На море в Турция - тема 87

• 28 330
  • 417
  •   3
Отговори
# 240
  • София
Края на май за мен е риск. Особено след 2023-та, когато си изкарахме повече от половината дни на вътрешния басейн в Белек. От 28 май ни беше почивката, но тогава беше извънредно студено. Идеалното за нас е след 5 юни Анталия, след 20 юни Кушадасъ.

# 241
Чакам с нетърпение отзива на Валерко...

# 242
Ох, ако знаеш колко са ми омръзнали такива реплики, не аз, ти се заяждаш. Аз, съжаление трябва да чета…Отдавна ми е време за почивка от темата.
Напротив, не се заяждам,  но е очевидно, че визираш моите коментари. Сама казах, че като се върна ще дам пълно и окончателно мнение за хотела, което да е обобщение като за първа страница. Пускаш темата, ок, благодарности, но не е нужно да подхождаш с раздразнение към чуждите постове. И на мен много от нещата не са ми интересни, но приемам, че всеки споделя или пита, каквото го интересува. Ако не ти зе занимава с темата, твоя си работа.
С подобни постове като горния, в най-скоро време темата ще остане само със стари коментари и отново ще питаме
за по-актуални такива. Нека се отнасяме с по-голямо уважение към чуждия труд - лесно е да се пишат постове за 1-ви ден, след това - ама не, има еди-какво си, след 10 дни - пак нещо си. Систематизирането на информация е много по-трудоемко и ангажиращо и най-важното - на доброволни начала. Ние сме само "консуматори".

# 243
  • Стара Загора
Привет, да споделя информация за нашата почивка. Хотел Оз Сиде Премиум в район Евренсеки / Hotel Oz Side Premium Evrenseki /Manavgat/Antalya, период от 22.08.2025г до 31.08.2025, 7 нощувки, 3 възрастни, автобус, Турс Клуб. Цена 3958 лв. Резервацията я направих в края на м.10.2024г. през посредническа туристическа агенция в Стара Загора - Пи Ел Ди Травел (благодарности към Деляна за отзивчивостта и отговорността, с която си върши работата). Взеха ни от бензиностанция Лук Ойл в Стара Загора на 22.08.2025г в 11,30ч. Не чакахме на границата, нямаше други автобуси, общо 50 мин. Пътуване 18 часа. Водач ни беше Веселка Коцова. Доволни сме от нея, обяснява, разказва, изпрати ни усмихната! На 23.08.2025 в 5,30ч бяхме в хотела (нас оставиха трети). Сложиха ни гривни, починахме си малко на диванчетата,  оставихме багажа на рецепцията, в 7.30ч отидохме на закуска. Правихме плаж и след като се наобядвахме (около 14ч) ни дадоха стаята. Чиста, просторна, достатъчна за 3 души, безплатен сейф, безплатен минибар с кола, фанта, спрайт, сокче, вода, бира, ежедневно зареждане ако нещо свърши. Кафе (нес), чай и кана за топла вода, интернет в стаята. Перфектно работещ климатик!
Хавлии за плажа се вземата от СПА рецепцията.
Има кафене , на което се предлага еспресо и различни разновидности кафе. Хареса ни.
Храната беше вкусна, разнообразна, излишно е да изброявам. За закуска фреш портокал. Насипен сладолед в ресторанта на обяд и на вечеря. Алкохол не пием, не мога да дам оценка. Имаше меню с коктейли, които се правят, както и правят такива комбинации каквито ти пожелаеш.
Има един голям басейн, около който от сутринта шезлонгите са заети с хавлии. Ние предпочитаме плажа, там места имаше винаги, отивахме към 10,30-11,00ч. Плажът е пясък, много широк,  с плавен преход, водата е прозрачна, топла (30 градуса),  няма камъни. Има добър интернет. На обяд от 12 до 15ч работи ресторант , където може да се хапне. От 15ч до 16ч има диня и американски палачинки. От 14-16ч има пакетиран сладолед. Има 4 пързалки, има мини клуб. През деня на плажа има волейбол в 10.30ч и 16ч. Вечерната анимация за възрастни беше прилична, танци в амфитеатъра, после до басейна малко музика, една вечер караоке и една вечер дискотека на плажа. Нямаше пяна парти.
До хотела има  пазар,  високи цени, в евро, в аптеките лекарствата са на различни цени, с минимална надценка купих това  което ми трябваше.. Аз нося винаги само лири и с това плащам, както и с карта.
Ходихме до Сиде с долмуш, спира на една пресечка по-надолу от хотела, цената е 45 лири на човек в посока , остави ни на автогарата до Античното Сиде. От там има влакче, който желае за 20 лири на човек в посока (влакчето може да се плаща с карта). Разходихме се, снимки на храма на Аполон , покрай корабчета и крайбрежната алея!
В петък следобед получих съобщение на вайбър, че в събота (30.08.2025) ще ни вземат в 13,10ч. Малко се забавиха, дойдоха в 13,45ч
Водач ни беше Ива Ценова. На границата автобусът мина скенер набързо, отново 50 мин , в Стара Загора бяхме в 8,00ч. Общо 18 часа път.
Постът стана дълъг, но исках да съм максимално изчерпателна. При въпроси съм насреща!

# 244
Има ли някой вече избрал за Нова Година?
Мен ме привлече Adalya Elite Lara. Мненията са много добри от предни години.
И аз искам  нещо бюджетно за Нова година!

# 245
  • Sofia
Края на май за мен е риск. Особено след 2023-та, когато си изкарахме повече от половината дни на вътрешния басейн в Белек. От 28 май ни беше почивката, но тогава беше извънредно студено. Идеалното за нас е след 5 юни Анталия, след 20 юни Кушадасъ.
Спомням си я тази година, ние бяхме в Сиде предишната седмица. През деня беше топло и много приятно за плаж, басейните ставаха, но морето (за мен) беше студено. По принцип любимите ни периоди за почивка са май и септември. След въпросната година заложихме на юни, да, водата в морето е значително по-топла през юни, но и влагата си я бива. Изводите за нашето семейство са, че май, а не юни е "нашият" месец за почивка в Анталия.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 10:51 от Crystal_Noir

# 246
  • Някъде в Европа...
Спомням си я тази година, ние бяхме в Сиде предишната седмица. През деня беше топло и много приятно за плаж, басейните ставаха, но морето (за мен) беше студено. По принцип любимите ни периоди за почивка са май и септември. След въпросната година заложихме на юни, да, водата в морето е значително по-топла през юни, но и влагата си я бива. Изводите за нашето семейство са, че май, а не юни е "нашият" месец за почивка в Анталия.

И аз със спомени за това студено начало на юни през 2023 г...Бяхме от 28.05 до 4-5.06 в Делфин Ботаник Платинум в Алания..Разкошен хотел, в който си прекарахме времето в СПА-то и вътрешния басейн, вечер с якета и дълги дрехи...Синковецът 1 път влезе в морето, аз въобще не влязох - беше си студен и въздуха, дъжд, а един ден, целия, и буря с проливен дъжд..Единствената година от 9, откакто ходя в Анталия, в която е било студено по това време, обикновено темп са 30+, а често и 35+...Продължавам да си ходя първа и втора седмица на юни там...

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 12:37 от AIR

# 247
  • София
Чакам с нетърпение отзива на Валерко...
Мани го тоя чукундур бе!
Да кажа относно температурите, в момента съм в Кушадасъ, водата е 25 гр и тия дето казват, че май или началото, средата на юни ще си топнат нещо повече от глезените за Анталия говоря, силно се заблуждават, на мен ми се струва, че ако е 23-24 градуса аз няма да си натопя пърдялника. А юни, май едва ли стига 20-22 градуса към Анталийския вилает. Кушадасъ е абсурд преди средата на юли.

# 248
  • Sofia
Валерко, ти бил ли си там в този период, за да се изказваш с такава категоричност? Това, че някой нещо ти е казал или си прочел някъде, често е много различно от реалността. Отиди, виж, усети, и тогава с радост ще поспорим. Simple Smile

# 249
  • Варна
много се кефя водата да поне 35 градуса и затуй си търся басейни с топла мин.вода. Доста хора чакат и морето да се стопли до толкоз Simple Smile

# 250
Crystal _Noir спора е излишен. Всеки човек си има свой вкус и предпочитания. Както някой по-назад написа за едни 30+ градуса е жега, а за други не. Аз се убедих,че за едно и също нещо на един му харесва, а на друг не.Хубаво е да се изказва мнение за хотелите, които посещаваме, но не е добре да се изказваме категорично, защото някой може да мисли различно.
Аз пак да питам има ли отопляем басейн в Делфин Палас?

# 251
  • Sofia
"На вкус и цвет товарищей нет". Затова не трябва да се правят генерални заключения за нещо, което не си видял, усетил и лично преживял.

# 252
Здравейте, давам окончателен отзив за Rubi Platinum Resort&Suites, Алания. Ако авторът на темата прецени, може да го сложи на първа страница.
Ще пиша в скрит текст, защото ще е дълго.

Скрит текст:
За хотела:
Голям, елегантен, чист, цветен и зелен хотел, много добре поддържани общи части, хигиената е на ниво. Разполага с два басейна и един детски, сцена за шоу програми всяка вечер с достатъчно места, допълнителни тераси, барове и т.н. Ресторантът има закрита част в три секции, всяка със собствен интериор и голяма тераса с гледка към басейна и градината. Разположен е в Авсалар. Около хотела има търговски улици с дрехи, обувки, чанти, локум и т.н. На територията на хотел има SPA център, фризьорски салон, магазин и лекарски кабинет.

Плаж:
Предостатъчно чадъри и шезлонги на пясъка. За разлика от хотелите наоколо, няма тенти и плажът е сравнително просторен, без да е с огромна плажна ивица. Има вълнолом, който пази огромните вълни в нещо като заливче. Водата е спокойна и топла, влизането в морето е плавно, няма камъни. Пясъкът е малко по-едър от нашия ситен пясък, но е чудесен. Има шатри, които не се заплащат допълнително, но са си на самооблужване. Има и шезлони и хамаци на зелена площ сред палми, зад пясъчния плаж.

Аквапарк:
 Беше затворен първите два дни, после отвори (от 10 ч.) Има четири пързалки и една затворена. Разположен е в края на басейна. Не съм го пробвала.

Фитнес:
До аквапарка е разположен и фитнесът. Има всички необходими уреди, чисти кърпи, вода, добра климатизация и всичко необходимо. Малко пренаселено беше в часовете, в които ходех - между 8:30 и 9:30 ч. Много чисто.

Стаята:
Стаята ни беше много елегантна и достатъчно просторна. Недостатъкът при нея дойде от това, че сменяйки резервацията в последния момент, не се поинтересувах от стая с морски изглед. Хотелът, в основната си част, без вилите и апартаментите, е ориентиран в две посоки-или море с гледка към вътрешната част, басейни и т.н., или към града. Ние бяхме в стая с гледка към града. Пак казвам, красива като от снимките в сайта, но много шумна. Бяхме точно над главния вход и пред нас минаваше междуградският път между Анталия и Алания. Беше изпитание в две от нощите да спим, дори на спуснати завеси и затворена тераса. Иначе, в стаята имаше всичко - зареждаха дори и неща, които не очаквах като vanity kit, emergency kit (с лепенки, дамски тампон и превръзка, презерватив), четки и паста за зъби и не помня още какво. Има мини бар, който се зарежда прилично и всеки ден.

Храна:
Храната, както бях споделила вече, беше предостатъчно, но първоначално не ми се стори като за ултра ол инклузив. В последствие нещата се промениха и всеки ден имаше по някаква приятна изненада. Месо имаше всеки ден - основно пилешко и пуешко, после вкараха телешко и риба всеки ден. Рибата беше основно бяла риба, пъстърва и веднъж ципура, както и сьомга и някакви мариновани. Няколко дни, както на вечеря, така и на обяд имаше агнешко, не слагаха на порция, както на други места, а на блок масата. Две вечери изобилстваше от морска храна, без да е прекалено - миди и раци, или октопод, сотирани калмари, последната вечер имаше и панирани калмари. Плодове през цялото време имаше всякакви - диня, пъпеш, ананас, сливи, грозде, банани, портокали, ябълки, круши, сигурно пропускам нещо. Десертите бяха ок - винаги имаше три вида баклава (свършваше за отрицателно време едната), профитероли, много вкусни десертчета от ядки и шоколад във всякакви вариации, сушени плодове, локум, редовно сутляш, нишестени кремчета с ядки, торти, дано не пропускам нещо. Сладолед имаше в малки фунийки насипен до басейна.
В ресторанта имаше бар за прясна паста (не опитах, но се радваше на голям интерес), станция за месни деликатеси и риба, които се режат на място и при поискване от туристите (пастърми, салами и др.), както и суши бар, който е отворен всяка вечер и сушито никак не е лошо.
От 10 ч. до 16 ч., освен баровете, работят още фреш бар (закътан малко в дъното на двора с прясно изцедени сокове от портокал, ябълка, краставица, морков, магданоз и др.) и кътчето за гюзлеме.
От 10 ч. до 16 ч.  до плажа е на разположение за хапване Red Lounge - тераса с гледка към плажа, на която се сервира храна от менюто а ла карт. Пробвахме не лоши салати, пиле, риба, пица (печена индивидуално и на място). Иначе има куп неща в голямо меню.
Двата а ла карт ресторанта се плащат за вечеря.
Има всякакви коктейли, ние не пием особено, за мохитото вече казах, че не беше съвсем по наш вкус и кой, както ти го направи. Алкохолът е вносен, безалкохолните също. В много малки кенчета и бутилчици.
На откритата тераса работеха и външни климатици за максимален комфорт.
В лобито има сладкарница с хубави десерти.

Анимация:
Дневната никаква я няма. Имаше един ден, в който имаше мексиканско събитие - на зелените площи имаше колички с чурос и чипсове, не разгледах подробно и тогава, цялата група мексиканци мина до началото на плажа. На басейна имаше някаква минимална музичка, но не видях никаква анимация като цяло през деня. Вечер беше друго. Имаше сцена с маси и столовe отпред. Имаше много приятни шоута и концерти, както и малко скучни на сцената на Ficus bar, където имаше и допълнителни вентилатори вечер.  После, партито се пренасяше в съседния Papaya bar с различна музика на живо до към 12:00 ч. Повечето хора доста се забавлявахме.

Туристите:
Предимно руснаци и турци. Имаше и англичани и скандинавци (малко). Беше пълно с млади семейства с по 1-2-3 деца. Българите бяхме малко- не повече от 5-6 човека срещнахме, на тръгване дойде още една група от 5-6 българи. Основно млади хора са посетителите на хотела.

Обслужването:
Повече от страхотно. Нямаме никакви забележки. Освен, че не можех да си правя кафето, както искам и се налагаше да чакам, защото в ресторанта ти сервират и не можеш сам да си налееш. Но всички бяха повече от мили и любезни. На  басейна има и сервитьори  с ролери, които носят всичко необходимо.

Друго:
Пред хотела спира бусче за Алания. Пътят е около 35 минути като спира на много спирки, 65 лири на човек в посока от и до хотела. На около 20 минути интервал. Спира на автогарата в Алания, от която търговската улица с магазините е на 2 минути пеш. Попаднахме на страхотни намаления с до и над 50 %. На път към Алания има шопинг център с много и всякакви магазини.

За пътуването:
Имахме договор с Емералд травел с автобус. На отиване ни взе автобус на Версо Травел, с тях пътувахме до Алания. Тръгнахме в 8:15 ч. в петък и след множество трансфери на пътници, пристигнахме в хотела около 7:00 ч. сутринта. Автобусът не беше препълнен и имаше всякакви удобства. На връщане бяхме с автобус на Емералд травел. Взеха ни точно в 15:10 ч. и ни оставиха в София на следващия ден (днес) малко преди 10:00 ч. Наполовина празен автобус, пак с всички екстри и за всеки имаше двойна седалка да поспи. Добре беше и в двете посоки.
Тук е мястото пак да кажа, че нямахме представител на Емералд в хотела. Имахме контакти на техните партньори от Каланит. Наложи се да звънна на руско говоряща госпожа, посочена като контакт, за да разбера как ще пътуваме на обратно. Версо бяха обещали вайбър група, но явно нещата са се променили в последния момент и просто от хотела, във вечерта преди пътуването, ни оставиха под вратата бележка с информация за утрешното заминаване.

Обобщение:
Останах изключително доволна и приятно изненадана, особено сменяйки резервацията си в последния момент. Имаше известно колебание в първите ден-два дали съм направила добър избор, особено заради шумната стая, но то се разсея окончателно и мога да кажа с ръка на сърцето, че, живи и здрави, и другата година ще бъдем отново в Руби Платинум. Препоръчвам с две ръце.

ПП: Слагам малко снимки:

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 18:20 от FreakOnALeash

# 253
  • София
FreakOnALeash, сега вече съм напълно съгласен с отзива. Не че нямаш право да пишеш всичко което искаш след като това са впечатленията ти. Но при първото ти включване от хотела си търках очите и се питах дали наистина съм бил в този хотел лятото на 2024г. или съм сънувал някакъв розов хубав сън.
Защото хотелът наистина си заслужава. Както и останалите няколко хотела от двете вериги, собственост на едни и същи хора. Утопиите са на единият / не помня вече мъжът или жената/, а двата Руби на другия.
За мен това са двете вериги, или веригата, кой както иска да го смята с най-добро съотношение между цена и качество в Анталия измежду хотелите в срединя клас.
Ние бяхме в swim-up room, между другото ако някой я търси стаята в сайта на хотела трябва да я търси като Deluxe Pool rooms.  И това беше може би една от най-хубавите swim-up room, в които сме били. А в последните 4-5 години май друг тип стаи не резервираме. С прекрасна голяма тераса на две нива. На горното ниво / изцяло покрито от горния етаж/ маса с два стола, а ние си изнесохме и фотьойла и беше супер особено вечер. И две стъпала до долното ниво, на което има два шезлонга с чадър и вход в басейна.
Така че ако я резервирате няма да сбъркате. Вижте колко е хубава.
Скрит текст:

# 254
FreakOnALeash, сега вече съм напълно съгласен с отзива. Не че нямаш право да пишеш всичко което искаш след като това са впечатленията ти. Но при първото ти включване от хотела си търках очите и се питах дали наистина съм бил в този хотел лятото на 2024г. или съм сънувал някакъв розов хубав сън.
Защото хотелът наистина си заслужава. Както и останалите няколко хотела от двете вериги, собственост на едни и същи хора. Утопиите са на единият / не помня вече мъжът или жената/, а двата Руби на другия.
За мен това са двете вериги, или веригата, кой както иска да го смята с най-добро съотношение между цена и качество в Анталия измежду хотелите в срединя клас.
Ние бяхме в swim-up room, между другото ако някой я търси стаята в сайта на хотела трябва да я търси като Deluxe Pool rooms.  И това беше може би една от най-хубавите swim-up room, в които сме били. А в последните 4-5 години май друг тип стаи не резервираме. С прекрасна голяма тераса на две нива. На горното ниво / изцяло покрито от горния етаж/ маса с два стола, а ние си изнесохме и фотьойла и беше супер особено вечер. И две стъпала до долното ниво, на което има два шезлонга с чадър и вход в басейна.
Така че ако я резервирате няма да сбъркате. Вижте колко е хубава.
Скрит текст:

.
Роже, оценявам мнението ти и благодаря, че не скочи и ти срещу мен. Познавам те и от други групи за пътувания и изключително се доверявам на това което споделяш. Обаче, не ми мъти главата сега с Утопии, че тъкмо си реших за догодина. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт