Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 508
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, завърнахме се и ние от морето. Наборът ще заминава на училищна екскурзия в Скандинавия в понеделник. Не се вълнува особено - залепен е по устройствата, че на морето беше "детокс" и само с четец Relaxed И той е усвоил тази мантра, че няма нужда да се мори сега да чете, тъй като щял да забрави за какво ставало дума. Литературата щял да я чете през срока. Аз почнах да се занимавам вече със седмокласничката и него съм го оставила да се оправя. Имам една молба - ако някой може да препоръча добър алерголог за възрастен. Пак щях да си замина от анафилактичен шок и никой не може да открие към какво съм алергична...

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 22:22 от jsed

# 436
jsed, виж др Мустаков, ако има часове - https://www.mustakov.com/
Иначе последните пъти водих наборката при тази https://superdoc.bg/lekar/kremena-naydenova (знам, че алерголозите в Александровска са добри).
Доволна съм и от Мандажиева -  https://superdoc.bg/lekar/mariana-mandazhieva , но за нея, като гледам, има смесени мнения.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 07:38 от zlatenceto

# 437
Чувала съм добри отзиви за Ранкова от Транспортна болница.

# 438
Нищичко не е прочел моят син от задължителната литература, ама съвсем нищичко..
Изкараха си много добре лагера от училище на Златни пясъци, миналата седмица беше с нас на море, иначе като си е в града му е скучно, чак вечер излиза и през деня редува лаптопа с телефона

# 439
И моичкият нищо не е прочел. Не знам дали има и намерение. По цял ден е навън. Висене има само пред телефона. Аз съответно само дудна, че не е полезно за очите. Барем влезне нещо в главата, но надали.

# 440
Телефон, компютър, телефон, компютър...  Направо се побърквам. От време на време излиза и това е. Задължителната щяла и тя да я чете през годината. Тези дни уж ще започнем да преговаряме по МАТ, ама да видим.

# 441
И у нас положението със задължителната литература е подобно- купих Христоматия, разгърна я, попогледна нещо, ама какво- само тя си знае. Чете книга на английски, която е дала госпожата. Сега е на лагер в Оряховица, против който се скъса да мрънка, а откакто е там, веднъж не е звъннала. Иначе ежедневието беше спане до 12, след това лежане с телефона до 17, излизане до 22, лежане с телефона до към 2-3 и това беше един нескончаем процес.поставила съм условие след лагера да започва да преговаря всички предмети от 7-ми клас, зареждам се със сили за мрънкане и настояване, за да свърши поне половината от това, което ми се иска.

# 442
Здравейте! Има ли дете с дебитна карта cool от ЦКБ обвързана със сметка към родителя? От 2 офиса ми казват, че нямат/не предлагат детски карти,а в сайта им има!!!

# 443
Миналата година направих на двете деца в ДСК - едното на 14, другото на 10. Две различни карти са. В други банки ми отказаха за под 14

# 444
  • Пловдив
Божеее, чудя се аз какво е това затишие, пък не съм си цъкнала камбанката на темата Flushed

Отбелязвам се само и се връщам, да чета изпуснатото!

# 445
И аз специално ходих да питам в нашия клон на ЦКБ и ми казаха, че не правят, а аз също бях видяла в сайта им, че има
Направих му в ДСК

# 446
  • София
Аз й направих в Пощенска банка. Сметката си е нейна, аз само получавам известия кога харчи.

# 447
  • София
Направих на моята тийн карта в Уникредит. Само вкарвам пари в нея. Въобще не знам колко има и за какво харчи. Всъщност знам, че в средата на месеца вече няма нищо и започва да ми дава някакви банкноти от баби и дядовци да й ги вкарвам в сметката. Дори еврото, което си върна от Мадрид ми го даде да й го обменя и вкарам в картата.

# 448
На моето като му направиха картата, жената специално го заведе до банкомата и му показа как да си вкарва пари, та и затова не ме търси Laughing

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 13:38 от Plami80

# 449
Направих на моята тийн карта в Уникредит. Само вкарвам пари в нея. Въобще не знам колко има и за какво харчи. Всъщност знам, че в средата на месеца вече няма нищо и започва да ми дава някакви банкноти от баби и дядовци да й ги вкарвам в сметката. Дори еврото, което си върна от Мадрид ми го даде да й го обменя и вкарам в картата.

Уникредитските банкомати, които са в клонове на банката ( вкл. в the mall) имат опция за вкарване на пари през тях.

Общи условия

Активация на акаунт