Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 720
  • 536
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте и от мен! Аз съм в 33 + 3 г.с., като забременях 56кг, а сега съм 65кг. Последните 3кг ги качих за последните две седмици и съм се притеснила доста, защото такъв апетит, какъвто имам сега, не съм имала през цялата бременност. Бебчо го измериха 2100, като малко се стреснах, защото си мисля, че наддава много бързо, а до термин си има време. Ще се ограничавам идните дни откъм хапване..

Бях на тонове за първи път в 30г.с., като утре ще ми бъде направен запис втори път.

Да ви попитам, вашите роднини (братя, сестри, баби) обаждат ли ви се по-често да ви питат как сте? Имам чувството, че освен моята майка и моята най-близка приятелка (която няма да присъства на изписването), никой друг не се е запътил да ми се обади да ме чуе как съм и това малко ме напряга, а сигурно ще искат да присъстват на изписването и аз ако откажа, може би ще има разсърдени.

# 511
Хоупче, радвам се, че ти се е успокоила душичката! Всичко ще е наред!
Мъниче, никой не е започнал да е особено загрижен за мен, което определено ме радва. Нямам нужда от внимание и въпроси, а по-скоро от спокойствие и почивка. Помисли от тази гледна точка.
В 36гс влизам и тонове започнахме от предната седмица.
Килограми качих сто, последните 2 месеца само три общо, всичко останало го натоварих преди това. Grinning

# 512
Хоупче, радвам се. ❤

Момичета, радвам се за всички ви! Дай Боже всичко да е наред до финала с всички нас. ❤

# 513
Хоуп, радвам се, че ти е потвърдила, че всичко е наред и можеш да си отдъхнеш малко!

Мъниче, освен ако аз не споделя, че ми предстои някакъв преглед, рядко се сещат и за мен, така че явно е нещо нормално. Все пак светът на роднините ни не се върти около нас и те си имат и собствен живот. Планирайте изписването както на вас с половинката ви харесва и не се съобразявайте с желанията на роднините. Ние още от сега казахме, че събиране с нас след изписването няма да има, та да си преценят дали им се пътува и евентуално взима отпуск, ако се падне в делничен ден.

# 514
Fayona, точно така и аз мисля на направя. Нямам намерение да правя разни събирания и банкети.

Аз съм по-темерутеста като човек и за мин е по-добре да не ме пита никой нищо за бременността ми и бебето и изобщо някакви такива. 🤣 Така че, супер по-добре, че не ти досаждат - според мен. 🤣 На мен свекърва ми все ми звъни с някакви тъпи и безмислени приказки да си говорим - много ме дразни, защото не съм човек, с когото можеш да си ги говориш. 🤣 Приятелките ми ме знаят и не ме питат неща, които знаят, че не искам. От чужди хора пък ми е супер ненужно до питат как ми върви бременността.

За изписването те подкрепям също .

# 515
На първото раждане бях забравила да идва който и да е било. Само бащата. Взе ни и си отидохме. Не обичам суетня и да мисля други хора. Достатъчно бях недоспала и неспокойна. Все пак първо дете . Никой не ми се е сърдил.

# 516
И при мен освен майка и брат ми никой не се е засилил да ми звъни , дори докато бях в болницата , което за мен лично е спокойствие Simple Smile
С първото дете на изписването някоя баба го зарази с респираторен вирус след което лежах с новородено в болница и нали разбирате, че сега никой няма да идва на изписването . Докато бяхме в болницата пак освен майка никой не ми звънеше , а свекървата ме обвиняваше че аз съм разболяла детето и така светна ми лампата , че няма да страдам за никого , който не е до мен .
Бремеността е едно преживяване което отваря очи и се явява едно сито на някои взаимоотношения .
Радвам се на спокойствие , дори да може да се нарече липса на подкрепа Simple Smile

# 517
Аз да споделя, че след много четене и питане на познати с опит вече купих следните неща:
Шишетата на Philips Avent Natural Response и залъгалките им
За кошара - Kinderkraft Joy 2
Матрак - Baby Pierre Cardin Magniflex
Количката със столчето за кола ни ги подариха.

Много важен въпрос повдигате относно изписването, за което много умувам. Удобно ли е наистина да не се кани никой на изписването? Чета за вирусите, които могат да се предадат и направо не си го представям да тръгнат да ми целуват и прегръщат детето, а и честно казано не изгарям от желание да виждам свекърви и подобни Grinning
И ако действително не дойдат, то в какъв момент да се случи тази неизбежна среща ?

# 518
Ние за изписването сме казали, само няколко снимки и тримата си тръгваме. Освен мен и съпругът ми никой няма да държи детето, камо ли да го целува в този грипен сезон, който ни предстои. Поне 2 седмици ще си стоим вкъщи с бебка, после като почнем да излизаме по градинки са поканени роднините за разходка навън, но нищо повече. Сестра ми има рожден ден в края на ноември и за това се чудим дали ни се рискува или не, вероятно ще решим чак като бебка е тук и наближи. Иначе със семейството на ММ по-скоро за декември виждане си мислим, не знам преди Коледа дали ще има някакво събиране, тъй като погача за момента не планираме да правим.

# 519
При нас е малко сложно с роднинските връзки, от моя страна само родителите ми се интересуват и ще помагат, докато останалата част от родата дори не звъннаха да честитят или да ни чуят. От друга страна пък семейството на ММ е доста близко и често ни се предлага помощ, съвет или се интересуват, така че от там интерес не липсва. За първите дни вкъщи смятам да допусна само родителите може би, не е подходящо да се врат много хора, но ще видим как ще протече все пак. Аз съм фен на по-ранното излизане от вкъщи, ако времето го позволява и ще се опитам да се климатизираме по-бързо, понеже нямаме тераса и опцията да излезем за 10-15 мин на нея липсва 😄

Относно погачата, живот и здраве мисля да правя и е много приятен ритуал. И сега малко по-различен въпрос: вярвате ли в 40 дни стоене вкъщи и криене на детето и смятате ли да го практикувате?

# 520
Аз лично не вярвам в това за 40-те дни, отчасти и затова са ми съмненията дали и погача да правим, тъй като знам, че много от правилата няма да сме ги спазили - да сме криели детето вкъщи, съпругът ми да не присъства, а да са само жени. Искам и аз възможно най-рано да почнем с разходките навън, но с ноемврийски бебета ще е по-сложно. Четох че трябва да е поне 12 градуса, а температурите доста бързо ще паднат под тази граница.

# 521
Здравейте, момичета! Като ви чета сега и аз малко се ядосвам или се притеснявам - свекърите ще идват на 22ри декември до 7ми януари. Като я знам свекърва ми веднага ще се лепне за бебо и ще иска да го целува, да го гушка, да ми помага, а аз си се справих без никаква помощ с първия ми син. Още от сега си мисля как тактично да й казвам да не го целува и да не ме притеснява с къпане и смяна на памперси. Аз съм на мнение, че ако искат да помагат - нека да сготвят, да отидат до магазина или някаква домакинска дребна работа да свършат, майката си се грижи за бебето, защото то има нужда само от нея и от бащата разбира се. Но се надявам ММ да ме подкрепя и да й казва също като не е тактична, което се случва често.  Иначе аз съм на тонове на 7ми Окт чак и нямам търпение вече, но бебо доста си ритка и мърда:)

# 522
Препоръчвам да обсъдите предварително с мъжете (ако все още не сте) какви са ви очакванията за първите седмици с бебето относно грижи, домашни посещения, помощ от трети лица и т.н., за да могат и те да се съобразят и да реагират ако има разни своеволия от близки.

За разходките навън ми беше попадало, че трябва да е над 10 градуса. Не трябва да е дъждовно, ветровито или да има мъгла. През студените месеци най-подходящото време е към обяд, ранния следобед. Бебето трябва да е облечено с един слой повече от един възрастен и е хубаво да си носим едно одеялце за всеки случай.

# 523
С първото ми ноемврийче педиатърката съветва постепенно да увеличаваме времето навън. Ние сме в чужбина и тук започват да посещават бебето още в болницата… а по-късно и вкъщи минават къде, кой… аз съм казала на таткото, че посещенията в болницата искам максимално ограничено до неговата майка, сестра и най-добрите ни приятели. Вкъщи първата седмица не искам никой, а който идва по-нататък да бъде отпращан възможно най-бързо. Другата седмица ще се ваксинирам срещу грип и ковид. В много кофти сезон ще раждаме…

# 524
Да се отчета и аз.Днес 28 + 5 седмица ми беше последната фетална.С бебчо всичко е наред.Вече е 1378 грама.Аз съм качила много.Забременях 47 кг. Сега съм 64 кг.Чувствам се огромна.

Общи условия

Активация на акаунт