Кралски работи и клюки - септември 2025

• 74 577
  • 949
  •   1
Отговори
# 765
Май за първи път ми харесва рокля на Софи 👍

Съгласна съм със снощния разговор. Всяка пренебрегвана жена има право да търси приятелство и утеха навън, не да седи зад двуметрови стени с охранни камери.

# 766
Софчето е великолепна днес. Много красива ракля, хубави обувки. И роклите й от предните дни бяха хубави, но тази е прекрасна.

# 767
  • в сърцето на един мъж...
Софи е прекрасна така! И в съзвучие с обстановката около нея. Много ми харесват бижутата й!

# 768
  • Някъде там
Гийом и Стефани присъстват на финала на конкурса за композиция за великия херцог Гийом Марш, организиран от асоциацията „Приятели на военната музика“. Наред с журито и публиката, двойката също гласува.

Виктория и Данил ще направят няколко  официални посещения през кратък интервал.
От 9 до 11 октомври Виктория ще участва в Световното изложение Expo 2025", което ще се проведе в японския град Осакал. След това от 11 до 14 октомври заедно с Даниел ще продължи официалното посещение на Япония.
От 15 до 17 октомври ще са на официално посещение в Южна Корея.

Карл-Густаф и Силвия са били на 100- годишнината на шведското радио.
Много ми хареса тоалета особено полата.

И една хубава корица.

# 769
От профила на Мелания придружено с красиво видео - https://x.com/FLOTUS/status/1969179022211920039
ДЕЦА: ГЛОБАЛНИЯТ ЕЗИК
Усмивките на нашите деца са по-универсални от всяко знаме. Глобалният език на смеха, играта и откритията поставя сцената за здравословен детски растеж, креативност и увереност.
 Нейно Кралско Височество принцесата на Уелс (KensigntonRoyal) и аз се възхищавахме като младите хора от Обединеното кралство Scouts  блестеше ярко.

# 770
Визитата на Тръмп продължава да намира широк отзвук в медиите, като основно са коментарите за главната роля на Кейт, всички оценяват високо не само модния й усет, но и нейният чар, възхищението, което оставя в хората, с които общува. Отбелязва се голямото внимание, което е получила от Тръмп и Мелания.
Медиите отбелязват, че Мелания е демонстрирала студено отношение към Камила, спекулира се, че в детството тя е била почитателка на Даяна, последната дори е посещавала Югославия, когато Мелания е била тийн.

# 771
И английските вестници големи подмазвачи 😃

# 772
И американските също.

# 773
Зависи, в статиите и анализите, които четох аз, Кейт, Мелания и Камила не се споменаваха, а се анализираше дали си е струвала цялата галимация и че май за Великобритания не съвсем.
То и няма как едно толкова политическо посещение да се сведе до тоалетите и усмивките на участвалите дами, за да са основно за това коментарите.

Като цяло има и доста неласкави исторически сравнения също.

# 774
От гледна точка на темата, галимацията много си струваше. Нагледахме се на пищност, тоалети, посрещане по кралски. За практическите ползи си има правителство, дето е решило да отправи тази покана в този момент. Рано е да се каже колко са ползите.

# 775
  • София
А пък аз си мисля, че и държавното посещение на Тръмп от гледна точка на кралското семейство си е като всички останали държавни посещения.

# 776
Нали отзивите в пресата обсъждаме?

От гледна точка на темата всяко държавно посещение е интересно.

Гледах снимки от посещението на Обама по времето на Елизабет. Много повече ми хареса украсата на масата и сякаш беше доста по-светло на вечерята. Вероятно устройството на двата замъка е такова, че в Бъкингам залата е по-светла.

# 777
Великолепна рокля на Софи последната.

# 778
Посрещането на китайския президент Си Дзинпин беше по-впечатляващо отвън на открито. После обаче Кралството и КНР се скараха (за Хонг Конг) и вече е напълно забравено...

# 779
Вече се спекулира, че Тръмп ще върне жеста и се организира държавна визита в САЩ през април 2026г.  Значи посещението е било успешно. Сключиха се и многомилиардни сделки.
 Рядко четем за други ползи освен да гледаме тоалети, особени при тези държавни визити, където се посрещат предимно по роднински или съседски. Тази седмица имаше две държавни посещения, но ако ги сравним, то нямат допирни точки. Едните трябваше да вечерят в хотелски ресторант, докато другите бяха в пълен блясък, със специално меню, официален прием, речи и т.н.
И го правят доста често. Интересно ми е коя ли ще е следващата монархия, в която Тръмп ще направи държавно посещение. Може би Йордания.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 21:28 от Tinо

Общи условия

Активация на акаунт