Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 5 928
  • 125
  •   1
Отговори
# 45
До всички дами, които чакат финансиране от общината от една година насам- честито, събудиха се най- накрая. На 30-ти ще гласуват листа с одобрени/отхвърлени двойки. Има списък на сайта на общинския съвет, може да проверите дали сте одобрени.

Редактирам се: открих списъка!
...................
Берни, би ли ме упътила точно къде в сайта се намира списъка, по принцип се ориентирам къде са заседанията и решенията, но въпросния списък този път ми убягва😅 (уж пише в приложение 2, а не го намирам). Предварително благодаря!🍀

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 14:41 от Blooberry2203

# 46
Еми - кога сте подали? Ако сте подали скоро- просто си чакате реда. Всеки месец има събрания, но не винаги на комисия Здравеопазване, а и да има не винаги обсъждат АР. Ако ли пък сте подали преди август 2024, то или сте били одобрени назад във времето, или са ви отхвърлили по някакъв параграф.

Иви- Да, носиш си приложението с банковата сметка и каквото си събрала до момента. Не е нужно да са на куп до колкото помня.

Боровинка- то тоя сайт...малко все едно аз съм им го правила (не съм ай ти 😂)

# 47
Еми - кога сте подали? Ако сте подали скоро- просто си чакате реда. Всеки месец има събрания, но не винаги на комисия Здравеопазване, а и да има не винаги обсъждат АР. Ако ли пък сте подали преди август 2024, то или сте били одобрени назад във времето, или са ви отхвърлили по някакъв параграф.

Иви- Да, носиш си приложението с банковата сметка и каквото си събрала до момента. Не е нужно да са на куп до колкото помня.

Подадохме точно преди 1 година - Август 2024. Не сме в предходните списъци, всеки един съм следила стриктно. А и като гледам входящият номер още не е дошъл нашият ред. Мисля си, че ще сме в следващото, защото номера приближава. Просто не съм наясно дали трябва да подновят заявлението... Защото в условията пише, че важи за една година.

# 48
Хм,мен тук вече ме хвърли в размисъл. Как още от август 2024 ще ви дадат входящ номер " в бъдещето"?? Да не са допуснали грешка в листчето, което дават? То и големия входящ номер, хвърчащо листченце. Честно казано, нашия дори не го знам къде е- познах ни по инициалите ни и помних точната дата на подаване.

Декември се сещам, че имаше хора от август 2024 разглеждани. Ако можеш така да се ориентираш и да провериш още веднъж? Ако не намериш нищо определено звънни да ви проверят по ЕГН и да питаш за ново подаване. Някак си има някъде грешка по линията, не е логично да ви дадат номер "напред" и после да дават по малки номера на следващите.

Подадохме точно преди 1 година - Август 2024. Не сме в предходните списъци, всеки един съм следила стриктно. А и като гледам входящият номер още не е дошъл нашият ред. Мисля си, че ще сме в следващото, защото номера приближава. Просто не съм наясно дали трябва да подновят заявлението... Защото в условията пише, че важи за една година.

# 49
Сега, да не Ви излъжа, но ние също подавахме или в края на юли, или в началото на август 2024та, та и ние имахме входящ номер на заявлението (бяха ни го дали също на едно хвърчащо листче принтиран, даже се замислих къде ли съм го набутала). Еми, провери пак дали не сте минали в това заседание или им звънни направо да попиташ.

# 50
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте,
да споделя нещо, което мисля, че ще е полезно:
"🛑460 000 лв. дава Община Варна🔝  за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми през 2025 година! 🤱🫄

🫶🏻Това е най-успешната програма в България създадена по инициатива на Искам бебе работеща повече от 10 години 🩷💙

🚨За още информация:
👉Кой има право да кандидатства-на Сайта на Община Варна! ( https://www.varna.bg/bg/323)

👉Ако сте кандидатствали- информация в Решения на Общински съвет! (https://varnacouncil.bg/reshenija-na-obshtinski-savet-varna-mandat-2023-2027/

# 51
Момичета, извинете ме предварително за вероятно глупавите въпроси, но ми предстои първа стимулация за ин витро и тази вечер ми дойде, т.е. ще смятам утре за първи ден и в сряда съответно мисля да запазя час за преглед при доктора (ще се падне втори ден от МЦ). Какви пресни изследвания трябва да нося за начало на стимулация - само стандартният панел хормони ли или се иска и нещо допълнително (при доцента съм, ако има значение)? Второто ми питане е: проблем ли е, ако стимулацията се започне следобед, понеже имам възможност да се измъкна от работа след 14ч и съответно, ако отида на преглед тогава и ми назначат медикаментите за стимулация, то започването им ще е от същата вечер?
П.п. имам основна идея как протича всичко, но не съм наясно с метода на работа на МЦАР, затова очаквам всякакви градивни критики и мнения тип "начукване на канчето, задето не знаеш елементарни неща", които да са ми от помощ по този път и ще Ви бъда безкрайно благодарна! 🍀

# 52
Здравейте момичета случайно да знаете доц. Кисьов дали е в отпуск или дали скоро му предстой да излиза 😊 Благодаря ви предварително 🙃

# 53
  • Столицата на "Второто българско царство"
Blooberry2203 аз нямам симулации в МЦАР Варна, но ще се опитам да съм полезна (имам 7 стимулации в клиники в София).
На мен на 2ри ден от МЦ са ми искали FSH+LH+E2. Пускам ги рано сутрин, чакам да излезе резултата, влизам при доктора, преглед с ехограф. След това назначаване на протокол за стимулацията. Медикаментите обикновено съм ги слагала вечер. Т. е. ако сутринта пуснеш хормони и запазиш час за следобяд, резултатите вече ще са излязли. Но за по-сигурно обади се в клиниката, питай какви изследвания да пуснеш сутринта.
Успех 🤞

# 54
Включвам се късно, ноо...все файда Simple Smile
И аз минах стимулация началото на юли и не ме кара да пускам нищо (и аз съм при доцента). Отидох си с "ръцете в джоба", към края ни накараха да направим тия за ХИВ, СПИН, хепатитите и кръвните групи ако преди това не сте им ги представяли. Както каза и бебебе, медикамента се слага вечер, така че едва ли ще е проблем. Някои ги викат и на 3-ти ден от МЦ, не е фатално. И не се притеснявай, за неща дето трябвало да знаеш, как можело. Докато не мине човек през въртележката нищо не знае. Питай каквото ти дойде на ума и хич да не ти пука Simple Smile
Желая ти успех!

Момичета, извинете ме предварително за вероятно глупавите въпроси, но ми предстои първа стимулация за ин витро и тази вечер ми дойде, т.е. ще смятам утре за първи ден и в сряда съответно мисля да запазя час за преглед при доктора (ще се падне втори ден от МЦ). Какви пресни изследвания трябва да нося за начало на стимулация - само стандартният панел хормони ли или се иска и нещо допълнително (при доцента съм, ако има значение)? Второто ми питане е: проблем ли е, ако стимулацията се започне следобед, понеже имам възможност да се измъкна от работа след 14ч и съответно, ако отида на преглед тогава и ми назначат медикаментите за стимулация, то започването им ще е от същата вечер?
П.п. имам основна идея как протича всичко, но не съм наясно с метода на работа на МЦАР, затова очаквам всякакви градивни критики и мнения тип "начукване на канчето, задето не знаеш елементарни неща", които да са ми от помощ по този път и ще Ви бъда безкрайно благодарна! 🍀

# 55
Благодаря, момичета, ходих до центъра така или иначе за преглед в първите дни на цикъла, но няма да има стимулация заради фоликул 13мм и ще бъда два месеца на противозачатъчни. Не искат изследвания при стартиране.

# 56
При мен беше същата история...знам, че ти е супер гадно, но наистина е за наше добро. Ще станат нещата, просто не когато ние искаме.

Благодаря, момичета, ходих до центъра така или иначе за преглед в първите дни на цикъла, но няма да има стимулация заради фоликул 13мм и ще бъда два месеца на противозачатъчни. Не искат изследвания при стартиране.

# 57
Берни, благодаря за подкрепата! И аз се старая така да гледам на нещата, по-добре всичко да е както трябва, отколкото да "овапцаме" стимулацията от самото начало. Това, което повече ме изненада е, че когато доцента ми прави проба с кой катетър евентуално ще се случи трансфера живот и здраве, със стандартния не стана, опита два пъти - не, та не, и накрая се получи с най-дебелия, който е и по-твърд съответно. Няма да обяснявам и колко приятно беше, аз уж съм от тия дето доста търпят, е, заболя си -даже си записаха, че достъпът е труден и ще трябва с този катетър да се случват нещата. Странното е, че уж бил подобен на този за инсеминациите, а там проблем не съм имала, сега доцента каза, че шийката ми била много стегната - иди разбери😅. Но, продължаваме напред, както се казва.

# 58
И при мен на пробния трансфер много трудно стана с катетъра, но в крайна сметка успяха, обаче след това на свежия трансфер неможаха да вкарат нито един катетър, и отпадна опита,най вероятно заради подутите яйчници които допълнително стесняват канала и сега преди ЗЕТ ще правя хистеро заради този тесен канал
Берни, благодаря за подкрепата! И аз се старая така да гледам на нещата, по-добре всичко да е както трябва, отколкото да "овапцаме" стимулацията от самото начало. Това, което повече ме изненада е, че когато доцента ми прави проба с кой катетър евентуално ще се случи трансфера живот и здраве, със стандартния не стана, опита два пъти - не, та не, и накрая се получи с най-дебелия, който е и по-твърд съответно. Няма да обяснявам и колко приятно беше, аз уж съм от тия дето доста търпят, е, заболя си -даже си записаха, че достъпът е труден и ще трябва с този катетър да се случват нещата. Странното е, че уж бил подобен на този за инсеминациите, а там проблем не съм имала, сега доцента каза, че шийката ми била много стегната - иди разбери😅. Но, продължаваме напред, както се казва.

# 59
Здравейте момичета случайно да знаете доц. Кисьов дали е в отпуск или дали скоро му предстой да излиза 😊 Благодаря ви предварително 🙃

Привет, доцентът и д-р Липчева ще отсъстват от края на месеца, по спомен 20 Август, до (пак по спомен) 10 Септември. Така запомних като говорихме последно през средата на Юли.

Общи условия

Активация на акаунт