НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 186
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
За списъка - момче - УАСГ Архитектура

# 301
За списъка:
Момче, ТУ Варна, КСТ

# 302
Увеличават месечните стипендии за студентите
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/uvelichavat-studentskite-i-doktor … ntskite-stipendii

# 303
  • Sofia
Да се включа и аз, че само ви чета напоследък.
За списъка -  момче, ТУ София, Информатика и софтуерни науки.
Програмата вчера мисля им излезе и сега прави сметки как ще я съчетава с работата.

# 304
  • Благоевград
За списъка ТУ София момче КСИ

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:16 от Bory_V

# 305
  • у дома...
Испанският в УНСС го започват от В1 или В2. След тест преподавателят ще реши от точно от кое ниво ще започнат. Изрично им е казала, че часовете по езика са за студенти от езикови гимназии с първи език испански. Защото имало и такива, които грам не са го учили. Единствено политологията го започвали от нулата.

# 306
  • Варна
Здравейте! И аз само чета, затова пък съм изключително благодарна на всички от форума, защото оттук получих много ценна информация по време на цялата кандидатстудентска кампания Simple Smile

За списъка - момче, СУ, право.

# 307
Да се включа и аз, че само ви чета напоследък.
За списъка -  момче, ТУ София, Информатика и софтуерни науки.
Програмата вчера мисля им излезе и сега прави сметки как ще я съчетава с работата.

За специалността на синковеца, програмата е супер. Няма дупки между лекциите и упражненията - само малко време за почивка и обяд. И всичко е събрано от понеделник до четвъртък - петък им е изцяло свободен, което е много удобно за тези, които ще работят.

# 308
Блазе ви, синковеца има в петък следобяд лекции/упражнения и в понеделник сутринта.
Не знам как ще се прибира.

# 309
Моят пък ще има почивен ден в четвъртък.
Така или иначе не мисли да се прибира повече от веднъж в месеца, не си струва да блъска толкова път, та му е все тая. Пък и това е програма само за първия семестър. Може през втория пък да му се падне да почива в петък. А може и въобще да няма почивен ден.

# 310
  • у дома...
Моята почива понеделник, но пък четвъртък е най-натоварено. Вече има домашно по испански за четвъртък - превод на част от икономически текст и на исторически. 😁

# 311
Интересно е това с езиците в УНСС. Сина ми е специалност изцяло на английски език, за което се изискваше сертификат ш. Съответно аз си мислех ,че трябва да се записват за изучаване други езици,даже го посъветвах да е италиански или френски. Оказа се обаче, че нямат право да избира език и ще учат само английски. Странно ми се видя. Освен да учат специални икономически термини ,ама 2 години ... Не знам. Ще го питам , като посети лекциите какво ще каже. Иначе учат само 3 дни - понеделник, вторник и петък. Сряда има спорт сутринта и това е. Говорил е вече за работата, ще чака да почва. Ако нещо стане, ще си намери друго, имат много свободно време и какво да прави. Говорих с него за бригада в САЩ лятото, не иска, вече вземали към 8000 лв да подготвят документите. То не може да си избиеш парите. Не знам дали е така. А първата година не можело да си сервитьор ,където се бичат бакшиши и си на далавера

# 312
Като ви чета с тези лежерни програми, направо завиждам. В програмата на младежа няма такова нещо като свободен ден. Свободно време - на кукуво лято. Rolling Eyes
Ама дет се вика - важното е да сме живи и здрави! Grinning

# 313
Antusneji и моят син е на това мнение за студентските бригади. То, каза ако ги имам тези пари....Предпочита да участва в други форми и проекти.
П.С. 2005 набор е. Чета и пиша тук, защото за набора не открих тема,а и ми е интересно.

# 314
  • у дома...
Антиснежи, виж в учебният план на специалността колко езика учат. В групата по испански са предимно МИО с испански. Днес преподавателката им е разяснила, че вторият език, който изберат, ще го започнат от а и б. И обикновено е различен от английския. И държат два държавни изпита по двата езика, които не били никак лесни.
Защото имало няколко човека Политология, които грам испански не знаели.

Общи условия

Активация на акаунт