Румъния /Тема 5/

• 4 907
  • 98
  •   2
Отговори
# 90
Коледният базар е на площада под парламента до 28.12. Има сцена и програма. Предполагам, ча за НГ също там ще има някаква организация.

За ресторант задължителна резервация - както писах, в средата на октомври в петък вечер имаше огромни опашки пред известните заведения; в събота следобед също трудно намерихме къде да седнем без резервация.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 14:42 от SamoDiva

# 91
Здравейте!
Искаме да се организираме с роднини да посетим Букурещ и да съчетаем и коледния базар. Ако трябва да съм искрена аз повече напирам за Крайова и то само заради добрата реклама на коледния базар. Какво ще ме посъветвате?
Някой ходил ли е с куче? В София сме добре приети на базара и нямаше проблеми.

# 92
Здравейте!
Искаме да се организираме с роднини да посетим Букурещ и да съчетаем и коледния базар. Ако трябва да съм искрена аз повече напирам за Крайова и то само заради добрата реклама на коледния базар. Какво ще ме посъветвате?
Някой ходил ли е с куче? В София сме добре приети на базара и нямаше проблеми.

https://ultimatechristmasmarkets.com/romania/bucharest-christmas … TfgJ9HB9ebYrQUITw

Според някои Коледният базар в Букурещ не си заслужава.*
В Букурещ има и друга локация освен тази пред парламента - парк Drumul Taberei. Може би за тези с коли е по-удачен вариант, остава встрани от центъра.

*Не съм ходила, не мога да изказвам мнение или да сравнявам. Според мен обаче като ходиш няколко години подред и се пренасищаш и имаш преекспонирани очаквания.

# 93
О на мен много ми хареса базара в Букурещ. 3 часа отвисяхме. И на виенското колело се качихме. Гледката е супер особено по залез.

# 94
Има ли логика да се пробваме да посетим базара в Крайова с нощувка във Видин - нощуваме във Видин , караме до Крайова сутринта - гледаме каквото гледаме и обратно до Видин късно следобед. Как е пътя  Видин/Крайова , за колко врене се взема ?

# 95
  • Русе
Ако не сте вечерта на базара, няма смисъл да ходите!

# 96
  • София
Тъкмо това щях да кажа и аз. И ние сме за базара в Крайова, това което ме притеснява е, че ММ иска две нощувки там и не знам какво още да правим. Аз тъкмо му обяснявах, че повечето ходят по музеи,замъци, а той не иска , предпочита на живо да се разхожда и разглежда.
Неговият колега му казал по-добре Тимишоара. Но аз четох,че базара в Крайова е по-хубав, а на нас ни е това повече идеята, хубав коледен базар.
И сега се чудя какво и как да органиьирам и то само за 2 дена

# 97
Има ли логика да се пробваме да посетим базара в Крайова с нощувка във Видин - нощуваме във Видин , караме до Крайова сутринта - гледаме каквото гледаме и обратно до Видин късно следобед. Как е пътя  Видин/Крайова , за колко врене се взема ?
Светлините светват като се стъмни и е много красиво. Ако можете по- късно да се приберете във Видин.
Ето колаж от коледния дух в Крайова, бяха купили старата украса на Париж.

# 98
А защо държите нощувката да е във Видин?
 Отварям произволни хотели в Букинг - във Видин 18 евро на човек, в Крайова - 25 евро на човек.

Общи условия

Активация на акаунт