Румъния /Тема 5/

• 17 370
  • 310
  •   2
Отговори
# 285
Жена от нашата компания за "Астра" до Сибиу влезе с намаление след показването на решението за ТЕЛК (без превод), не знам дали за всички обекти се случва толкова безпроблемно.
Може би е удачно да си направите превод на английски, който би Ви служил и занапред, а и ще е по-евтин спрямо превода на румънски.
От друга страна, ако цената на превода покрива намалението, няма особен смисъл - просто носете решението и картончето. А и нали телефоните имат функция за директен превод при сканиране, ако толкова настояват.

За хотел в Брашов ще пиша по-късно - приличен, с паркинг, на 20 мин пеша от центъра, лесна ориентация и добър ресторант на 5 мин от хотела.

# 286
Здравейте,ореди 2 години посетихме замъците...за Пелеш не си спомням,но за дригият замък детето ни влезе безплатно,а сякаш и един придружител също....навсякъде си носим инвалидния талон за паркиране,в която и да е държава,,не нося ТЕЛК решения.

# 287
Благодаря на всички!

# 288
Хотел в Брашов
Hotel Apollonia
Str. Neagoe Basarab, nr. 7, 500002 Брашов, Румъния
тел.: +40 766 681 717

Ресторантът в близост до хотела
Millenium Pub&Cafe
Strada Negoiu nr. 14
тел.: +40 268 412 363

Последна редакция: ср, 01 юли 2026, 15:57 от SamoDiva

# 289
Направих резервация за апартамент в Букурещ и я платих. Потвърдиха ми я, но собственикът ми иска да му платя дапълнително за градски данък,който е по 10 леи на човек, за 3 човека - 30 леи. Изпратил ми е данни за банковата си сметка. Това нормално ли е? Правила съм и преди резервации чрез Букинг, но винаги съм плащала на място.

# 290
По принцип се плаща на място, но понеже е апартамент и няма да се срещнете, изискват туристическата такса онлайн.
При нашето последно пътуване до Италия беше по същия начин. Аз се учудих защо изискват таксата преди да е отминал денят за канселиране.

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 20:38 от SamoDiva

# 291
  • Варна
Здравейте, съпругът ми има здравословни проблеми и трябва да съобразим почивката си с него. Искаше ни се да сме хем в планина, хем да има топъл басейн и сякаш Румъния ни е по-близо от Велинград. Може ли да препоръчате хотел в планинска местност, но да има и топъл басейн? Нещо в близост до Букурещ?

# 292
Погледнете дали ви устройва Călimăneṣti-Căciulata като разстояние (намира се в долината на р. Олт).
Нямам преки впечатления, само минахме оттам навръщане от Сибиу - DN7/E81.
Местността е живописна, наблизо се намира и манастир Cozia.

# 293
Здравейте.  Искам да отидем за 2 нощувки през септември с децата в Букурещ заради Термето.  Имам някои въпроси, ако може някой да съдейства.
С дете на 2.8г ще ни пуснат ли, защото от сайта виждам, че пише деца 3-14г, че пускат и то само в едната зона.  Май Галакси беше? Тоест само там ли можем да влизаме с децата, а навън? Има страхотни снимки навън, пясък и хубав плаж, но гледам, че сякаш от ваяка зона си има излаз на определен плаж навън и съответно ние ще можем само на определено място пак, така ли? Той точно външните снимки на Галаксито са най- скучни, само поляна... ако правилно разбирам...
И през септември ще става ли времето за навън, предполагам е горе долу като тук?

# 294
  • Варна
За детето няма да има проблем, виждала съм и бебета. Зоните са отделени отвън и отвътре. С дететото ще можете само в Галакси, децата не ги пускат в други зони и трябва да имат придружител, единият родител може да вземе за друга зона и да си разменяте гривните. Септември ще е хубаво, на Термите и зимата е хубаво, външните басейни винаги са пълни.

# 295
Скоро ни предстои пътуване до Букурещ и исках да попитам тъй като ще сме с двете деца: кой е най-лекия път от към завои и времетраене и има ли някакво време от денонощието, когато теоритично се минава по бързо през моста на Русе? (може да има някаква забрана за тирове или нещо подобно, не знам)

# 296
Скоро ни предстои пътуване до Букурещ и исках да попитам тъй като ще сме с двете деца: кой е най-лекия път от към завои и времетраене и има ли някакво време от денонощието, когато теоритично се минава по бързо през моста на Русе? (може да има някаква забрана за тирове или нещо подобно, не знам)

Моста край Русе вече е отворен и не се чака много, освен за плащане такса . Мисля, че има вариант за онлайн плащане и да се минава директно през автоматична бариера. Завои до Букурещ няма, пътя е двулентов на посока, но  винаги е натоварен, тъй като румънците пътуват много и по всяко време, особено лятото.

# 297
  • In transit
Пътят от Русе до Букурещ е широк двулентов път в посока. Неудобството е, че се минава през няколко населени места и има доста кръгови, но няма завои или планински участъци. Те са посока Сибиу или Брашов. За моста сутрин рано се минава бързо, но пак зависи от сезона. Юли-Септември е най-натоварено, защото всички румънци се изнасят на почивки, а доста българи в посока Румъния.

# 298
Докато мостът беше в ремонт, се минаваше за 5 мин, а ако се случиш от страната на затворената лента и трябва да изчакваш - за 15-20 мин.
Сега мостът е отворен и всичко става бързо.

Като минете границата, имате около час и половина път до центъра на Букурещ.
Имайте едно наум, че трафикът в столицата е изключително натоварен.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 14:33 от SamoDiva

# 299
Здравейте! 🍀

Искам да попитам дали градовете Клуж-Напока, Тимишоара, Орадя и Куртя де Арджеш си заслужават посещението?

Планираме пътуване в Румъния след около месец и сме включили още Сигишоара, Сибиу, Трансфъгърашкото шосе, Синая, Бран (заради замъка), Брашов и Букурещ.

Ще се радвам да споделите мнение кои места според вас не бива да се пропускат и дали има градове, които бихте пропуснали. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт