Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 67 096
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
При мен се случи същото вчера с немския Амазон. Нов акаунт, първа поръчка и след 10 минути ми я отказаха. Сетих се, че имам регистрация и в английския Амазон и със същия мейл и парола влязох в немския. Този профил ми е стар, имам много поръчки до адрес на превозвач от него. Направих поръчка до България и ми я прие, сега остава и да дойде.

# 661
  • София
Да попитам нещо. Днес са ме търсили от Еконт - две позвънявания имам, но ги видях късно, че бях в среща.
Какво следва? Ще ме търсят пак на дадения адрес или ще оставят пратката в офис?
В сайта им в проследяване на пратка стои следния надпис:  разпореждане за промяна на условията по пратката: други

# 662
  • Варна
Пак ще звъннат. На мен са ми я доставяли на третия път. Първия път не съм ги чула, втория път ме нямаше на адреса, но говорихме по телефона, и третият път вече беше успешен. Всичко това в различни дни.

# 663
Картата твоя ли е? Акаунтът нов ли е? Правила ли си преди поръчка?

Да, с моята карта. За първи път правихме поръчка и регистрация.

# 664
А получавате ли известие от Еконт в деня на доставката, както е при пратки, които се доставят от България?

# 665
Няма ли начин куриерските въпроси да ги ограничим? Станаха много и може би е добре да направим друга тема за това. Примерно "Амазон - доставка и връщане" или нещо подобно.

# 666
  • Сф
Нямам идея тогава. Пробвай утре пак да пуснеш нова. Дава ли някаква грешка/ причина за канселирането?

# 667
А получавате ли известие от Еконт в деня на доставката, както е при пратки, които се доставят от България?

Не известяват предварително. Направо куриерът звъни, че е на адреса. Просто си следете тракинга или ако имате акаунт в Еконт - там се появява пратката също.

# 668
Получих известие от Амазон да чакам пратка днес. Проследих и видях,че е регистрирана в Еконт и е в куриер. Чрез чат се свързах със служител,даде ми номера на куриера и се разбрахме.
Нито мейл,нито смс имам от Еконт.

По темата - чакам тези стелки,ако някой се интересува,ще дам отзиви другата седмица,като ги получа.
https://amzn.eu/d/cbM2lJr

# 669
Търся за ММ  обувки подходящи за земеделска работа. Някакви препоръки,не е задължително да са от Амазон.

# 670
Ваучер 50 EUR за Amazon.de за 43EUR в G2A.com + cashback.
Аз лично взех 2 кода и ги вкарах в баланса.

P.S. В приложението с код APP15 - 15% отстъпка за първа поръчка!
Инсталирах приложението и сигурно по IP me отбеляза от БГ, но не успях да намеря гифт картата, докато на компа я откривам.

Някой отбеляза, че не може да си активира гифт картата. Най лесният нанин, който съм прилагал многократно е да си я изпратя на регистриния email на амазон ( с една дума на себе си ) като гифт ( то това важи за всяка една стока и предполагам сте запознати )

# 671
Търся за ММ  обувки подходящи за земеделска работа. Някакви препоръки,не е задължително да са от Амазон.
Ние ползваме старите си обувки. Или нещо от Декатлон, бюджетно.

# 672
  • София

Опитай се да им пишеш.
Може да има и други обяснение, а не картата.

Преди няколко години два пъти ми отказваха поръчка, външен бе продавача. Продуктът е наличен, картата е ползвана многократно, пари има, а ми канселират поръчката.
Писах им и се оказа, че нямат наличен продукта (някакъв бъг бе), но ми предложиха да ми изпълнят поръчката, като го замяната (с по-скъп), е не исках точно него, но сделката бе добра и приех Wink

Пробвай с друг продукт(и) или с друга карта.
Скрит текст:
Oт моя акаунт плащам с една моя карта и две на мъжа ми (едната е Революта), имам въведе и няколко адреса (4 в България - 2 лични и 2 служебни), 2 в Германия, 1 (или 2) в UK, 1 в USA, с мое или негово име като получател, но чия карта и кой получава е пълна бъркотия. Определящо е кой може и къде да получи или зависи от теглото и вида на пратката или доставя ли се до България както и цената за доставка.

# 673

Обувки за градината може да намерите в:

Скрит текст:
Декатлон, Мат стар, Булдозер(сайт и евтини магазини), Ранърс(сайт, в Метро). Зависи от градината, може и да стават. Но тези правят маратонки по принцип.

Нещо по-професионално без да е много по-скъпо от горните:
Работни обувки от Стенсо/Бултекс (сайт и магазини). По принцип Стенсо/Бултекс са специализиран сайт(Стенсо) и магазини(Бултекс) за всякакво работно облекло и обувки.

Работни обувки има и в Мосю Бриколаж в сектор градина, които мисля, че стават и за строителство, защото са подсилени при пръстите. Хоуммакс и Практикер също имат работни обувки.

https://stenso.net/75-rabotni-obuvki
https://mr-bricolage.bg/dvor-i-gradina/rabotno-obleklo-i-prinadl … buvki/c/002005003
https://praktiker.bg/bg/search/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8
https://www.home-max.bg/instrumenti-i-oborudvane/rabotno-obleklo … botni-obuvki/?s=1

# 674
При мен се случи същото вчера с немския Амазон. Нов акаунт, първа поръчка и след 10 минути ми я отказаха. Сетих се, че имам регистрация и в английския Амазон и със същия мейл и парола влязох в немския. Този профил ми е стар, имам много поръчки до адрес на превозвач от него. Направих поръчка до България и ми я прие, сега остава и да дойде.

Профила във всички амазони е един и същ. Не е нужно да се правят нови

Общи условия

Активация на акаунт