Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 19 638
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря, Kay!  Разбирам, че няма по-ниска концентрация от въпросния крем. 0,05 май е силно като за начинаещи…

# 256
Аз си взех от фейсбук група, от мацка, която се е презапасила с арабски, мисля, че е от Дубай купен. Винаги има някой да продава по групите я турски, я индийски, я испански.

# 257
Skiorche, в emag намерих и по-слаб - 0.025, но го видях късно.
https://www.emag.bg/krem-protiv-brychki-protiv-akne-cherni-tochk … 693&scenario_ID=4

# 258
  • София
Много благодаря, ranimi! Само малко съм предубедена към индийските “илачи”, ама ще трябва да се престраша май:)

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 10:00 от Skiorche

# 259
  • Пловдив
Моите и двамата - дъщерята и сина, ползват точно този от Емаг вече 3 месеца. Нямат негативни ефекти. Добре им понася. Ползват го за тя - за поддържане на резултат след роакутан, а той - за комеденно акне.

# 260
  • София
Мерси, Elitta, и аз за сина ми мисля да го взема, щом казваш, че им понася добре. За щерката взех Differin от USA. Скоро ще го измаже и се чудя как да продължим (чак през юни ще ми донесат нов). Лицето е ОК, рядко излиза по някоя по-дребна пъпчица, но петната по бузите избледняват много бавно и я притесняват.

# 261
  • Варна
Скоро ми излезе реклама на differin в iherb. Ако не ви се чака, може да проверите.

# 262
Здравейте!Какво ви е мнение то за Серум с ретинал 0,1% SOSEO VINBIOME Retinal Serum?Използвам белия ретинал на Терамид,но ми се иска да пробвам нещо друго и се чудя с какво да продължа!Благодаря!

# 263
  • Prismatica Aerie
Здравейте!Какво ви е мнение то за Серум с ретинал 0,1% SOSEO VINBIOME Retinal Serum?
Това е много добре формулиран ретиналов продукт, стабилизиран и реално работещ. Формулата е бариерно ориентирана, с много овлажнители и липиди, както и серамиди, пантенол и алантоин, което я прави добре поносима. VinBiome™ комплексът е насочен към подкрепа на кожния микробиом чрез ферментирали екстракти, пробиотици и пребиотици за баланс. Има и ниацинамид, който работи добре в комбинация с ретинала. Като текстура е лека емулсия, попива добре и не утежнява.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 17:31 от Catalano

# 264
Здравейте, дами! Някоя от вас използвала ли е ретинолите на Ordinary? Имат ли ефект върху бръчки? Четох, че стават за първи ретинол. Пък и съм с много чувствителна кожа.

# 265
Аз съм ги ползвала, моята кожа бих казала, че е реактивна и като цяло ползвам по-нисък процент активни съставки. Много добре ми се отрази на кожата и щях да продължа, но много дразнеше очите. Сутрин се събуждах с гурели и зачервени очи, което при други ретиноиди не ми се беше случвало. Но аз съм със чувствителни очи като цяло.

Здравейте, дами! Някоя от вас използвала ли е ретинолите на Ordinary? Имат ли ефект върху бръчки? Четох, че стават за първи ретинол. Пък и съм с много чувствителна кожа.

# 266
Много ви благодаря за бързия отговор, аз също съм чувствителна в тази зона.

# 267
Другите, които аз пробвах бяха на Transparent Lab и на Geek&Gorgeous серумите от НоваКожа. На G&G обаче беше ретинАл и въпреки това нямах неприятни усещания.

Бях се хвърлила и на Терамид Clinical Vitamin A от ентусиазъм или глупост, но наистина е силен, не е за всеки според мен.

Много ви благодаря за бързия отговор, аз също съм чувствителна в тази зона.

# 268
Благодаря, май ще се ориентирам към Geek&Gorgeous. Четох доста добри отзиви за него.

Общи условия

Активация на акаунт