Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 20 098
  • 285
  •   2
Отговори
# 270
  • Бургас
Има много хубави дневни кремове със слънцезащита 50 фактор, които не стоят мазно, не миришат.
Ако не се излиза навън, работата е в офис, или не се ходи много по слънце, чудесно се справят.

# 271
Grinningи аз не съм от най- редовните със слънцезащитата, но съм се постарала да се обзаведа с някои удобства. Препоръчвам ви стик със спф на корейската Abib, за подновяване през деня е добро и мързеливо решение:stuck_out_tongue_winking_eye: когато излизаме със семейството лятото имам чадър със спф защита. Взех го от тему, За големите жеги и пек и той върши работа. Продават се и спф спрейове за подновяване , обаче тези които съм купувала се оказаха много мазни и се отказах.

# 272
  • София
Благодаря, аз имам спрея на Ла Рош за подновяване. Горе- долу ме устройва.
Но се чудя за самия крем към какво да се насоча. Толкова много избор има, не искам да получа някоя нежелана реакция.

# 273
  • София
Не еднократно съм писала, ориентирайте се към слънцезащита без подновяване. Аз подновявам единствено на плажа или ако съм непрекъснато изложена на силно слънце, използвам слънцезащитен крем на Ultrasun.

В момента използвам тези.
https://novakoja.com/products/ultrasun-face-fluid-tinted-spf50-% … D1%80%D0%B0%D0%BD

https://novakoja.com/products/ultrasun-face-spf50-%D0%B4%D0%BD%D … D0%B0%D0%BD%D1%82

# 274
Давате голям кредит на доверие на компания, която не може да достигне дори изискванията за spf30 за съответния им продукт с такава обявена защита.

# 275
Моята дерматоложка ми обясняваше, че реалния фактор е 1/4 от написаното на опаковките.
Ако крема е СПФ 50, реалния фактор е 12.5.

# 276
  • Prismatica Aerie
Има законови регулации, няма как да се пусне на пазара такъв продукт.
Но така или иначе, реалният фактор, който повечето хора слагат, е там някъде.

# 277
  • София
Факт е, че с друга слънцезащита се зачервявам веднага, аз съм мнооооого бяла, от както използвам Ultrasun, не съм имала подобни проблеми. Другата, която ми харесва е PURITO Seoul Daily Soft Touch Sunscreen и нея я дават без подновяване.
Следващата, която съм взела за тест е ISA KNOX - Uv Sun Pro 365 Extreme Sun Fluid.

# 278
  • Mostly in my mind
Не сте казала едно от най-важните неща. На колко години сте? Simple Smile

# 279
  • София

Ако въпросът е към мен, на 50, без бръчки, кожа смесена през лятото и суха през зимата Mr. Green

# 280
Какво имте предвид, бихте ли казали?
Давате голям кредит на доверие на компания, която не може да достигне дори изискванията за spf30 за съответния им продукт с такава обявена защита.

# 281
От години ползвам трет. и правя всякакви пилинги и микронийдълинг. Последните 3 години, ползвам втория продук показан от nad_tab. Нямам никакви нови петна. Останало е едно мъничко, много избледняло и продължава да намалява. А съм предразположена към петна и имах доста. От година някъде, освен другите продукти, нанасям Ултрасън и на ръцете си преди да изляза и виждам положителна разлика в кожата.

# 282
  • Mostly in my mind

Ако въпросът е към мен, на 50, без бръчки, кожа смесена през лятото и суха през зимата Mr. Green

Ххихихи.

Неее. Въпросът беше към The Cather in the Rye. Прочетох поста й за ретинола,обаче изобщо не съм обърнала внимание,че има и следваща страница.

Иначе аз слънцезащита,освен на плажа,който е 5 дни в годината Joy, не подновявам. Слагам обилно сутринта, после фдт също с фактор и това е. Независимо от слънцезащита все така си карам - и зима, и лято. Нямала съм проблеми.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 17:43 от Лолита

# 283
Какво имте предвид, бихте ли казали?
Това лято има публикувани резултати от независими тестове, проведени от потребителска организация.
Като потърсих "ultrasun 10+ hour protection claim", че ми стана интересно, ми излязоха една купчина статии за това.
https://cosmeticsbusiness.com/sunscreens-fail-which-safety-tests-2025

# 284
Малко ме е срам, но ще питам. На 47г мазна кожа с бръчки около очите и една по-видима на брадичката, досега не съм ползвала нищо освен почистване, понякога нощен крем и ежедневно лека хидратация под СС крем.
Слънцезащита ползвам само на плаж или при дълги планирани разходки лятото. Имам малко пигметни петна на бузите.
Искам да почна с ретиноиди, но просто не мога да реша как и с какво. Директно с трет най-ниска концентация ли да почвам, или да пробвам първо как ще ми понесат продукти с ретинал? Чета че много жени почват от 30г.. че съм закъсняла е ясно, но по-добре късно, отколкото още по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт