На море в Турция - тема 87

• 26 832
  • 397
  •   1
Отговори
# 315
Не бях си изключил синхронизирането на снимките с iCloud и миналата година се разхождам из Алания, снимам си като побъркан... и надвечер получавам съобщение, че гигабайтите ми свършили и хайде, пускай пак нова заявка за 3 или 6 лева, забравих, и така поне 3-4 пъти ха ха ха Simple Smile
Е, усетих се, спрях синхронизацията, ама те пакетите не са скъпи и те така...

# 316
  • Някъде в Европа...
FreakOnALeash, от 2 г ползвам нон стоп, но и много потребявам 🤣..На последната почивка, за 12 нощи тръгнах с 20 МБ, там заредих още 20 МБ и се върнах в БГ с 2-3 МБ остатък. Обаче стъпя ли на турска територия въобще не я спирам картата...Явно занапред просто зареждам оттук още първоначално с 50 МБ за по-дълъг престой...
Говорим за ГБ, грешката е моя в изписването 😁
Navy, и добре, че има и виртуалните портфейли с натрупване при BNE 😀

# 317
Здравейте. Има ли някой посетил тази година CRYSTAL TAT BEACH 5*Белек, за актуални отзиви ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ:four_leaf_clover:

# 318
Тази година бяхме 2 пъти в Турция, та ще оставя бързи отзиви и за 2та хотела, като почвам с Юнския после и другия:

Seaden Sea Planet в Kizilot с полет до Алания. бяхме там Юни месец. Честно казано го избрах основно заради детския басейн, мислех че ще се хареса на детето (о даа, но след малко още за него). За хотела- голям, на много етажи, една сграда основно така да се каже. Стаите са ОК- чисти, сравнително модерни, но не кой знае какво. Тераските са малки, но ако някой става рано, може да изпие 1 кафе на нея. Основно е за простиране на банския и да кажат че имаш и тераса.

Чувахме тук таме детски рев така че да го имате првдвид. Аз като цяло мразя такъв тип хотели, но пък те повечето са такива. При пристигане има малки хапки и лимонада да се почерпят гостите, като цяло изглежда добре хотелът.

Басейните- общо взето за тях си струва. Топла вода, детски басейн в който децата се спикват от игра, водата е 35 см така че е доста безопасно дори и за по-малките. Пързалки за най-малките и вече порастнали. Има още един басейн (1.40 м) с 5-6 пързалки и за по-големите. Учудващо детето още на ден 3 се осмели и на тях та трябваше и аз да се пързалям доста Nerd Има още 1 голям басейн, в едната част с много силна музика, като цяло той е за по-големите, но пак е плитък. Не мисля че някъде има над 1.60, да не кажа и 1.50. Единия ден имаше и пяна парти за големите. Аеробика, други спортове. Техник минава и оглежда пързалките всяка сутрин. Според мен е хубаво да ги поосвежат детските тази зима, просто визуално си има нужда, все пак е постоянно слънце и вода.
Водата в детския е чай. И възрасни мога да се пускат по детските, но това че е 35 см, да кажем на някоу хора дупетата заминаха като цопнат (иначе не са някакви бързи детските, само аз и още няколко родителя хвърчахме, смятам е от метериала на самия бански. Мъжът едва се спусна, с яко придвижване с ръце и крака, а аз развих ракетна скорост на детската). На детския няма спасител. Все пак е 35 см!!! Казвам го просто.

Негатив за басейните- с дете ли сте, ще ставате да резервирате място на детския басейн. Щезлонгите там не са толкова много и до 9 ако не отидете, трудно места. Имаше 1-2 дни когато едни групи си тръгва и докато дойдат другите, да има свободни 3-4 шезлонги (шезлонга??) и след 11 например. По другите басейни също има запазване, но не беше така зле! На този с големите пързалки винаги имаше свободни места почти до обяд. Просто детският е АД.

Баровете- топ. Голямо разнообразие от коктейли
Гюзлеми- meh, по-хубави правят в Димитровград и Хасково Simple Smile

Храната- средна работа. Разнообразие има. Всяка вечер е различна тематика, на обяд също имаше. Бонус е мисълта за децата- винаги имаше бургери, хот-дог, пилешки хапки и картофи и на обяд пица. Детето основно това яде, не хареса другите ястия. Аз бих казала не са лоши, но определено не е нещо уау.

Шоу програмите вечер- ами канят някакви групи. Поне при нас имаше 1 вечер наистина интересна, другите бяха много повтарящи се. Канят се основно танцуващи трупи и ги редуват, така че ако сте за повече от 1 седмица, ще видите всичко наново. Детската дискотека се харесва.

За детският кът като цяло- може би за малко по-голямо дете ще е ок, но нашето знае 5 думи на английски (за сега) и не му беше интересно като не разбора, трябва да има родител. Правихме единия ден бисквити и не поиска повече да ходи при тях.

Морето- камънак. Както на много други места, но тук бих казала има сякаш повече. Задължително само с обувки влизане. Има малко места на плажа но и няма много желаещи за камънака. Става стръмно бързо. Общо взето отиваш за басейните. В селото няма нищо за гледане, освен че хотелът е до едни гробища (стратегически не се вижда от стаите Laughing но само като го видях и си казах "е сто про сме тук, къде другаде да резервирам")

Бихме ли отишли пак- за басейните да, но от другата година детето надали ще иска на детския, така че само ако второ се появи. Беше добра почивка, никак не съжаляваме, но няма да ми липсва тичането за шезлонг така че да виждам детето. Като цяло препоръчвам за хора с по-малки деца заради възможността да ги наблюдавате лесно докато се забавляват.
Основно туристите са немци (потомествени или родом от Турция, но е популярен сред тях) както и за местното население. Само една двойка българи засякохме за цялата ни седмица там. Казвам го защото някои предпочитат да има повече, а други обратното.

# 319
Мисля ,че отдавна отминаха ония времена когато се ходеше в Турция да си вземеш нещо на далавера.По курортите е скъпо.В България има много по-хубаво неща.Взимате някое евро за бакшиши и си почивайте пълноценно.
Никога, когато съм пътувала в Турция не съм пазарувала с идеята за далавера. Харесва ми нещо, решавам и го вземам. Търсенето на проста формула да си сметнем масрафите е в основата на питането ми. Нищо повече. Не ми се е случвало да видя някой зевзелък и да си кажа: Яяяяяя, това май съм го виждала у нас. Като се върна, ще обиколя България да го намеря и да си го купя. Grinning
Благодаря на отзовалите се!
Честит първи учебен ден на учениците, родителите и учителите!
Хубава седмина на всички!

# 320
Сега... 2022 си купих 3 страхотни кожени якета, дето у нас не само, че тези модели нямаше да ги намеря, а подобни струваха 3 пъти отгоре Simple Smile
Това си ми беше добра далавера Simple Smile

Зехтин си вземам много добър, от фермерските им пазари, наистина домашен... такъв в магазините също не мога да намеря у нас Simple Smile
Подправки зареждам още... правят ми различни миксове, дето скарата и салатите ми стават уникални Simple Smile
Друго... домашните им баклави са неземни, но не тези в опаковките и в комплексите, тези са малотрайни и докато са пресни са хрупкави и се топят в устата, след два дена вече не са същите, не знам дали сте яли такива, не са комерсиалните, дето ги продават по търговските улици, но не знам как да обясня разликата...
Някои лекарства и добавки са с много висок контрол на качеството и са ефективни при нужда...
Като цяло не е като да няма с какво да напълним багажника на една кола Simple Smile

# 321
Като каза Navy за пазаруване, аз се влюбих в едно тяхно сирене (от овче, козе и краве мляко), но забравих да потърся в магазина да си взема мъничко за тук.

# 322
Докато не съм забравила и за втория

Cactus Club Yalı & Resort сега Септември, на 40 мин от Измир.

Тази почивка малко от нищото дойде, трябваше да сме в Гърция, но сменихме плановете месец преди заминаването ни и резервирах Cactus Club Yalı & Resort заради близостта/включването на аквапарк посещения. Реално ние до аквапарка нито веднъж не отидохме Laughing Както казах, детето не е чааак толкова голямо, та като видя 3те пързалки в хотела- ами бяха ни достатъчни и не посетихме отделния аквапарк.

За хотелът- определено е по-амортизиран от Seaden, по-стари мебели (макар и ъпдейтнати с нови плотове и прочие), но пък за сметка на това бяхме в 2 стаи- спалня с двойно легло и отделна стая с две единични. И това за по--малко пари от Seaden. Ние като цяло освновно спим в стаята, та не е болка, но пък оценявам просторността.
Също така бяхме в по-малките сгради (на 3 етажа), а не в основната сграда- тоест не чакахме асансьори, не бяхме на шумното... изобщо от гледна точка стая/цена/какво получихме, тук останах по-доволна, пък нека столовете са по-стари.

Храна- имат по-малък избор от Seaden например, но за мен лично готвеха в пъти по-вкусно. Включително че детето и мъжът ядоха доста повече неща, а не само стандартните за тях (много са махнати в това отношение). Аз се спуках да ям.
А гюзлемите им са уникални!!! Точно все едно бях на Димитровградския пазар да си взема една пареща гюзлемичка.

Барове- правят 2-3 коктейла, скука. Бирата им е по-хубава от на Seaden. Предлагат малко ядки и базови безалкохолни. Като цяло ОК, но Seaden тук ги водят с много.
Предлагат абсолютно същия сладолед на двете места.

Плаж- камънак, но по-малко. Успях да вляза даже боса, но за 5 мин. Водата беше студена за мен. Има повече места на плажа. Има и водни атракции (банани а-у)

Басейни- 3 външни. Ако има 4ти, не стигнахме до него. Както казах, ние залепнахме за този с пързалките. За най-малките има само 1 пързалка, но има 2 отделни басейна (пак по около 35 см), единия при пързалките, другия на освновния басейн.
Водата име е по-студена.

Посетителите- тук се подгответе за много повече българи, има дори и пристигнали с коли. Най-много обаче бяха французите. Tui имат някакъв договор с Cactus Yali и французите са с различен цвят гривни. Даже се казва Club Marmara, има знамена вътре в самия Cactus "кампус" и техния басейн реално е басейнът с пързалките. Всички и от Yali имат свободен достъп, но аниматорите там са само за френските гости- тоест аеробика, водна топка, воден волейбол и всичко е само за франсетата.

Имаше някои гости които не разбираха защо не може да играят. Ами защото не са платили за това.
Ние нямахме никакъв проблем, аниматорите ни поздравяваха всеки ден и са забавни, но и ние не се бутахме да участваме в нищо, просто дребното се пързаляше. Странно е това с Marmara и Tui.
До този басейн играждат и нова част, с доста етажи. Не знам с толкова повече туристи занапред как ще са басейните.
Като капацитет при нас беше топ. Не съм бягала нито 1 ден за места, винаги имаше първа линия на всички басейни, но и повечето хора са на аквапарка.
За него нищо не мога да кажа, освен че ми казаха да не ходя уикенда Simple Smile

Като цяло, за следващата година ще търисм база и храна като на Yali, но с пързалките на Seaden.

А да, вечер тук разчитат основно на техните си аниматори, само една вечер имаше гости но честно казано на нас ни беше по-забавно тук от колкото на постоянните танци в Seaden.

# 323
  • Варна
Gehenna, с кого летяхте, че полета беше до Алания?

# 324
Това с подправките е интересно.   Navy, от конкретно място ли купуваш всеки път или имат стандартни миксове, които продават навсякъде? 

За зехтини неиндустриални могат да се купят също от Гърция.   За Турция -  района към Акчай - има по пътя сергии и наистина домашни маслини и зехтин.   

За лекарства, какви купуваш?   Веднъж ми дадоха доста ефективен магнезий, обаче следващите години - на няколко аптеки такъв нямаше.   Явно имат в Турция океан от разновидности на хранителни добавки.   

Зехтин си вземам много добър, от фермерските им пазари, наистина домашен... такъв в магазините също не мога да намеря у нас Simple Smile
Подправки зареждам още... правят ми различни миксове, дето скарата и салатите ми стават уникални Simple Smile
Като цяло не е като да няма с какво да напълним багажника на една кола Simple Smile

# 325
Всяка година посещавате това малко семейно магазинче, собственика има добър опит с миксовете.
https://maps.app.goo.gl/AFfxZCqH8PHyLq5Y7

За лекарствата отговаря жена ми, аз не съм толкова навътре и споделям само нейни впечатления...
Последния път не можа да се договори за някои, защото положението с рецептите се е затегнало и там явно.
Но тя търси такива, които днес в България ги няма, а са чисти и доказани, за спешни случаи... ние много лекарства гледаме да не ползваме. Добавките са им хубави, рибено масло взехме добро... Просто обикаляме, като видим аптека влизаме, четем, превеждаме с телефона, вземаме, ако ни се стори интересно Simple Smile

Цигари ми намираха от едно място, насипни, не сме пушачи, но така, да почерпим и да си палваме от време на време.
Тези хора не са в ЕС и регулациите още не са ги принудили да си променят начина на производство на много стоки... За някои това е хубаво, например цигарите са истински, за други не толкова... те нещата не са черно/бели Simple Smile

# 326
Gehenna, с кого летяхте, че полета беше до Алания?

Ох, моя грешка, АНТАЛИЯ. Нещо не ми дава да редактирам точно този пост. Ще опитам после.

# 327
Мерси, Navy, !  Хубав ден!  Далече е магазинчето, но хубаво да има информация.   E, тук има в София уж много турски магазинчета - но за подправки - зор - "Ами, ще питам шефа това дали го имаме.  Ами нямаме."

# 328
Здравейте!
И моята почивка свърши в Сиде, хотел Риолавитас Ризорт и Спа 5*.
Няколко пъти питах в тази тема за мнение, никой не ме отрази за съжаление, което го отдавам на факта, че явно аз съм била първата от съфорумките тук, която го е посещавала и съответно дава отзив за този хотел. Наложи се да гледам ютуб от руснаците, за да придобия някаква представа и затова купих аква обувки.

Като цяло съм доволна от престоя. Хотела е хубав, но не е голям , какъвто беше Аквасис в Дидим.  Храната е разнообразна, но повечето от нещата бяха пикантни, което не ми допадна (макароните, яхния боб, млечната салата и други).
За мен недостатък беше, че шоутата не бяха интересни , предимно имаше музикални вечери. Не ми хареса, че и плажа беше на почти 1 км от хотела, а количката с превоза е само 1 , а опашките за нея са големи. В крайна сметка правихме разходки, няма лошо.
Пясъка е много хубав, но като влизаш в морето, вече е на камъни.
Водата беше много топла и приятна, но беше дълбоко и постоянно имаше вълни, което също не ми беше окей. При всички положения морето и плажуването тук са в пъти по-добре от Дидим, където пък прекарахме почивката преди години само на басейна, защото там плажуването беше кошмар.
През седемдневния престой направихме и екскурзии.
Едното е посещение на Турските Малдиви. Разочаровах се, защото определено не струваха 240 лв за двама човека! Абсурдно е!  Водата беше красива, чиста, но не очаквах точно това и най-вече само камънаци. Ако знаех, че е това, даже нямаше да си правя труда, да плащам и да ходя.
Втората екскурзия беше The land of the legend за нощно шоу. Организацията в агенцията беше под всякаква критика! Казаха ни, че ще ни взимат в 17 часа, за да имаме време за разходки и шоуто започвало в 21,30 часа и ще бъде в продължение на час, след което се прибираме. Нищо такова не стана!
Взеха ни в 18 часа, пристигнахме в 19…. Не можахме да видим нищо от магазините освен 2, много набързо ядохме Макдоналдс, за да не изтървем шоуто, защото ни посъветваха в 21 часа да си заемем местата. Седнахме в 21 часа, а шоуто почна в 22,20 часа и продължи точно 30 минути.
След което ни взеха.
Безкрайно се разочаровахме - очакванията се разминаха с реалността.
Другия път със сигурност ще посетим мястото, защото е магично и си заслужава да му се отдели време, но ще бъде организирано от нас, а не през агенции…

Като цяло, добре беше почивката, доволни сме.

За догодина сме се спрели за Алания - Майлом хотел. Чакам оферти със самолет за 14 нощувки , защото с автобус си беше убийство.
Така и не разбрахме защо автобуса мина по дългия маршрут и през Истанбул за Сиде, вместо по краткия път пред курортите - Кушадасъ, Дидим и т.н.

# 329
  • София
Днеска явно е ден на отзивите....та да се набъркам и аз.

ОТЗИВ ЗА КОРУМАР ЕФЕСУС, КУШАДАСЪ, ТУРЦИЯ

Merhaba grup, iyi günler.

Долуописаният отзив от долуподписания потребител се отнася за гореспоменатия хотел в указания курорт и посочената държава на упоменатите по долу дати.

ВЪВЕДЕНИЕ:
Тая година имам намерение малко по-кратко да пиша отзива, че лани така се бях отплеснал, че тоя който го е прочел до края, вече е брадясал. Ще видим дали ще ми се получи, аз лично се съмнявам. Ще опитам в хумористичен стил да представя хотела, някои знаят, че имам два таланта, единия е чувството ми за хумор, втория е да дразня хората, по думите на жената втория ми е доста по-силно развит, може да се поспори, но точно с нея не е здравословно. В двустранните спорове с нея винаги излизам победен, разкървавен, виновен и по няколко дни болничен.

ПЪТУВАНЕ:
Тръгване от София в 17:00 на 05.09.2025 г, пристигане 9:30 ч., рейса беше на Експрес транс, няма бира, няма нет, няма ток за зарядни, иначе луксозен, водач Станислава, търпимо е пътуването на фона на 22 часа до Сиде. Агенцията Турс Клуб. Общо двете граници минаване 1 час 45 мин. За интернет уж имахме парола, рутера ми беше над главата, сигнал да те утрепе обаче нанайси нет, ай ще им &$*/# @(//;!? ¥€√ ¢£π√§.
ОБЩО ПЪТУВАНЕ 16,5 ЧАСА
Тръгване обратно в 13:15 на 15.09.2025, интернет на корем, пристигане София 05:00 ч., водач хубавото Наде, с нея съм се дърлял по групите, познаваме се, даже не помня за какво сме спорили, но съм си заядица, просто хоби, нищо лично. Направо съм впечатлен от това момиче, без да преувеличавам, от всички досегашни водачи, тя е топ. Откъдето минем, дъра, дъра, дъра, дъра, дъра, дъра, Селчук, Измир, глей сега от лево, глей сега отдесно, те кулите близнаци, те болница, гледайте сега моста, ай сега ще спрем да пикаете. Не чете от телефона както другите, всичко е научено, поднесено интересно, личи си, че гори в това, което прави. Ще кажа добра дума за нея на ГБ*, също и за Якуп от посрещата агенция. Само да не ги отърват тия хора ей така с лека ръка! Така на ИД* от Версо похвалих едно девойче преди години и може би затова я изтеглиха в офиса. Едва ли, въобразявам си, ще ми се, ще вземе някой под внимание моето мнение ама друг път. * който трябва знае инициалите на кого са. На турска граница първи рейс минахме за 15 мин българската 10 мин. По-бързо не сме минавали досега.
ОБЩО ПЪТУВАНЕ 15 ЧАСА без малко
Почивки на всеки 2,5-3,00 часа за удовлетворяване на нуждите на простатата, който има. На тия хора от Турс Клуб и досега не мога да се начудя що се държат така добре с мен, като се знам що за стока съм, па даже отстъпки ми дават, сигурно си викат, абе я да му дадем отстъпка и да ни се разкара от полезрението. Хотелът, предмет на настоящия отзив е Корумар Ефесус и през 2022 сме били пак, така че ще направя сравнение с тогава.
Период: от 06.09.2025 г. до 15.09.2025 г., 9 нощувки, цена 3851 лв за мене и скъпата, платил съм 3850 лв, завлекох Турс Клуб с един лев, едвам ме пуснаха в рейса заради дължими суми, но с 2 отривисти шамара на водачката влязох. Тегло на тръгване на 05.09.-111,9 кг, на 13.09.-113,0 кг, в една клиника се мерих пак, на 16.09. още с влизането заковах 114,9 кг - качени само 3 кила, позор, срам, но имам оправдание.

НАСТАНЯВАНЕ:
Посрещаща агенция ГолямТур и Гюлшен. Глупости, Гюлшен е една турска певица, много сгодна. Агенцията е Ирелс Травъл, човека е Якуп, страхотен пич, помага, случай от тия дни с бивш колега на жената, там се засякоха, хлапето му си навехнало ръката, та оказал Якуп съдействие по болници и детето е с шинирана ръка, горкото не можа да се изкъпе в морето. На мен също страшно ми помогна, ще разберете по-долу. Продължавам....традиционната бележка с 10 ойро с желанието ми за стая, снимка на хотела със стрелки къде да бъде стаята, на три езика, цветно, въобще къде съм аз, къде сте вие, бил съм вече в хотела и знам какво и къде го искам. Всичкото това го правя не за друго, а щото освен български и малко цигански от езиците ползвам само телешки и свински. В тоя ред на мисли дъщерята дето знае перфе англичански една година иска леген на рецепцията, а една, а втора, айде трета от рецепцията дойде и всички вдигат рамене, нищо не разбират….накрая тя на телефоня показа снимка на леген и оная девойка вика, аааааааа леген! Отклоних се! Бележката сгъната и вътре евраците и документите. Младежа се усмихна, каза ОК, вдигна палец нагоре. Настаниха ни чак в 11:30 в стая 1237 баш там дето НЕ си бях пожелал. Стаята също не беше лоша, даже се оказа по-добра, че баш над манджата, по-малко крачки до заветната маса, но защо не ми дадоха една от тия дето искам? Следобед донесоха една голяма чиния с плодове, банани, грозде, ягоди, круша и т.н. и бутилка вино. Предпочитах домати да бяха дали, че не съм слагал тая година лютеница. Та това го дадоха като извинение, че не ми удовлетвориха желанието за стаята. Явно не е имало възможност. Обаче като лани в Пайн Бийч такова настаняване не съм имал, на 15-тата минута от влизането в хотела бяхме в базовия лагер.
ОЦЕНКА 6

СТАЯ, ОБСЛУЖВАНЕ, ЧИСТОТА:
Голяма стая, телевизор си отгледах тая почивка БНТ4, ще разберете защо, чаршафи със сигурност имаше, а дали са ги сменяли, ба ли га, обаче някои като задълбаят в това дали са им сменяли чаршафи и хавлии се вбесявам много, и ми тръгва глътката до към 1,8 промила кръвна картина. Оставихме първия ден 200 лири на леглото и следобеда като се прибрахме и още с отварянето на вратата на леглото едни бели, големи....топки...нищичко. Е имаше едно ветрило, като за 200 лири скъпо ми идва, но пък за сметка на това бяха забравили шампоани ли балсами ли, не разбрах точно какво, жената нещо грачеше откъм банята. Голема работа, преживях го! От почистващия младеж не съм доволен много-много, кондиционери забрави, тоалетна хартия, а имах огромна нужда, на балкона празни бутилки не изхвърляше, кърпи веднъж беше забравил, обелка от банан не беше изхвърлил, а беше на масата. Дреболий, хич не ми пречат, днес забравил, утре ще тури. Запознахме на живо с хора от виртуалните ми приятели от бгмамицата и сурат тефтера. С едно семейство се бяхме разбрали те да вземат четка за зъби, а ние паста, за да не влачим излишно багаж. Също и със слиповете щяхме да правиме въртележка с мъжа, ама той не се съгласи, а можеше аз да ги нося 2 дни и да му ги дам на него, пък той да даде неговите, какво толкова, обръщат се с кафявото отпред и все едно са прани. Ама нейсе, ще влача тежък чемадан.
Пак отклонение относно теглото...един колега планинар, в една стая сме и е действителен случай, поръча някакви шалтета от нета, като ходи по баирите и спи на палатка да си завива тЕлото, в сайта пишело нам си къв грамаж, дойдоха и на етикета тоя олигофрен гледа друг грамаж, с 80 гр. (словом: осемдесет) по-тежки. Обажда им се нервен, надъхан, подведохте ме, некоректни сте, нямаше да ги взема ако знаех, че са по-тежки, бла бла бла, знаете ли, че в планината всеки грам е важен, ще видя дали няма да ги върна. Понеже се явява нещо като организатор на групата го чувам и знам как организира по телефона хората, къде да се съберат, с какво да пътуват, какво да носят, по разни хижи звъни пита какво имат за ядене, питам го, абе бастун, като тръгнеш по баирите влачиш консерви, ракия, хляб, вода, палатка, тия работи не ти ли тежат, та направи хората луди за шибаните 80 гр. Пълен изклесяк ви казвам. На другия ден ми показва една солница, колкото китката дебела, гледай сега каква е модерна, хамериканска, от едната страна сол от другата черен пипер...вдигнах я, тя пълна, тежи, викам що не отсипеш от солта и пипера и да си носиш само за тая екскурзия, за другата ще досложиш, а се правиш на маймун да ти се смеят хората, излагаш се за тия 80 гр. Завършен идиот.
Такаааа, поредно отплесване, случва се!
Бях чел из фен групата на хотела, че имало комари, да, имаше от таа зла гад, но само 1 ден! Мен обаче не ме дупчеха, явно не са могли да пробият мойта дебела свинска кожа, или техните комари са мюсюлмани и заобикалят свинското. Обаче жената я ковнаха, по-блага явно, хем бяхме се напръскали с репелент и двамата. Миналата година в Белек обаче бая ме зобиха, там видях 2 комара да носят тенекия сирене. Малко по-гърчави са от русенските. Имаше много мухи също, такова чудо досега не е било, там па не знам що само по мене лазеха и жената не пропусна да ме уязви като рече "една жена може да сбърка, но една муха, никога". Иначе чистота като чистота, не съм си завирал зурлата по кьошетата да гледам дали има паяжини, остатъци от храна и пребити мухи. Щото и такива хора има. Няма да се отплесвам, а имам доста случки.
ОЦЕНКА 5+

ХРАНА, АЛКОХОЛ:
Специално за тоя хотел четох, че храната не била разнообразна, да така е, вместо да има 30 вида основни, имаше 20. Даже 20 не са, лично съм броил от тия кутиите с капак, дето държат всевъзможни манджи...22 броя. Нямало разнообразие! Ракия и бира може да пиете всяка вечер, тя не ви ли е еднообразна? Печени, варени, скубани, дърпани, щипани меса във всевъзможни разновидности печени, гриловани, варени, парени, сушени, манджести. Пуешко, пилешко, рибешко, хуешко, телешко, всеки божи ден, рибай стек, бьоф строганоф и витрина със сурова риба сьоНга, сочиш кое парче искаш и ти го правят. Да, рибай стек и бьоф строганоф, без та&ак! Не броя купите със салати, дъски с разядки, десерти, сирена, кашкавали, маслини, сосове, хлебни неща. На сервитьорката (оказа се от Бали), черно, ама не от най-черните дадох 200 лири и докато беше на смяна едва ли не на гръб щеше да ме занесе до плажа. С влажен поглед ме гледаше като гладно врачанско цигане фафла Боровец. Впрочем прави ми вчепетление тая година, че всички се усмихват, носят ти ракъ, бира, вино, а преди аз пазарувах. Даже на това девойче още преди да му дам парите едва ли не сърдито ми направи забележка, че било нейна работа, на майтап разбира се щото веднъж си взех аз бирата. С жената не сме по алкохола, абе пийваме, но не сме професионалисти. Коктейли си пийвахме, начело с мохитото и отново мента и спрайт.   
ОЦЕНКА 6+

АНИМАЦИЯ:
Средна работа, от 9 вечери само 2-3 ми харесаха, е то няма какво да искам повече, всяка година едно и също гледам. Сега имаше Бинго, Бийч парти 2 пъти седмично, Мадона шоу, киуз шоу, огнено шоу дето го гледам вече 5-6 пъти и още толкова бих го гледал, някакви акробати от Ямайка ли от Ятатко ли не помня. Дневната си е традиционната, водна топка, водна гимнастика, волейбол, дартс, стрелба с лък, обикаля един по басейните, кряка и събира хора за игри. Аз само на джобния тенис се включих, докато жената маа мохито през това време.
ОЦЕНКА 4

БАСЕЙН, АКВАПАРК:
Чист, огромен, винаги има места, през 22-ра, когато пак бяхме имаше един пич разкарваше една количка и вътре плуват стъклени патрончета 330 мл Ефес обилно заровени в лед. Е сега немаааааа, кофти работа. Сега количката на плажа ден с диня, ден с пъпеш, ден с краставици, ама не какви да е, а късоплодни, както казва френда дето бяхме заедно. Големина горе-долу като пишка направена на  кокалче на абитуриент, не че съм виждал де! Аквапарка приличен, вече не съм първа младост и не ме влече, пуснах се все пак, детското в мен надделя.
ОЦЕНКА 6- минуса е само заради количката.

ПЛАЖ:
Едно от многото хубави неща е тоя плаж, огромен, ситен пясък, навътре плитко, чиста вода, няма едно камиче, въобще уникален. Има винаги празни шезлонги, чадъри, тента, барче и 4 кабини за гъзарите. Е утепайте ме, това барче не го помня от 22-ра, жената обаче вика, че го е имало, не знам. Плажа е поне 150 ми широк и най-малко 200-250 дълъг. Едва ли ще учудя ходилите, но плажа е един от най-добрите в правния мир, от 10 точки му давам 9, само защото пясъка е ситен и при силен вятър хем вдига като пепел по плажа, хем вълните вдигат пясъка и става едно блестящо, леко мътно във водата, но само веднъж-дваж беше така. С десетка може да си помислите, че е Сиде, Камелии, Вонове, еми не….с 10 точки е плажната ивица пред Флора Гардън, Атлантик и Палм Уинкс пак в Кушака.
ОЦЕНКА 6+

ТЕМПЕРАТУРИ ВОДА, ВЪЗДУХ: Лично съм мерил температура, нося термометър. На 08.09. температура вода море 26,8°, въздух 31°, в 12:30 ч,
в 14:30 ч. вода море 27,8°, вода басейн в 17:00 ч. 30,2°. На 9.09 вода басейн в 12:00 ч. е 29,0° в 14:30 ч. e 29,7°. На 10.09. темп.вода море 27,8°, на 14.09. температура вода море 28,3° в 12:30 ч. Следобеда пак щях да меря, ама удавих термометъра и умре.
ОЦЕНКА 6

НЕТ:
На плажа блед, но го има, иначе по стаи, ресторант, басейн, aмфитеатър, тича доста добре.
ОЦЕНКА 6+

ПАЛМ УИНКС ЕФЕСУС:
Понеже много близки мои хора, да не кажа роднини, опс, казах го, ходиха в тоя хотел, аз също съм ходил още като Сюрмели, пък много ми го похвалиха, те също бяха ходили в Сюрмели, даже бяхме заедно, та взехме гривните от тях и си завлякохме пърдялниците с жената да изкараме един ден. Не сме ли хитри колхозни лисици, а? Епа добре беше, приятно съм очарован, много озеленен, анимация по-ведра от Корумар, ако остана без хотел за 26-та, нищо чудно да го повторим....само здраве да е. И храната почти същото разнообразие като Корумар, въобще очарован съм, мислех да си пусна изваяното тЕло на аквапарка ама се замотахме с гьозлемета, гофрети и го затвориха. Пълно е с оси, при нас няма, ама както споменах по-горе имаше мухи, ако знаех щях да им занеса. Освен това исках плажа да снимам пак за да се заяждам с тоя-оня който твърди, че е топ плажа. Аз 2 пъти съм стъпвал на него имам снимки, тиня бе, на тиня мяза. За мене това е гаден, скапан, отвратителен плаж. Сега като ми стъпи косматия крак пак, виждам, че плажа е нелош. Я се разкарайте бе, на никого няма да се извинявам, ай сиктир! Но пък във водата имаше разни кори, листа от палмите и за да отидеш на чистото трябва да нагазиш в тях. Моите хора твърдят, че по тяхно време не е имало и е било чисто, възможно е.
ОЦЕНКА 5 заради плажа

КУШАДАСЪ:
Долмушите до града са без номера, под предния джам пише Кушадасъ-Селчук, или Селчук-Кушадасъ зависи закъде си, струва 2 евро или 90ТЛ, разтоварва те до гробищата и ти хващай ако искаш към него, ако искаш си завлечи трътката по улиците или до пристанище, магазини за всичко има, аптеки, турагенции да си организираш сам екскурзиите, че тия от посрещащите агенции свалят по един пласт кожа. Купихме лекарства, локуми, златно синджирче, сребърни там някакви тъпотии за дъщерята. Жената уж не знае езици, ама като влезе в златарски магазин и някакси и идва приказката, иначе ходи ми вземи мохито, вземи ми кафе, питай има ли лимонада. Аз чакам отвън пред магазина, че вътре ми се образуват папиломи и ми избиват ситни пъпки, като стане въпрос за плащане показва се на вратата и вика пис-пис, а иначе по принцип съм свиня дебела и понякога гад мръсна. Два пис писа са 450 лв.
Тука е момента да си кажа поредната простотия, да уточня що толкова тиви гледах, който е гнуслив да пропусне. Така яко ме хвана на 4-ти ден (по скоро нощ) устройството, че сигурно имах около час на ден извън тоалетната. Така 4 дни и половина, лекарства, символично ядене, никаква ракъ, без бира, без мохито, пикаех през задника, аз такова чудо не съм преживявал, а съм на бая годинки. Маах дни на ред ориз, пилаф, печени картофи и за закуска препечена филия с кашкавал и много вода. Иначе женския хер Флик дебнеше зорко. В деня в който ходихме в Кушадасъ ми се стори, че ми е минало всичко. Добре че навих жената да си тръгнем по-рано, че тя искаше да ходи в Уайкики, 3 часа и било малко, качихме се в долмуша, дойдохме в хотела и 10 мин. след това ми изтекоха водите. Моя срам нямаше да го има по целия свят, ако беше станало 10 мин преди това в долмуша. Даже сега като го пиша се изчервявам. Та изкарах тия 4,5 дни и не издържах, обадих се на Якуп, благодаря човече, аллах здраве да ти дава, че ми оправи гъзъ и викам пич или ме насочвай към някоя болница или някой да сложи кранче изотзадзе. Хили се той, хилите се сигурно и вие, а на мене отзад в халката топка за голф може да влезе, клапана не държи и ми се реве. Обади се, след 10 мин дойде бус, откара ни с жената, че тя ме обича, айде до една клиника, бучнаха ми игла и преляха 1 банка с ба ли му макята кво, sodium пишеше на плика, дадоха 4 лекарства и айде пак на буса и у хотела. Няма да ви разправям пък как съм обяснил на доктора какво ме води при тях, може би сте прочели какви езици владея....та затова казвам, че половин почивка изкарах в стаята, на телевизор и в повечето време яхнал белия кон. Преди интервенцията ходих като прецицало маче на ситни крачки, след това оправих походката, изправих гребена, вдигнах брадичката сякаш всички в Кушадасъ ми дължат по 10 евро. Общо взето преминах трите фази на неразположение на стомашно-чревния тракт, течна, майонезена и кебапче от лев и пеесе. Това ми е втория най-щастлив ден в живота, първия е когато се роди дъщерята. Винаги съм се чудил що зареждат по 3 ролки тоал.хартия ежедневно, е сега разбрах. Подобен случай имах като млад, само, че там на един приятел жена му нещо не се разбрахме за разтройство ли да ми даде, против разтройство ли и накрая ми даде такова, че в една външна тоалетна прекарах 1 ден от почивката, между впрочем пак на море, само че в Приморско. Тамън изсипа самосвала и айдееее пак позивни и беж на касите. Стига простотия.

ЕПИЛОГ:
И нееднократно както съм казвал, бъдете по широко скроени, опитвайте се да влизате в обувките на другите, не търсете под вола теле, абсолютно, ама абсолютно във всеки хотел може да се намери кусур, ще повторя, потретя, даже ще почетвъртя...не се вглеждайте в детайла, ще намерите нещо куцо дори в Делфините, Регнуми, Бурж Ал Араб. Ходим в среден клас и не мога да навия жената да даде бъбрек за по-класен, не мога да разбера защо са и два. Може и кръв да даде, по последни данни на фондовата борса беше 800 лв/400 мл...опа сетих се простотия.
Виц: Като добър гражданин отидох да даря кръв. И като почнаха едни въпроси: Чия е тая кръв? Ама от къде е? Защо е в кофа? Това отгоре дето плува кожа ли е?
Абе ти си занесъл кръв за нуждаещи се, те те разпитват, не мога да ги разбера.
Та класацията ми въпреки назадничавите проблеми е:
1.   Korumar Ephesus Kusadasi
2.   Pine Beach Belek, Amara (Liberty вече), Kameliya Selin Side, Bungalow (Ahtopol)

Вкратце не мога да преценя кога ми е харесало повече през 2022 или 2025 и затова ги слагам наравно. Сега имаше повече места обособени да ядеш, имаше рибай стек и бьоф строганоф, но през 22-ра имаше стъклена бира. Сега имаше печен картоф с пълнеж и чучури дето си пълниш айрян, но пък нямаше обесен коч за краката и чичото да скубе от него и ти слага с чинията. 22-ра ми дадоха точно стаята, която исках, сега баш отсрещния корпус, не, че е някакъв кусур, но все пак трябва да намеря махна.
Към края сме вече, потърпете. Досега не ми се беше случвала следната ситуация: на влизане в БГ някъде около Свиленград спираме за почивка в бензиностанция ОМВ и политаме към кенефите, да ама не, кенефа работи с баркод от бележка и трябва да си купиш нещо та турникета да се врътне и ти да се изпикаш. Пълен ужаст, мъжете се разходихме наоколо по добре окосените градинки и без никакви баркодове изпразнихме мехурите. Българийооооо, никога, абсолютно никога няма да стигнем турците, дори в тоя момент те да спрат. На тяхна територия чисти кенефи, сензори, хартия да си сложиш на седалото, сушилни, в някои дори има телевизор. Просто съм в потрес.
Уж си бях казал, по-скромно писане, по-кратко, без разточителство, семпло, събрано....е не става, просто трябва да си кажа всичко. Факт е, че не съм ходил в най-класните хотели, но ако ми съберете пари ще отида па макар и само за месец и ще търся неуредици. Ще пускам след това отзив, не чак толкова кратък. В тая връзка откривам банкова сметка на кратък номер 4545 и текст DMS BATVAL.

Ми това е приятели, дами и господа, чочоклар, кучета и котки, това ми е гледната точка за хотела, хич не ме интересува дали някой е разбрал нещо, все пак има тук-там нещо и за хотела, който не е разбрал да е разбрал, да пита...последна глупост се сетих във връзка с питането. В предишната ми работа имах една колежка, ама цапната през устата, вулгарна повече от мене...та нейната приказка беше, питайте бе, питайте, така с питане един н@еба на моя мъж жена му.

Пожелавам неограничен успех, да се заразите с усмивки и позитивно настроение, сбъдвайте мечти и не на последно място здрави да сте, и банкомата винаги да е бременен!
С огромно уважение към тези дето прочетоха целия този пасквил

Общи условия

Активация на акаунт