Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 46 451
  • 585
  •   3
Отговори
# 480
  • София
Дали има някакъв код за тази секция от UK?
Computers & Accessories›Accessories›Tablet Accessories›Stands

https://www.ubuy.bg/   е на сходна цена, но не видях колко ще излезе доставката (склада се намира в US)

# 481
Някой има ли проблем с плащането?
Трета карта не ми приемат, а две от пробвате съм пазарувала.
Страшно се изнервих вчера, защото за пръв път не ми прие картата. Пазарувам с тази от 3-4 години и никога не е имало проблем. Имам направени десетки поръчки. При опит за плащане с друга карта отново ми даде да се свържа с банката. И двете са на Пощенска банка, ако има значение.
И аз последния път не успях да платя с карта от Пощенска, с която преди не съм имала проблем при плащане в Амазон. Не знам на какво се дължи, но и в друг чужд сайт ми се случи, където редовно съм пазарувала преди със същата карта.

# 482
В последно време има някакви много странни проблеми с плащанията. Единият път при направена поръчка и потвърдена транзакция няколко дни по-късно получавам съобщение за проблеми с плащането и подкана за промяна на платежния метод. Влизам в поръчките – там всичко е нормално, никаква индикация за проблеми, а статусът си стои в зелено с очаквана доставка еди-кой си ден.
Съобщенията обаче пристигат всеки ден с отброяване на 5 дни за промяна на платежното средство, каквато възможност дори не ми се дава. Игнорирах съобщенията, но все пак писах едно писмо за всеки случай. Отговор така и не получих, което се случва за първи път се случва след хиляди поръчки за над 20 години. На 5-ия ден поръчката беше анулирана.

Следващият път беше дори още по-абсурдно, защото изпратиха половината поръчка, но 2-3 дни по-късно започнаха съобщенията за проблеми с плащането. Отново в списъка с поръчки нямаше нищо необичайно, нито опция за промяна на платежно средство. На 5-ия ден остатъкът от поръчката беше анулиран.
Междувременно в банкирането ми се появяват две нови транзакции за пълната сума, като втората се осчетоводява успешно. В списъка с транзакции в Amazon също се появява успешна транзакция за пълната сума - същата тази пълна сума, за която 5 дни твърдяха, че не могат да си я вземат. След нея се появи refund за разликата.

Втората поръчка беше от Италия и дори не си направих труда да им пиша или чатя, след друга случка, за която трябваше да им пиша по-рано, при която съпортът отказа да ми отговаря на английски и доста просташки пишейки ми на италиански ме прати да си превеждам въпросите на италиански.
В последно време Amazon доста разочарова, не само като цени и обслужване. Отделно все по-често пристигат върнати продукти, продавани за нови и в някакво безобразно състояние. Не от склада а нови,  продавани и изпращани от Amazon. Примерно дрехи в мръсни оригинални опаковки, облепени с тиксо или завързани на възел, все едно торба, пълна с боклуци. Или със скъсани етикети, или със салфетка в джобовете. Обувки в бяла кутия, видимо пробвани - все едно ги купуваш от склада.
Последното поръчка с бебешки стоки, които минават за хигиенен продукт, поръчани за познати и получени директно от тях. Със закъснение от тях научавам, че продуктът пристига преопакован, т.е. най-вероятно отново върнат, но тъй като получателите изхвърлили всички опаковки, нямаше как да зная какво точно са получили, за да се оплача. Пак става въпрос за нова стока, директно изпратена и продавана от Amazon.
Та така става, когато си произведем монополи и мине меденият месец.

# 483
  • Там...
Аз също имах случай с платена поръчка, подготвена за изпращане, с изтеглени пари от сметката ми, за която получих имейли за неуспешно плащане. Платих я втори път и ми възстановиха сумата.

# 484
Това с върнати стоки и на мен ми се случва напоследък. Дрехи, обувки и техника отваряна. Говорим за нови стоки, не от склада с продавач Амазон. Интересното в случая поне при мен е че това е само с директна доставка до тук, с превозвача нямам такъв случай. Разбира се това може да е съвпадение но....

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 19:53 от Neli1978

# 485
  • София
Това с върнати стоки и на мен ми се случва напоследък. Дрехи, обувки и техника отвваряна. Говорим за нови стоки, не от склада с продавач Амазон. Интересното в учая поне при мен е че това е само с директна доставка до тук, с превозвача нямам такъв случай. Разбира се това може да е съвпадение но....
Е затова много от по новите моделит техника вече не ги доставят безплатно до България или в доста от случаите на двойна цена.
Случайно пример:
https://www.amazon.de/-/en/P50-Ultra-Flexible-Automatic-Washboar … d_rd_i=B0DTJSFC1Z

# 486
Няма такава зависимост (нови или върнати) според това дали са доставени директно или на превозвач.
Също и директните доставки се ограничават заради обем, тегло, тип стока или регионални ограничени за бранда. Действителният продавач използващ Fulfillment by Amazon, също има право да налага ограничения.
В случаят даден за пример, причините може да са поне 2 от изброените като започнем от теглото - 20.7кг със страни над 60см на продуктовата опаковка.

# 487
Може да зависи конкретно от продукта по -скоро.Защото моят грил тежеше 28кг и размера на кашона определено беше над 60см и отделно грила е на Нинджа оято не съм сигурна но мисля е марка на UK , а аз правих поръчка от немския амазон.Същото беше и с парочистачката на Teneco ,ами доста си тежеше и кашона пък в който я бяха опаковали едва го вкарах в багажника на колата (бутах да легнат задните седалки.)Та не съм сигурна от какво зависи дали ще доставят директно безплатно?Специално роботите прахосмукачка на айробот съм взимала с директа безплатна доставка ,обаче на роборок не ми дава до България ,хем пак продавач е амазон.Явно си зависи конкретно от продукта.

# 488
  • София
Може да зависи конкретно от продукта по -скоро.Защото моят грил тежеше 28кг и размера на кашона определено беше над 60см и отделно грила е на Нинджа оято не съм сигурна но мисля е марка на UK , а аз правих поръчка от немския амазон.Същото беше и с парочистачката на Teneco ,ами доста си тежеше и кашона пък в който я бяха опаковали едва го вкарах в багажника на колата (бутах да легнат задните седалки.)Та не съм сигурна от какво зависи дали ще доставят директно безплатно?Специално роботите прахосмукачка на айробот съм взимала с директа безплатна доставка ,обаче на роборок не ми дава до България ,хем пак продавач е амазон.Явно си зависи конкретно от продукта.
От много време следя и си мисля, че малко сме извън Европа.
Може да не съм права!
Но:
https://www.amazon.de/Mova-Automatic-Self-Cleaning-Ultrasonic-De … 3?ref_=ast_sto_dp
още един пример ,
Сложете го до адрес в Германия и вижте, сумата е значително по-малка и с безплатна доставка до адрес.
След това сменете адреса с българския си и тогава цената е със 100 евро по-висока както и доставката вече е платена.

# 489
И този продукт е с доста обемна опаковка със страна над 66см и общ обем 120 500 см3
Това е само продукта, без кашона на амазон. То и аз често получавам амазонски кашони от 2 метра на 1.50, но продукта вътре не е толкова. Често има и грешно въведени данни за размери или тегло. Това са някакви първични ограничения, не им е проблема, че е невъзможност да доставят големи стоки, те просто ги връчват на доставчика и ги поставят пред свършен факт. Затова и често получаваме фрапиращо големи пратки. Просто свикнете, че има ограничения за някои стоки, които нямат нищо общо с това, че сме някаква втора класа.
Има и стоки, които примерно от Испанския Амазон не мога да доставя до Германия но е възможна доставка до България или Белгия. Преди няколко дни имах подобна случка с продукт от Италия.

# 490
От много време следя и си мисля, че малко сме извън Европа.
Може да не съм права!
Но:
https://www.amazon.de/Mova-Automatic-Self-Cleaning-Ultrasonic-De … 3?ref_=ast_sto_dp
още един пример ,
Сложете го до адрес в Германия и вижте, сумата е значително по-малка и с безплатна доставка до адрес.
След това сменете адреса с българския си и тогава цената е със 100 евро по-висока както и доставката вече е платена.
Този продукт просто не се доставя до България с продавач Amazon, а не че цената се увеличава със 100€ до България.

# 491
Няма такава зависимост (нови или върнати) според това дали са доставени директно или на превозвач.
Също и директните доставки се ограничават заради обем, тегло, тип стока или регионални ограничени за бранда. Действителният продавач използващ Fulfillment by Amazon, също има право да налага ограничения.
В случаят даден за пример, причините може да са поне 2 от изброените като започнем от теглото - 20.7кг със страни над 60см на продуктовата опаковка.
 Аз съм получавала и много по-обемни стоки,едва ли това е  причина. Да не е само неволи едни симпатични ботушки 37ми номер за 21,50€ https://www.amazon.de/Tamaris-Womens-Ankle-Boots-black/dp/B0CT5Y … 8GxSfu&th=1&psc=1

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 00:21 от Neli1978

# 492
https://amzn.eu/d/b9KKJPF
Cosori фурна на 99 паунда което си офера въпреки,че инстапот фурната беше паднала до 60 и няколко паунда.
В немския има машини за кафе мулти капсули които работят и с насипно кафе реших да тествам една видя сега съм в търсене на капсули и препоръки моля.

# 493
  • София
В de е 109Е used-very good.
Инстант пот фурната няма долно подгряване, така че на Косори е пò фурна.

# 494
https://amzn.eu/d/b9KKJPF
Cosori фурна на 99 паунда което си офера въпреки,че инстапот фурната беше паднала до 60 и няколко паунда.
В немския има машини за кафе мулти капсули които работят и с насипно кафе реших да тествам една видя сега съм в търсене на капсули и препоръки моля.

Може ли линкнкъм такава машина за кафе?

Общи условия

Активация на акаунт