Косопад - тема 27

• 23 791
  • 234
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, от къде си купувате качествен миноксидил.
Обмисля да го започна, колебая се са заради това че се ползва всеки ден.
Или, ако може препоръчайте нещо друго, до сега съм ползвала тривитамнол и шамполани?

# 211
  • на дъното
Всеки ден ли трябва да се нанася този серум Parusan, че не е уточнено в указанията за употреба по сайтовете?
Използвам го след всяко миене на косата.

Последна редакция: вт, 16 юни 2026, 05:41 от silviayo

# 212
  • София
Здравейте, от къде си купувате качествен миноксидил.
....
За сина ми вземам от тук  https://www.kirkland.bg/bg/

Видях, че вече има и за жени

# 213
Здравейте,някоя от вас ползвала ли е продуктите на Aadhira  против косопад,имат спрей и скраб за скалп?

# 214
Здравейте, със зверски косопад съм, следродилен, знам, че се дължи на хормони и с първото ми дете имах, на сега е нещо страшно. Ако някоя дама се е сблъсквала с това и е намерила някакво средство дори за леко подпомагане, моля да сподели?

# 215
Същата работа бях, над 6 месеца продължи. Изпробвах всевъзможни маски, ампули, серуми, шампоани, ежедневно втривах лосиони, витамини  за кърмещи плюс Дюкре. Нищо, нищо не помогна. Единствено ето този шампоан. От началото бях скептична, но забелязах че още след първото измиване косопада намаля и след 3то 4то съвсем. А ме беше страх да я мия и реша заради топките коса в банята.
Сега си пада стандартно като нормална здрава коса. Има шанс да е съвпадение, но пък на фона на всичко изпробвано, баш след него да стане, едва ли е съвпадение.
https://www.arlen.bg/product/6206/uplatnyavasht-shampoan-za-sgas … g-wash-250ml.html

# 216
Ще го пробвам, а за някакви изследвания може ли да ме насочите, попитах chat gpt😅 посъветва ме да пусна D3, B12, желязо, феритин, някоя дама пускала ли ги е при косопад?
Решила съм да започна и добавки като колаген, биотин и омега 3, дори и да не помогнат много за косопада, няма да навредят.

# 217
О, да. Беше потресаващ резултата ми за феритина. И витамин Д не беше много добър, но феритинът (запасите от желязо) съвсем ужас. Съветите му са правилни. Може би и цинк (идея от Gemini), но аз тогава не знаех и не изследвах.

# 218
  • София
Здравейте, със зверски косопад съм, следродилен, знам, че се дължи на хормони и с първото ми дете имах, на сега е нещо страшно. Ако някоя дама се е сблъсквала с това и е намерила някакво средство дори за леко подпомагане, моля да сподели?
Набързо от първия пост на темета - там е  описано доста подробно

"......Препоръчителни изследвания при косопад (стартиращ пакет):
- пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин
- вит. В12, вит. Д
- хормони - FSH, LH, тестостерон, андростендион, прогестерон, естроген, пролактин и други (в зависимост от допълващите оплаквания, който човек може да има)
- други - при нужда и при показания (след консултация с лекар)

С какви специалисти да разговаряме:
- личният ни лекар, който ни познава, знае историята на заболяванията ни (ако има такива), историята на заболяванията в семейството и рода ни
- дерматолог
- ендокринолог
- хематолог
- гинеколог
- трихолог, диетолог"

За алопецията на сина ми -ужасно нисък феритин след Ковид, желязо, вит Д, вит В12, цинк и мед също е пил, защото не бяха на нивото за възрастта му....последно изследва и фолива киселина ,която беше под минимум....

# 219
Здравейте!
От декември месец съм с косопад. Пих биотин, цинк, витамин Е. Ходих на ендокринолог, защото съм диагностицирана с Хашимото, каза ми, че е от възрастта/53 години/. Ползвам шампоан и маска на Ducray, пия Ducray anacaps expert  и на Weleda спрей с розмарин отскоро. Вчера се консултирах с ИИ и ми писа, че не са ми оптимални стойностите на феритин, D3, B12 и докато не се оптимизират няма да спре косопада. Какво да направя?

# 220
На мен ми се виждат добри, почти ти завиждам. Но по принцип какво можеш да направиш - Сорбифер за феритина, Солигамма за витамин Д. В 12 го има на едни таблетчици за под езика. Ако ще ги пиеш, за Сорбифера има много правила - накратко два часа разстояние от ядене/кафе/други лекарства и добавки, изпивай с по един витамин С. Сорбиферът може да дразни стомаха - но моя не го дразни, а що нещо изпих. Но след месец - два направи пак изследвания, да не вземеш да прескочиш горната граница. ИИ обаче обясни, че косата, след като умре, стои на главата още 3-6 месеца. Тоест тази коса, която ти пада, е умряла доста назад във времето, когато стойностите ти може да са били по-ниски.

# 221
  • Бургас
Dormina, не са ви добре щитовидните хормони , с хипофункция сте . От там не са ви оптимални феритин и витамин д. Приемате ли хормон?

# 222
Dormina, не са ви добре щитовидните хормони , с хипофункция сте . От там не са ви оптимални феритин и витамин д. Приемате ли хормон?
Не, не са ми изписвали досега. От 2 години пия витамин D3 по 2800 единици на ден.

# 223
  • Бургас
За хормон сте. От щитовидната са ви проблемите с косопада

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 22:09 от лилиан

# 224
Някоя от вас ходила ли е при д-р Лидия Тодорова за косопада и дали е доволна?

Общи условия

Активация на акаунт