Априлски бебета 2026 ❤

• 11 203
  • 419
  •   3
Отговори
# 165
hechicera_, може ли да споделиш как точно се казва групата за пренатална тестове? Нещо не можах да се ориентирам. Аз иначе да споделя, в петък бях на преглед, чухме пулс 174уд/мин, засега всичко е наред Simple Smile

# 166
  • Melmak
https://www.bg-mamma.com/?topic=1229728

Заповядай, това е темата. Има доста информация.

# 167
Здравейте бъдещи мами, аз попаднах на Вашата тема случайно, аз съм от априлските майки 2025 😌☺ имам дъщеря на 5м , като ви четях се върнах една година назад с вас и текущите ви вълнения ❤❤❤ много мило ми стана…
Пожелавам ви безпроблемни и леки бременностти и леко раждане на живи и здрави бебета…

# 168
Molishein, благодаря! Heartpulse
Аз не искам никаква драма и излишен стрес и не бих си направила този тест, ако мм иска - за негово спокойствие ще се съглася, а аз ще се вълнувам да разбера пола. Smile
Иначе, да се похваля, вече окончателно взехме решение къде ще се следя и къде ще раждам. Спряхме се на МК "Щерев" при д-р Арабаджи.

# 169
  • Melmak
Ох, аз се гоня с д-р Колева, много е симпатична, ама си е блокирала часовете в графика и трябваше да се разбираме с телефон, ама сега може ли, ама после може ли… аз съм от хората, които искат да цъкат в интернет и да не се занимавам повече. В крайна сметка ще ида утре в мола. Дано вече имаме пулс.

# 170
darbie9596,това не е излишен стрес. Важно е да се установи дали очакваното бебе е здраво или не. Оттам нататък всеки сам си преценява как да постъпи, ако се открие нещо. БХС е статистически метод и е напълно безплатен. Пренаталните тестове не са задължителни, но са препоръчителни, най-вече за спокойствието на родителите. Разбираемо е, че не всеки може да отдели такава сума, но аз лично бих взела дори заем, за да го направя. Не съжалявам, че минах през пренатален тест. Благодарение на него получихме и бонус информация за пола.

# 171
  • Melmak
Здравейте! Бях при д-р Колева. Тя е много готин човек и се радвам, че я открих.
Има развитие на ембриона, даже си отговаря на седмицата. В началото сякаш не беше сигурна и казваше, че е назад, сега е сигурна, че върви добре. Каза, че може да не се наложи да мести термина. Дори не мога да повярвам!

Записа ми час за следващ преглед, за бхс.. още от сега?!  Нямало часове, било доста пълно всичко. Ще правим пренатален тест и ми даде брошура на лаборатория, която препоръчва. Каза да се чуя с тях, явно щом вървя добре и гестационната седмица отговаря на ембрионалната, то ще го правя след има-няма две седмици.

# 172
Здравейте, включвам се и аз с термин 05.06.2026, но предвид, че първото ми детенце се роди две седмици преди термин, мисля, че и сега няма да го дочакам. Аз разбрах веднага, че съм бременна и малко нямам търпение вече за първия преглед, но засега правих две ЧХГ и мисля да изчакам до 7-8-ма седмица. А така се надявах с втората бременност да разбера възможно най-късно, защото никак не обичам да чакам и тези 9 месеца ми се струват най-дългото чакане на света :Д Иначе първата ми бременност беше много тежка, повръщах от първия ден до родилна зала включително, така че ми стискайте палци този път да ми се размине.

# 173
Има развитие на ембриона, даже си отговаря на седмицата. В началото сякаш не беше сигурна и казваше, че е назад, сега е сигурна, че върви добре. Каза, че може да не се наложи да мести термина. Дори не мога да повярвам!

Записа ми час за следващ преглед, за бхс.. още от сега?!  Нямало часове, било доста пълно всичко. Ще правим пренатален тест и ми даде брошура на лаборатория, която препоръчва. Каза да се чуя с тях, явно щом вървя добре и гестационната седмица отговаря на ембрионалната, то ще го правя след има-няма две седмици.

За БХС изчакайте 10-12 г.с. - първо се минава ФМ, после БХС. Пренаталният също е препоръчително да се прави след 10 г.с ,тъй като понякога се налага повторение заради ниска ДНК фракция.

# 174
hechicera_, много се радвам, че всичко е наред! Нека нищо повече не те тревожи до края на бременността.

# 175
БХС (предстои ми много скоро) е ясен, аз имам предвид пренаталния. Всеки има право на избор все пак Simple Smile Изобщо не става въпрос за парите.

hechicera_, честито! В коя г.с. си?

# 176
Здравейте отново и от мен 🌷😊

Аз вчера ходих на втори преглед и чухме сърдечна дейност - 137 у/мин. Термина си остава 25.04.2026 🍀 За момента не мисля за пренатални тестове. Ще го решим по-натам. Иначе в края на месеца съм пак на преглед и до тогава трябва да съм направила стандартните изследвания.

# 177
Морска звезда, в коя седмица си сега? Аз съм на преглед на 16-ти и тогава и ние планираме за първи път да чуем сърчицето. Лекарката искаше да се видим по-рано, някъде около 10-11 септември, но ще сме в отпуск, така че се отлага за по-късно. Иначе чакането ще е много трудно 😄

# 178
Пак препоръчвам да си изтеглите Preggers - аз използвам безплатната версия. Сметна ми с точност г.с. и по него се водих, когато се ориентирах кога да запазя час, за да съм сигурна, че трябва да се чуе сърце. Wink
Отделно се вижда развитието на бебето, на мен лично ми е много интересно и чакам винаги четвъртък, за да видя какво ново има. Sweat Smile
Вече си прилича на бебе, 3.7 см., но бебе Smile

# 179
  • Melmak
Скрит текст:

Записа ми час за следващ преглед, за бхс.. още от сега?!  Нямало часове, било доста пълно всичко. Ще правим пренатален тест и ми даде брошура на лаборатория, която препоръчва. Каза да се чуя с тях, явно щом вървя добре и гестационната седмица отговаря на ембрионалната, то ще го правя след има-няма две седмици.

За БХС изчакайте 10-12 г.с. - първо се минава ФМ, после БХС. Пренаталният също е препоръчително да се прави след 10 г.с ,тъй като понякога се налага повторение заради ниска ДНК фракция.
Знам за пренаталния, но ми казаха от сега да запазя час.
Лекарката ме е записала за пренатална диагностика .. сега това фм ли е? Или бхс? Чак за началото на другия месец, но просто от рано се записва всичко. Тя сама предложи.
Аз я бях питала за пренаталния, тя ми даде брошура на лаборатория, с която е работила в германия. И каза, че ако искам мога при тях, но и където реша, да отида, няма проблем. Просто каза да си запазя час от сега за по-натам.

hechicera_, честито! В коя г.с. си?
  Благодаря!
Сега съм в 8 седмица и 2 дни вече, според лекарката си отговаря на седмицата.

Колева е много печена.. влизам в кабинета и ме пита “оплаквания имате ли, като от мъже не приемам!” 😁😁 казвам ѝ “значи никакви оплаквания нямам в такъв случай”.

Като цяло се чувствам добре. Вчера излизах с приятели, беше много хубаво, разсеях си се добре и като д-р Колева ме успокои, че всичко е наред, съм спокойна.

Вие водихте ли си мъжете да чуят пулса?

Общи условия

Активация на акаунт