Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 69 534
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
Опаковките на Амазон са отвратителни и постоянно пристигат разкъсани и смачкани с отвори, в които може да влезе и голямо куче. Това ако не е най-стария проблем на света, съществува от повече от 20 години.
Няма гаранция дали ще се случи при превозвач или с директна доставка. Дори с превозвач е по-неприятно, защото ако кашона е пристигнал така при превозвача - което се случва постоянно, клиента ще насочи съмненията си към него. А после трябва да се обяснявате на Амазон за липси 10 дни след като пратката е пристигнала на адреса в Германия.
При декларирани липси от пратки пристигнали с директна доставка до тук, Амазон ще решат във ваша полза. Има голяма вероятност да направят същото и в другия случай, но с едно на ум и може да се отбележи като потенциална злоупотреба, което да тежи на акаунта.

# 361
Опаковките на Амазон са отвратителни и постоянно пристигат разкъсани и смачкани с отвори, в които може да влезе и голямо куче. Това ако не е най-стария проблем на света, съществува от повече от 20 години.
Няма гаранция дали ще се случи при превозвач или с директна доставка. Дори с превозвач е по-неприятно, защото ако кашона е пристигнал така при превозвача - което се случва постоянно, клиента ще насочи съмненията си към него. А после трябва да се обяснявате на Амазон за липси 10 дни след като пратката е пристигнала на адреса в Германия.
При декларирани липси от пратки пристигнали с директна доставка до тук, Амазон ще решат във ваша полза. Има голяма вероятност да направят същото и в другия случай, но с едно на ум и може да се отбележи като потенциална злоупотреба, което да тежи на акаунта.
Аз за повече от 10г пазаруване  в Амазон не съм имала 1 пратка с превозвач която не е била ок. Преди поръчвах с един превозвач сега с дргуг. С Еконт пратките ако те са обемни и тежки(с тях няма проблем) идват в безобразен вид, понякога видимо претърсени. Факт е обаче че не можеш да кажеш дали се е учило тук или някъде по път.

# 362
  • София
В нашия квартал, вече повече от месец отказват да доставят пратките до адрес с Еконт.
Правих многократно рекламации, писах си с Аmazon и резултат няма никакъв.
Направих разпореждане от офис до моя адрес за което се наложи допълнително да платя и ми доставиха пратката на адрес.
После написах имейл на Аmazon, като прикачих цялата информация и касовия бон и те ми възстановиха сумата.
При последваща поръчка ситуацията продължи да е същата и да пращат поръчките от Аmazon директно в офис.
 Има ли някой друг в подобна ситуация и как бих могла да си реша проблема ,за да си получавам пратките на адреса?

# 363
  • София
Няма как да си решите проблема с тази пародия на куриер Еконт. От над година не доставят в моя квартал и за мое удобство пренасочват пратките в офис в друг квартал. Всеки път пренасочвам и от злоба, че понякога разтоварват в един офис и после товарят за пренасочване,  ги ритат, блъскат и попиляват.

# 364
В нашия квартал, вече повече от месец отказват да доставят пратките до адрес с Еконт.
Направих разпореждане от офис до моя адрес за което се наложи допълнително да платя и ми доставиха пратката на адрес.
После написах имейл на Аmazon, като прикачих цялата информация и касовия бон и те ми възстановиха сумата.
При последваща поръчка ситуацията продължи да е същата и да пращат поръчките от Аmazon директно в офис.
 Има ли някой друг в подобна ситуация и как бих могла да си реша проблема ,за да си получавам пратките на адреса?
И от Еконт какво ви отговориха на рекламациите?

# 365
  • Варна

На какво основание отказват?
Аз получих тежък кашон тези дни /котешка храна/ с Еконт, куриера ми го носи до вратата на апартамента.
Само веднъж имах спор с куриер на Спиди който отказа да се качи с асансьора и настояваше да сляза аз долу.
Отказах, адреса ми не е до входа а до апартамент. Пуснах оплакване, няма движение по него.

По отношение на опаковките - нямам спомен да е имало толкова разкъсана или повредена, че да ми направи впечатление. Нямам оплаквания.

# 366
  • Бургас
iankampanova, аз съм с обратното оплакване. Не съм писала на Амазон, но когато поръчвам директно до България, винаги с куриер на Еконт идват, а на мен не ми е удобно, защото няма никой вкъщи през раб.време. Естествено пренасочването пък се плаща...
А миналата година куфара ми пристигна с куриер на ExpressOne, обаче го пренасочиха към някакъв склад, ако не се лъжа, май заради размера.

# 367
  • София
И от Еконт какво ви отговориха на рекламациите?

Прилагаме становище по подадена от Вас рекламация 202528692/23.07.2025 г.

Високо ценим обратната връзка и препоръки на нашите клиенти. Те ни помагат да подобряваме услугите към Вас и да предлагаме лекота в обслужването на всеки клиент.

Експерт от компанията проследи Вашата пратка с номер 2400103565239 от дата 22.07.2025 г. В резултат на извършената детайлна проверка установихме, че е допуснато нарушение от страна на Еконт.

Стремим се да изграждаме и поддържаме доверие с всеки клиент и всеки ден. Разбираме, че в този случай преживяването Ви не е било, това, което сте очаквали.

В знак извинение на подателя (собственикът на пратката) ще бъде предложена компенсация.

Общи условия за куриерски услуги в България
Раздел Х: Процедури за рекламации и обезщетения

67. Рекламация към Куриера може да бъде подадена във връзка с непълно, неправилно или забавено изпълнение на договора за куриерска услуга, в срок до 6 месеца, считано от датата на приемането на пратката, както и за всички случаи, в които потребителите считат, че са нарушени правата им съгласно тези ОУ. В случаите, когато неточното изпълнение на услугата е установено пред Куриера, при изявено желание от страна на Клиента, Куриерът регистрира рекламация, за което Клиентът получава нотификация с входящ номер.
В случай че неточното изпълнение на услугата е установено в отсъствие на куриера, рекламацията се регистрира от клиента, съгласно т. 68.
68. Право на рекламация има:
68.1. Подателят на пратката, а след нейното доставяне – Получателят;
68.2. До получаване на пратката Получателят има право на Рекламация и/или обезщетение, само когато има писмено или удостоверено чрез телефонна централа съгласие от Подателя;
68.3. След доставяне на пратката, Подателят има право на Рекламация и/или обезщетение, само когато има писмено съгласие от Получателя.
В случай че желаете да допълните или коментирате становището, може да го направите с отговор на този имейл в тридневен срок.

Благодарим Ви за подадения сигнал.

Оставаме на Ваше разположение.

С уважение,

# 368
Отказите за доставки до адрес са поради липса на персонал за района и не се отнася само за пратките от Амазон, а за всички куриерски пратки на Еконт, които са много по-добре платени за тях. Заплатите никак не са ниски и въпреки това хора няма, в някои райони от 2 години. Малко хора се замислят, че Еконт получават жълти стотинки за тези пратки, които са в голяма част са обемни и тежки. Имат и много проблеми с румънците от ФАН, които реално извършват международната доставка, докато Еконт е поемат почти от границата с България. Румънците им правят мръсни номера, пишат килограмите както дойде. Имам случаи на огромни като обем пратки, с тегло над 20кг и доставени в камион, обявени от румънците като 5кг (само кашона тежи повече, естествено по амазонски на 90% празен), за което Еконт получават по-малко от това, което би струвало малко пакетче от офис до офис.
Еконт през последните години си имат много вътрешни проблеми и поводи за критики, но с цени, които не са на пазарен принцип не може да очакваме всичко да е перфектно или да продължи дълго. Просто Амазон ще горят пари още известно време и условията ще се променят.

# 369
  • Варна
Нали разбираш, че крайния клиент не само не се интересува, но и не е страна по договорите и проблемите на Еконт.
Аз лично не използвам Еконт за вътрешни пратки по 'политически' причини Smiley, цените им са по-високи от тези на Спиди, обслужването не е по-добро.

# 370
Аз казвам как стоят нещата в реалния живот. В битките на изтощение между корпорации, крайният клиент през последните години е разглезен до безкрайност и получава все по-ниски цени и привилегии, които няма как да съществуват дългосрочно.
В оръфан пазар като нашия, където масовият купувач дори не поглежда стоката, ако не е с 60-90% намаление, а средната поръчка не може да сформира печалба, която да плати дори цената на доставката, да кажеш, че не искаш да използваш по "политически причини" единствения куриер, поел услугата, си е форма на разглезване. Също така никой няма да се счупи, ако си вземе пратката от куриерския офис (разбира се, ако не го таксуват допълнително за това), или да слезе до входната врата на сградата, за да не се налага куриерът, който има да достави 100 пратки за 8 часа, да загуби едни 30 минути в търсене на място за паркиране, качване и слизане. Но това са си моите разбирания. Всеки е свободен да тропа с крак с убеждението, че като клиент е цар и всички по веригата ще му козируват.

# 371
  • София
Аз казвам как стоят нещата в реалния живот. В битките на изтощение между корпорации, крайният клиент през последните години е разглезен до безкрайност и получава все по-ниски цени и привилегии, които няма как да съществуват дългосрочно.
В оръфан пазар като нашия, където масовият купувач дори не поглежда стоката, ако не е с 60-90% намаление, а средната поръчка не може да сформира печалба, която да плати дори цената на доставката, да кажеш, че не искаш да използваш по "политически причини" единствения куриер, поел услугата, си е форма на разглезване. Също така никой няма да се счупи, ако си вземе пратката от куриерския офис (разбира се, ако не го таксуват допълнително за това), или да слезе до входната врата на сградата, за да не се налага куриерът, който има да достави 100 пратки за 8 часа, да загуби едни 30 минути в търсене на място за паркиране, качване и слизане. Но това са си моите разбирания. Всеки е свободен да тропа с крак с убеждението, че като клиент е цар и всички по веригата ще му козируват.
"РАЗГЛЕЗЕН " , вие сериозно ли пишете тези глупости?
Повечето хора от тази тема поръчват от цял свят години наред и знаем какво е нормална доставка.
Поръчвам от Америка пратки пристигат с speedy и то за една седмица без никакъв проблем.
Извинявам се за спама!

# 372
Какво значи раглезени клиенти......Услугата с куриер е "от врата до врата",не на блока естествено. Другото са си техни работи на организация,които мен като клиент няма защо да ме интересуват.

# 373
  • Бургас
За мен въпроса е по-скоро дали и как може да се заяви предварително дали да е до офис или до адрес доставката.
Ако не може още с поръчката от Амазон, какъв е проблема тогава да се следи движението на пратката и още с влизането в Бг да се пренасочи безплатно към желаното място?

# 374
"РАЗГЛЕЗЕН " , вие сериозно ли пишете тези глупости?

Да, клиентът е разглезен повече от всякога. Не само че има повече права и защита от всякога, но и неограничен избор от стоки, като всичко е по-достъпно - и като стойност, и като възможност, и време за доставка. Не разбирам защо хората го приемат за обидно, когато им се каже, а им става хубаво на душата, когато чуят, че са прецакани и онеправдани.
Конкретно ставаше въпрос за безплатната доставка на Amazon, която за нашия пазар, нямаше как да съществува в този вид и при тези условия на пазарен принцип, ако не бяхме част от по-глобалната им стратегия. С което искам да кажа, че Амазон пет пари не дават колко разочаровани има от доставките на Еконт и дали някой ще ги използва, даже ако им пукаше за печалбата от тук, щяха да се молят никой да не ги използва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт