(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 7 453
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
Ние навремето имахме дупка Simple Smile Ще им го разкажа довечера да видя как ще го разберат .

# 286
Моите и те минаха по реда си с промени в българския. Щерката казваше - аз ях вместо ядох, аз спивам вместо спах, големия бърка редовна ако и като. Негова измислица е българец вместо българин
Забавни са, имат акцент, но вече говорят без грешки.

# 287
Pippi_, почиствам и нарязвам ябълките (най-добре някакви диви събрани или стари сортове) и ги слагам в тенджера на котлона. Ако са много сухи сипвам мъничко вода докато поомекнат и си пуснат сока. Вариш докато поизври водата и се сгъсти. Ние слагаме подправки (карамфилчета, пръчка канела, кардамом, ванилия...), които после изваждаме. Захар не слагаме, но това вече е въпрос на вкус. Накрая можеш да пасираш муса ако го искаш гладък или да го намачкаш с преса за картофи, вилица или каквото друго ти хрумне. Понякога слагаме ябълките с кората, тогава трябва поне грубо да се пасира. Готовия мус можеш да затвориш в бурканчета като сладко, да съхраняваш няколко дни в хладилника, да замразиш. Моите мъже го ядат като десерт с разбита сметана отгоре.

Да ви покажа половинката какъв сладкиш/торта измайстори (аз такова връткаво нещо не мога да направя):
Скрит текст:

Форумът нещо много бледи направи цветовете.
В момента се опитваме да изкореним от речника на дребното израза "в което" (директен превод от "indem"). Аз започвам да не проявявам разбиране за разни глупави грешки, за които съм го поправила поне 100 пъти (не се сърди, винаги повтаря правилното). Не може на 3 чужди езика да помниш и прилагаш разни правила, пък на БГ да не можеш. За малки деца е ясно, но на 15 вече трябва да можеш да го осъзнаеш и научиш правилно. Не му го казвам, де, повтарям си търпеливо, но ми е странно... А да, напоследък е вкарал и "не го има" вместо "няма". Tired Face

# 288
Най-омразният ми израз е:  Успях го, вместо прочетох, направих и т.н. Отделно все поправям сина ми, че на български бебета ги раждаме, а не ги получаваме като колет.

# 289
  • Немция
Синьо, уау, чуден сладкиш, поздравления!
Сега ми се прияде от него. Smile

# 290
Един от бисерите на моите като малки беше - пълен съм за нахраних се, сит съм. Сега вече не го използват, но преди много се смяхме. 

Момичетата говорят много добре, синът ми има понякога затруднения с изговарянето на някои думи, бърка словореда, но той имаше като малък проблем и с немския. Доста години работихме с логопед и на немски вече отдавна няма проблеми.

# 291
  • Berlin
Малкият ударил днес едно дете, което го е обиждало - тъп, странен и разни други и после минал на гаден българин, при което вече е последвал шамар от наша страна и на втория удар на другото дете му текнало кръв от носа и нашият ще ходи при директорката. Какво аз да правя сега или да чакам нашият учител да ми се обади? За първи път такова нещо ни се случва. То и аз да бях и аз нямаше да търпя. Учителят му бил казал да отидел при него, ако станело нещо такова пак.

# 292
Много неприятно. Аз не бих чакала, а веднага бих написала на учителя. Вече какво ще пишете не знам, но не чакайте. Бих написала, че детето веднага ми е казала за случката от днес, че съжаляваме, че се е стигнало до там, но е имало сериозни обиди и сме на разположение ако трябва да говорим.
От една страна признавате, че детето е виновно, замесено, но това едва ли може да се скрие, от друга страна активно участвате като страна и не се криете.
Вече какво ще стане зависи от училището и другите родители. Ако детето обичайно е кротко бих писала, че знаят, че не се разправя така, но е бил силно обиден .. нещо такова.
Да, първо да потърси учител трябва. Сега има риск да направят драма другите родители. Кой клас са?

# 293
Да , но за да научи детето им тези нарицателни ги е чуло от някъде . Или е било свидетел ули участник или потърпевш , ако на него са му викали нещо. Въпроса сега е къде и дали не в къщи. Както се казва често подложените на насилие упражняват същите методи върху други . Та от къде е научило това момче цялата тази гама провокации и от къде знае какви емоции предизвиква мобинга и излагането на другия пред групата  . Защото иначе защо ще го направи това нещо ако не да провокира реакция.

# 294
  • Berlin
6ти клас. А, няма какво да се крием, разбрахме какво е провокирало обидите - детето се опитало да защити друго дете и получава обиди с/у това, учителят също знае, което е хубаво, значи са го изслушали.
Разбира се, говорихме, той беше доста смутен и притеснен, разбрахме се. Сам, без нас, с другото дете ще ходят при директорката. Ще обясним какво да каже, само да не го забрави, че е малко разсеян и доста притеснителен, сигурно няма да го чуят какво говори. Grin Да се надяваме, че няма да има повече подобни случки.
За другите родители, не знам, дори не съм ги виждала по родителските срещи кои са. Не мисля да влизам в комуникация с тях, освен ако не се наложи.

# 295
Училището би трябвало да се оправи. Вие родителите няма какво да се разправяте.
Много зависи от учител, директор как ще реагират.

# 296
Синьо, благодаря за рецептата за мус.
Тортата на мъжа ти изглежда страхотно, поздравления! Сигурна съм, че е и много вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт