Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 595 300
  • 20 663
  •   8
Отговори
# 20 505
  • Другата България
Аз очаквам тепърва от всякакви възможни знайни и незнайни източници да се леят помия и "компромати" за Радев, за жена му, за децата му, за кучето или котката му....... Ще е чудо на чудесата. И после пишете, че нямало истерия след напускането му.
Истерия няма.
Но има страх, и той си личи.
Сигурна съм, дори знам защо е той и в разни /псевдо/ политици, и в електората им.
Но отново ще кажа - това ще постигне само и единствено срещуположния ефект.
Нито някой, който е решил да гласува за Радев ще се откаже от дрънканици на всякакви “експерти“, нито твърдия електорат ще измени на вождовете си и на облагите си. Най-много да привлекат още от негласуващите и такива като мен, които се чудят /вече/ кое е най-малкото зло.
С две думи - хората, които ще гласуват ПРОТИВ, а не ЗА.

# 20 506

Сега, ако правилно разбирам:
1. Радев е обявен за разединител на нацията с изказванията си. Радев не може да има политически изказвания срещу партиите от позицията на Президент.

Или
2. Радев не мъцва срещу Пеевски и Борисов, което автоматично го прави ортак.

Съвсем правилно си разбрала - радев нарушаваше неутралността на президентския пост за да лае срещу всичко, което беше проевропейско, т.е. не съответстваше на нарежданията на собственика му (на радев).
Срещу другите двама не мъцваше.

# 20 507
Кой го е страх от Радев? ДП и ББ, които ще продължат да си действат схемите, удобно скрили се зад него? Приказки за наивници.

# 20 508
  • Другата България
Ами, от наивници приказките са за наивници.
Така де, реципрочност трябва.

# 20 509
  • София

Това какво трябва да изразява?
Признавам, че се обърках от толкова загадъчност и символизъм.

# 20 510
,

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 16:44 от starinthenightsky

# 20 511
  • София
Артемис, ти го каза - “ЕС е много бавен, тежък и с бюрократични процедури”, с което съм напълно съгласна. Това обаче ни поставя в ситуация на зависимост от САЩ и Русия, че дори и Китай. На днешната политическа сцена Европа изглежда неадекватно и ще продължи да е така, докато не предприеме някакви промени. 

Tsunami, освен ПП/ДБ, Борисов и Пеевски също са проевропейски настроени, не ли?

# 20 512
Критиците на БСП вече ги отписаха.
От сутринта Нинова, Станишев с мрачен глас вещаят под 4% на любимата си партия.

Сачева и още няколко Гербера, се пробват, но все още слабо с реплики към новият "спасител", че не е нищо особено, но си личи, че виждат отлива на хора от техните действия и се притесняват.

То е ясно, че има купен вот, но колко пъти имаше избори и колко пари трябва да се похарчат за да влязат някои хора в парламента.

Ако не друго, поне размествания ще има. Който купил хотел, къща, кола, земя, това може да му остане.
Наредиха се следващите на хранилка.

# 20 513
  • Другата България

Това какво трябва да изразява?
Признавам, че се обърках от толкова загадъчност и символизъм.
Нито има загадъчност, нито има символизъм. Не ми е в натюрела Blush да увъртам, то и затова половината ми писаници ги няма.
За объркването не мога да помогна. Blush
Ариа казва, че това, че има страх от Радев са приказки за наивници.
Репликирам, че когато са от наивници /визирам себе си, защото аз го написах това за страха/, явно са за наивници.
Аз не отричам, че в определени случаи, основно в миналото, съм била наистина наивна, колкото и да се смятам за реалист.
Затова вече ми е трудно да вярвам на когото и да е и обещанията му. Което не пречи на другото - да продължавам да съм реалист.
А иначе, политиката у нас не започва и не свършва с ББ и ДП. Та има си и такива, които ги е страх.

# 20 514

Tsunami, освен ПП/ДБ, Борисов и Пеевски също са проевропейски настроени, не ли?
На думи, да.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:38 от tsunami

# 20 515
  • София
Артемис, ти го каза - “ЕС е много бавен, тежък и с бюрократични процедури”, с което съм напълно съгласна. Това обаче ни поставя в ситуация на зависимост от САЩ и Русия, че дори и Китай. На днешната политическа сцена Европа изглежда неадекватно и ще продължи да е така, докато не предприеме някакви промени.  

Временно е това. Все пак важна е дългосрочната стратегия, а не крясъците за днес и утре. Виждаме един оранжев какво постига с крясъци. Единствено лично обогатяване и прах в очите на избирателите му.
А промени се постигат, само трябва някой да има желание да ги види. И да не ги саботира.

П.п. Тарикатите ще изчезнат, когато измрат наивниците, а.к.а. балъците. Не е нормално народ толкова много да се топи и да изпростява. Така е, когато другите учат ИИ, а ние религия. Все чакаме месията.

# 20 516
  • Другата България
А, аз това не го вярвам.
Че балъците ще изчезнат.
За тарикатите пък съвсем.
Дори и да няма наивници, тарикати винаги ще има.
Просто ще им е по-трудно.

# 20 517
Скрит текст:

Временно е това. Все пак важна е дългосрочната стратегия, а не крясъците за днес и утре. Виждаме един оранжев какво постига с крясъци. Единствено лично обогатяване и прах в очите на избирателите му.
А промени се постигат, само трябва някой да има желание да ги види. И да не ги саботира.

П.п. Тарикатите ще изчезнат, когато измрат наивниците, а.к.а. балъците. Не е нормално народ толкова много да се топи и да изпростява. Така е, когато другите учат ИИ, а ние религия.
Все чакаме месията.

Не мисля, че това с чакането на месията, спасителя е общовалидно.  Немалко хора мислят и в посоката "Защо пък и този да не се пробва". Не вярвам, че народ, който доста сполучливо се спасява поединично, не вярва на държавата и не разчита на нея, ще чака на месии. Но нищо не пречи да се дава шанс на кандидат за управленец, различен от досегашните.

# 20 518
  • София
А, кое на Радев е различното от сегашните управляващи е въпрос, който задавам в темата за пети или шести път.

# 20 519
  • София
Соната, Радев никога не бил в законодателната власт. Не е бил в парламентарни комисии, не е участвал в нефелни конституционни реформи, не е гласувал закони, които да са в полза или ущърб на българското население.
И най-основното е, не е имал самостоятелен политически проект, с който да е участвал в управлението на държавата.
Предполагам си наясно какви правомощия има един български президент.

Общи условия

Активация на акаунт