. Изобщо имам стрес от вземане и на капчица кръв сега.

# 471
  • Северозапада
И моите вени се увредиха. Според мен от червените химии. Преди това, въпреки 12те дълги вливания на паклитаксел, карбоплатина и кейтруда, последната на 3 седмици), ми бяха ок. В болницата след операцията ми сменяха абоката 3 пъти, а вена ми намираше само старшата сестра накрая. Бяха ми включвали нещо и във вена на крака по време на операцията. Големите вени на сгъвките на лактите са се скрили и ползват само тези по китките и ми се реве всеки път като трябва да ми вземат кръв или слагат абокат.

# 472
https://www.facebook.com/share/p/1AJDkCPXzR/
Браво на лекарите в Плевен!

# 473
Браво!
Дано доживеем и здравна каса да поема такива операции Sad

# 474
Касата ще плаща...ценоразписите,официални и други...винаги ще има..
Но се почва,с добра реклама...Браво!

# 475
Някой чувал ли е за МЦ Интегративна медицина:
 https://www.integramed.org/, д-р Христо Дамянов ?

# 476
  • Варна

Тия са измамници. Няколко пъти ги затваряха, но явно пак работят. Нова котка, виждам че се луташ. Или се лекуваш или се отказваш и си носиш последствия. Не си давай парите напразно. Направи Пет скенер и решавай какво ще правиш. Можеш и да направиш консулт с най големите клиники в Европа за лечението, ако ще си по спокойна. Това ще са по добре похарчени пари от колкото да ги даваш на шарлатани.

# 477
Здравейте, въпрос към дамите от Бургас. Пуснах тема във здравния форум по въпроса, но няма отговори. Дано тук ми съдействат, че ми е голяма дилема дали да правя лъчетерапията в Бургас.
Какво Ви е мнението за Лъчетерапията в КОЦ Бургас? Добра ли е апаратутата? Кой лъчетерапевт бихте препоръчали и кой не?

# 478

Така да се каже,има за всеки...стига да си здрав и да имаш време и пари за забавления ..

# 479
Здравейте, въпрос към дамите от Бургас. Пуснах тема във здравния форум по въпроса, но няма отговори. Дано тук ми съдействат, че ми е голяма дилема дали да правя лъчетерапията в Бургас.
Какво Ви е мнението за Лъчетерапията в КОЦ Бургас? Добра ли е апаратутата? Кой лъчетерапевт бихте препоръчали и кой не?

В Дева Мария я правете не в КОЦ.

Общи условия

Активация на акаунт