Студенти в Австрия - тема 3

• 34 088
  • 610
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Момичета, моля за помощ.
Напълно съм зациклила.
Може ли да ми кажете оценките от дипломата дали трябва да се преобразуват и ако да - как?
Дъщеря ми е взела превода на дипломата и бях чела, че има формула за изчисляване. Но не помня къде. Как.
С нашите оценки ли кандидатстваме?
Не се приравняват оценките за Австрия.

# 571
Момичета, моля за помощ.
Напълно съм зациклила.
Може ли да ми кажете оценките от дипломата дали трябва да се преобразуват и ако да - как?
Дъщеря ми е взела превода на дипломата и бях чела, че има формула за изчисляване. Но не помня къде. Как.
С нашите оценки ли кандидатстваме?
Не се приравняват оценките за Австрия.

За Виенски университет. нищо не сме приравнявали.

# 572
  • на Мелмак
Благодаря ви, много!
Значи съм се объркала аз, защото четях и в немската тема.

# 573
  • София
Още един объркал се Confused
Във връзка с съвместяване на престоящ служебен ангажимент и запиване в ТУ-Виена (дано), моля за информация как точно се случва това.
Получаваме разнопосочна информация от приятелчета, които са приети миналата година, но са различни специалности от избраното от девойката.
Тези със свободен прием са ходили и да се записвали на място, а това което е Архитектура - онлайн.
В същото време нашата девойка философства "Миналата година изпитите са били по-късно, сега като бяха по-рано, може да е различно
Борим се за Информатика.

# 574
  • София
Ники архитектура със сигурност се записа онлайн, но съм на 99 процента сигурна, че и съучениците информатика се записаха онлайн. Реално отидоха малко преди започването на семестъра във Виена, а вече отдавна бяха записани. До Виена ходиха преди това за изпита само.

# 575
  • на Мелмак
Моята девойка кандидатства инжинерство. Имаше два теста онлайн. Попълни някаква форма в самия сайт. Няма опция да качва документи. Т. е. Да кандидатства онлайн. Трябва да отиде на място или по пощата. Тя избра да отиде на място. Само, че от ангажименти ще е в началото на август Simple Smile

# 576
  • София
Aila, благодаря за отговора.

etty775, да, този тест, ако не бъркам е за всички кандидати. При "нас" обаче имаше и изпит на място (т.е. някои го изпитваха, други се разхождаха и трепериха)
Приятелчетата, които са ходили на място, са електо (общо казано, че там са много неща) и машинно инженерство.

# 577
  • на Мелмак
Да, тя иска машинно инженерство.
Аз си мислех, че може онлайн. И после да се отиде на място.
Мислех, че и оценките се преобразуват Grinning
От много четене обърках девойката.
Добре, че тя чете.

# 578
  • Варна
Момичета, здравейте! Имам нужда от вашето мнение.
Тази седмица излязоха класиранията за Виенския Университет и младежът е приет. Малко преди това получи потвърждение и от това общежитие :

https://www.oeadstudenthousing.at/en/accommodation/vienna/oead-g … sthouse-gasgasse/

Някой може ли да даде мнение за общежитието. Приет е категория 0 от изброените ( по негово желание).
Всяко мнение ще ни е от полза.

# 579
  • София
И ние се чудехме заради сроковете да не пропуснем записването и дали спешно не трябва да лети до Виена, но се оказа че онлайн става. Ако си имате матрикел номер всичко е наред. Информатика в ТУ е специалността на сина ми.

# 580
Лилла, моят син изкара първата година точно в това общежитие.С една дума-страхотно! Мястото топ удобна локация, до него точно има поликлиника, магазини и Икеа, места за бързо хранене,дирвктен рейа до летището (побеже гарата е там),.....супер....и мойто диване да пропузне да си удължи договора, с баща му бяхме бесни....толкова да ни е яд.....Имат чистачки два пъти месечно, бях там юни като влязоха, ами до блясък, дезинфекцираха баня, кухнята инокса у нас не блести така....Пералното помещение долу е с нови Бош-ове, заявяват си машина от горе от стаята. Общуването с администрацията беше супер бързо и коректно, като се изнесе върнаха двата депозита след 10 дни(а срока беше до 6 седмици). С две думи супер е, не го изпускайте, а ние ближем рани, но ще му е за урок...

# 581
  • Варна
Благодаря за мнението. От голяма полза ще ни е.
То ние нямаме други оферти към този момент , но близостта до гарата ме притесняваше.

Допълвам се: в Гугъл ревютата за това място въобще не са добри.

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 19:32 от Лилла

# 582
Благодаря за мнението. От голяма полза ще ни е.
То ние нямаме други оферти към този момент , но близостта до гарата ме притесняваше.

Повечето нови общежитийни сгради в чертите на града се строят на такива места защото няма парцели. Иначе се строят и по-надалеч (от другата страна на дунава) но и придвижването в такива случаи не е кратко. Ще забележите че новите сгради са до железопътна линия или до гара. Около Пратера и малко по-нагоре в посока към Ханделски по линията на влака също изникнаха много общежитийни сгради.

# 583
  • на Мелмак
Ние ще сме тук
https://vetheim.at/
Нова сграда, от тази година.
Да, далечко е. Но щерката не я притеснява това. Тя е свикнала от София да пътува повече за училище. Хубаво е, ново. Има паркинг. Ще ѝ закараме колата, да пътува в свободното време, ако има такова.
Неочаквахме.

# 584
Лилла, една година живя там синът ми, някллко пъти ходихме с колата и аз със самолет, района е прекрасен,уреден и чист. И е на Мария Хилфер,  две минути и стъпваш на пешеходната Витошка на Виена.Близостта до гарата само е плюс ,от всякаква гледна точка - няма скитници ,ако това ти минава през акъла.Самата гара е нещо като малък мол, има всякакви магазини, които работят и по-до късно.Точно между поликлиниката и гарата е сградата на полицията също.Изобщо не се притеснявай! ( Аз се надявам и гугъл ревютата за новото общежитие да не са верни, че там е страшно Pensive

Общи условия

Активация на акаунт