Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 440

• 37 961
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Привет!
Браво, е хайде,  на добър път на сериала, дано Енгин да пуска вече и той по често, свикна от Фара-та Simple Smile
Бирсенката, тя като ветропоказател, накъдето задуха ....

От Бирсен - тя направо заобича Енгин:
И "Плодородни земи" с Енгин Акюрек отиде на снимачната площадка. Йомер Берекетоглу е тук с цялата си харизма... Нека пътят им е лек.

# 556
  • Пловдив

Йомер и Салих.

# 557
Добро утро! Излезе ми една статия ,извинявам се ако е слагана. Не знам колко е вярно, аз съм скептична към всичко напоследък 😉

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Golyamo-priznanie-za-b … v-Turciya-2697383

# 558
  • Пловдив

Добро утро в ден понеделник. Чакаме и постерите на "Плодородни земи", Бирсен писа, че са много хубави. Чакаме и дата за "Стари пари". Надявам се и скоро да имаме и превод на последната история от списанието.

Излизат още малки видеа от вчерашния първи снимачен ден:
* https://x.com/EnginAkyrkFC/status/1964801219727347832
* https://x.com/EnginAkyrkFC/status/1964806024025776477
* https://x.com/EnginAkyrkFC/status/1964797459718434988

# 559

Добро утро момичета Two Hearts
Усмивки зад кадър и голямо поправяне на тази риза... Всяка гънчица да си е на мястото...

Нека имаме един спокоен и слънчев есенен ден!

Скрит текст:
Аз съм си поканила есента в къщи - знаете, че обичам /разтоварвам се по този начин/ да правя всякакви тематични венци. Имам пролетни, за Великден, летен с мидички и рапанчета, Коледни няколко - сега и втори есенен си направих.

# 560
  • Варна
Добро утро и честит празник  Рождество на Пресвета Богородица !
Скрит текст:

Добро утро момичета Two Hearts
Усмивки зад кадър и голямо поправяне на тази риза... Всяка гънчица да си е на мястото...

Марта и аз се захилих на това видео с ризата,  като видях запретнатите ръкави "ала Енгин" винаги накриво Smiley
и усилията, които явно ще полага сценичния екип да ги оправя Stuck Out Tongue Closed Eyes ако може

# 561
  • Пловдив

Новият разказ на Енгин. В кръгчето пише:
Няма как да стане, ако не се случи, всичко, което е насилствено, се чупи в най-дебелата част.

# 562

Енгиновска стойка.

# 563
  • Пловдив

Нашият режисьор Яъз Алп Акайдън сподели нова снимка в сторито си от снимачната площадка. 🌾
Снимането на епизод 1 официално започна. Пожелаваме им успех. 🎬

# 564

За хубава вечер!
Пък ако се появи още някоя снимка, ще е супер!

# 565
  • Пловдив

Момичета, ето как е протекла онлайн срещата на Енгин с фенове - въпроси и отговори: https://www.facebook.com/groups/484064108419033/posts/3159398567552227/

Г-жа Нилгюн: До нашия уважаван актьор Енгин Акюрек и неговите ценни близки,
Поздравявам ви всички с любов и уважение от името на Общество „Darüşşafaka“, което променя животи от 162 години с мисията си за равни възможности в образованието.

Добре дошли на всички. Аз съм Нилгюн Екен, заместник-генерален секретар по управление на даренията и връзки с дарителите в Общество „Darüşşafaka“.
Днес, когато празнуваме рождения ден на нашия уважаван актьор Енгин Акюрек, ние, като Общество „Darüşşafaka“, сме щастливи да бъдем тук с вас, които се събрахте от различни краища на света със споделена любов и доброволчество, превръщайки този специален ден в благословия.

От 1863 г. насам, Darüşşafaka предлага пълна стипендия, пансион и качествено образование на деца, загубили родител, финансово слаби, но чиито мечти са безгранични. Днес, благодарение на вас, нашите ценни дарители, над хиляда студенти в нашия кампус Маслак уверено се подготвят за бъдещето. Честването на рождения ден на нашия скъп Енгин Акгюрек с дарения вместо с подаръци беше за нас най-лестният и смислен израз на доброта. Защото знаем, че истинският дар е да увеличиш усмивката на лицето на детето. Вярвам, че всички ние правим това да се случи днес заедно. Вашите приноси не са просто честване на рожден ден; те дават възможност на нашите ученици да започнат образователното си пътешествие. Нещо повече, както всички знаем, това пътешествие, тази история, не започна днес. От 2015 г. насам вие, нашите ценни близки, развивате този акт на доброта със същия дух на доброволчество, казвайки: „Елате, присъединете се към нас.“ И всеки ваш принос не само допринася за образованието на детето, но и хвърля светлина върху бъдещето на Турция. Изказваме безкрайната си благодарност на нашия уважаван актьор Енгин Акюрек за това, че е инициатор на този акт на доброта и вдъхновява вас, неговите ценни фенове. Тази солидарност, подсилена от рождения му ден, отваря вратата към много повече успешни истории, които ще бъдат написани чрез качествено образование за учениците от Darüşşafaka.

Като Общество Darüşşafaka, изразяваме нашата благодарност от името на семейството на Darüşşafaka. Отново празнуваме рождения ден на ценния ни артист Енгин Акюрек. Пожелаваме му здрава, щастлива и вдъхновяваща година. Добре, че съществувате, бъдете такива, каквито сте. Сега искам да дам думата на ценния ни артист Енгин Акюрек. Отново му благодаря.

Енгин Акиюрек: Много благодаря. Казахте много хубави неща. На всички тук поздрави. Има много мои приятели, приятелки, дългогодишни познати, които мога да видя, но и такива, които не мога да видя. Това, което се случва, навърши 10 години. Разбира се, много е ценно.
Разбира се, аз съм много щастлив, че всъщност съм причина за всичките тези добри неща тук като Енгин Акюрек. Darüşşafaka стана известна за мен и въпреки че съм живял историята ѝ в тази страна, всъщност е благодарение на вас. След това дарих книгите си и стигнахме до 10-ата година. Според мен добротата е точно такова нещо. Мисля, че е много ценно, че хора от различни части на света даряват за училище в нашата страна. Това е нещо, за което трябва много да говорим и да разказваме. В това отношение го намирам за много ценно. Според мен материалната стойност на въпроса, разбира се, е важна, но мисля, че духовната стойност, която се създава тук, е много по-смислена.
Искрено благодаря на всички отново. Искам да подчертая това отново. Мисля, че това е нещо наистина уникално и заслужава да бъде обяснено. Да, ако беше в тази страна, може би нямаше да е толкова значимо, но мисля, че е изключително ценно, че училище от нашата страна, училище с такава история, е подкрепено от хора от цял свят. Това е нещо, което трябва да се подчертава отново и отново. Невероятно ценно е. Аз съм просто някой, който направи това възможно. Самото събитие и добротата са много по-ценни.
Мисля, че все пак е рожден ден... Дарения като това са много по-значими от подарък.

Раздел „Въпроси и отговори“.
Г-н Басри: Да, искам да кажа следното. Изразихте чувствата си с много много добри въпроси. Благодаря ви много за това. Тъй като обаче времето е малко, искаме да отговорим на няколко примерни въпроса.
Енгин: Имаше твърде много въпроси, които си приличаха. Опитахме се да изберем различните.

Енгин: Истината е, че има много въпроси, които биха изисквали дълги отговори, но за съжаление има двама преводачи (на английски и испански), така че трябва да дам кратки отговори. Така че, извинете ме.

Въпроси и отговори.
1. Какво точно влияе на вземането на решения при избора на роля?
Енгин: Това е въпрос, който често ми задават актьорите. Отговорът зависи от ситуацията. Но мисля, че най-силното нещо е историята, силата на историята. Разбира се, героят, който играете, също е силен, но тъй като твърдо вярвам в силата, реалността и живота на историите, винаги избирам да изследвам силата на историята.

2. Ако всички герои, които сте играли, бяха истински хора и бяхте приятели, с кого бихте се разбирали най-добре или с кого бихте отишли на почивка?
Енгин: Всъщност всички герои, които съм играл, са много различни от мен по отношение на разбирането си за живота... и, е, въпреки че емоциите им са сходни, начинът им на живот е много различен от моя. Но мога да кажа следното: героят, който ми е най-близък, е може би Йомер в „Мръсни пари и любов“. Мисля, че бих се разбирал най-добре с него.

3. Г-н Енгин, първо, поздравления и ви желая всичко най-добро в новия ви проект. Какво мислите за положителния прием, който получиха първата ви книга „Тишина“ и втората ви книга „Безвремие“, и двете преведени на толкова много езици. Надявате ли се да видиш някоя от историите си адаптирана за филм?
Енгин: Разбира се. Всъщност, малко... Винаги започвам да пиша всяка история, като си представям филмова сцена като тази или петте минути преди началото на филма. Всъщност и в двете книги има истории, които започват като първата история във филма и завършват като последната. Но тъй като винаги съм бил актьор, подхождам към всяка история от тази гледна точка. Имам такива мечти за бъдещето. Надявам се да се сбъднат. Защото знам, че писането ми прави много добро и допринася много за актьорската ми кариера и професията ми.

4. Обмисляли ли сте някога да участвате в комедиен филм или телевизионен сериал?
Енгин: Да, наистина искам. Както току-що отговорих, всичко зависи от историята. Ако е правилният проект, бих искал да го направя. Да, малко по-драматичен е и телевизионните проекти са се развили в този смисъл. След това е правилната комедия, защото е много трудно да се пише. Но ако има правилният сценарий, правилната история, бих искал да участвам.

5. Какво ви вдъхнови да станете актьор и писател? Какво ви вдъхнови? Как това се свързва с трансформацията ви в актьорството и писането?
Енгин: Всъщност, двете са се подкрепяли взаимно в живота ми. Разбира се, преди актьорството е имало писане. Вдъхновение е красива дума, но мисля, че е по-скоро свързано с упорита работа и експериментиране. Аз също виждам актьорството по този начин. Талантът е много важен, но изисква много работа. И трябва да притежаваш уменията на професията и да ги развиваш през целия си живот. Не знам дали съм писател. Аз просто пиша. Писател е много ценна дума за мен. Ето защо не мисля, че е дума, която наистина ми пасва в писането. Пиша, но не се изразявам много добре като писател. Нека го кажа така.

6. Вдъхновени от ролите, които сте изиграли, и книгите, които сте написали, много хора учат турски, посещават Турция и участват в тази кампания за набиране на средства за Darüşşafaka. Наскоро участвахте и в проекта „Истанбул, моя любов“ за популяризиране на Турция. Какво означава за вас да видите как работата ви вдъхновява толкова разнообразни действия и как оценявате трансформиращата сила на образованието и културата в живота?
Енгин: Това, разбира се, е много удовлетворяващо. Преди всичко искам да кажа следното: това е и източник на голяма гордост за моята страна. Турция е страна с много богата култура, дом на много различни култури. И фактът, че този аспект на моята страна се популяризира, че се разкрива, че красотата на Истанбул се разкрива, че хората учат турски, че хора, които познават Турция само като място на картата, които нямат много представа за нея, които нямат представа за Турция от никъде другаде по света, откриват нейната красота, мисля, че е източник на голяма гордост. Разбира се, Турция не е била много успешна в това отношение и не е успяла да се представи много добре. В този смисъл съм много горд и щастлив. Мисля, че е много ценно да мога да предам богатството и стойността на Турция.

7. Г-н Енгин, знаем, че имате голям интерес към гмуркането. Кога започнахте да се гмуркате? Открихте ли този интерес сам или беше насърчен от приятел?
Енгин: Всъщност беше чисто съвпадение. Тези неща се случват случайно. Останалото зависи от вас. Но свързването с него винаги зависи от вашата гледна точка за живота. Просто трябва да го откриете. Гмуркането заема много важно място в живота ми. Мисля, че има медитативен ефект. Винаги казвам, че синьото е много добро за мен. Синьото е много важен цвят за мен. Изследването на водата, изследването под вода е като изследване на вселената, като изследване на звездите; едно от най-важните неща, които ще ми се случат и ще продължат да ми се случват в живота. Виждам гмуркането по този начин.

8. Обмисляли ли сте някога да застанете зад камерата? Бихте ли искали един ден да играете и режисирате своя собствена история?
Енгин: Да, бих. Всъщност, имам тези мечти. Да, ако ще снимам нещо зад камерата, мисля, че това трябва да е моята собствена история. Разбира се, не знаем как тези неща ще се развият в професионалния ни живот. Но е добре да мечтаем. Добре е също така да си поставяме тези цели. Аз съм актьор, но това са преплетени аспекти на професията. Да, мечтите ми включват да заснема нещо, но да заснема история, която ми принадлежи. Надявам се, ако Бог е рекъл, това да се случи в бъдеще.

9. Този въпрос идва от Италия. Възхищавам ви се много като актьор, но и като писател. Най-накрая „Тишина“ е преведена на италиански. Така че можем напълно да разберем вашите истории. Понякога те предизвикват мили спомени от миналото, а понякога разпалват любопитство и размисли за настоящето. Споменавали сте Пинокио няколко пъти в историите си и дори сте му посветили една. Кои аспекти на Пинокио харесвате толкова много?
Енгин: Разбира се, много е удовлетворяващо, че се публикува в Италия и е толкова успешен там. Разбира се, тъй като пиша историите си от напълно инстинктивна гледна точка, пиша от универсална гледна точка. Искам да кажа, тъй като пиша историите си от напълно инстинктивна гледна точка, не знаех дали хората в различни части на света ще ги харесат или не. Но има неща, които ни свързват, общият знаменател на това, което създавате в собственото си въображение, в собствения си свят, което произтича от факта, че всички ние сме човешки същества. Фактът, че постигнах това, е много ценен. Разбира се, бихме могли да говорим за Пинокио дълго време, но мога да кажа следното: Моят еквивалент на Пинокио е дете...
Ако го погледнем от детска гледна точка, лъжата на Пинокио е истинската история. За първи път се сблъскваме с герой, който лъже, а нашият антигерой лъже дървен герой. Това е опитът на Пинокио да се очовечи. С други думи, опитът му да бъде по-човечен. Всъщност той е по-човечен от много други герои в историята. И той беше един от най-важните ми герои, който метафорично ми повлия в детството ми, защото ни сблъсква с реалността. Ето защо мисля, че Пинокио е много важен герой и заема много важно място в живота ни. Метафорично мисля, че растежът на носа му е много важен.

Г-жа Нилгюн: Успех. Бъдете здрави. Енгин Акюрек отново.
Енгин: Благодаря на всички. Изпращам любов на всички, които допринесоха, на всички, които дариха, на всички тук. Толкова се радвам, че сте тук. Знам, че сте в различни части на света. Бяха много ценни 10 години, а 10 години в живота на човек, правейки нещо, са много смислени. Искам да кажа, важно е да се обясни значението му подробно. Ето защо ви благодаря толкова много. Толкова се радвам, че сте тук. Обичам ви всички.

Г-жа Нилгюн: Преди всичко искаме да благодарим на всички. Днес е много специален ден да бъдем заедно. В началото на разговора ни г-н Енгин спомена, че когато избира роля, той цени силата на историята и трябва да избира съответно. Мисля, че всички ние сме част от една много силна история днес. Преобразяваме живота на учениците, които може би са започнали зле или негативно, в една съвсем различна история с образованието, което получават тук. Мисля, че всички ние сме част от това заедно днес. Искам да благодаря на всички, които помогнаха това да стане възможно и ни подкрепиха. Благодаря много на участниците от цял свят. Днес всички говорим на един общ език: езикът на любовта. Така че, благодаря ви, Г-н Енгин, г-н Басри, на нашите ценни приятели, които помогнаха с преводите, и сме много благодарни на всички наши близки от името на обществото „Darüşşafaka“.
Енгин: Изпращам целувка на всички. Благодаря ви много за всичко.

# 566
Благодаря за превода ♥️

"Всъщност, двете са се подкрепяли взаимно в живота ми. Разбира се, преди актьорството е имало писане. Вдъхновение е красива дума, но мисля, че е по-скоро свързано с упорита работа и експериментиране. Аз също виждам актьорството по този начин. Талантът е много важен, но изисква много работа. И трябва да притежаваш уменията на професията и да ги развиваш през целия си живот. Не знам дали съм писател. Аз просто пиша. Писател е много ценна дума за мен. Ето защо не мисля, че е дума, която наистина ми пасва в писането. Пиша, но не се изразявам много добре като писател. Нека го кажа така." 
  Скромен и реалист , но не е прав ,изразява се прекрасно и вълнуващо.

# 567
  • Пловдив

Нашият уважаван актьор Озан Туран се присъедини към сериала ни „Плодородни земи“ като героя „Баран“. Пожелаваме му успех в новата му роля.

Ето инстаграм профила му, който желае да го разгледа: https://www.instagram.com/ozanturan__/

# 568

Добро утро момичета 💕
Мариянка 💕  за преведената среща!

Хубав и успешен ден вторник!
Да пием по кафе ☕☕☕ и да си подреждаме деня!

# 569
  • Пловдив

Добро утро и здравейте в ден вторник
Да видим какви новини ще ни донесе...

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 12:50 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт